Skoči na vsebino

Vodna znamenja - pretirana čustvenost !?

evya

Recommended Posts

Mihela, a to:

- Sonce rak 10 52 12

- Luna rak 06 07 51

- Merkur rak 06 20 05

- Mars rak 20 15 49

- Venera lev 19 17 19

Luna konj Merkur

Luna trik Jupiter

Luna kvadrat Uran

Luna inkonj Neptun

Luna kvadrat MC

Upam, da je ok. Hvala za odgovor.

č.v.e.k.a, to nisem jaz x;)x

Pozdravljena, ker je Luna, ki je dispozitor planetov v 12., v osnovi močna, kaže možnost, da se oseba v dolgem roku razvije in postane čustveno bolj stabilna. Vsekakor je to oseba, ki lahko razvije zelo močno intuicijo in se poveže z nadnaravnim.

Če se oseba razvije v to smer potem ne bo večjih problemov. Zavedati se mora, da dokler bo skrival svoja čustva, se zapirala vase, do takrat bo neizkoriščen potencial, ki ga karta nosi. Ker je LUna v konjunkciji z Merkurjem in trigonu z Jupitrom, je to lahko zelo inteligentan oseba, ki pa jo zanimajo predvem čustva in notranji svet, tako je lahko psiholog ali kej v tej smeri. Ta oseba ima potencial pisati knjige o duhovnosti ali psihologiji.

V osnovi naj ne bi imela hudih izpadov, ker je to oseba, ki bolj skriva svoja čustva. Vendar zaradi kvadrata z Uranom, postane včasih zelo živčna in ker živčnosti ne obvlada, lahko precej močno reagira. Najverjetneje ko je najšibkejša,najbolj občutljiva, ker je Luna tudi v inkonjunkciji z Neptunom.

Najboljše zdravilo za to osebo je, da piše in govori o čustvih in mislim, da ji to z Mekrurjem in Jupitrom v aspektu z Luno ne bo težko.

Prosim za komentar.

Vse dobro

xrolleyesx Mihela.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

Deli na socialnih omrežjih

Kaj pa tale kombinacija?

Sonce Rak 26°07`44 10

Luna Dvojcka 20°31`53 9

Merkur Lev 20°59`23 10

Venera Rak 15°21`09 9

Mars Vodnar 21°31`49 4

Luna sex Merkur

Luna trik Mars

Luna inkonjunkcija Jupiter

Luna kvadrat Pluton

Luna trik Asc

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Nižji, srednji, višji? Marsa? Ne razumem te klasifikacije...

Po moji razlagi je to bolj stanje duha, čustvena zrelost, lastna zakompleksanost, nedelo na sebi (pri tem ni mišljena lepa frizura in najnovejše cotle) ipd.....

Sem pa prepričana, da ima to tudi v astro kartah, nekje svoje mesto in poudarek na tem...verjetno ravno te nižji, srednji in višje razviti, kot jih ti omenjaš Marsa....mogoče kaj več o tem....

Če smem, bi rekla, da astrologija ni vse. Kaj to pomeni? Dva človeka z isto karto, torej rojena ob istem času, lahko energije in boje, ki jih karta kaže uporabita na različne načine, glede na stanje zavesti... Torej ker smo ljudje svodbodna bitja imamo nek procent svobodne volje, s katerim lahko kej naredimo drugači, ali bolje izkoristimo, nekatere energije.

Čeprav je res, da se zelo velikrat v karti vidi širina človeka in možnost razvoja, pa je astrologija le nek pripomoček pri razumevanju celote.

Morem priznati, da je to moje mnenje in da še ni povsem raziskano v praksi, vendar iščem in raziskujem, ker me to zanima. Bi pa prosila astrologe, ki se z astrologijo ukvarjajo dlje, če mi lahko povedo, kakšna so njihova opažanja.

Vse dobro

xrolleyesx Mihela.

aha, strinjam!! :palec:

imam znanko, ki ima vse kljucne planete v isti poziciji kakor jaz.

le asc je v drugi hisi (6), pri meni pa v (7).

sonce, mc, luna, asc, venera, etc... pa vse isto.

pa sva se menila malo ... pa uvidel, da je imela zelo redke in podobne 'tezave' v life kakor jaz :O:

zelo zanimivo; torej nekaj je na tem, ce so karte podobne.

sicer pa na videz, njena energija in moja se mi zdi precej drugacna nekako.

seveda je ona female, jaz pa male, kar je verjetno tudi nekaj razlike?

amapk, a se da celotna karma posameznika razbrati iz charta?

verjetno ne?

zatorej, cetudi smo z eno osebo chartno zelo 'podobni', imamo morda razlicno karmo in nekaj podobne?

[

Glej, vecina ljudi je recimo nekako 'srednji tip'...

Oni, ki uspe izvabiti iz znamenja najboljse, da ga res izrazi v polnosti, je med drugim v bistvu pod najcistejsim vplivom tega znamenja oz. njegovega vladarja in je tako 'visji tip'.

Marsa dobro si tole povedala :palec:

saj približno, sem vedela kaj misliš ampak sem vseeno želela, bolj podrobno razlago. Zanima me ali je tudi to kaj povezano s stopinjami?

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

hm ja, saj vem da se zdaj pogovarjaste že čisto daleč naprej, ampak a je sploh lahko človek npr pretirano sočuten?
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Laže bi ti komentirala sebe, vendar nisem vodno znamenje. Bi ti pa vseeno napisala moje lune in planete, pa te prosim za komentar. Hej, ostali, ne zamert, ker nisem glih voda, pa se mešam sem. x;)x

Sonce oven 24 34 21 9h

Luna strelec 00 43 54 4h

Merkur ribi 27 58 09 8h

Venera oven 06 16 32 8h

Mars ribi 09 27 37 7h

Jupiter kozorog 03 34 02

Saturn kozorog 18 17 27 5h

Uran lev 16 58 26 12h

Neptun škorpijon 08 08 25 3h

Pluton devica 03 48 52 1h

Luna trik Merkur 02 45 44

Luna trik Venera 05 32 38

Luna kvadrat Mars 08 43 43

Luna kvadrat Pluton 03 04 58

Luna kvadrat Asc 00 19 43

Luna opozicija MC 08 03 03

Eto, to je to,

hvala Mihela

Kaže , da a neki ravni zanika svoje sposobnosti. Žal mi je, da se je vrgla v tako konkretno in materialno življenje, ker ima veliko znanja v svoji notranjosti, o duši in tako naprej... Upam, da ima vsaj kreativen posel.

Zelo sem ti hvaležna za tako natančna opažanja.

Ti odgovorim sej vidim, da znaš tudi ti burno čustvenoi, to pa je tudi del teme. Toda zdej moram iti delat. Takoj ko zmorem se oglasim.

xrolleyesx Vse dobro.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

Pozdravljena Rika,

kar se čustev tiče je po moje tako, Luna v strelcu daje optimistične in srčne ljudji, ki jih krasi zaupanje in vera. To je v osnovi res tudi zate, toda včasih se naberejeo stvari, ki te težijo ( neka negativna čustva , s katerimi se zavestno nočeš ukvarajati, od ljubosumja, do posesivnosti...) in takrat reagiraš močno imaš nek čustven izpad, za katerega še sama ne veš od kod je prišel, ti čustveni odzivi so zelo močni in stresni in tvoje čustvovanje je v teh primeru močno in boleče. Toda takoj za takim odzivom postaneš povsem drugačen človek, neverjetno prijazen in ljubezniv, kajti ko Luna tvori kvadrat s Plutonom gre v trigon z Venero. Kot da je bila tista pretirana čustvena reakcija nek način čiščenja in po tistemu se počutiš lažjo in si spet odprta, prijazna in vesela.

xrolleyesx Vse dobro.

dnevni horoskop

Ok Mihela,

Hvala.

Priznam, priznam x:Ix , sem že nekaj tam pri Plutonih priznala svojo ljubusumnost in posesivnost, vendar tako kot sem rekla, se z leti malo to omili in se da čisto lepo živet s tem. x;)x

Rika

Hoho Mihela jaz mam tudi, sonce venero pa jupiter znotraj stopinje tam kot ti ;) huhu, mrbit pa je le še kaj prihodnosti v astrologiji zame ;) hehjuhuhu... (to je tha best thing odkar mi je marsa povedala da mava isti asc... ;) hehe)
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Hoho Mihela jaz mam tudi, sonce venero pa jupiter znotraj stopinje tam kot ti ;) huhu, mrbit pa je le še kaj prihodnosti v astrologiji zame ;) hehjuhuhu... (to je tha best thing odkar mi je marsa povedala da mava isti asc... ;) hehe)

Ne razumem o čem govoriš.

Tvoji in moji položaji nimajo nič skupnega. Tvoja Luna je v trigonu z mojim ascendentom, to je vse, kakor se jaz spomnim. Mogoče sem kej spregledala, dej povej , kaj misliš.

Vse dobro,

xrolleyesx Mihela.

dnevni horoskop

El Nino,

mislim, da razumem kaj si hotel reč, tudi ti imaš planete na isti stopinji kot jaz ascendent, ja. vendar jaz dvomim, da je 25° kako vezana na astrologijo, no mogoče jaz tega ne vem. Po Imširagiču so zadnje stopinje dvojčka vezane na tiste astrologe, ki veliko pišejo o astrologiji. Tudi stopinji kjer je moj MC in Jupiter, naj bi bile povezane z astrologijo, vendar če sem iskrena prav veliko ne dam na to. Zaenkrat se ne ukvarjam s pomenom stopinj, je pa res da se trudim to opazovati, za vsak slučaj, če ima zadeva kej teže. Toda prepričana sem, da je ogromno ljudi z ascendentom na zadnjih stopinjah dvojčkov, ki se z astrologijo ne ukvarjajo, tri ženske , ki imajo ascendent tam kot jaz poznam, pa se nobena ne ukvarja z astrologijo.

Zdi se mi, da si ti bolj intuitiven človek in pri tebi ni toliko poudarka na logiki, astrologija pa je zelo razumska in šele ko poznaš teorijo, osnovne mehanizme, lahko uporabiš intuicijo.

Najini karti sta zelo povezani, bog si ga vedi, mogoče bova kdaj še poslovno sodelovalal.

Vse dobro,

xrolleyesx Mihela.

dnevni horoskop

• 2 weeks later...

Zanimiva povezava na drugo temo in tudi na drug forum:

Preobcutljivost

Bi pa rekla morda se tole, preblisk:

Vodna znamenje - obcutljivost:

Rak - obcutljivost, socutnost, zaznava vibracije okolja, pocutja, obcutljiv pa nase v tem smislu, ker se zapira, da prebavlja informacije - ni pripravljen reagirati, preden dodobra ne prebavi vsega... Zato 'obcutljiv' - umika se vase, da bi lahko v miru prebavil vtise. In se - obcutljiv tudi 'materialno' - zaradi varnosti.

Skorpijon - obcutljiv nase, na svoj ego, to je v paketu s perfkecionizmom - hoce najboljse narediti vse, strog do sebe in drugih, zato nase obcutljiv zelo, po mojem mnenju najbolj od vodnih znamenj. Ker je mocno prisoten ego.

Riba - obcutljiva zato, ker ima radarje totalno nasponane, nekako 'splosno obcutljiv', ne niti nase, ne sploh samo na svet in dogodke, pac pa nekako splosno, ves dovzeten, etericen - pravzaprav - obcutljiv namesto drugih. :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Zanimiva povezava na drugo temo in tudi na drug forum:

Preobcutljivost

Bi pa rekla morda se tole, preblisk:

Vodna znamenje - obcutljivost:

Rak - obcutljivost, socutnost, zaznava vibracije okolja, pocutja, obcutljiv pa nase v tem smislu, ker se zapira, da prebavlja informacije - ni pripravljen reagirati, preden dodobra ne prebavi vsega... Zato 'obcutljiv' - umika se vase, da bi lahko v miru prebavil vtise. In se - obcutljiv tudi 'materialno' - zaradi varnosti.

Skorpijon - obcutljiv nase, na svoj ego, to je v paketu s perfkecionizmom - hoce najboljse narediti vse, strog do sebe in drugih, zato nase obcutljiv zelo, po mojem mnenju najbolj od vodnih znamenj. Ker je mocno prisoten ego.

Riba - obcutljiva zato, ker ima radarje totalno nasponane, nekako 'splosno obcutljiv', ne niti nase, ne sploh samo na svet in dogodke, pac pa nekako splosno, ves dovzeten, etericen - pravzaprav -  obcutljiv namesto drugih. :)

jap, se najdem v veh 3 pojasnilih!

predvsem zadnjih dveh. :palec:

raka imam pa v tocki duha, tako da je tudi prisoten in predvsem zmesan z skorpijo in ribo.

• 5 years later...

Bolj ko je prečiščena podzavest, bolj pozitivna so čustva. Tudi nasmeh je čustvo. In več nasmeška ko ima vodno bitjece na obrazu, manj so značilne tiste slabe lastnosti v njegovem znamenju. Tako da včasih sploh nisi več podoben tistemu znakcu kot si bil, pa tudi kakšne druge povezave ne štimajo več.

Izražam samo mnenje smejočega se rakca. x:Dx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Evya - zelo dobro ti je napisala Polonč.

Točno tako.

Nikakor ne gre pripisovati čustvenih izbruhov le vodnim znamenjem (mogoče še najmanj - ali si npr. kaj opazovala, ali imajo ta vodna znamenja, katerih reakcije poznaš, morda Merkur v Ovnu - če gre za Ribo, Merkur v Levu - če gre za Raka ali Merkur v Strelcu - če gre za Škorpijona...).

Mislim, da so za izbruhe ipd. predvsem zaslužni aspekti Marsa in Plutona, predvsem z Luno, pa tudi z Ascendentom.

Poleg tega je pomembno tudi, v kateri hiši se pojavi kateri od planetov, ki bi lahko nakazovali na takšne lastnosti.

Npr. Mars ali Pluton v 4. hiši lahko nakazuje, da bo človek delal scene in se obnašal, kot si opisala, vendar npr. to počne predvsem doma.

Itd.

Nisem pretirano doma v astrologiji, ampak čisto po nekem osnovnem znanju tudi ne bi kakršnihkoli izbruhov povezovala z vodnimi znamenji, prej nasprotno. Bi jih ravno tako pripisala ognjenim. Čustvenost pa zunanji izbruhi niso eno in isto.

Drugače mi je to vprašanje zanimivo, ker imam zelo malo vodnih znamenj - vode v natalni karti, imam pa luno v raku. Ker me ljudje vidijo kot precej čustveno in občutljivo, mora biti ta luna kriva za vse :inocent:, ali pa astrološka dognanja ne držijo.

para (zracna voda) pa pride "povsod" x;)x se bolj kot ogenj ali voda

x:Dx

voda+ogenj=para

x:Dx

:palec: :vio:

misli ustvarjajo podzavest! Zat pravijo da je dobro dabro mislit. V neki okoliscini lahko reagiramo tako kot je v podzavesti; ce je veliko negativnega, pac negativno (strah ipd), ce je pozitivnega, pa pozitivno (veselje, zanimanje, radovednost, vspodbuda, sprejemanje, toleranca, razumevanje, empatija...), lahko pa tudi enostavno ne reagiramo, samo smo. Odvisno.

Bolj ko je prečiščena podzavest, bolj pozitivna so čustva. ...

Cimbolj z dodatkom 'zdrave pameti'. :vio:

sam kako gledate na to kdaj pokazat čustva, kdaj ne...

• 1 month later...
V neki okoliscini lahko reagiramo tako kot je v podzavesti; ce je veliko negativnega, pac negativno (strah ipd), ce je pozitivnega, pa pozitivno (veselje, zanimanje, radovednost, vspodbuda, sprejemanje, toleranca, razumevanje, empatija...), lahko pa tudi enostavno ne reagiramo, samo smo. Odvisno.

citat1: misli ustvarjajo podzavest... kaj hočeš točno s tem povedat???

citat 2: ja, torej od primera do primera pretehtat...

sam največkrat imam rajši čustva, kot pa bit robot...

V podzavesti so miselni vzorci...dobri ali slabi...kakor za koga... x:Dx

Samo "biti" ne pomeni da si robot, ampak da izražaš pozitivna čustva, misli...ne obremenjuješ se pa s stvarmi, dogodki...si nenavezan... x:px ..Sreča in nesreča, veselje in žalost....za takega človečka je to vse isto... xg:Dx

Free-ju a sem zadel point? xwizardx

Samo "biti" ne pomeni da si robot, ampak da izražaš pozitivna čustva, misli...ne obremenjuješ se pa s stvarmi, dogodki...si nenavezan... x:px ..Sreča in nesreča, veselje in žalost....za takega človečka je to vse isto... xg:Dx

Kako se pa to nardi?

:8):

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Kako se pa to nardi?

:8):

Težko vprašanje...nimam pojma oz. se mi samo nekaj sanja...Bom duhce vprašal... x:Dx

Človeček naj bi živel tako kot je Jezus učil...oz. kot so vsi človečki na takem nivoju učil......Jao brate pa ja sam još daleko da bom prišel do stanja "biti"... xg:Dx ...vsak začetek je težak... :xx!:

• 1 year later...

Zdaj tako malo razmišljam na vsa vodna znamenja,ki jih jaz poznam,da če so pretirano čustvena?

Moja best frenda je vodno znamenje in vodno znamenje ima tudi v luni.Meni osebno se mi ona ne zdi pretirano čustvena.Sicer je čustvena sam ne pretirano pa tut ni tip,da bi delala neke scene.Je pa ona sco in luno ima pa v ribah.

Pa tut en moj kolega je tut sco (vodno znamenje) in ja je občutljiv in zamerljiv sam ne v ekstremu.

Pol pa poznam tut enega tipa,ki je pa ribica in on je pa res extra občutljiv in zamerljiv.Mislim,če mu je težko se kar zjoče.Kar solze mu grejo.Pa dobričina je,dober ko kruh.

Pa recimo moj oče in moja sestra sta tut vodna znamenja in sicer oba sta riba.Sama bi rekla za oba,da nista pretirano čustvena.

Nevem jaz težko rečem,da so vodna znamenja pretirano čustvena.Ne bi rekla.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...