Guest sstane 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 Vse je mogoče in v tem primeru bi bila tvoja pomoč tvoji dragi do smrti zločin.Saj si pravnik, ne? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 Aha, hočeš bolj resno debato Me ne zanima. Tu sva v igri samo ona in jaz. Midva. Tu nima iskat kaj niti tretja oseba, niti država, niti bog. Kar se "moralnega" tiče. Kar se tiče prava, bo država naredila svoje. To bi pač bila cena, ki bi jo plačal, ker se nekdo, ki ga razen, ko je treba kaj plačat, večinoma en k... briga za naju...... vmešava v naju. In komu sem bolj zavezan......njej al državi? Ti bi tvojo žensko , ki bi te v mukah rotila, da ji pomagaš umreti.....zavrnil? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 Miki, govori se o sprejemu zakona o evtanaziji, ne o tem, kaj bi ti naredil z vidika morale. To je pa velika razlika. Tudi kak morilec se morda ne počuti amoralnega, pa je vseeno obsojen, če ga zalotijo in mu dokažejo umor. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 Stanči, izmenjujemo mnenja o tem. Da lahko pridemo do nekega "pametnega" zaključka ali sprejeti tak zakon al ne, moramo slišati in upoštevati čim več mnenj. Moje mnenje sem povedal. Se pa strinjam teboj, da veliko zakonov ni moralnih, v tem primeru pa mogoče ni moralno, da zakona nimamo. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Lucifer, tu se pa skoraj povsem strinjam s tabo. Glih hotla sem napisat;kdo med vami bi pritisnil tisti gumb? Kako hitro, kolk z lahkoto?Kdaj bi bilo RES - po VASI PRESOJI (!, recimo da je v tvojih rokah ta vzvod) - smiselno, primerno, dovolj zgodaj, ob pravem trenutku... whatever... to narediti?Zase jo podpišem..ko bodo moji možgani mrtvi, pa izklopite in uporabne organe izrežite...Za moje najbližje nikoli ne bi podpisala evtanazije- upanje vedno ostaja....egoizem, kontradiktornost, sprenevedanje? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
duško 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 (popravljeno) 1.Poznam2.Da3.Debilne, kot večina stvari pri nas (kar se tiče posledic) Milsim pa da ko bo to prišlo do parlamenta bo še kako vsak človek razmislil tako kot Mick. In je govora o morali tukaj Sstane. lp Popravljeno 10. februar 2005 -> duško Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
duško 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 (popravljeno) Pa še nekaj. eni bi si lahko zamenjal "promo" slikce, k bi najraj tud jst na knof prtisnu. Popravljeno 10. februar 2005 -> duško Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Stanči, izmenjujemo mnenja o tem. Da lahko pridemo do nekega "pametnega" zaključka ali sprejeti tak zakon al ne, moramo slišati in upoštevati čim več mnenj. Moje mnenje sem povedal. Se pa strinjam teboj, da veliko zakonov ni moralnih, v tem primeru pa mogoče ni moralno, da zakona nimamo. Zakaj pa potrebuješ zakon za takšno intimno odločitev, če ne zato, da te nekdo ne obtoži zločina. Seveda, pa še kako moralno je to vprašanje, ki ga ne boš mogel nikoli prenesti na to, da si izvrševal zakon, četudi bi ga imeli. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
duško 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 Se strinjam s tem. Težko je res sploh prit do zakona na tako občutljivo temo. Kako pa je sploh s tem zakonom drugje? Kdo ve? lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 Sam za takšno dejanje, če bi se moral zanj odločiti, ne potrebujem zakona, ker bom ga storil ne glede na zakon. Sicer pa je bilo v svetu že kar precej takšnih primerov in v večini je bilo sodišče zelo milostno. Zakaj le? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 prav nč vam ne verjamem, ko si enkrat tik pred zdajci je presneto hudo.... naj se vsak kr sam....zakaj bi prelagal odgovornost na drugega... :xx!: sama sem prevzela breme milostne smrti sam za mačka Nikoli, nikoli ne bi za človeka.... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Sam za takšno dejanje, če bi se moral zanj odločiti, ne potrebujem zakona, ker bom ga storil ne glede na zakon. Sicer pa je bilo v svetu že kar precej takšnih primerov in v večini je bilo sodišče zelo milostno. Zakaj le? In v čem potem vidiš problem, če takega zakona ni? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 Mogoče v tem, ker niso pač vsi jaz, ki bi se v dani situaciji za trenutek tudi ziher znašel v dilemi.....samo če bi ljubi osebi to obljubil, bi to storil, pika. In bi trpeli, ker nekaj ne bi storili, samo zaradi strahu pred kaznijo......ne zaradi morale, ne zaradi prepričanja, ne - ker bi to dejanje sprejemali ali zaznavali kot zavržno, pa še celo družba je glede tega sodeč po tem forumu in drugih javnih mnenjih razdeljena na 50:50 nekje......s tem, da nasprotovanje velik dela nasprotnikov temelji na verskem prepričanju....In zakaj bi meni tisti del, ki je proti, preprečeval to dejanje? Pih.....Oni naj ravnajo v skladu s svojim prepričanjem, jaz pa bom v skladu s svojim........ A za smrtno kazen pa si? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}> A za smrtno kazen pa si? Zanimivo, da dobiš ob misli na evtanazijo asociacijo na smrtno kazen. Ti nekaj v ozadju šepeta, da bi lahko kdo tako na legalen način izvršil privatno smrtno kazen Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 Seveda, saj o tem pa smo že govorili, o morebitnih zlorabah. In ker so te mogoče (kot da podobne zlorabe niso mogoče brez uzakonitve evtanazije ) naj bo pač prepovedana al kako? Pa, nisi mi odgovoril.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Seveda, saj o tem pa smo že govorili, o morebitnih zlorabah. In ker so te mogoče (kot da podobne zlorabe niso mogoče brez uzakonitve evtanazije ) naj bo pač prepovedana al kako? Pa, nisi mi odgovoril.... Kako, da ne, jaz takega zakona ne potrebujem. Če bi se pa že moral kdaj odločati o tem, bi se ravnal izključno po lastni presoji, ne glede na to, ali zakon to dovoljuje ali ne, ker sam pred sabo se ne moreš izgovarjati na noben zakon. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 Se strinjam. Samo zakaj bi potem moral biti kaznovan? Glede smrtne kazni mi nisi odgovoril..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Glede smrtne kazni mi nisi odgovoril..... Kdo pa je začel pogrevati to že zdavnaj preseženo dilemo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 Kdo kaj pogreva? Kako pa naj se zdaj jaz spomnim tvojega mnenja? Pač me zanima. Sam sem proti, npr. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Se strinjam. Samo zakaj bi potem moral biti kaznovan? Zakaj pa bi ti rad, da cel svet izve, kako si bil dober, da si komu pomagal na oni svet iz usmiljenja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kdo kaj pogreva? Kako pa naj se zdaj jaz spomnim tvojega mnenja? Pač me zanima. Sam sem proti, npr. Tudi, če bi ne bil, zakon velja in jaz se z njim strinjam Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 Saj ne bi rad. Samo glih k ni zakona bi cel svet zvedel. Nikoli nisem razmišljal, da bi bil zaradi tega dober, mogoče tako misliš, ker pa ti meniš, da bi bil slab... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Saj ne bi rad. Samo glih k ni zakona bi cel svet zvedel. Nikoli nisem razmišljal, da bi bil zaradi tega dober, mogoče tako misliš, ker pa ti meniš, da bi bil slab... Nič ne mislim namesto tebe, to razčisti sam.Postavi pa sebe v vlogo umirajočega. Bi se dobro počutil, če bi bil recimo hrom in bi vedel, da te lahko nekdo iz usmilljenja kar tako prestavi v nebesa, brez tvojega soglasja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 Pred zdaj že mnogimi leti sem hudo zbolel. V primeru izbruha bolezni bi utrpel tako hude posledice, da ne bi želel več živeti. Takrat sem veliko razmišljal, bral o tem....in naposled povedal trem mojim najbližjim ljudem, da v takem primeru ne bi več želel živeti. Nikogar od njih nisem prosil, da to stori, je pa bilo verjetno iz mojih besed to moč sklepati. In zakaj jih nisem prosil? Ravno zaradi tega, ker si nisem upal zaželeti nekaj zaradi česar bi bil nekdo od njih kaznovan. Sicer pa bi to bila moja volja in moja želja. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 A, vidiš, kakšno srečo si imel, da ni bilo zakona Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.