Mick 12. februar 2005 Prijavi Deli 12. februar 2005 Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 12. februar 2005 Prijavi Deli 12. februar 2005 Ena najboljših profesoric slovenščine, sedaj verjetno že pokojna, Slavica Cirkelbach, nam je med eno uro dobesedno tako dejala. "Otroci. Dve vojni sem preživela, moj prvi mož je bil narodni heroj, toda zapomnite si. Niso bili pravi nacisti Nemci. To so bili Avstrijci. Nemci so vsaj na našem ozemlju spoštovali vojna pravila." In Avstrijci so naši sosedi. Je potrebno še kaj dodati? Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 12. februar 2005 Ja, verjetno bi blo treba kaj sedanji vladi prišepniti, da ne bi tolk "hlapčevsko" molčala. Glede nekaterih stvari pač ni potrebna ne vem kaka visoka diplomacija. Pa Italijani se nekaj bunijo glede pravic njene manjšine pri nas, pa tako grdo ravnajo z našo manjšino, medtem ko imamo mi to mogoče celo najboljše v Evropi porihtan. Sploh ni primerjave med njihovim in našim ravnanjem z manjšinami, pol pa se še bunijo.....Pol se pa zamisliš mal.... Spletom okoliščin sem velik Avstrijcev in Nemcev spoznal. Nemci so veliko bolj fajn in fer, še mene je mal presenetilo. Avstrijci, khm....pa nerad posplošujem, sam..... Čakam na reakcijo vlade. Že ob govoru predsednika avstrijskega parlamenta bi naši predstavniki morali vstati in oditi, ne pa da so zgubljeni in presenečeni obsedel. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pomlad 12. februar 2005 Prijavi Deli 12. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ja, verjetno bi blo treba kaj sedanji vladi prišepniti, da ne bi tolk "hlapčevsko" molčala. Glede nekaterih stvari ni potrebna ne vem kaka visoka diplomacija. Pa Italijani se nekaj bunijo glede pravic njene manjšine pri nas, pa tako grdo ravnajo z našo manjšino, medtem ko imamo mi to mogoče celo najboljše v Evropi porihtan. Sploh ni primerjave med njihovim in našim ravnanjem z manjšinami, pol pa se še bunijo.....Pol se pa zamisliš mal.... Spletom okoliščin sem velik Avstrijcev in Nemcev spoznal. Nemci so veliko bolj fajn in fer, še mene je mal presenetilo. Avstrijci, khm....pa nerad posplošujem, sam..... Čakam na reakcijo vlade. Že ob govoru predsednika avstrijskega parlamenta bi naši predstavniki morali vstati in oditi, ne pa da so zgubljeni in presenečeni obsedel. Men se že neki časa zdi, da naša zunanja politika ne funkcionira. Če bi se naš preljubi minister Rupel malo manj ukvarjal z američani in malo več z manjšinsko politiko bi se marsikaj rešlo. Ne vem če imam prave informacije, da so ukinili urad za jezik. Meni se zdi, da prav jezik veliko vpliva na narodno zavest in s tem tudi na manjine, ampak kaj ko je tudi takrat, ko je še funkcioniral obsegal le eno mogoče dve osebi. Citiraj Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski ) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 12. februar 2005 Grrrr. Ta tip v Večeru piše v smislu - spremljajmo mal poteze Italijanov kot so : podeljevanje italijanskih državljanstev, nakup Koprske banke, nasprotovanje drugemu železniškemu tiru Koper - Divača, snovanje razno evroregij, kjer bi bili Slovenci v manjšini, vsiljevanje "Španskega kompromisa", pa ti zadnji dogodki (film, fojbe), pa nočejo nam vrniti nakradenih umetnin iz Primorske na primer.... Meni so Italijani sicer kar fajn , same dobre izkušnje imam z njimi. Samo njihova zgodovina je zastrašljiva, njihova zunanja politika pa je bila vedno zmuzljiva, spletkarska, izjemno prefrigana...... Ah, Rupel od zazrtja v daljave (USA) ne vidi pred svoj prag..... :xx!: Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 12. februar 2005 Prijavi Deli 12. februar 2005 Ne vem kaj je bilo drugega pričakovati od domobranske oblasti. Dalje terajo hlapčevstvo, identično kot njihovi predhodniki med drugo vojno. Takrat so lezli v rit okupatorjem (Nemcem in Italijanom , kot nalašč), cinkarili in pomagali pri pobijanju svojih sonarodnjakov, in ni naključje, da se je ta sočasna gonja Taljanov in Avstrijcev začela, ko so se desničarji dodobra vsidrali na oblasti. :xx!: Počasi se bo vsem začelo svitati, da razpad Juge dolgoročno gledano-ni bil deal stoletja. Čeprav takrat res ni bilo druge rešitve. Hrvatje imajo tudi desničarsko oblast, pa niti slučajno ne lezejo komu v tazadnjo, temveč spodbujajo nacionalno zavest in SVOJE postavljajo na prvo mesto. Če ne prej, se bomo morali pobotati s Hrvati, ko bodo še njih začeli pritiskati Italjani, ki se nad izgubljenimi ozemlji niso nikoli sprijaznili!!?! Ko smo bili še bivša skupna država, so se nas bali in nas spoštovali. Sadaj pa, ko smo se odcepili in postali neke male, povsem nepomembne državice, kjer je ljudstvo skregano med sabo in z zdravo pametjo, pa vsemi sosedi in še kom. :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 12. februar 2005 Ja, tud sam sem na to pomislil, pa še nekak nočem verjeti, da bi bilo lahko res - res. Seveda, s Hrvati bo treba bit frend in oni z nami. Italijane seveda najbolj rajca Dalmacija.....do nje pa pridejo preko Kopra :xx!: :xx!: :xx!: Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 12. februar 2005 Prijavi Deli 12. februar 2005 Saj . Se zavedam težkih tonov mojega pisanja, ampak tako občutim. Mi Primorci smo močni rodoljubi, mamo v genih to .Ali drugi Slovenci vedo, da so na Primorskem ljudje stari nad 60 let opismenjeni v italijanščini?!?! In da so po plečih pokasiral težke batine, ko so jih laščine učili? Ni popularno tole pisanje ampak Slovenci in Hrvatje smo se VEDNO dobro razumeli, kar poglejte Istra, pa dolenjska meja. Za kaj se gre? Mi smo si podobni narodi in smo stoletje živeli v sožitju. A ni to kul??! Ne glede na novodobne skropucane teze smo vsi skupaj , tudi Srbi -SLOVANI in kot taki imamo več skupnega, da ne govorim o skupni večinoma časa kvalitetni skupni preteklosti Žal mi je tega dreka, sploh ker živim v Italiji. Kajti ko enkrat zapustiš Trst in bivše naše, variacija poturic, naletiš da kul vesele, tolerantne, humane ljudi. Večinoma. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 12. februar 2005 Saj se itak strinjam s tabo, sam glede naše vlade se bi silno rad motil. Prav bojim se, da se ne.....motim. Pol pa se taki in njihovi simpatizeri menijo o slovenskem hlapčevstvu ....ko jih zdaj gledam se mi zdi, da govorijo iz sebe. Takoj, ko gre za Nemce al Italijane so ponižni, frajerje pa špilajo zoper narode bivše SFRJ, s katerimi smo tako večinoma bili v prijateljskih odnosih, vsekakor pa nas nikoli niso tako hudo ogrožali kot italijani, nemci, avstrijci....... Fuj in fej......Če se ne bodo spametoval, bo jih treba na hitro skinit.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 12. februar 2005 Prijavi Deli 12. februar 2005 Tudi jaz bi se rada motila. Rupel se je šel kur--t v Bg pa solit pamet, tam razsaja klero-mafija (najbolj nevarna kombinacija), pa prepotentno šopiri perje po vzhodu. Sočasno pa je bil tiho kot rit, ko je Berlusconi izjavil, da so fašisti Slovence pošiljali na Rab ne v taborišča s prisilnim delom, marveč na počitnice!!!! No, v sredo pa si boste lahko ogledali na slo 1 it skropucalo 'Srce v breznu'. Fašistična propaganda. :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 12. februar 2005 Sem nekje bral intervju z režiserjem. Niti na eno vprašanje našega novinarja ni odgovoril, samo sprenevedal se je in izogibal, bluzu, da je film drama o ljudeh pač v določenem obdobju zgodovine, brez politične konotacije, njega ga kao politika ne zanima. :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 12. februar 2005 Prijavi Deli 12. februar 2005 Ja, ne zanima ga, seveda :xx!: . Niso tako naivno vse skupaj kot zgleda. Klasične laške mučke. Režiser Žid, igralci (bivši) naši, pa ubogi otroci, dobrohotni duhovnik, ki ga na koncu pihnejo hudobni komunisti, ki tudi jejo otroke. Glavni pobudnik filma je Gasparri, fašist in minister za komunikacijo......Pa Bjelogrliću res ni bilo treba tega. Kup srbskih in hrvaških igralcev je užaljeno in zgroženo odbilo vlogo, on pa veliki jack je celo izjavil, da je bil skrajni čas, da se pokaže kako je bilo takrat Prasec! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 12. februar 2005 A res? Pa je sicer dober igralec. Kmet zahojeni, ko ga jebe x!x Mal pa je verjetno pozabil, da so v fojbe, kolk mi je znano, metali tud njihovi. Ja. Me je že kar strah srede, se kje preveč vživim in razjočem ob filmu..... Ne odobravam povojnih pobojev, jih pa deloma lahko razumem, precej lažje kot divjanje fašistov in nacistov po naših krajih. Za mene je to tako kot sem že na eni drugi temi napisal, povzeto po neki jutranji radijski oddaji. Najprej je treba ugotoviti kje je izvirni greh za povojne poboje. In to je......vojna. Kdo je vojno začel........fašistični in nacistični režim. In to je to. x!x Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 12. februar 2005 Prijavi Deli 12. februar 2005 Jaz tudi ne odobravam povojnih pobojev. Čeprav so zaključni del čisto vsake vojne.V fojbah je končalo malo več kot 1000 oseb, v glavnem vojakov fašistov. Res je tudi, da je šlo tudi za neka osebna maščevanja. Namreč komu se je tudi utrgal film po dvajsetih letih maltretiranja. Niso pa pobijali žensk in otrok ali pa samo zato, ker so bili Italijani, kot hočejo na vsak način prikazati.Vsa reč je trajala manj kot 40 dni, medtem ko so fašisti Primorsko na silo italijanizirali, posiljevali, kradli, požigali domačije in pobijali ljudi 20 let. Optanti:večina se je pritepla v Istro po prvi vojni, ko so Italijani pravočasno prešaltali na 'pravo' stran in so po razpadu Avstoogrske države lepo začeli nasaljevati Istro! Drugo: nihče jih ni preganjal, pač pa je Tito rekel, da naj ostane kdor pripozna nov režim (Italija je IZGUBILA vojno) in bo LOJALEN državljan. No, večina optantov v Istri ni pustila silnega bogastva, temveč štiri blatne stene, tako kot so pravo stranišče videli šele v Italiji in še to čez čas. Tudi dosti Slovencev se je takrat iz Istre izselilo v Trst, in sicer zaradi črne mizerije in ker so bili za kruh vezani za Trst. Ogromno Slovencev je namreč delalo v Ferrieri, po vojni pa niso ravno radi videli, da so ljudje hodili delat čez mejo. Po drugi vojni je bila v Istri (in Trstu)huda lakota, saj se je pretrgala naveza Ts in zaledje. Ljudje se niso več mogli svobodno gibati, ne delati. Mnogo Italijanov (in tudi Slovencev) je odšlo v Ts z namero, da se vkrcajo na kakšno ladjo za v Avstralijo ali kam drugam s trebuhom za kruhom, in ne zaradi neke politične ideologije, ker je splošno znano, da žal Istra kakšnih velikih umov ni dala, pač pa je bilo tam v glavnem neuko ruralno prebivalstvo,pa kakšen ribič v miniaturnih mestecih. :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 12. februar 2005 Kaj tam v napovedniku slišim???? Da bo Rupel pojasnil javnosti, da se je predsednik avstrijskega parlamenta zmotil?????? A sem res to slišal? In to naj "kupim"? Skor edino stvar, ki se je ne bi smel zmotiti v prisotnosti slovenskih predstavnikov....se je zmotil? Kak podcenjevaln odnos do nas.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 12. februar 2005 Aja, tak zmotil. Kot predsednik avstrijskega parlamenta ne ve zakaj se gre. Aja. Te pa tak vredi. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 12. februar 2005 Prijavi Deli 12. februar 2005 O tejle "zmoti" (oziroma o "nesporazumu" po Ruplovo) je danes odličen komentar spisal Boris Jež (Sobotna priloga). Tip (Rupsi, ne Jež!) hodi trenutno po Tadžikistanu. Ful pomembno, seveda. En moj bivši sodelavec, Srb, odnesla ga je "vojna", mi je enkrat povedal srbsko primero, zelo lušno, mi Slovenci tovrstne nimamo, glasi pa takole: "Videla žaba kako se potkiva konj pa sad i ona diže nogu!" Evo ti zunanje politike a la Rupel. Mi bi se nekaj šli. :xx!: Na koncu izpade, da imamo samo ene sosede, s katerimi v bistvu nimamo nekih težav velikih, in to so Madžari. To trdim že dolgo. Zanimiva fora bi bila vedeti, zakaj tako. Ali smo si krvni bratje bolj, kot se morda zdi? Enako zafrustrirani, enako samomorilski, pitaj boga. Po jeziku nikakor, pa po papricirani hrani tudi ne, ampak ... Najbolj žalostno je to, ker naša država preprosto nima vizije! Bedno, bedno... Pa so najprej ONI pravili, da je TILE na oblasti nimajo, sedaj pa je tudi ONI SAMI nimajo. Mi pa vse verjel... Da o Ruplu ne rečemo še kaj več. NESMRTNI ZUNANJI MINISTER. Kot Gromiko svoj čas. Samo manj sposoben. Pa Gromiko se nikoli ni smejal. Pa obrit je bil skoz. Druži ju torej samo nesmrtnost. Gromiko kot sposobni večni zunanji minister žalostnega obraza vs. Rupel kot nesposobni večni zunanji minister nasmejano pametnega obraza. :xx!: :xx!: :xx!: In vse to sranje plačujemo sami. Jebo te karma nacionalna... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MUCAMACA 13. februar 2005 Prijavi Deli 13. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Grrrr. Ta tip v Večeru piše v smislu - spremljajmo mal poteze Italijanov kot so : podeljevanje italijanskih državljanstev, nakup Koprske banke, nasprotovanje drugemu železniškemu tiru Koper - Divača, snovanje razno evroregij, kjer bi bili Slovenci v manjšini, vsiljevanje "Španskega kompromisa", pa ti zadnji dogodki (film, fojbe), pa nočejo nam vrniti nakradenih umetnin iz Primorske na primer.... Meni so Italijani sicer kar fajn , same dobre izkušnje imam z njimi. Samo njihova zgodovina je zastrašljiva, njihova zunanja politika pa je bila vedno zmuzljiva, spletkarska, izjemno prefrigana...... Ah, Rupel od zazrtja v daljave (USA) ne vidi pred svoj prag..... :xx!: Hoj, saj Dimsi Rupsi ni zazrt samo v daljave..., ga zanima tudi kaj konkretnega.. zadnjič, ko je na obisk uletela Ruslana (bohotna ukrajinska gospodična, ki je lani zmagala na Evroviziji), pa je bla glih sobota, je poklical na šiht pol zunanjega ministrstva.... sicer pa klinc takole ministrstvo ...lani, ko je nekak vedel, da se mu končuje mandat, je udaril eno hudo turo po Indiji, pa Avstraliji, pa Novi Zelandiji.....za upedenat bližnje sosede mu pa ob tako prenatrpanem urniku logično zmanjka časa. MucaMaca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mushi 14. februar 2005 Prijavi Deli 14. februar 2005 Vedno so največji problemi s ta najbližjimi sosedi.. tud tko v real life, pa med malimi ljudmi, med državami je pa enako. Se vam ne zdi? Tist ta drug sosed je vedno boljši od čisto prvega. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 14. februar 2005 Prijavi Deli 14. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}> Pa Gromiko se nikoli ni smejal. Pa obrit je bil skoz. ... In vse to sranje plačujemo sami. Jebo te karma nacionalna... Neobriti, sivobradi nasmešek? Kaj pa, če prevzema Arafatov image? Ali to pomeni, da se bomo s sosedi šli tudi sveto vojno? Prejšnja, sedanja in bodoča in katerakoli vlada: "mi (ker smo dobri lakaji in pridni sosedje, ker vedno ubogamo) imamo z Italijo in Avstrijo vedno dobre odnose" Da je Dim razlagal, kaj je ameriški veleposlanik mislil povedati, ko je to in to izjavil, sem že navajen. Sedaj naj bi postal še advokat avtrijcem? Jasno postaja predvsem eno - da bo katerakoli slovenska narodna manjšina obstajala tako dolgo, dokler njeno središče ne postane neka Ljubljana. Potem bo pa v taistem hipu tudi izginila. Še enkrat - velike razlike med prejšnjo in sedanjo vlado ne vidim. Prejšnja opozicija je kdaj pa kdaj malo dvignila glas, bolj zaradi lepšega. Sedanja opozicija je sicer zelo glasna, upravičeno gor ali dol, a bi lahko naredili več, kot so lahko. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pomlad 14. februar 2005 Prijavi Deli 14. februar 2005 Še enkrat - velike razlike med prejšnjo in sedanjo vlado ne vidim.Kako naj pa bo razlika, če je še minister ena in isti človk? :xx!: Citiraj Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski ) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 14. februar 2005 Prijavi Deli 14. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kako naj pa bo razlika ...Pomlad, ta pa je ta prava pomladanska! A brez skrbi, sedaj so v vladi pomladne stranke, ane? Če se že zgodi še kaka pomlad, samo da ne bo to ponovitev pomladi '41 Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 14. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 14. februar 2005 ....ja, to sicer neb blo nič smešno.... Sem gledal tam darkerja (Vidmarja) na Studio City......tip večno v opoziciji ....je reku eno fajno, tak nekak približn : sploh niso problem italijanska "srca v breznu", problem so srca slovenskih diplomatov v hlačah Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 15. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 15. februar 2005 Hahaha, ta je ta boljša, sm ujel za lahko noč. Slovenci v Avstriji so upoštevali nasvet predsednika avstrijskega parlamenta izpred mnogih let, naj v krajih kjer bi morali biti dvojezični napisi, prehitro vozijo......naredijo prekršek, nato pa se na ustavno sodišče pritožijo, da "označitev" v teh krajih ni v skladu z zakoni......Slišim, da jih je zadnje čase enih 35 to dejansko storilo. Je pa smešno in hkrati žalostno na kak način se morajo boriti za to, kar jim itak pripada.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 15. februar 2005 Prijavi Deli 15. februar 2005 In zdaj naj še kdo reče, da niso fašistična država!! Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.