Bern 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 (Čeprav Hrvaške ni v naslovu teme, pa kljub vsemu bolj paše sem, kajti gre za naše odnose s sosedi - bolje rečeno, za naše odnose s seboj.) Hrvate smo hoteli malo piknit pa smo uveljavili neko določilo o transportu, nakar so oni reagirali v trenutku in brez čakanja in dali kontraukrep. Niso čakali kot mi, opravičevanje z nekim kao nesporazumom jim pa tudi na kraj pameti ne pride. Ampak taglavna fora je v tem, da bi mi to z vso pravico lahko napravili že pred desetletjem - pa nismo. (Vsaj tako je bilo tolmačeno včeraj v Dogodkih in odmevih. O tem je namreč govoril en dolenjski kmet - pustiti na radio predstavnika oblasti, ki ne zna slovensko, ker tudi do Brežic iz svojih hribov še nikoli ni prišel, da bi se naučil, je pa tu mač!) Zaradi česar sedaj ne glede na naše "pravice" izpade, da smo jih zajebali. In so čisto upravičeno jezni. Sorry. Glupost naše države ima verjetno meje, samo vprašanje, kje so. (P.S.: a je še vedno v Kazahstanu? Včeraj sem poparjeno ugotovil, da bi bil naš priljubljeni dr. DR kljub vsemu boljši za na radio kot oni kmetavzar. Saj si jezen na , ampak vsaj razumeš, kaj pravi...) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Naša država se sploh ne bi smela pogovarjati o pravicah ezulov in optantov, z Italijani, dokler se ne reši vprašanje o žrtvah 20 letnega fašističnega terorja, s strani Italijanov fašistov.A se temu ne reče PONIGLAVOST? Si mogoče mislimo, dobro, če že mi nismo borbeni do sosedov, bo pa to naša oblast to napravila. Kakšna iluzija! :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dr.Freudova 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 Žal mi je, da nekateri ljudje očitno še vedno ne ločijo med "povodom" in "vzrokom", in imajo na sploh težave z dojemanjem časa, ki se ne začne 45'. Čeprov moram dodati, da to še ne opravičuje početja "titinov" in da bi s tem morali tudi mi pri sebi počistit. Samo da se ta očitek malo čudno sliši iz italjanskih ust... sej vemo, kako je pri njih z večinskim mnenjem in razgledanostjo o fašističnih zločinih.Roatta, Badoglio, Graziani... sami nežni osvajalci Sredozemlja... mhm. Pri nas pa tko al tako ne vem, kdaj smo bli nazadnje enoglasni o kakšni zadevi? Pa menda ne v osamosvojitvenih časih? Pa ena stvar me je tut še zmotila. Kako prikazujejo Slovane (zakaj ne JUGOslovane al' pa Slovence, če so se že namenili? ) kot eno barbarsko hordo, ki je prihrumela izza Karpatov in storila zlo velikemu in staremu italjanskemu narodu. No, moram priznat, da še nikol nisem slišala tiste štorije, zakaj da Slovani mečejo tut pse u fojbe... (to naj bi počeli zato, ker po slovanske običaju naj bi duša od psa preprečevala mrtvim dušam da odidejo in novim, da pridejo) ....A je kdo slišal pred tem filmom kdaj za to? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 Zakaj kar Slovane? Ker je to priročneje pa še po tradiciji. Pošlješ Slovana v PM, pa je, nobenega točno nisi mislil s tem. (Mimogrede lahko misliš, da so tak in tak vsi isti. - Kar belci na primer na splošno mislimo o rumencih - kdo od nas pa loči Tajko od Korejke ali Filipinke, takole na prvo oko?) Poleg tega imajo Italijani za Slovani naziv "Sclavi", beseda pa ima isti pomen kot "sužnji". Tradicionalno - že dvatisoč let nazaj - pa so nekdanji Rimljani vse tisto, kar je prišlo čez njihov zid, imenovali "barbari", kar je pomenilo nekaj takega kot "brezbožci", in v ta koš so zmetali tako Gote in Alemane kot Slovane in Hune, pisano in čedno druščino torej. Nič novega torej na zahodu. Vmes smo se šli tudi komunizem, ki je sploh "prinesel veliko dobrega", tako da nas prav gotovo nimajo nič bolj radi kot prej. Te zadevščine je dosti dobro poštudiral Cankar, a kaj ko je kasneje razmišljal o skupnosti jugoslovanskih bratov, kar pa je danes zelo nepopularno. Ker smo raje pretendenti na nek visok imaginarni položaj v evropski druščini, kot da bi se pogledali v ogledalo pa malo prešteli, pa bi bilo. Vprašanje pa je (to me že nekaj časa ščiplje levo zadaj), ali ni imel Cankar to slovensko dušo poštudirano bolj, kot si mi mislimo. In da mu je bilo že tedaj jasno, da nismo sposobni iti svojo lastno pot. Kar je danes vedno bolj jasno tudi nam, samo se še malo sprenevedamo. In se bojimo, da okoli vogla pride dete, ki bo reklo, da je cesar gol... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dr.Freudova 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 Razumem, kaj misliš, Bern. Samo "rumena rasa" je daleč od nas (z globalizacijo tut to ne več tko zelo), Italjani pa so naši sosedje. Zato se čudim, da jim tok "dol visi" in da sploh ne vejo, na katere države njihova lastna država meji. A ni to mal hudo? Še s trenutnim stanjem niso seznanjeni, kaj šele z zgodovino. Nimajo samo Italjani tega izraza "Sclavi" ... tudi Angleži in Nemci npr. ga imajo... Slav, Slawen... samo pride pa to iz latinščine in zgodovinskega razvoja Slovanov, ja. Še bolj kot "brezbožci", so bili to barbari v pomenu, da so "brez kulture". Se vidi, s kakšnega vidika so že tedaj gledali vse na drugačne od sebe. Pa ne samo Rimljani, tudi Grki. Barbari pa zato, ker je njihov jezik zvenel kot "br br brbrbr.." Sej veš, kaj prav' Predin : "Kdo je tebe, praslovan, plavati učil... " PS: le kdo bo ta "enfant terrible", ki nam bo rekel to, da je "cesar gol", eh? Sej ga bomo itak potokl, nč bat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 24. februar 2005 Prijavi Deli 24. februar 2005 Kaj se dogaja s Slovenijo, nas Italijano pošiljajo v ti. 3. svet?http://24ur.com/naslovnica/gospodarstvo/20...2903.php?Rxn=10 Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 27. februar 2005 Prijavi Deli 27. februar 2005 "Kdor ne ceni se sam, podlaga je tujčevi peti." (po mnenju nekdanjega profesorja slovenščine na Aškerčevi, prof. Vrhovška, je to edini omembe vredni verz iz opusa plodnega slovenskega pesnika J.V. Koseskega, Prešernovega sodobnika) A če je edini ali ne, ni bil nekaj vreden samo tedaj, v času, ko se je slovenska zavest razvijala, temveč ŠE BOLJ tudi danes, ko naj bi bila že razvita. V bistvu tudi je razvita, samo vprašanje, v katero smer je šla. Kajti če bi bila razvita pravilno in se ne bi res samo "nekaj šli" oziroma sprenevedali, si nas čisto vsak le ne bi privoščil (mogel privoščiti?). "Kdor ne ceni se sam ..." * * * Bajdevej: Kolk ma do penzije? (edini način -stop- da pridemo do spodobnega zunanjega ministra -stop- ...) :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 28. februar 2005 Prijavi Deli 28. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>"Kdor ne ceni se sam, podlaga je tujčevi peti."Veš kaj, 10 Dimov, ki bi jih indijanski vrači kurili med svojim plesom, ne bi pomagalo. Točno to sem si rekel prejšnji teden - slovenski narod se plazi po tleh in z lahkoto ga pohodi vsak, ki je malo agresivnejši. Ni treba, da skačemo v zrak in pizdimo za vsako peto, ki nas pohodi po hrbtu, dovolj bi bila vzravnana, pokončna drža, pa bi nam težje kdo stopil na rame. Samo, da se ne bo kdo domislil in nam stopil na glavo. Od istih ljudi, ki pravijo, da to ni nič takega, da film ni grozen itd. skratka "nimamo za kaj skrbeti", sem danes na Valu 202 v anketi "osebnosti tedna" slišal:- kaj da se gre Hanžek, ki zagovarja Izbrisane za slovence pa ne naredi nič- kako je Peče fajn (kar je imel nalepljeno na vratih)Pozitivci dobivajo minuse in negativci pluse. Slovenski nacionalizem je izjemen v svetovnem merilu. Obrnjen je navznoter. Vase. Pojedli se bomo med seboj sami. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 28. februar 2005 Prijavi Deli 28. februar 2005 Sami-sebe-žerci. Sebežerci. * * * Plus ne me basat z nekimi kao novimi principi "mi smo boljši in zrelejši kot prej", če ti mojster SOK (ki verjetno niti ni slab fant) v parlamentu poskuša obrazložiti nepotrditev Škrkove s tako glupostjo, da bi bilo še pa še bolje zanj, za njegovo stranko in za ves narod, če bi tisti dan imel (dobro plačan) dopust. Kao "Mi ne dvomimo v njene sposobnosti, ampak smo bili ZAČUDENI, da ni podprla zadeve, o kateri je slovenski narod na referendumu jasno povedal svoje mnenje". V eni sami izjavi toliko neverjetnosti, da jih človek ne more niti našteti. (Ustavna sodnica ne sme imeti ločenega mnenja od zmanipulirane raje. Jebala te demokratija!) Volk dlako menja, čudi pa ne. Revanšizem je revanšizem. Uveljavljanje principa "ON je čisto v redu, ampak ... hm ... eeee ... torej ... njegovi, veste, so bili pa pr tabelih*...". (*Barvo naj bralec menja po potrebi.) In konec tega revanšizma bo šele takrat, ko bo konec slovenskega naroda. Naroda sebežercev. :xx!: Ali tu kaj lahko spremeni trgovka Cvetka? Tudi če se potrudi, verjetno nima šans. - Kaj pa dimnikar Polda? Tudi ne. - Kaj pa predsednik Janez? Če se ON potrudi, že mogoče, šanse ima vsekakor. Niti Cvetka niti črni Polda ne moreta kar tako na televizijo, Janez si pa termin in novinarja lahko celo izbere. In temo tudi. In kisli nasmeh. Ampak on tega ne bo napravil. Varno pospravljen si bo zdravil napore morečega prestopa od enega brega k drugemu. To ga je dosti koštalo... Oče naroda utrujen, narod pa počasi ke - v maloro. :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 28. februar 2005 Prijavi Deli 28. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Volk dlako menja, čudi pa ne.Ali se ne reče pravilno: Volk ikonco menja, dlake pa ne. Baje prodorni Prodi po levi prehiteva it. zunanjega ministra in prihaja predavat Forumu21. Fini bo prišel bolj proti koncu. Le kdo bo častni gost pa na naslednjem zboru republikancev?Hehe, eni strankini vodje se kot pečeni smejijo v pest, ko podpolkovnik slovenskega parlamenta dela nacionalistične zdrahe. Kako enim še pa še paše, da je na tistem mestu... potem njim ni treba. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 28. februar 2005 Prijavi Deli 28. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>i]. Le kdo bo častni gost pa na naslednjem zboru republikancev?. Arnold, valjda Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 2. marec 2005 Prijavi Deli 2. marec 2005 <{POST_SNAPBACK}>Pa ena stvar me je tut še zmotila. Kako prikazujejo Slovane (zakaj ne JUGOslovane al' pa Slovence, če so se že namenili? ) kot eno barbarsko hordo, ki je prihrumela izza Karpatov in storila zlo velikemu in staremu italjanskemu narodu. No, moram priznat, da še nikol nisem slišala tiste štorije, zakaj da Slovani mečejo tut pse u fojbe... (to naj bi počeli zato, ker po slovanske običaju naj bi duša od psa preprečevala mrtvim dušam da odidejo in novim, da pridejo) ....A je kdo slišal pred tem filmom kdaj za to? Italijani imajo še zmeraj v sebi tisti prastari strah pred Slovani. Barbari, divjaki, necivilizirani. Oni dojamejo vzhodno mejo, kot mejo med civilizacijo in necivilizacijo. V tem se z Italijani strinjam, samo razlika je v tem da oni smatrajo vse kar je vzhodno necivilizirano, jaz pa smatram da je vse kar je zahodno od meje necivilizirano. Če pogledamo nazaj v zgodovino, kje se je največ klanja dogajalo in kdo ga je povzročil, bomo na hitrco ugotovili, da so tako zelo civilizrani zahodnjaki kot so Francozi, Angleži, Nemci, Španci in Italijani poklali najmanj pol milijarde ljudi v zadnjih 500 letih. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 2. marec 2005 Prijavi Deli 2. marec 2005 Ahm, vsega tistega, kar so necivilizirani, napol goli in čudno pomalani divjaki na različne potolkli in po možnosti pomalicali v teh istih 500 letih, ni v primerjavi s pokristjanjevanjem dovolj niti za en dober zajtrk - a vedno znova govorimo o tem. Kako so koga skuhali ali kaj. Prepričat ljudi, ki te niti dobro ne razumejo, da je tvoj bog definitivno boljši od njihovega, to pa to! Koji razlog! :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 2. marec 2005 Prijavi Deli 2. marec 2005 Ali je koga presenetilo, da je bilo v Iraku največ ugrabljenih novinarjev italijanov?Kot sem prebral, naj bi italijanski novinarji opisovali vse svinjarije, ki so jih počeli amiji in druge vojske, o svoji vosjski pa nič. Ravno obratno - italijani so bili vedno osvoboditelji, dobri kolonizatorji itd. skratka lokalnemu prebivalstvu so želeli samo dobro. Bern, ne pizdit na carja, da je zanič zunanji minister. Zame je dober, celo odličen. Žal ne zastopa Slovenije ampak vedno kako drugo državo. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 2. marec 2005 Prijavi Deli 2. marec 2005 Pa kaj se ubadate s temi Italijani meni je tole totalno mimo. Imajo svoj večvrednostni komplex in se ga ne morejo rešiti. Čisto njihov blem.Meni se zdijo predvsem malce omejeni.Recimo, če vprašaš koga v Rimu, kje je Slovenija, bo mislil, da je Slovenija nova vrsta Nutelle. Vsa moja srečanja z Italijani, so potekala nekako takole.... -sem iz Slovenije- -iz Ljubljane- a veš kje je Slovenija?- ne- a veš kje je Trst?-ja-no takoj zatem je Slovenija- Nakar sem pokazala na zemljevidu. še nikoli nista videli tega.Btw. Punci sta študirali na univerzi v Rimu, arabščino in še nekaj...... Da dol padeš :xx!: In jaz naj se sekiram zaradi takih lojbetov. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 2. marec 2005 Prijavi Deli 2. marec 2005 Cosma, jaz nisem Italijan, pa poslusaj tole. Delam izpit za avto, zacnem v Celju , na Slandrovi (AMZS ma tam bazo). Vozim ene 5 min, pa mi rece tip iz komisije :"Peljite proti LJ".Jaz pa "AAAAAAAAAAAAAA ?" Tip se raz?uka, pa mi rece: "Kako ne veste, kje se gre za LJ, saj ste vendar student !! "Jaz pa prehitro nazaj (jebat ga,v tistih letih sem imel jezik hitrejsi od mozgan) :"Ze ze, samo jaz studiram v MB" Epilog:"Tip je bil 100% preprican, da ga jebem v glavo..." A se sprasujes, ce sem naredil izpit tisti dan ? P.S. Samo to je bilo dooooolgo nazaj.Danes najdem LJ, pa Trst tudi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 2. marec 2005 Prijavi Deli 2. marec 2005 Bern, ne pizdit na carja, da je zanič zunanji minister. Zame je dober, celo odličen. Žal ne zastopa Slovenije ampak vedno kako drugo državo. za ! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 2. marec 2005 Prijavi Deli 2. marec 2005 <{POST_SNAPBACK}>Pa kaj se ubadate s temi Italijani meni je tole totalno mimo. Da dol padeš :xx!: In jaz naj se sekiram zaradi takih lojbetov. Ja Čoby , tako enostavno pa ni. Lojbeti , so izreden narod. Tako prebrisanih tičev zlepa ne najdeš nikjer drugje na svetu.Izumitelji, mafiozi, zvodniki, profesionalni laverji, plesalci, pevci, slikarji,kreatorji, krojači in čevljarji,kuharji,pizzajoli, tatovi, glumci in diplomati ( a mi Slovenci, veliki Mudonje imamo po enega za vsako od naštetih kategorij??? , če ne upoštevamo strokovnjaka za Tadžikistansko-Kazakistanske zadeve: Dr. Mr.Frrr...lečega ) V prvi svetovno vojni so pravočasno prešaltali na drugo stran, da so potem prišli v Istro in dalje vemo.....v drugi vojni...mah, kaj bi pisali, najprej so orgazmovali od njihovega Dučeja, nakar so bili vsi partizani....Misliš, da se sekirajo, da se jim vsa Evropa posmehuje?Mačko! Vmes malce kričijo, pa kradejo kot srake, potvarjajo zgodovino, geografije poznajo samo toliko, da najdejo dobro restavracijo, pa četudi bi bila ta v deželi Taka-Tuka, ampak na koncu- nikome ništa! In če povsem praktično pogledaš, Lojbetom ni tako slabo v življenju. Dobro jesti in piti, štman biti, strastno ljubiti- a se ti zdi malo in (pre)slabo? Bemu ,da ne bodo zahtevali od nas opravičilo in odškodnino, ker je (njihov ) Avrelij fukal na tako ogabnem placu kot je kamping Ježica! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 2. marec 2005 Prijavi Deli 2. marec 2005 Eh Rubička, sem koj vedla, da se boš potegnila za Lojbete ....ma saj jih sploh ne sovražim ali kaj podobnega....ampak recimo sem se navadila na nek ignorantski odnos do njih oz. kar rečejo ne jemljem resno. Vsa čast prispevkom v umetnosti, kulinariki, modi in hvala Višjemu za božanske čevlje, ki nam jih provajdajo.Onim dilerjem z oblekami zamerim, ker delajo vse do številke 36 v katero se komaj stlačim.Da se jim drugi smejijo jih itaq ne tangira, ker tujih časopisov ne berejo, pa tudi bolj malo štekajo...tovrstni humor. Ne štejejo Italijanci iz severnega dela, tu situacija ni tako kočljiva. Obožujem njihov način dolce vite...me spominjajo na naše južne brate....sutra čemo, lako čemo...kad se jede, jede se, kad se pije pije se.....kad je fešta je fešta. Moški so lepo oblečeni, negovani, dišijo ...zgledajo, kot da so stopili ven iz revije. Geografija jim itaq nije jača strana, pa študiram, če ni Marco Polo po nesreči zašel tja do Kitajske...se izgubil in ga je sam Bog štrafnil potem z Chinalandom. Kar se seveda opazi v Trstu....zdaj so Kitajci našli Italijo Mislim, da bo naš zavod za kulturne spomenike, zaščitil našo Ježico, pol pa tožte kogar hočete Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 2. marec 2005 Prijavi Deli 2. marec 2005 <{POST_SNAPBACK}>Jaz pa prehitro nazaj (jebat ga,v tistih letih sem imel jezik hitrejsi od mozgan) :"Ze ze, samo jaz studiram v MB" kroko, saj si že vse sam povedal Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 3. marec 2005 Prijavi Deli 3. marec 2005 <{POST_SNAPBACK}>Pa kaj se ubadate s temi Italijani meni je tole totalno mimo.A veš, da imaš prav, da se preveč ukvarjamo mi z njimi, namesto da se oni z nami. To bi bila prava zunanja pol-.tika. (tistle i se mi je kar zvrnil po tleh!)Ampak ne pozabit, da je zrak nad Slovenijo že skoraj italijanski, oni ga imajo pravico vojaško kontrolirati, ane? Naslednja faza je seveda - kontrolirati ves slovenski zrak --> bomo dihali tudi v Mariboru samo italijanski zrak. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 15. marec 2005 Prijavi Deli 15. marec 2005 Ah, tisti film in ves cirkus okoli njega. To ni nič, dajte no!Ah, včeraj so razsuli precej inventarja v eni od slovenskih šol v Trstu (Licej Štefan). To tudi ni nič. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bast 15. marec 2005 Prijavi Deli 15. marec 2005 Five Germans in an Audi Quattro arrive at the Italian border. The Italian Customs agent stops them and tells them: "It'sa illegala to putta 5 people in a Quattro. "Vot do you mean it'z illegal?" asks the German driver. "Quattro meansa four" replies the Italian official. "Qvattro is just the name of the automobile", the Germans retort unbelievingly. "Look at ze papers: this car is designt to kerry 5 persons." "You can'ta pulla thata one on me!", replies the Italian customs agent. "Quattro means a four. You hava fivea people in your car and you are thereforea breaking the law." The German driver replies angrily, "You idiot! Call your zupervisor over, I vant to speak to somevone vidt more intelligence!" "Sorry", responds the Italian official, "he can'ta come. He'sa busy with a 2 guys in a Fiat Uno." No more problems in a new Europe? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bern 16. marec 2005 Prijavi Deli 16. marec 2005 Zjutraj je bilo v poročilih, da se bo danes zbirka 25 zunanjih ministrov združene Evrope dogovorila, ali pričeti s Hrvaško pristopna pogajanja ali ne. Slovenija je med štirimi državami, ki so za to, da se pogajanja začnejo (pa še Slovaki, Madžari pa še ena država). Pokončna drža Velikega vazala ! On seveda zelo dobro ve, da je toliko držav proti, da je KOMOT lahko "ZA", saj bo tako in tako izglasovana zamrznitev pogajanj - x!x . Kot da se jim ulizujemo s tem. Pri čemer pa je tudi njim jasno, da samo hinavčimo, saj nimamo jajc, da bi jim popoprali življenje tam in tedaj, ko jim ga lahko, glede na to, da smo običajno tako nerodni kot s tistimi začasnimi carinami zadnjič. Ampak mi temu rečemo "politika". Ko že imamo priliko, jo izkoristimo čisto narobe ali pa je ne znamo. Ob prvi priliki nam bodo Hrvati našo "pokončno" držo vrnili z obrestmi vred, Veliki vazal pa bo se spet enkrat lahko preizkusil, ali mu vloga Kalimera še pristoji. :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.