MiTjA 22 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 Zame duhovnost beseda kot sama pomeni ljubezen! Cilj vseh ki hodijo po duhovni poti in tudi tistih ki mislijo da ne je priti v stik s samim sabo torej se povezati z oceanom modrosti-ljubezni > nekak skozi modrost in predvsem izkušnje ki nam prinašajo le to priti do življenskih resnic, ki ji koristno uporabljamo v življenju pa na kakršn koli način že! Bolj ko smo v stiku s samim sabo bolj se zavedamo in lepše doživljamo to kar nam ponuja življenje! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 Pozdrav,moram priznati, da sem tudi sama razmišljala, kaj predstavlja beseda duhovnost, ko sem morala razlagati, kako se v natalni karti vidi duhovni razvoj.Jaz sem rekla, da je duhovnost, tisto občutenje, ko si povezan z enim, z absolutnim, ko si del celote. Astrološko jo je lahko ločiti, 9. hiša so ideologije in filozofije ter verovanja, 12. hiša pa je čisto doživetje onstranstva, to je zame duhovnost, to doživljanje. Kaj pa je duhovni razvoj, opsala, verjetno da se razvijaš v tem doživljanju apsolutnega, enega, na ta način da postopoma razviješ vse svoje primarne kvalitete kot duhovno bitje. Vse dobro, Mihela Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vasudeva 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 hee, skoro si napiso že vse za to temo čim bolj res človek posluša samega sebe in se prepušča življenju, pusti naj ga življenje vodi, tem bolj spoznavaš njegove sadove..problemi tukaj so upori, in izbiranje med tem in onim.včasih se sploh ne zavedam in vidim kako močno se nekgo upira v meni, na vsakršen način hoče pobegnit pred kakšnimi kao težkimi dejstvi.. to je semizdi da ego, um. tukaj moram biti posebaj zavedajoč in potrpežljiv/sprejemljiv.. če brez želje po kakršnikoli možnosti izbire sprejmeš kot dejstvo najhujšo moro/satana ki se ti dogaja, tedaj si sposoben uvidet stvar takšno kot je. saj satana in boga sploh ni. to je naš um-včasih je pravi satan, drugič pa tapravi bog. a tega kot takšnega pomoje ni..le ko enkrat sprejmeš enakovredno dejstvo satana in boga kot celoto, tedaj uma ni več... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dr.Freudova 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 Ja, Vasudeva... Jaz tut včasih začutim do povsem banalnih stvari nek notranji odpor in vem, da ni razumsko utemeljen. Enako s strahovi. Samo ne morem pa pristati na to, da se popolnoma prepustim toku življenja... ker tudi preko napak izvem veliko novega in se učim odgovornosti za lastna dejanja, s tem pa tudi lažje razumem druge. Nekako moj um ne prenese izgovora, da vse kar pustiš tako, kot MORA biti - nekaj mi manjka tu... Kako to misliš, da uma potem ni več?Jaz pa pravim, da um je. Samo postane nekako transcendentalen in zbriše tiste meje, ki smo jih imeli pred tem. In ne gleda na svet več tako dialektično in izključevalno, ampak predvsem povezovalno in da je vse, kar je, Eno. Samo, da to dojameš, moraš biti pa res že kar zelo razsvetljen. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vasudeva 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 dr.Freudova dobro-lepo si tole pokomentirala. jaz imam včasih preveč dvoumne besede ..to kar si povedala da ti um ne pusti dejstva, ki je pred tabo-beži pred dejstvom samim. to je pri men in ostalih dostkrat spremljevalka.. um se vedno prilepi na eno stvar in potem druga zanika..to je tako: če nič, niti ene samcate stvari ne izbiram, se je ne oklepam, potem um nima ničesar na kaj bi se nanašo. kot celote tako ne more dojet, če pa nič ne izbiraš pa imaš možnost videt celoto. um se postopno poslavlja ozr. nima več kontole nad tabo.. če pa izbiramo, to in to mi je včeš, tedaj se bomo srečevali z nasprotji.zakaj?zato, ker je z to izbiro um to stvar razdelil na dva dela.. če izberem ljubezen, bom kot nasprotni pol potem moral doživljat še sovraštvo..če je ne izberem, potem tu ni problema.. ljubezen in sovraštvo vidiš kot celoto in presežeš oboje..ampak govorit je lahko. um je že tako močno navajen tega delenja, da se tega včasih sploh ne zavedamo. in ogromno stvari v sebi imamo v konfliktu.. zato je meni point, ko pride do mene sovraštvo ali ljubezen se tega ne oklenem, temveč poiskušam videt v sovraštvu ljubezen in obratno.. ali pa če je sovraštvu tukaj, ga sprejmem tako kot je in poiskušam ne bežati pred dejtvom samim... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dr.Freudova 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 Zanimivo, mi je dalo misliti, Vasudeva... Kaj pa potem imaš v življenju, če ničesar ne izbiraš? A ni to, če malo posplošim, skoraj zanikanje samega sebe? Kako potem osmisliti tako življenje? Kaj se ti potem sploh dogaja? Drugače pa je res, tisto kar praviš glede uma. Ampak jaz vidim problem ne toliko v tem, da razdeli na 2 dela, kot pa v tem, da ne vemo, kaj bi delali z določenim delom oz. sporočilom. Zakaj zanikamo tisto, kar nam um sporoča? (upam, da razumeš, kaj sem mislila ) Kdor ne ljubi, tut sovražit ne more. Vsaj mislim, da ne v pravem pomenu besede. Vidiš, jaz pa sovraštva ne morem sprejeti kar tako in ga pustiti, ker se me preveč dotakne. Vem, da je to posledica tega, da sem izbrala ljubezen, ampak je vredno.... Misliš, da ne? Ne mislim, da je sprejemanje dejstev enako "pasivnosti", ker vem, da zahteva ogromno modrosti in globljega razumevanja, ampak meni vseeno ne potegne taka filozofija. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 No če se smem umešati, tudi jaz verjamem v enost. Ko pride do ravnotežja med umom in telesom, in živiš iz sredine, potem preproto živiš in živiš tisto, kar moraš polno, z vsem svojim bitjem. Vse dobro, Mihela Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vasudeva 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 če ničesar ne izberm, potemtakem vidim stvari takšne kot so. in ne takšne kot jaz hočem. <{POST_SNAPBACK}>sem izbrala ljubezen, ampak je vredno.... Misliš, da ne?če je vredno? rekel bi da precej. skoz um je pomoje spoznanje - preseganje tega dvojnega.. problem pa je naša "pamet" ker ne poznamo ljubezni kot ene, temveč jo poznamo skozi um. tukaj mislim, če izberem npr.ljubezen, potem nam ne gre v glavo od kot lahko sploh pride sovraštvo. saj sem vendar ljubil? ampak mora priti. ker ta izbira ni bila vzeta kot celota, kot sem gori že povedo.. da brez izbire zanikaš sebe? hm,zakaj? tu bi ravno rekel kontra. brez izbire ne zanikaš ničesar.sprejemaš vse takšno kot je. samega sebe zanikaš, ker nočeš videt resnice in bogu vsiljuješ svoje zamisli, želje.. ampak bog ne posluša. on "hoče" da sprejmeš vse kar ti življenje prinese..ozr.sami si prvo naredimo sranje, potem pa še bogu vsiljujemo svoje želje, kako bi naj bilo.. tukaj nevem če kaj pomaga, spet izbiramo z željami in ne sprejemamo dejstev.. pomaga edino da vzamemo stvar v roke, se soočimo z resnico, sprejmemo dejstva kot sam budha.. tukaj je fora. če bom iz čistega obupa sprejel pač dejtva, to spet nebo nikamor peljalo. v sebi še vedno nosiš želje in izbiro. kako bi povedal.. si kot budha, ki ne želi ničesar druga in je pomplnoma zadovoljen z vsako stvarjo v življenju.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 kaj mi predstavlja beseda Duhovnost - pot, da najdeš sebe... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 Popolnoma NIC!!! Ce ze dolgo nisi jedel, se pojavi obcutek lakote.. in ce se ta obcutek pretvori v besedo, nastane zmeda.. Zelo tezko ostanes samo pri obcutku.. vedno se v mislih naslika beseda.. L A K O T A.. in potem se zacnejo halucinacije in to je razlog, da clovek poje prevec.. ko so oci lacne.. Tko da duhovnost kot beseda.. je le beseda.. Z besedami se lahko pogovarjajo le tisti, ki so na istih dojemanjih. Ce vsi vidijo drevo, lahko recejo drevo.. in je vsem jasno.. bolj ali manj.. ceprav je za vsakega drevo razlicno. Ce pa reces duhovnost.. pa je to popoln nesmisel. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tai-chi 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 DUHOVNOST=OSEBNI RAZVOJ Citiraj Resnično ne more biti ogroženo.Neresnično ne obstaja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 beseda duhovnost mi pomeni stik in dojemanje, tistega ,kar so nekateri z besedo oznacili,zunanjega in notranjega.sama bi z besedo temu raje rekla spoznanje.zame je duhovnost oblika spoznanja. Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MiTjA 22 18. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 18. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Popolnoma NIC!!! Ce ze dolgo nisi jedel, se pojavi obcutek lakote.. in ce se ta obcutek pretvori v besedo, nastane zmeda.. Zelo tezko ostanes samo pri obcutku.. vedno se v mislih naslika beseda.. L A K O T A.. in potem se zacnejo halucinacije in to je razlog, da clovek poje prevec.. ko so oci lacne.. Tko da duhovnost kot beseda.. je le beseda.. Z besedami se lahko pogovarjajo le tisti, ki so na istih dojemanjih. Ce vsi vidijo drevo, lahko recejo drevo.. in je vsem jasno.. bolj ali manj.. ceprav je za vsakega drevo razlicno. Ce pa reces duhovnost.. pa je to popoln nesmisel. OK zate popolnoma NIČ! Beseda duhovnost je zate popoln nesmisel! Kaj pa je zate pol sploh smisel? Saj je vsaka beseda le beseda! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 kje pa si zdaj, v tem tenutku? ko govoris o njem glih. doma na toplem, ti je lepo, si lacna, sita?Kdaj smo lohk duhovni?sam ko smo bubregi v loju ali smo duhovni tedaj najbolj, ko smo v gnoju in sranju? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 DUH-ovnost je posledica DUH-ovitosti zlomk Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 Bravo aakhut... nekje nekoc, veckrat... sem v raznih 'duhovnostih' pisala ze o tem..pa prav rpejle pomislila, ko analizirala mal naslov tele teme (ker razmisljala, kaj cmo nardit z vsemi *duhovnostmi* )... jaz pravim - duhovit je najbolj pomemben bit.ker vsebuje BESEDA hkrati Duh (pac duha) in vita - zivljenje. Lajf torej.Ohranjanje zdravega humorja, whatever, v vseh zivljenjskih situacijah. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Bravo aakhut... nekje nekoc, veckrat... sem v raznih 'duhovnostih' pisala ze o tem..pa prav rpejle pomislila, ko analizirala mal naslov tele teme (ker razmisljala, kaj cmo nardit z vsemi *duhovnostmi* )... jaz pravim - duhovit je najbolj pomemben bit.ker vsebuje BESEDA hkrati Duh (pac duha) in vita - zivljenje. Lajf torej.Ohranjanje zdravega humorja, whatever, v vseh zivljenjskih situacijah. in obratno:....ohranjat lajf v vseh oblikah humorja ker....humor brez lajfa je cinizem zlomk Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 zanimivo pravzaprav tolese mi je utrnila ena misel:nekako ne delimo vech ljudi na chrne in bele, ampak na racionaliste in duhovnjakehecno zlomk Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}> in obratno:....ohranjat lajf v vseh oblikah humorja ker....humor brez lajfa je cinizem zlomk bravo, sem.. pustila se par opcij asociacij, saj ni treba da povem kot knjiga, do konca. To me vcasih 'moti' skoraj v kaksnih komentarjih... se mi zdi, da 'ni placa' za odgovor vec. da je ze oni vse povedal oz. da 'se je pac vse povedalo' ze. sem pa razmisljala, da navezem na humor, da tudi ne sam posameznih situacijah, pac pa tudi v celoti, ko gledas od zdaj vse za nazaj. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}> gledas od zdaj vse za nazaj. hihisi predstavljash kaki chudaki bi bili v kakem paralelnem svetu, kjer vsi vidijo samo od zdaj naprej zlomk Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 ampak saj lahko tudi ti tko vidis... odvisno kam se postavis...*ko sem *izvajala* (vcasih zelo trapasta in nepopolna slovenscina) stojo...kok hecno... tak preklop odstekan... nenadoma ne stekas nekako, kako si sploh v prostoru. Brez heca... v bistvu nekako lebdis. tvoj odnos do prostora... je cist... drugacen... recimo - lohk bi bila pa tud pravokotno, kar iz stene nekje not v prostor.. )...Ni kake tezhe na vratu ali glavi , kot se kdo boji (ali se tud zgodi, ce seveda ne izvaja prav)..No in je hecno.... ne mores verjet, da se lohk tolk... prestavis, a si cist scentriran...recimo jaz sem se smejala, pogovarjala... saj vem, da je off, sam rada raziskujem meje pri sebi pac... ni slo za duvancijo, preprosto se je zgodilo in sem pustila to... da se zgodi in dogaja... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>ampak saj lahko tudi ti tko vidis... odvisno kam se postavis...*ko sem *izvajala* (vcasih zelo trapasta in nepopolna slovenscina) stojo...kok hecno... tak preklop odstekan... nenadoma ne stekas nekako, kako si sploh v prostoru. Brez heca... v bistvu nekako lebdis. tvoj odnos do prostora... je cist... drugacen... Ni kake tezhe na vratu ali glavi , kot se kdo boji (ali se tud zgodi, ce seveda ne izvaja prav)..No in je hecno.... ne mores verjet, da se lohk tolk... prestavis, a si cist scentriran...recimo jaz sem se smejala, pogovarjala... saj vem, da je off, sam rada raziskujem meje pri sebi pac... ni slo za duvancijo, preprosto se je zgodilo in sem pustila to... da se zgodi in dogaja... pa sej ravn v tem je finta cele "duhovnosti"pstit morsh de se zgodi....pol je shele tapravak drgach, s forsiranjem....ratash DUHOVNJAK zlomk Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. februar 2005 Prijavi Deli 18. februar 2005 *tko je bilo tud s *kundalinijem*, moja neka odstekana izkusnja, ki se je izkazala pravzaprav za nekaksen 'nehoteni oz. neforsirani rebirthing'... npr. sem srecala plutona...namenoma koncnica a, ker ni bil planet. pac pa... oblika... barve, energija... celo... materija skoraj za prijet... sem bila ze skoraj 'cez'... na drugi strani, tedaj skorajda grozna izkusnja, ko se je dogajalo...no ja... Tu pa berem duhovnost, kaj jaz vem, pa o mojstrih, ki da je treba, da te oni pac popeljejo v te visave in globine in ki da se ne mroes sam... in taksno... jaz pa sam zivim in sem... zaenkrat je zame tudi to duhovnost - saj razvoj slednje poteka z vsem bitjem, v tem je pa ravno finta... enost... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MiTjA 22 18. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 18. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Bravo aakhut... nekje nekoc, veckrat... sem v raznih 'duhovnostih' pisala ze o tem..pa prav rpejle pomislila, ko analizirala mal naslov tele teme (ker razmisljala, kaj cmo nardit z vsemi *duhovnostmi* )... jaz pravim - duhovit je najbolj pomemben bit.ker vsebuje BESEDA hkrati Duh (pac duha) in vita - zivljenje. Lajf torej.Ohranjanje zdravega humorja, whatever, v vseh zivljenjskih situacijah. Sej tud to je res! Lep si to povedala! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 20. februar 2005 Prijavi Deli 20. februar 2005 ....... Z besedami se lahko pogovarjajo le tisti, ki so na istih dojemanjih. ...... to mash pa resvchasih se mi zdi da je v nashem slovarju premal besed,da bi lahko izrazila svoje misli,vchasih pa se ljudje tudi ne trudimo dovolj v izrazanju in izrecemo neko besedo,ki sploh ne oznachuje ali opisuje to kar hochemo rechi.vchasih pa preprosto ljudje pod isto besedo razumevamo stvari drugache.tako da v bistvu beseda duhovnost prav tako vsakemu pomeni nekaj svojega,ceprav je v slovarju ta izraz definiran,kaj naj bi pomenil.ampak je cist lepo da ima vsak svojo alternativo in to besedo dojema tud izven tistega kar pishe v slovarju.in chisto potrdim tvojo izjavo ,da se z besedo lahko pogovarjajo ,tisti ki so na istih dojemanjih,oziroma bi rekla da se pogovarjamo lahko vsi z besedami...kaj in koliko pa dojemamo drug drugega s pogovorom je pa druga stvar.tko da ,ce debatiram z nekom in omenim duhovnost,to besedo vsak po svoje opredeli.in ce med debato ni razjasnjeno kdo kaj dojema pod to besedo,lahko pride tudi do nesporazuma oziroma do govorjenja o dveh razlicnih "duhovnostih" ali celo vec. Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.