daisy 17. februar 2009 Prijavi Deli 17. februar 2009 Moram pokomentirat v zvezi z odpadki, da ko sem delala razne poste (pretežno s korenčkom), sem opazila, da je BISTVO v kvaliteti korenja - kakšnega daš noter - če je sveže, so minimalni odpadki in dobiš ful veliko soka ven. Če ni "sezona" , pa najmanj pol manj soka in ful odpadkov. Tko da to ni odvisno samo od sokovnika, niti slučajno. Citiraj Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 19. februar 2009 Prijavi Deli 19. februar 2009 (popravljeno) Hm, mene pa zanima, zakaj vsi pravite 'odpadek'? lol Mi to še mal pršparamo pa vsaj nekaj tega pojemo, al kr tako zravn česa drugega al pa npr. v skuto zamešat.. Saj včasih smo tud nariban korenček al pa rdečo peso v skuti jedli, je kr podobno... Boljš je že, če ni izsočeno, sam tud tisti ostanek je pa bolš ko nič in ima še zmeraj vitaminčke... (občutim, ker se boljše počutim, če to jem.. kot pa če ne.. ) Mamo pa domače korenje in peso, mogoče je tud to faktor tule.. Drgač pa gre vsaj v kompost, če že drgam ne.. Mamo pa en starejši sokovnik, ni glih kaj extra in ima kar nekaj delov, tako da res priporočam takega, da ima čimmanj delov in čim lažje čiščenje, da ga boste res uporabljali.. magari naj ga prodajalec razstavi in pove, kako se kaj čisti.. Sem pa brala na tujih straneh, da če pa ima kdo oz. je imel raka, potem pa naj bi bilo važno, kakšen sokovnik je.. http://www.healingcancernaturally.com/juic...tml#Bestjuicers Čeprav so tud zgleda mnenja mal deljena in je vsaj eno poročilo, da je tudi s centrifugalnim sokovnikom se en bolnik z rakom pozdravil.. (?) Drgač pa priporočajo druge sokovnike.. Popravljeno 19. februar 2009 -> Dancerka Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 20. februar 2009 Prijavi Deli 20. februar 2009 Hm, mene pa zanima, zakaj vsi pravite 'odpadek'? lol Mi to še mal pršparamo pa vsaj nekaj tega pojemo, al kr tako zravn česa drugega al pa npr. v skuto zamešat.. Saj včasih smo tud nariban korenček al pa rdečo peso v skuti jedli, je kr podobno... Boljš je že, če ni izsočeno, sam tud tisti ostanek je pa bolš ko nič in ima še zmeraj vitaminčke... (občutim, ker se boljše počutim, če to jem.. kot pa če ne.. ) Mamo pa domače korenje in peso, mogoče je tud to faktor tule.. Drgač pa gre vsaj v kompost, če že drgam ne.. Mamo pa en starejši sokovnik, ni glih kaj extra in ima kar nekaj delov, tako da res priporočam takega, da ima čimmanj delov in čim lažje čiščenje, da ga boste res uporabljali.. magari naj ga prodajalec razstavi in pove, kako se kaj čisti.. Sem pa brala na tujih straneh, da če pa ima kdo oz. je imel raka, potem pa naj bi bilo važno, kakšen sokovnik je.. http://www.healingcancernaturally.com/juic...tml#Bestjuicers Čeprav so tud zgleda mnenja mal deljena in je vsaj eno poročilo, da je tudi s centrifugalnim sokovnikom se en bolnik z rakom pozdravil.. (?) Drgač pa priporočajo druge sokovnike..Jah, men ti odpadki niso dobri za jest, ker so mokastega skorbrez okusa. Vsaj uni od korenja in pese, od jabk niti nism šla probat (pr lubenici so pa še zdrobljena semena). Tko da, če teb paše, ti kr jej, men vsekakor ne paše. Sploh pa - a niso omenjal, da se strupi vežejo na vlaknine (pulpe?). Pol je pa ja vseen, če peso/korenje kr celo zglodam, da naumo nič stran metal Je pa pomoje razlika med kupljenim (na tržnici, štacuni), kot domačim sadjem/zelenjavo. Domače mi prej zarjavi (vsaj jabka, korenje, prej oksidira kot trgovinsko). Biološka vrednost pa je pri domačem pomoje višja, kot pri trgovinskem. Kompost...ja valda je idealno, če imaš kompostnik in vse to; sam kaj pa, če živiš v bloku - naj si kompostiram na balkonu? Kaj pa tisti, ki nimajo balkona Jaz odpadke iz sokovnika pomečem v WC. Ostalo pa splaknem s krtačko pod vročo tekočo vodo. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 20. februar 2009 Prijavi Deli 20. februar 2009 Jaz odpadke iz sokovnika pomečem v WC. Ostalo pa splaknem s krtačko pod vročo tekočo vodo. tole je najslabš varianta, v bistvu... zanč gledala en dokumentarc, mislim da clo slovenski, kaj se dogaja v kanalizaciji, če mečemo not organske odpadke (pa btw, palčke za ušesa so tud ful problematične) evo, mal brsknila po netu:V kanalizacijske odtoke NE SMEMO metati oziroma zlivati:odpadnih olj in naftnih derivatov, ki se na čistilni napravine razgradijo in povzročajo obremenitev za odvodnike,gradbenih odpadkov(malta, cement, deske), ker zmanjšujejoprevodnost kanalov,barv, topil, dezinfekcijskih sredstev, kislin, fitofarma-cevtskih sredstev, zdravil, ker povzročajo motnje delova-nja biološkega dela čistilne naprave,trdih odpadkov(tekstil, drobni plastični predmeti, embalaža),ker pri obratovanju črpališč povzročajo mehanske poškodbe,organskih odpadkov (ostanki hrane, pokošena trava,listje), ker povečujejo količino usedlin, manjšπo prevodnostkanalov, povzročajo gnitje, neprijetne vonjave inrazmnoževanje glodalcev, zarad tega... ker majo pol na čistilnih napravah živo sranje, ko morajo alge in gnilo hrano ven pobirat... tko da... sej so kompostniki pod bloki.. jaz mam en manjši smetnjak za to, pod koritom, da čimmanj vonja oddaja, pa vsake dva dni ga spraznimo ven pred blok v ta rjav kontejner. ***evo, se mal lotili spet sokovnika.. ugotovila, da je una pregradica v posodi, da pride samo čist sok brez pene ven, brezveze, ker čist nič ne moti penica.. tko da zdaj mal bolj gost sok pijemo.. pa ugotavljam, da korenček in peso ful lepo izsoči, ananas se mi je pa danes zdel še precej moker tist odpadek, bi lahko mal bolj stisnil... zelenjavne bom očitno sama, zadnjič stebla od brokolija not vrgla, pa sta se oba sostanovalca neki zmrdovala Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 20. februar 2009 Prijavi Deli 20. februar 2009 Hofer ponudba - sokovnik: 700W, 3 - letna garancija, ! nova znižana cena je: 29.99€http://www.hofer-slovenia.si/si/html/offers/2827_9049.htm[iz letaka: enostaven za čiščenje, zelo učinkovit] Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 25. februar 2009 Prijavi Deli 25. februar 2009 Evo kupla nov sokovnik. severinv šparu. 34 € pa neki. Ta star je začel štrajkat. Čist ok je. Pa 1 2 3 je pomit. Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 25. februar 2009 Prijavi Deli 25. februar 2009 Ja nekaj je relativno 'bio' - zlasti jabolke (pač od strica), kaj posebej ne škropi, res pa ma 'konvencionalno govedorejo' sicer, tak da po travniku daje umetni gnoj.. In tud za jest je najboljše tisto od jabolk.. ko čežana.. Pa če maš od jabolk zraven, se pol da jest tud od korenčka in pese.. enmal, sej ne v nekih ogromnih količinah.. večina itak pristane na kompostu pr nas tud... Korenček+pesa je 'iz domače reje' - v glavnem dajemo na vrt kompost, kaj pa čez zrak pride pa hm...? Šele na tem forumu sem prvič vidla, da naj bi strupi ostali v vlakninah.. A ma kdo kak dober vir za tole? (kako študijo po možnosti?) Al pa vsaj knjigo/link? Saj vem, da sem zahtevna.. Vem pa, da preveč vlaknin tud ni dobro, tk da če jih že z drugo hrano dobimo preveč, je verjetno bolje manj tehle.. V WC je bolš čimmanj metat, ja... Itak pol vse kar je bolj trdnega 'precedijo' in blato pristane v sežigalnicah, večinoma Cookie, a nimate zabojnikov za biološke 'odpadke'? Marsikje so že po mestih.. čeprav tud nism zihr kaj se pol s tistim dogaja.. v Celju naj bi šlo v specialno kompostarno, za LJ pa nisem zihr, kaj delajo v Kotu z njimi..? V tujini se da kupit tud posebej kompostirnik al pa 'črvarij' za v stanovanje al pa celo za v pisarno.. Bom pogledala, če najdem kak link.. Al pa zbiraš v kakšni plastični posodi in pol razveseliš kakega vrtičkarja?Naš ata pravi, da nikol ni zadost dobrega komposta... Ko sm bla v mestu sm neki časa zbirala (zlasti 'netekoče') biološke odpadke (npr olupe itd) in smo jih pol za vikend odpeljali domov... A veš, če v navadne smeti vržeš, pa pristane na navadnem odlagališču, je pa pol to lahk vir za metan, pol pa prihaja do vžigov in strupene stvari pridejo v luft... (kot so dioksini in furani in težke kovine itd, lahk si jih pogooglate, če koga zanima) Tk da, če maš možnost, je ful bolš kompostirat, al pa vsaj zbirat ločeno pred blokom v določenih zbiralnikih... Drgač pa, veselo sočenje! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 26. februar 2009 Prijavi Deli 26. februar 2009 te ostanke sočenja mečem v WC - in tko bo ostalo sokovnika ne uporabljam prav pogosto, kadar pa ga, men zelenjavo/sadje zmelje v drobno goščo/ko neka zmočena moka-k se v stiku z vodo popolnoma raztopi; za podgane v kanalizaciji so problematični/zanimivi predvsem trdi delci (ala rižota, ostanki solate - k se ne poje do konca, žitarice, meso ipd.) In tudi vsi ostanki hrane niso za v rjav zabojnik - predvsem meso, kosti ipd. ne, ker se pol zaredijo neki "nevarni, vsekakor pa nezaželjeni" črvi in ne, to niso uni, k rahljajo zemljo. Zaenkrat, ko je še mraz, hranim olupe/obrezke ipd. na balkonu; čim se bo pa temperatura dvignila, jih pa tam ne milsm hranit in vohat vonjave; jst na svojem balkonu uživam v jutranji kavici, popoldanskem soku/kavi/čaju in ne mislm met tega na svojem balkonu. Poleg tega v poletnem času sočim lubenice in kdor je kdajkoli sočil lubenico ve, da so ostanki tekoči - in tut to roma v WC. Lupine sprotno/dnevno odnašam; so pa pri nas ti rjavi zabojniki bolj oddaljeni in terjajo mojo posebno pripravljenost, da se odšetkam do njih - provzaprov sta samo 2 - pa še ta sta stalno zabasana z listjem, travo, vejami, spomladi še z zemljo, pač kar okoliške hiše (k so BTW bližje) not nabašejo. Poleg tega, da sta nagravžno umazan tudi od uzuni, opažam, da moji vrli sosedje mečejo not PVC vrečke za sadje, napolnjene z olupi/obrezki. Jst vsebino vrečke vsaj izpraznim v rjavga, vrečko pa v embalažo vržem. Živim v bloku in mi na kraj pameti ne pade, da bi si za v stanovanje kupila kakršenkoli kompostirnik/črvarij - mam pač določene higienske standarde in sem uvidevna do sosedov. Ne vem, kolk kej spremljate problematiko vrtičkarkev (Dancerka), le-ti so v LJ ogrožena skupina, provzaprov so skor vsem že vse zravnali z zemljo - do nadaljnjega. In komu naj zdej ponujam pomije? Se mi zdi pa veliko bolj - kot zlivanje ostankov sočenja v WC - problematična prevelika uporaba PVC vrečk in folij (predvsem slednje NI mogoče reciklirati in prav tako ne metati v embalažo zabojnik). Opažam, da se nama s veliko prej napolni zabojnik s PVC embalažo, kot pa katerikoli drug - pa sem konzerve sploh sčrtala iz nakupovanja. Problematiča je tudi kombinacija papir/plastika (plastificiran papir za delikates.stvari). Ja, veselo sočenje me je nekam v odpadne smeri zaneslo torej, kaj, če bi kdo kako preverjeno dobro kombinacijo napisal jaz lahko rečem, da sem preskusila z jagodami (škoda jagod sicer za to, ampak sm jih mogla ponucat, pa bolj slabe so že bile na videz, ostanek tekočast) in breskve (razlog enakt kt t jagodami, ostanek mokast) in morm rečt, da je tak gosti sok popolnoma drugačen od onega v tetrapaku ni nek WOW efekt sok je še vedno dober.Polej se preizkusila lubenice (njam njam njam ) ni važno če je lubenica že bolj mokasta, sok je ODLIČEN - WOW efekt, ostanki so tekoči preizkusila kombinacijo pese/korenje/jabolka, sok je ODLIČEN - WOW efekt, ostanki suhi, mokastikombinacija pesa/korenje/stebelna zelena, sok je dober, ostanki suhi, mokastijabolka, sok je ODLIČEN, ostanki suhi, mokastikorenje/jabolka, sok je ODLIČEN, ostanki suhi, mokasti drugih kombinacij zaenkrat nisem preizkusila, morda tukaj dobim kako idejo Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 26. februar 2009 Prijavi Deli 26. februar 2009 sam eno stvar pogruntala...optimistično mela idejo, da bomo zjutraj začel delat sok in čez cel dan sočili, zvečer pa oprali mašino...no, no go...prvi jutranji sok je bil ananasov, naslednja porcija je pa iz 3 pomaranč, 2 korenčkov, 2 jabolk ratal pol deci soka... ker se je filter z ananasom zamašil in je vse šibalo direkt v odpadek tko da... treba filter spucat takoj po uporabi, smeti se pa lahko enkrat dnevno stran mečejo... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 26. februar 2009 Prijavi Deli 26. februar 2009 Moja osnova za sok je rdeča pesa-korenje-grapefrut. Če imam še kakšno sadje, ga dodam. Ta moj sok je moje zdravje in od Alefa Drugače pa lahko sočimo vse živo. Odvisno kaj nam bolj odgovarja. So mogoče in nemogoče kombinacije.Zraven lahko dodajamo tudi začimbe kot je recimo cimet....Tako da variant je veliko. Jaz vse kar ostane v sokovniku dam na kompostnik (domači) . Sem ugotovila da imajo tak kompostnik z ostanki soka črvički zelo radi in tudi kompost je super Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 7. avgust 2009 Prijavi Deli 7. avgust 2009 Z veseljem poročam, da sem ravnokar popil sok iz svojega novega sokovnika: Clatronic iz Špara..60 EUR. Z rezultatom zelo zadovoljen,.dobil kozarec soka iz dveh korenčkov, male rdeče pese in jabolka (tudi meni super kombinacija). Čisti se enostavno (sdem ga pred nakupom razstavil), za nakup pa sem se odločil, ker ima motorček 900W moči, kar je glede na druge sokovnike, ki ste jih omenjali kar veliko. Fajn, sem prav vesel. Še povezava do slike (vidim, da sem ga dobil po dobri ceni):Clatronic Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
h3x0r 12. avgust 2009 Prijavi Deli 12. avgust 2009 Tega smo kupli mi ,.. ja no je v redu ,.. samo rabiš še kar dosti sadja.. Citiraj Mp3 download Glasba Igre Igre igrice,.. Smeh slike Video posnetki Vici Chat Spletni imenik Lestvica Ozadja Vreme po svetu Proxy Shrani Video iskalnik Msn Zabaven blog Download datotek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.