julijana 20. februar 2005 Prijavi Deli 20. februar 2005 Hojla, strinjam se z Marso, ki je tako lepo napisala, da sam živi in je. po moje je duhovnost to, da živiš SVOJE življenje.Velikokrat se spomnim Budovega razsvetljenja pod drevesom- NI BLA FINTA V DREVESU AMPAK V PRAVEM TRENUTKU. Sama vem, da sem velikokrat preveč nestrpna in samokritična, pa odgovore iščem izven sebe. Ko si zrel itak dobiš odgovor oz. razumeš odgovor, katerega dobiš. Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tjazy 21. februar 2005 Prijavi Deli 21. februar 2005 Nobene razlike ne vidim med pojmom zivljenje.. in duhovnost.. V bistvu je SAMO ENO.. ni dvojega.. Ne obstajajo zadeve, ki so duhovne in zadeve ki niso duhovne..!?!? Kako bi to bilo mozno? Od kje ideja.. da bi razdelili dogodke na duhovne in ne duhovne? Kot bi delili dogodke na dobre in slabe.. pekel in nebesa.. bog in hudic. Ista halucinacija. Citiraj *** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MiTjA 22 21. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 21. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Nobene razlike ne vidim med pojmom zivljenje.. in duhovnost.. V bistvu je SAMO ENO.. ni dvojega.. Ne obstajajo zadeve, ki so duhovne in zadeve ki niso duhovne..!?!? Kako bi to bilo mozno? Od kje ideja.. da bi razdelili dogodke na duhovne in ne duhovne? Kot bi delili dogodke na dobre in slabe.. pekel in nebesa.. bog in hudic. Ista halucinacija. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 21. februar 2005 Prijavi Deli 21. februar 2005 Pa vendar tolikokrat živimo "življenje", ne da bi ga res živeli, ne da bi bili duhovni, nekje na hitro zunaj sebe, brez jasne zavesti vsega, in zgleda, kot da gre življenje mimo nas. Včasih delujemo celo proti sebi in proti življenju, z uporom in strahom, lahko celo z agresijo. Čeprav je noro se zdi, da lažje "neživimo", kot bi zares živeli, pa čeprav nam življenje daje neverjetno polno doživljanje. Vse dobro, Mihela Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. februar 2005 Prijavi Deli 21. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Nobene razlike ne vidim med pojmom zivljenje.. in duhovnost.. ....A ti jo jaz povem?Eno je tule nakladati o duhovnosti (ali o halucinacijah drugih), drugo pa je ziveti. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 21. februar 2005 Prijavi Deli 21. februar 2005 tale beseda se mi zdi že čist "zlorabljena"....pa tolk stvari se skrije pod njeno okrilje...pa morje besed....ki lahko tud nimajo odziva v praksi...ja, veliko bolje je Živet... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 21. februar 2005 Prijavi Deli 21. februar 2005 Da. pravi (ce poslusas povezavo iz mojega podpisa) da VEMO takrat ko nekja zivimo! sicer pa smo se samo pogovarjali, razmisljali, pisali, ipd... kar pa ne pomeni vedeti - ziveti! -----------A ti jo jaz povem?Eno je tule nakladati o duhovnosti (ali o halucinacijah drugih), drugo pa je ziveti. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 21. februar 2005 Prijavi Deli 21. februar 2005 Govorimo in mislimo veliko, normalno, drugače ne bi bili na forumu, toda včasih lahko zaslutiš , v katerih besedah se skriva tudi življenje in niso le mentalno ugibanje. Res pa je, da ko govorimo, oziroma spregovorimo o svojih notranjih izkušnjah, duhovnih doživetljih, jih lahko kar malo izgubimo. Kot, da bi se s tem oddaljili od tega, da bi vse to živeli. Ne znam povedati. A še kdo kdaj to občuti? Jaz sem vedno znala razložiti in opisovati to kar čutim, to kar se dogaja v meni, vendar sem po drugi strani s tem osiromašena za še globja doživetja.Včasih je resnično bolje doživljati, kot govoriti. No po drugi strani (kot se spodobi za tehtnico) je pa res, da si največ damo, ko si delimo ta notranja izkustva. Vendar ker je to tako sveto, je treba najti prave ljudi, za to, da jim podarimo to notranje. Vse dobro, Mihela Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MiTjA 22 21. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 21. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Govorimo in mislimo veliko, normalno, drugače ne bi bili na forumu, toda včasih lahko zaslutiš , v katerih besedah se skriva tudi življenje in niso le mentalno ugibanje. Res pa je, da ko govorimo, oziroma spregovorimo o svojih notranjih izkušnjah, duhovnih doživetljih, jih lahko kar malo izgubimo. Kot, da bi se s tem oddaljili od tega, da bi vse to živeli. Ne znam povedati. A še kdo kdaj to občuti? Jaz sem vedno znala razložiti in opisovati to kar čutim, to kar se dogaja v meni, vendar sem po drugi strani s tem osiromašena za še globja doživetja.Včasih je resnično bolje doživljati, kot govoriti. No po drugi strani (kot se spodobi za tehtnico) je pa res, da si največ damo, ko si delimo ta notranja izkustva. Vendar ker je to tako sveto, je treba najti prave ljudi, za to, da jim podarimo to notranje.Vse dobro, Mihela Ej sam to si pa lepo napisala! Hm ja če pr seb pomislem kar je blo tvoje vprašanje! Sej je res tko da nekaj izgubiš s tem sam kar sem jast mel izkušenj sem bil tok navdušen nad vsem skupaj da preprosto nisem mogel zadržati zase in sem moral to naprej povedat če se le koga dotakne!Tko ful lepo razmišljaš! A ti pravš da si pa tehnica> pol bi se jast kr poroču s tabo! S kerim znamenjem misliš da se ti tko najbolje ujameš! Kao za tvojčka je tehnica tisto ! Sicer to glih ne spada sem ! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. februar 2005 Prijavi Deli 21. februar 2005 Heh... zdajle pa *zagledam* tole temo iz cist drugacne perspektive - vse iz naslova... "Kaj se za vas skriva v ozadju!" Nic, popolnoma nic se ne skriva v ozadju, vse je v ospredju, kar je pomembno.'V ozadju' je tisto, kar je ze osvojeno, v 'ospredju' pa tisto, kar se ni... oz. kar prav zdaj 'osvajamo'. Tako da -morda je onstran, ni pa v ozadju... ce ma 'za bit'...Ce pa nima za bit, pa ni pomembno in se torej nic ne skriva, nikjer... ... sam nekaj JE pa lahko v ozadju pac... kao, a v absolutu je povsod, ker je v celem..., v enem... skupaj se z mnogocim. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 21. februar 2005 Prijavi Deli 21. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>DUH-ovnost je posledica DUH-ovitosti<{POST_SNAPBACK}>ker vsebuje BESEDA hkrati Duh (pac duha) in vita - zivljenje. Lajf torej.<{POST_SNAPBACK}>in obratno:....ohranjat lajf v vseh oblikah humorja ...ker....humor brez lajfa je cinizem Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihela 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}> Ej sam to si pa lepo napisala! Hm ja če pr seb pomislem kar je blo tvoje vprašanje! Sej je res tko da nekaj izgubiš s tem sam kar sem jast mel izkušenj sem bil tok navdušen nad vsem skupaj da preprosto nisem mogel zadržati zase in sem moral to naprej povedat če se le koga dotakne!Tko ful lepo razmišljaš! A ti pravš da si pa tehnica> pol bi se jast kr poroču s tabo! S kerim znamenjem misliš da se ti tko najbolje ujameš! Kao za tvojčka je tehnica tisto ! Sicer to glih ne spada sem ! To smo zračna znamenja mamo močno potrebo, da sporočimo naprej, da širimo znanje. Meni so , zelo čudno in neastrološko, najbolj prijetni kozorogi in Saturnovci, bog si ga vedi zakaj. Najverjetneje ker Sonce aplicira v aspekt s Saturnom. In z enim takim sem tudi v zvezi. Poglej kam aplicira tvoja Luna, to veliko govori o tem, kdo te privlači. Ampak mislim, da sva res zgrešila temo,. Mogoče bi morala odpreti temo v astrologiji, o tem , katera znamenja nas privlačijo. Bi bilo zanimivo. Vse dobro, Mihela Citiraj astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...dnevni horoskop začetek študijskega leta na AI17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 Duhovnost... Beseda je danes zlorabljana, kot še nikoli. Tisoči šarlatanov so se priplazili iz lukenj praznoverja in prodajajo čudeže, katerim neizobražena raja podleže. Praznoverje je pač najlažji način služenja denarja in slave.A duhovnost je v bistvu nekaj drugega. Resnična duhovnost je pravzaprav resnična religioznost. To je po mojem mnenju osebnostna rast, s pomočjo katere izboljšujemo in širimo svojo osebnost. Duhovnost je sestavljena iz korakov. Začne se z moralnostjo, katero presežemo s pravilnim razmišljanjem, delovanjem in zaupanjem. Moralnost se preobrazi in razširi v etičnost, ki na koncu zraste v sebe-realizacijo. Ta pot je silno mučna, saj ni ravno prijetno početje drezati v lasten gnoj, lasten pekel in se pustiti cvreti, dokler ne zmanjka kurjave. A je to tudi pot ljubezni, saj je ljubezen v svoji najvišji manifestaciji kozmična atrakcija razodevanja vsega v vsem. Osebnostni razvoj je torej širjenje in to v vseh ozirih. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Duhovnost... Beseda je danes zlorabljana, kot še nikoli. Tisoči šarlatanov so se priplazili iz lukenj praznoverja in prodajajo čudeže, katerim neizobražena raja podleže. Praznoverje je pač najlažji način služenja denarja in slave.A duhovnost je v bistvu nekaj drugega. Resnična duhovnost je pravzaprav resnična religioznost. To je po mojem mnenju osebnostna rast, s pomočjo katere izboljšujemo in širimo svojo osebnost. Duhovnost je sestavljena iz korakov. Začne se z moralnostjo, katero presežemo s pravilnim razmišljanjem, delovanjem in zaupanjem. Moralnost se preobrazi in razširi v etičnost, ki na koncu zraste v sebe-realizacijo. Ta pot je silno mučna, saj ni ravno prijetno početje drezati v lasten gnoj, lasten pekel in se pustiti cvreti, dokler ne zmanjka kurjave. A je to tudi pot ljubezni, saj je ljubezen v svoji najvišji manifestaciji kozmična atrakcija razodevanja vsega v vsem. Osebnostni razvoj je torej širjenje in to v vseh ozirih.Blazno dobro, s temle se pa v vsaki besedi strinjam in se tud jaz podpisem!! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 24. februar 2005 Prijavi Deli 24. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Nobene razlike ne vidim med pojmom zivljenje.. in duhovnost.. V bistvu je SAMO ENO.. ni dvojega.. Ne obstajajo zadeve, ki so duhovne in zadeve ki niso duhovne..!?!? Kako bi to bilo mozno? Od kje ideja.. da bi razdelili dogodke na duhovne in ne duhovne? Kot bi delili dogodke na dobre in slabe.. pekel in nebesa.. bog in hudic. Ista halucinacija. Ne gre za zadeve, ki so duhovne, in tiste ki niso. Gre za večplastnost. Isti dogodek, v katerega je vpleteno več ljudi, vsakdo lahko doživi drugače. In to notranje doživetje je duhovno. Kar se tiče halucinacij; slepemu so vsi slepi. Slepic "vidi" zgolj tisto, kar otipa, kot tdudi golo razumarski človek "vidi" zgolj tisto, kar "otipa" z razumom. In če si slep, zakaj potem tiste, ki vidijo, in povedo, kaj vidijo, obtožuješ, da halucinirajo? Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 24. februar 2005 Prijavi Deli 24. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}> Moralnost se preobrazi in razširi v etičnost, ki na koncu zraste v sebe-realizacijo. Še vedno ne razumem, kaj smatraš pod etiko, in kaj pod moralo. Etična merila imajo različne družbe mal različne, vedno pa smatrajo za moralno obnašanje v skladu s svojimi etičnimi merili. To, pomeni, da so najprej etična merila družbe, in šele nato morala oziroma nemorala pri obnašanju v skladu ali pa ne s temi merili. Se mi pa zdi da sem razumu, kaj smatraš pod boleč padec. Ko nekdo po telesni smrti z grozo spozna, da ne obstaja posmrtno življenje . Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Klinar 25. februar 2005 Prijavi Deli 25. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Nobene razlike ne vidim med pojmom zivljenje.. in duhovnost.. V bistvu je SAMO ENO.. ni dvojega.. Ne obstajajo zadeve, ki so duhovne in zadeve ki niso duhovne..!?!? Kako bi to bilo mozno? Od kje ideja.. da bi razdelili dogodke na duhovne in ne duhovne? Kot bi delili dogodke na dobre in slabe.. pekel in nebesa.. bog in hudic. Ista halucinacija. Se strinjam s teboj popolnoma !!! Ni večih svetov, samo eden je !! peace and loveclean xrosex Citiraj peace and loveKlinar Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. februar 2005 Prijavi Deli 25. februar 2005 res je - a ze sam po sebi vsebuje dvojnost... odtod vse *halucinacije* () o tem... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 4. marec 2005 Prijavi Deli 4. marec 2005 Obstajajo tri vrste ljudi: Eni se duhovnosti niti ne grejo, niti je ne živijo. Drugi se duhovnost grejo, a je ne živijo. Tretji pa se duhovnost grejo in jo živijo. Vem, na misel ti je prišlo vprašanje: Kaj pa oni, ki se duhovnosti ne grejo, a jo vseeno živijo? Taki ljudje ne obstajajo. :xx!: Duhovnost je samo zavedanje svojega poglobljenega diha. Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jivatma 17. marec 2005 Prijavi Deli 17. marec 2005 O Duhovnosti lahko govorimo takrat, kadar živo bitje - duša deluje v skladu s svojim naravnim, večnim položajem. Vse ostalo, se pravi aktivnosti povezane s položajem pogojenosti živega bitja pa je materialno. Izvorni, večni položaj živega bitja je, da je večni sestavni delec Vsevišnje Božanske Osebnosti in s tem tudi njen večni služabnik. Om Tat Sat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja Anda Jagodič 17. marec 2005 Prijavi Deli 17. marec 2005 1. Molitev je ponižen pogovor z Bogom. K njemu bi morali redno moliti. Tako lahko čutite, da ste mu blizu kot kakemu dragemu prijatelju. Čeprav je Jehova zelo velik in močan, pa posluša naše molitve! Ali redno molite k Bogu? (Psalm 65:2; 1. Tesaloničanom 5:17) 2. Molitev je del našega čaščenja. Potemtakem bi morali moliti samo k Bogu Jehovu. Ko je bil Jezus na zemlji, je vedno molil le k svojemu Očetu, k nikomur drugemu. Mi bi morali delati ravno tako. (Matevž 4:10; 6: 9) Vendar bi morali vse molitve izreči v imenu Jezusa. S tem pokažemo, da spoštujemo njegov položaj in verujemo v njegovo odkupno žrtev. (Janez 14:6; 1. Janezov 2:1, 2) 3. Ko molimo, bi morali Bogu govoriti iz srca. Molili naj ne bi na pamet naučenih molitev ali tako, da bi jih brali iz molitvenikov. (Matevž 6:7, 8) Molimo lahko v kakršnem koli spoštljivem položaju, ob katerem koli času in na katerem koli kraju. Bog lahko celo sliši, če molimo potiho, v svojem srcu. (1. Samuelova 1:12, 13) Dobro je, da za osebno molitev poiščemo miren prostor, proč od drugih ljudi. (Marko 1:35) 4. O čem vse lahko molite? O vsem, kar bi morda vplivalo na vaše prijateljstvo z njim. (Filipljanom 4:6, 7) Vzorčna molitev kaže, da bi morali moliti glede Jehovovega imena in namena. Prosimo lahko tudi, da bi se zadovoljile naše gmotne potrebe, se nam odpustili grehi in da bi prejeli pomoč ter se tako lahko upirali skušnjavi. (Matevž 6:9–13) Naše molitve naj ne bi bile sebične. Moliti bi morali samo za stvari, ki so v skladu z Božjo voljo. (1. Janezov 5: 14) 5. Molite lahko vsakič, ko vas srce navede, da se Bogu zahvalite ali ga hvalite. (1. letopisov 29:10–13) Moliti bi morali, kadar ste v težavah in je vaša vera preskušena. (Psalm 55:22; 120:1) Primerno je, da molite, preden zaužijete obrok. (Matevž 14:19) Jehova nas vabi, naj molimo »vsak čas«. (Efežanom 6:18) 6. Še posebej pa moramo moliti, če smo resno grešili. Takrat bi morali Jehova prositi za usmiljenje in odpuščanje. Če naše grehe Bogu priznamo in se po svojih najboljših močeh potrudimo, da jih ne ponovimo, nam je on »pripravljen odpustiti« (New World Translation). (Psalm 86:5; Pregovori 28:13) 7. Jehova posluša samo molitve pravičnih ljudi. Zato se morate kar najbolj potruditi živeti po njegovih zakonih, da bi Bog vaše molitve uslišal. (Pregovori 15:29; 28:9) Biti morate ponižni, ko molite. (Lukež 18:9–14) Delati morate to, za kar molite. Tako boste dokazali, da verujete in da to, kar rečete, tudi resnično mislite. Samo tedaj bo Jehova odgovarjal na vaše molitve. (Hebrejcem 11:6) Citiraj »Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Duh 17. marec 2005 Prijavi Deli 17. marec 2005 <{POST_SNAPBACK}> Obstajajo tri vrste ljudi: Kaj pa oni, ki se duhovnosti ne grejo, a jo vseeno živijo? Taki ljudje ne obstajajo. :xx!: Duhovnost je samo zavedanje svojega poglobljenega diha. .....smem vprasat, kaj je zate duhovnost?.....torej ljudje, ki se "ne grejo" duhovnosti, so brezdusni, al kako?.....torej so ljudje dobri samo, ce se "grejo" duhovnost, sicer pa ne?.....(in ce je odgovor ne, v cem je smisel?) Samo misel! (pa ne z namenom zamere!) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 18. marec 2005 Prijavi Deli 18. marec 2005 <{POST_SNAPBACK}>1. Molitev je ponižen pogovor z Bogom. K njemu bi morali redno moliti. Tako lahko čutite, da ste mu blizu kot kakemu dragemu prijatelju. Čeprav je Jehova zelo velik in močan, pa posluša naše molitve! Ali redno molite k Bogu? (Psalm 65:2; 1. Tesaloničanom 5:17) 2. Molitev je del našega čaščenja. Potemtakem bi morali moliti samo k Bogu Jehovu. Ko je bil Jezus na zemlji, je vedno molil le k svojemu Očetu, k nikomur drugemu. Mi bi morali delati ravno tako. (Matevž 4:10; 6: 9) Vendar bi morali vse molitve izreči v imenu Jezusa. S tem pokažemo, da spoštujemo njegov položaj in verujemo v njegovo odkupno žrtev. (Janez 14:6; 1. Janezov 2:1, 2) 3. Ko molimo, bi morali Bogu govoriti iz srca. Molili naj ne bi na pamet naučenih molitev ali tako, da bi jih brali iz molitvenikov. (Matevž 6:7, 8) Molimo lahko v kakršnem koli spoštljivem položaju, ob katerem koli času in na katerem koli kraju. Bog lahko celo sliši, če molimo potiho, v svojem srcu. (1. Samuelova 1:12, 13) Dobro je, da za osebno molitev poiščemo miren prostor, proč od drugih ljudi. (Marko 1:35) 4. O čem vse lahko molite? O vsem, kar bi morda vplivalo na vaše prijateljstvo z njim. (Filipljanom 4:6, 7) Vzorčna molitev kaže, da bi morali moliti glede Jehovovega imena in namena. Prosimo lahko tudi, da bi se zadovoljile naše gmotne potrebe, se nam odpustili grehi in da bi prejeli pomoč ter se tako lahko upirali skušnjavi. (Matevž 6:9–13) Naše molitve naj ne bi bile sebične. Moliti bi morali samo za stvari, ki so v skladu z Božjo voljo. (1. Janezov 5: 14) 5. Molite lahko vsakič, ko vas srce navede, da se Bogu zahvalite ali ga hvalite. (1. letopisov 29:10–13) Moliti bi morali, kadar ste v težavah in je vaša vera preskušena. (Psalm 55:22; 120:1) Primerno je, da molite, preden zaužijete obrok. (Matevž 14:19) Jehova nas vabi, naj molimo »vsak čas«. (Efežanom 6:18) 6. Še posebej pa moramo moliti, če smo resno grešili. Takrat bi morali Jehova prositi za usmiljenje in odpuščanje. Če naše grehe Bogu priznamo in se po svojih najboljših močeh potrudimo, da jih ne ponovimo, nam je on »pripravljen odpustiti« (New World Translation). (Psalm 86:5; Pregovori 28:13) 7. Jehova posluša samo molitve pravičnih ljudi. Zato se morate kar najbolj potruditi živeti po njegovih zakonih, da bi Bog vaše molitve uslišal. (Pregovori 15:29; 28:9) Biti morate ponižni, ko molite. (Lukež 18:9–14) Delati morate to, za kar molite. Tako boste dokazali, da verujete in da to, kar rečete, tudi resnično mislite. Samo tedaj bo Jehova odgovarjal na vaše molitve. (Hebrejcem 11:6)what the fu**?ne vem no,anda.......pa bi res lahko napisala kaj tebi pomeni beseda "duhovnost"....in naprimer pri 7.clenu.....kjer pishe"jehova poslusha samo molitve pravichnih ljudi"-kaj ,kakshen je zate pravichen chlovek?kaj je pa pravica?a je chlovek pravichen ,ko poslusha sebe ali druge ali morda jehovo?ali je pravichen ,ko sploh ne poslusha?al kaj?ne razumem..... in tisti"biti morate ponizhni"zame nima nobene zveze z duhovnostjo,oprosti Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. marec 2005 Prijavi Deli 18. marec 2005 haha, recimo da mi je zdajle tole smesno. ... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 18. marec 2005 Prijavi Deli 18. marec 2005 <{POST_SNAPBACK}>haha, recimo da mi je zdajle tole smesno. ...vem,vem.......sej sem tud jst en butelj,kaj sploh komentiram tole.....brezveze Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.