Skoči na vsebino

Sokovnik

blueanit

Recommended Posts

• 2 months later...
Jaz sem ga kupila skoraj pred enim letom v Spar-u v BTC. Bil je poceni, še 7000 sit ne, pa lahko sočim tudi korenje, rdečo peso in mehkejše stvari. Je čisto OK. Ni ti treba dati veliko denarja zato da bo naredil isto kot ta.

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Deli na socialnih omrežjih

po mojih izkušnjah so vsi sokovniki povprečni-ostaja veliko soka v sadju in zelenjavi.Edina izjema je sokovnik Green line, v katerem lahko sočiš vse.Stane pa 140000sit. Sok, ki priteče tu ven je drugačen, bolj homogen. Ko bom velika si ga kupim x:Ix x:o)x
fish is mute-fish knows everything-G.B.

• 3 years later...

Nabavljam si sokovnik. Rad bi takega, ki dobro zmelje vse, kar vržeš not, pa da ga je easy pucat, pa da je cena tam do ene 120 EUR. Razmišljam o tistem iz top-shopa - "power-juicer".

Kakšne izkušnje, predlogi?

Kot je bilo že zgoraj napisano, so vsi sokovniki kolikor toliko vredu, Green line pa je seveda izven kategorije že zato, ker ima drug princip in kvaliteta soka je neprimerno boljša.

Deluje namreč na princip vijaka, ki zelenjavo zmečka in stisne, ostali sokovniki pa jo naribajo in scentrifugirajo. Greenlinovi sokovi imajo neprimerno več encimov v sebi, kar pa je pravzaprav bistvo soka.

Ampak cena je tudi na žalost neprimerljiva in če se že ne greš ortoreksije, bo "navadni" zadostoval. Razen če si loaded x:)x

Ja sem si pred leti, ko sem delala poste s sokovi, nabavila Braunov sokovnik (bil je tam nekje okoli 13.000 Sit) in je dober, zagotovo nič slabši od tega s TV. Bistvo je, da mu odpadki letijo ven ločeno, sito pa moraš pucat itak pri vsakem.

Ta iz Top-shopa je menda tudi vredu, samo je (bil ?) dosti dražji kot ostali v trgovinah, če se ne motim. Ni pa nič boljši. Poglej moč motorja. To lahko igra vlogo...

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

Kot je bilo že zgoraj napisano, so vsi sokovniki kolikor toliko vredu, Green line pa je seveda izven kategorije že zato, ker ima drug princip in kvaliteta soka je neprimerno boljša.

Deluje namreč na princip vijaka, ki zelenjavo zmečka in stisne, ostali sokovniki pa jo naribajo in scentrifugirajo. Greenlinovi sokovi imajo neprimerno več encimov v sebi, kar pa je pravzaprav bistvo soka.

Ampak cena je tudi na žalost neprimerljiva in če se že ne greš ortoreksije, bo "navadni" zadostoval. Razen če si loaded x:)x

Ja sem si pred leti, ko sem delala poste s sokovi, nabavila Braunov sokovnik (bil je tam nekje okoli 13.000 Sit) in je dober, zagotovo nič slabši od tega s TV. Bistvo je, da mu odpadki letijo ven ločeno, sito pa moraš pucat itak pri vsakem.

Ta iz Top-shopa je menda tudi vredu, samo je (bil ?) dosti dražji kot ostali v trgovinah, če se ne motim. Ni pa nič boljši. Poglej moč motorja. To lahko igra vlogo...

Tale iz topshopa je 120 eur.

Kolk pa stane tist green line in kje se ga dobi?

Nabavljam si sokovnik. Rad bi takega, ki dobro zmelje vse, kar vržeš not, pa da ga je easy pucat, pa da je cena tam do ene 120 EUR. Razmišljam o tistem iz top-shopa - "power-juicer".

Kakšne izkušnje, predlogi?

Jaz sm ga kupil in po treh dneh tudi vrnil. Saj je delal bolj kasice, kot sok. Pa tudi za cisceenje ni bil ravno enostaven. Zdaj uporabljam Boschovega in je cisto OK pa se cenejsi.

Om hrim aim hrim Om Sarasvatyai namah

Tale iz topshopa je 120 eur.

Kolk pa stane tist green line in kje se ga dobi?

Menda preko interneta ?

http://www.discountjuicers.com/greenlife.html

Ampak se mi zdi, da so ga imeli tudi pri nas. Vprašaj pri trgovinah z zdravo prehrano (Kalček ipd...)

Bil pa je cca 500 € ...

Pa tudi za cisceenje ni bil ravno enostaven.

No, to mi je v bistvu najpomembnejši faktor. Ker, če ni easy za čistit, vem, da mi bo obležal nekje v omari.

A tist od Boscha se tud v pomivalni stroj lohk vrže? (ta iz topshopa nej bi se, ne?)

Bom pa šou še na tist forum mal pogledat...

Praviloma so vsi ti sokovniki zahtevni za ciscenje. Ce hoces dobro kvaliteto soka je treba bit pri ciscenju natancen. To pa vzame cas. Zato se sam zelo redko odpravim na to potovanje. Mi je enostavneje, kar cel sadez pojest. Bos pa na presnem forumu lahko izvedel vec.
Om hrim aim hrim Om Sarasvatyai namah

sokovnik

Še tega poglej. Ga kar pohvalijo. Sem malo pobrskala po forumih.

Praviloma so vsi ti sokovniki zahtevni za ciscenje. Ce hoces dobro kvaliteto soka je treba bit pri ciscenju natancen. To pa vzame cas. Zato se sam zelo redko odpravim na to potovanje. Mi je enostavneje, kar cel sadez pojest. Bos pa na presnem forumu lahko izvedel vec.

Saj to ne pomeni, da se potem na račun soka odpoveš celim sadežem.

Korenje se surovo že da pojesti, rdeča pesa pa ....skoraj ne bi.

Kar se pa čiščenja tiče, je pa najhitreje, če se pod tekočo vodo takoj spere, ko je sok narejen.

Iskušnje imam sicer s sokovniki cenejše variante. Sestavljeni so iz malo delov in temu primerno je tudi hitrejše čiščenje.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

sokovnik

Še tega poglej. Ga kar pohvalijo. Sem malo pobrskala po forumih.

Ojla Robida, thanks, sem pogledal tole, ampak so mi teli mal predragi - vsi nad 300 eur. Bi začel z nečim cenejšim, tam do max. 150 eur.

Zdej se odločam med temi variantami:

- KENWOOD JE 810 VITA PRO-ACTIVE

- PHILIPS HR 1861

- POWER JUICER iz topshopa

Našel pa sem tud enga od Gorenja, malček cenejši: http://www.ceneje.si/CX000B4B39_-_gorenje-sokovnik-jc800c

Ma kdo kake izkušnje s temi?

Iskušnje imam sicer s sokovniki cenejše variante. Sestavljeni so iz malo delov in temu primerno je tudi hitrejše čiščenje.

Katerga pa maš ti?

Tudi jaz imam sokovnik nižjega cenovnega razreda in sem zadovoljna. Sokove delam vsak dan, Najbolje je res takoj umiti sokovnik po sočenju, jaz vse razen električnega dela in košarice enkrat tedensko operem tudi v pomivalnem stroju.

Pri nakupu sem pozorna kvaliteto plastičnih delov, preizkusim kako se da aparat razstaviti in seveda na moč, ker kašo vedno zavržem (dr. Walker trdi, da strupi ostenejo predvsem v trdi snovi)

Boshev sokovnik za hladno stiskanje se da naročiti pri Big Bangu in pride okrog 500 evrov, kot piše že zgoraj.

Dr. Dolittle je fantazijski lik.

Imam poceni varianto, ena x... firma. Sem zadovoljna. Bom pa v kratkem morala o novem razmišljat. Ta je že kar bogi. Ga imam že 4 leta. Tri leta sem skoraj vsak dan delala sokove (grenivka, korenje, rdeča pesa...) Sedaj malo manj.

Verjetno bi se pa odločila za kakšnega Philipsovega. Z aparati te znamke imam dobre iskušnje, tako da tu poglej:

philips

Tale zgleda kar fajn. Poceni, kar dost močen, pa precej velike posode za sok in ostanke ima.

fajn zgleda

Tole je tud kar dobra varianta, tudi cenovno:

Bosch sokovnik

Matr, zdej sem pa še bolj zmeden. Tale od philipsa je 55 eur, tist, ki sem ga pa jst gledal pa 148 eur. Sicer je ta kao bolj profi, ampak kva je pa sploh tolk bistvena razlika v funkcionalnosti?

1. opcija: http://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd_197...Sokovnik_HR1851

2. opcija: http://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd_197...LU_Profi_HR1861

Matr, zdej sem pa še bolj zmeden. Tale od philipsa je 55 eur, tist, ki sem ga pa jst gledal pa 148 eur. Sicer je ta kao bolj profi, ampak kva je pa sploh tolk bistvena razlika v funkcionalnosti?

1. opcija: http://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd_197...Sokovnik_HR1851

2. opcija: http://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd_197...LU_Profi_HR1861

Če daš več denarja, še ni nujno da bo zato tudi boljši. Mislim da ti sokovniki, ki nastrgajo sadež delujejo na enakem principu. Razlika je v moči, kako hitro to naredijo. Poleg tega je zame pomembno da imajo dovolj veliko posodo za odpadne dele in za sok. Da ni potrebno vmes, ko delam sok, praznit posodo za odpadke in za sok. Seveda pa tudi to, da je enostaven za čiščenje. Večina je pa tako ali tako iz plastike, edino tisti del, ki sadež nariba je kovinski.

Še to je tudi pomembno, da ti ni treba sadje-zelenjavo zelo na drobno narezat. Čimvečji sadež lahko daš v sokovnik, bolje je.

Če imaš pa dovolj denarja, pa kupi tistega ki je na polža, da stisne sadež, ne nastrga.

razlika v ceni ja predvsem zaradi moči x;)x ... prvi ima 450W ... drugi 700 W ... po domače, prvi se bo malo bolj matral x:o)x , da ti izsoči 1kg korenja, kot drugi xcivx

:palec: tako nekako ja

Jaz bi se skoraj zagotovo odločila za Philipsovega 55€.

Boschov je šibkejši in ima polno neke plastike, ki jo je treba prat. Tudi ko gledam primerjave med sokovniki je videti, da so v glavnem 240, 350 W ali 600, 700W... Tako da je tudi kar se tega tiče vredu (če se ne motim je 450W?)

Itaq pa je treba pri vsakem takoj splaknit vse (ker gre tudi takoj dol, ko je še sveže), kar ni problem - malo bolj se je treba potrudit edino pri košarici, kjer si lahko pomagaš s kako krtačko.

Glede tega so vsi enaki, ne glede na ceno. Vsi imajo enake osnovne sestavne dele...

...

Tole je tud kar dobra varianta, tudi cenovno:Bosch sokovnik

Tega imam jaz že dobra 3 leta in sem zadovoljna z njim. Je pa res, da je treba vse takoj spucat, jst si pomagam še s krtačko (za tisto cedilno centrifugo). Uporabljam povprečno (po 3/4 L naenkrat stisnem), vendar ne vsak dan;

Ko sem jaz kupovala sokovnik sem se držala srednje vrednosti (malo denarja-malo muzike, veliko denarja-preveč za mj žep)

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

razlika v ceni ja predvsem zaradi moči x;)x ... prvi ima 450W ... drugi 700 W ... po domače, prvi se bo malo bolj matral x:o)x , da ti izsoči 1kg korenja, kot drugi xcivx

Pa ne samo to, izvedba, cena in moč pomenita tudi koliko časa bo uporaben, oz. koliko časa bo zdržal.

To je po moje edina razlika med sokovniki na principu centrifuge.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Gorenje sokovnik

Še ena varianta.

Za ljubljančane, oziroma tiste ki živite v Ljubljani:

juice bar

Gorenje sokovnik

Še ena varianta.

Za ljubljančane, oziroma tiste ki živite v Ljubljani:

juice bar

Opa, tale juicebox bo pa za sprobat; mi je všeč cena za illy kavo+ 3dcl sveže stisnejnega soka x:px xsrcx

Jeti, jst v tem, hladnejšem času ravnotako kombiniram pesa+korenček+jabolko.

Ko je pa sezona lubenic, pol pa lubenice x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Ja fajn članek jeti.

Drugače sem pa danes zasledila da Gorenje močno oglašuje. Glede na to da so jim močno padla naročila...

Vendar pa....kje so bili pa do sedaj....hm... no ja ok, to je samomoje razmišljanje.

Top shop sokovnik

1 kilo korenja = pol deci soka = 3 kile odpadkov.

Ja imam Power juicer iz top shopa pa ima res veliko odpadka, oglašujejo pa da ima minimalno... To je že drugi, prvi mi je po petih letih vsakodnevne uporabe razpadel. Novejša verzija je malo boljša. Odločala sem se med tem in drugimi sokovniki, po trgovinah sem jih kar nekaj pregledala, nazadnje sem se spet odločila za Power juicer. Pri drugih nisem opazila, da bi bili v čem boljši..

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...