Bern 15. februar 2005 Prijavi Deli 15. februar 2005 Nekje v začetku teme je bilo rečeno, kdo je bil bolj zadrt kot nacist. Poznamo odpor avstrijske politike, manj pa poznamo tedanje razpoloženje. Ko je Hitler vkorakal v Innsbruck, se je vozil in hodil po preprogi iz cvetja! V nobenem nemškem mestu ni bilo tako - ljudje so se tam kljub vsemu majčkeno bolj zavedali, do česa lahko pride. Samo niso imeli možnosti. Delno je čar tudi v tem, ker je bila Avstrija (v raznih oblikah, nazadnje skupaj z Ogrsko) VEDNO pomembna (in več ali manj močna) državna tvorba, Nemčija pa vse do 19. stoletja in Bismarcka NE. Ko je le-temu uspelo skregane, tekmujoče in druge kneze spraviti skupaj, se je izkazalo, da gre za veliko moč, medtem ko je Avstroogrska v istem času pešala. Po premešanju narodov in držav po 1918 je ta vzhodni nemški del postal Avstrija - Oesterreich - Vzhodni rajh, torej kot "nekaj manj". A oni so kao še vedno tu, še vedno "in", še vedno "pomembni". In so logično "bolj nemški" od Nemcev, ker ne bi bili radi zavrženi. (Roko na srce - sami nismo dosti boljši: če upoštevamo, da smo Slovenci znano "bolj papeški od papeža", ni čudno, da se je pri nas v razmeroma kratkem času naselil bolj ortodoksni komunizem kot v marsikateri komunistični državi. Bolj zadrt od drugih, pogosto tudi bolj zadrt od samega ruskega.) Na nek način podobno pot kot Nemci imajo tudi Italijani, saj so šele v 19. stoletju postali država. Pa mi? Oh, o tem je bilo pa že vse rečeno. Če si upam vplesti astrologijo, povejmo, da ima država konjunkcijo Urana in Neptuna v sami prvi hiši (ki pomeni "jaz" oziroma "kdo sem"). Radi bi torej nekaj bili - in pravzaprav MORAMO biti - ampak kaj pa bi bili? Kako pa se to počne? Ali nas vidijo vsi? --- Potem pa zganjamo neumnosti, da bi ja izgledali kot država ... "Videla žaba itd." :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 15. februar 2005 Prijavi Deli 15. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Neobriti, sivobradi nasmešek? Kaj pa, če prevzema Arafatov image? Ali to pomeni, da se bomo s sosedi šli tudi sveto vojno? , ampak ne pozabi, da je imel Arafat strašansko sluzast imidž. Neulovljiv, malo hinavski, nasmejan in bogat. Pokončna drža samo kot mit. Pa podtalno razpihovanje trenj in sovraštva. Oče naroda. Izjemno zanimiva partija oči - veliko so povedale ... Bljać! No, Dimitrij Rupel pa je pokončen mož, možat, trden, odločen , jasen v odgovorih in v namenih, rojen za upravljanje in diplomacijo , neomajen in - Pok! Tras! Splash! Fuj! Tresk! Auuu! itd. itd. itd. - - - Ma ne mi ljudje vseh jajc in paradajzov zmetat gor - MA SMO SE HEEECALIIII!!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 15. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 15. februar 2005 Pa da vidim zdej ta špageti vestern :xx!: . Čeprav....po tem kar sem do sedaj prebral mi sploh ni za gledat....... :xx!: :xx!: Ali ajde, soočimo se z realnostjo......kako je mala barbarska "slavska" Slovenija čist iz ljubega miru napadla veliko Italijo in maltretirala italijane, jih pobijala, klala, posiljevala......revčeki pa niso mogli nič. :xx!: :xx!: Mal bluzim, sam po tem kar sem prebral pa res.......ni čudno, da sem bruhno danes :xx!: Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 15. februar 2005 Prijavi Deli 15. februar 2005 Jaz nisem gledala, ko so vrteli na Rai.Rada bi, da bi ta šajs gledali slo politiki. Upam, da še ne spiš zraven Uh, kako se mi je zameril Bjelogrlić Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 15. februar 2005 Prijavi Deli 15. februar 2005 Gospod Rupel je dal izjavo za javnost, kjer pravi še enkrat, da se je Kohl zmoti. Za film pa pravi, da nekih takih stvari ne bo komentiral, saj je samo film... In hiti reševati probleme v Tadžikistan... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 15. februar 2005 Prijavi Deli 15. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Berem Večer, zanimiva pisma bralcev in se zamišljam.....Kako ocenjujete izjavo predsednika avstrijskega parlamenta, ki je odrekel Sloveniji pravico, da se sklicuje na državno pogodbo z Avstrijo? Pa Italija? V čem je pomen, za trenutek sicer pomisliš nepomembnega filma "Srce v breznu", poudarjanja fojb itd. ? Ali je res končni cilj italijanske politike pridobiti si v 2. svetovni vojni izgubljena ozemlja? Ali res lahko Italijani na tak način vplivajo na evropsko mnenje, nas predstavijo kot genocidno, barbarsko ljudstvo in da je nujno potrebna revizija I-SLO meje? A je trenutna politika naših sosed slučaj ali pa tudi reakcija na menjavo oblasti, vladanje desnice, kao prilika ? A je Fini (zunanji minister) kot precej proti SLO naperjen politik in kot predsednik politične stranke, ki je političen dedič Mussolinijevih fašistov, sploh lahko "zaželjen" v Slo? Kakšno je torej vaše mnenje o naših odnosih s sosednjima Avstrijo in Italijo?Italijani ne bi nikoli tako ognjevito udrihali po Slovenskem NOB-u, če ne bi imeli v Sloveniji ljudi, ki si na vse pretege trudijo rehabilitirati kolaboracijo in obsodbo NOB-a. Je treba vedeti, da je bilo veliko kolaboracije z Italijani, zato me ne bi čudilo da je v filmu Srce v Breznu, majhen delež prispevala kakšna bratovščina slovenske zaveze, belogardejcev in ostalih izdajalskih band. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 15. februar 2005 Prijavi Deli 15. februar 2005 Bravo Volk! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 15. februar 2005 Prijavi Deli 15. februar 2005 Volk, bravo... ja težko je reagirati, če si doma prizadevaš za rehabilitacijo domobranstva... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 15. februar 2005 Prijavi Deli 15. februar 2005 Volk Slišala sem že za dokumentarec, ki so ga angleži posneli in ga v Sloveniji nismo nikoli videli...je bil včeraj končno predvajan na slo1? Danes gledala prvi del filma Srce v breznu.....Film je pač fikcija , za moje pojme je to izjemno slab produkt...fabula nikakršna, igra slaba...vse bolj spominja na politično agitko. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 15. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 15. februar 2005 No ja no ja, bol bogo to vse. Pa mal mi gre na živce, k otroke izkoriščajo za to propagando. Zanima me al bo v filmu tud kak fašist vbit pa v fojbo vržen, al samo nedolžni civili No, vsaj omenili so, tak na hiter, da so predolgo in preveč maltretirali "slave", da bi bilo pročakovat milostno reakcijo. So pa lukavi, ni kaj.......pol k gledaš zaključno špico "sodelujočih" pomisliš, da je film jugoslovanski z le nekaj italijanskimi gosti. Mah, bom pol več kako reku, k vidim še 2. del........Aja, sicer pa je film precej slabo naret Bjelogrlič pa se bi lahk preimenoval.....v Bjelogardića. Faker....vse za eure :$$: Bil pa je sicer nujno potreben "naš" igralec......sem celo 3 jugo besede čul......."stoj, pij in ajde". Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 15. februar 2005 Prijavi Deli 15. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>No ja no ja, bol bogo to vse. Pa mal mi gre na živce, k otroke izkoriščajo za to propagando. Zanima me al bo v filmu tud kak fašist vbit pa v fojbo vržen, al samo nedolžni civili No, vsaj omenili so, tak na hiter, da so predolgo in preveč maltretirali "slave", da bi bilo pročakovat milostno reakcijo. So pa lukavi, ni kaj.......pol k gledaš zaključno špico "sodelujočih" pomisliš, da je film jugoslovanski z le nekaj italijanskimi gosti. Mah, bom pol več kako reku, k vidim še 2. del........Aja, sicer pa je film precej slabo naret Bjelogrlič pa se bi lahk preimenoval.....v Bjelogardića. Faker....vse za eure :$$: Bil pa je nujno potreben "naš" igralec......sem celo 3 jugo besede čul......."stoj, pij in ajde". Ja Mick...otroške učke so pač tiste, ki naj bi dvignile "težo" filmu...podlo to...Meni pa pri zaključni špici bolj padel v uč "svetovalec za zgodovino"ali nekaj podobnega-pogumen dečko, da se podpiše pod to... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 15. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 15. februar 2005 Hehehe....sm opazu ja.....je bil med prvimi, da se ve, da film temelji na zgodovinskih dejstvih.... :xx!: Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 15. februar 2005 Prijavi Deli 15. februar 2005 Nad filmom sem bila vsekakor razočarana...film je pač film in dovoljena je umetniška svoboda.Bolj me moti to, da včerajšnjega dokumentarca nismo videli vsaj slovenci (že prej), utopično pa je pričakovati, da bi ga predvajala rai, pa čeprav so ga snemali angleži... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 16. februar 2005 Prijavi Deli 16. februar 2005 Prav HUDOOO mi je žal ( ), da nisem mogel gledati filma, ker smo imeli včeraj orenk težave z računalnikom in je bilo treba do jutra oddati ves material (pa smo delali do skoraj dveh, da je potem šlo). Ampak zakaj mi je žal? Zato, ker me je skoraj dobesedno VSAKDO, s katerim sem se slišal včeraj od popoldne naprej do pozno zvečer (ker je bilo treba veliko preverjati po telefonu, saj časa za maile ni bilo), vprašal, ali bom gledal oziroma ali gledam film. - ?! Tudi za EMO ali pa kako astrološko oddajo še ni nikoli toliko naroda spraševalo ... Kar pomeni, da smo napravili dovolj dobro medijsko gonjo. Ampak v tem tudi tiči problem! Napravili smo gonjo doma - in ustvarili zadovoljiv občutek, DA SE NA TEM RES NEKAJ DELA. V resnici navzven pa nič! To je isto kot se mi je zgodilo enkrat v eni družbi, kamor je planil razburjeni kolega in jel hlastno razlagati, kako sta se na plesu spičila z ženo, "s katero se ne da več živeti in se bo ločil". Potem je bilo pa tisto - kdo je rekel, kaj je rekel, kaj ni rekel, kaj bi moral reči, pa ni - - - ej, pet ljudi se je ful ukvarjalo s temi flavzami eno uro in čez. Nakar sem se oglasil in zakoličil: "Prvo in prvo si imel lepo priliko, pa BI rekel. Pa nisi. Zato se boste zdaj lepo izkokodakali - in spet ne bo treba nič reči!! Torej - če ti z njo ni za živeti in če to poslušamo že par srečanj, potem pojdi JUTRI k odvetniku, povej to in to, pljuni nekaj dinarjev in vloži za razvezo. Ampak to tudi naredi! Vse ostalo je sprenevedanje." In smo se v momentu nehali pogovarjat o tem, pa je bil mir. Sorry, ker malo obujam spomine, ampak tako podobno se ni zdi, da nisem mogel drugače. Ker tu bo namreč isto - doma se bomo prsili, navzven bo pa naš junaški predstavnik Dimitrij z nerodnim nasmehom izdal diplomatsko sporočilo, v katerem bo Italijane - okrcal. Ali kot sem včeraj slišal v komentarju v radijskih poročilih - NE UPAMO SI EVROPI IN SEBI PRIZNATI, DA IMAMO ZA ITALIJANSKO MANJŠINO POSKRBLJENO NEPRIMERNO DRUGAČE KOT ONI ZA NAŠO! Pripeljati evropsko komisijo, ki naj to ugotovi, ter jim potem malo spominjati mater!(Zakaj sem dal IN SEBI v bold? Zato, ker če bomo priznali sebi, si bomo s tem v istem trenutku naložili tudi breme, da moramo nekaj napraviti! Pa ne napravimo. Torej je bolje o tem ne govoriti preveč!) Po štirih letih od sprejetja zaščitnega zakona je sedaj za naše ljudi tam čez - SLABŠE!!! (Kaj šele da bi se kaj spremenilo.) Potem si Avstrijci zmišljujejo manjšino pri nas, in če bodo dovolj težili, JO BODO TUDI DOBILI. Pa Albanci tudi in Culukafri, če se bodo le pozanimali, kje je ta klinčeva in poniglava Slovenija! Ker sta dva enkrat po pol leta študirala tukaj, jebemti. (Pa pobegnila, ke je en froca tle naredu...) Dimitriju spomenik! Pa poleg lipicancev, ki so zdaj po veliko kokodakanja pri nas menda že dokončno izgubljeni, naj nam spizdijo še kozolce in kranjsko čebelo. Slovenci kre-me-ni-ti ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 16. februar 2005 Prijavi Deli 16. februar 2005 Hvala ti Bern Ker ti je danes zjutraj dojadilo, ker si zlil malo žolča namesto mene.Ker me peče želodec od te štorije odkar so poleti začeli s snemanjem te mini nadaljevanke. :xx!: Brco v rit Ruplu in tovarišiji. Veste kaj je najbolj grozno? Če bi imela moč, bi pripriči nagnala aktualno belogardistično vlado .Samo....s katerimi jo nadomestiti? :xx!: Prejšnja garnitura se je zelo grdo spozabila, se debelo v 12 letih namnožila, odebelila,naredila kup packarij, NOBENE odgovornosti za to, pa je narod rekel; pejte proč! In so šli. Sedaj je čas za debelenje njihovih nasprotnikov, kateri bodo poskrbeli še za ideološko probrazbo naroda. :xx!: Jebemti majhnost! :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 16. februar 2005 Prijavi Deli 16. februar 2005 Da se nam lahko zgodi pomlad'41, sem že napisal... kaj sem s tem mislil, je napisalo že kar nekaj ljudi.Danes zvečer bo ob 22:55 na Slo1 omizje na tematiko fojb. Eno podobno je že bilo.Po telefonu se je oglasil celo neki Ivo iz Solkana, bil je glas nakladača Hvalice, ki je postregel z izjavo: "v filmu ni niti z eno besedico omenjeno, da gre za Slovence". Kaj da se sploh gremo itd. Nekaj gledalcev iz LJ je komentiralo, kaj se sploh gredo na TV itd. opazno so uporabljali tudi povsem iste stavke. Pustimo to. Priznati je treba, da primorski borci proti fašizmu, še izpred časa II. vojne, nikoli nislo imeli primernega statusa v bivši Jugi. Niso izhajali iz prave politične opcije... a kaj, ko niso izhajale niti iz trenutno vladajoče politične opcije! Poleg tega pa domobranec ostane domobranec. Enkrat za italijane, vedno za italijane. Kaj nas čaka v prihodnosti? Po izkušnjah iz preteklosti nič dobrega. Politika išče rešitve, kako se izmotati iz notranjelolitičnega pritiska in ne iz zunanjepolitičnega. Vsi rojeni v bivši jugi nimajo občutka obroženosti slovenstva, zamejci so jim nek nebodigatreba moteč zunanjepolitični privesek itd. Rojenim pred kratkim pa zanima samo globalizacija, kapital, dobiček in globalno politično dogajanje. Za njih je važno samo, da Mobitel ne sme biti monopolist, pa če bo zato dobra ami firma, da se to razsuje, naj bodo pa oni. Mimogrede, kako je ta hip že s pivom z rdečimi nalepkami? Oh, saj res, bile so tudi mariborske pivovarne, anje? Malo sem zašel... Kaj se da sploh narediti?Filma nima smisla, da snemamo svojega, to upam, da smo preživeli.Italijani nimajo samo filma, imajo spominski dan vsako leto!1. Torej, prizadevajmo si še mi za praznik, v katerem se bomo spominjali žrtev fašizma.2. Manjšini je treba aktivno pomagati, če bodo šli v Bruselj. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 16. februar 2005 Prijavi Deli 16. februar 2005 Kaj se da sploh narediti?...1. Torej, prizadevajmo si še mi za praznik, v katerem se bomo spominjali žrtev fašizma....Piko, strašno fejst fant si, ampak tale zadevščina bo padla že na tejle prvi točki. Mi bomo napravili praznik, to objavili v cajtengu, štirje Italijani bodo pri briškuli ugotovili, da je to svinjarila in orenk zavpili - ... - in Rupel se bo opravičil. :xx!: :xx!: Pa povedal, da je bil v resnici nesporazum. :xx!: :xx!: (No, zdaj je tudi že jasno, da v Vilniusu sploh nismo podpisali sporazuma, ampak nesporazum.) Čudovit način reševanja zapletov z javnim mnenjem. Ker ga imamo očitno takooo ful masa šepaše radi, bi nam lahko kdaj pisal iz Tadžikistana. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 16. februar 2005 Prijavi Deli 16. februar 2005 Samo....s katerimi jo nadomestiti? :xx!:Ti pa MORAŠ biti Škorpijonka. Samo Škorpijon lahko vse skupaj zreducira v en sam ključen stavek, stavek naše realnosti. Hvala i tebi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 16. februar 2005 Prijavi Deli 16. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Samo....s katerimi jo nadomestiti? :xx!:Ja, skero res, z italijansko , z avstrijsko ali z ameriško? :xx!: Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dr.Freudova 16. februar 2005 Prijavi Deli 16. februar 2005 Smo pa žolčni danes, kaj? No.. če smem dodat svoj piskerček... O filmski umetnosti in teh zadevah ne bi, ker nimam dosti pojma o tem.Sem se pa zamislila, da so film v celoti posneli v Črni Gori in tud zasedba je dišala po pasulju (srbskem, da se razume). Dragan Bjelogrlić ma pa zgleda piko na vojaške filme... cvenk, cvenk, žvenk, žvenk.... Študiram pa zgodovino, in me je zato tale film ornk špiknil. Ubistvu je tako, da kdor je en dan prej gledal na SLO1 dva dela zapovrstjo in potem še Srce v brezno, lahko videl 2 plati štorije fojb. Zakaj ni bil nihče od vojnih zločinov obtoženih fašistov obsojen??? Pa tolk je Churchill skoz renčal o pravici... Zame je ta film brez vrednosti. Zakaj?(spoštujem žrtve vseh strani in vem, da ni bilo vse brezmadežno)Zgodovina je vse. Trganje zgodovine iz konteksta zgodovine same, ne da nikakršne vrednosti temu dogodku. Še več, razvrednoti ga. Ta film je en navadn pofl. Škoda, da da se Dimsiju ne da razburit. Bi blo pestro, kakor zna bit koleričen Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 16. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 16. februar 2005 Hja, saj verjetn ga je mal dvignil, ker sem nekje bral, da so ita fašisti tud neke njegove sorodnike pobil........sam zgleda, da mora zdej bl ubogat premierja, kot v prejšnji vladi. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 16. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 16. februar 2005 Mah, me je mal potolažil, ker film je milo rečeno "klavrn", pogosto izumetničen in patetičen. :xx!: :xx!: Slišal tam Janšo, da bodo v primeru, da bo avstrijska vlada povzela stališče predsednika avstrijskega parlamenta tudi oni ustrezno reagirali. Ja, pol pa naj zdaj ustrezno reagira naš predsednik parlamenta, ne Ko gledam naše reakcije na avstrijske in italijanske pritiske ter finte (ki zagotovo niso naključni in nedolžni ter zagotovo imajo svoj pomen in namen), mi počas postaja jasno, zakaj se pogosto tud sami poimenujemo "hlapci". :xx!: :xx!: Pa ne mi fuflat, da ni potrebe po reakciji. Še kako je potreba in to ...JASNI IN GLASNI OZ. ODLOČNI reakciji. Panika res ni potrebna, je pa potrebno zavzet jasno in odločno stališče. Da se ne bomo spomnili kaj se v bistvu gredo šele, ko bo že prepozno..... No, grem omizje gledat.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 16. februar 2005 Prijavi Deli 16. februar 2005 Ja, hlapci, prav si rekel, čeravno je beseda že zlizana. Ampak nekako se je vedno našel en po en hlapec, ki se je dvignil nad drugimi in čez čas hlapčeval ni več. Ne vem. Morda sem je jaz posebno velik optimist, ampak če narod reče NE, pol je to NE. Namesto da se Janša nekaj šopiri s povračilnimi ukrepi, bi bilo dovolj, da se zniža cena bencina in določenih storitev. Sam potem nebi smel nihče nemško govoriti, ko bi se po Sloveniji Avstrijci sprehajali. Namreč, tudi prilagajanje jeziku je hlapščevstvo. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 17. februar 2005 Prijavi Deli 17. februar 2005 ...Namesto da se Janša nekaj šopiri s povračilnimi ukrepi, bi bilo dovolj, da se zniža cena bencina in določenih storitev. Sam potem nebi smel nihče nemško govoriti, ko bi se po Sloveniji Avstrijci sprehajali. Namreč, tudi prilagajanje jeziku je hlapščevstvo. AndresPonavljam se kot stara plata: urediti mora sodstvo! Izkrivljenost sodnega sistema, ki je večja od samo kake vprašljive sodbe tu in tam, saj gre za izrojenost celega sistema!, je nesla LDS in bo nesla tudi Janšo. Sem prepričan v to. Pocenitev bencina je premalo. Kozmetika. Odstranili bodo nalepke, s tem eliminirali bazen denarja za LDS, toda ali bo to za nas potem toliko denarja ceneje?! Na takih stvareh pade ugled... :xx!: P.S.: je zdaj v Kazahstanu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 17. februar 2005 Prijavi Deli 17. februar 2005 Naša država se sploh ne bi smela pogovarjati o pravicah ezulov in optantov, z Italijani, dokler se ne reši vprašanje o žrtvah 20 letnega fašističnega terorja, s strani Italijanov fašistov. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.