Skoči na vsebino

Kaj vam predstavlja beseda DUHOVNOST

MiTjA 22

Recommended Posts

ka se spet zgubljate v filozofskih debatah - do duhovnosti ne bote pršli z nobeno filozofijo, kvečjem s prakso........ zame ma ta beseda že kr boleč prizvok - tok se danes govori o duhovnosti k je že prov modni trend :!!: :!!: :!!: :!!: :!!:
cosmic dancer
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 80
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

se bojim, da taprvo, nažalost, čeprav bi morala bit drugo..... Poleg tega se folk masovno vpisuje v nevem kake tečaje in delavnice - sam zato da reče "js pa delam to in to" poleg tega jih pol promila ve, da so vse to samo sredstva, ne cilj :!!: :!!: :!!: sory sam danes je res tko - želim si pa da bi se fejst motu x:px
cosmic dancer

ja, saj, da je to POT in ne cilj.

To tudi mene moti, zato pa sem se mal 'jezila' tamle v podani temi. :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ja pa dobro je da tudi spoznaš ta pravo pot. Ne da se naključno izstreliš eno smer in šibaš brez smisla. Pa naj gre za katerokoli stvar. Čeprav je res da pot ni ravna in da lahk kdaj pa kdaj zaideš z poti. Prej ko se tega zavedaš bojše je.

Zdej pa tkole, da ne bo nekdo preveč pameten: Ko boš nehal teči, boš prispel na cilj (spet japonska - sam kaj, če je res x:Dx ) torej, kakšno doseganje cilja - cilj je že tle! ! :vragec:
cosmic dancer

to ne vem, čeprav sem po eni definiciji res x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

nekje sem bral, da je razsvetljen tisti , ki se vpraša, al je nor on al so nori drugi xDDx xDDx xDDx xDDx xDDx to vprašanje sem si pa res že parkrat postavu, odgovora pa še zdej ne vem x:Dx x:Dx

cosmic dancer

<{POST_SNAPBACK}> Ko boš nehal teči, boš prispel na cilj

'Zacni na zacetku in potem nadaljuj, dokler ne prides do konca. Potem nehaj.'

(Lewis Carroll).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>to ne vem, čeprav sem po eni definiciji res x:Dx  x:Dx  x:Dx  x:Dx  x:Dx

nekje sem bral, da je razsvetljen tisti , ki se vpraša, al je nor on al so nori drugi xDDx  xDDx  xDDx  xDDx  xDDx  to vprašanje sem si pa res že parkrat postavu, odgovora pa še zdej ne vem x:Dx  x:Dx

x:Dx x:Dx znano se sliši xcivx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

OK takole bom povedal. Ti ne moreš bit kr tako razsvetljen. Razen, če si v prejšnjnem življenju naredil veliko dobrega.

Kot prvo ta prvo se moreš držat 10 božjih zapovedi. Bom izpostavil 2:

5. NE UBIJAJ

6. NE NEČISTUJ

Kar pomeni, da se moreš odpovedat spolnosti. In namesto, da porabiš spolno energijo za zadovoljevanje čutnih užitkov, jo pošlješ v 7 čakro. Tako ne zgubljaš več energije. Energijo lahgko uporabiš za ustvarjanje drugega živega bitja. Ker je tudi takšen zakon, ki velja za vse: da če se ne odpoveš spolnosti, ne boš mogel doseči nesmrtnosti in s tem tud ne mojstrstva.

In kot drugo vsi ljudje na zemlji ubijamo. Če ti ješ žival, podpiraš ubijanje. Saj vsi pravijo, če je žival ubita, da je ne ravno ubiješ. Vse kar ima kri in kar se ubije, je ubijanje. Pa tudi ko žival ubiješ, se v meso shrani energija strahu. In potem mi to energijo vnašamo v svoje telo. To pa zato, ker ima žival tudi čustveno telo.

Pa eni pravijo ima meso vitamine, ki jih rastlina nima. OK. Pa poglejmo. Žival dobiva hrano in vitamine iz ratlin. Torej so v njej vitamini iz rastlin. Razen, če ima žival takšen organ v sebi, ki združuje po več vitamonov in s tem napravi novega. Ampak tega nima.

Pa moreš se odpovedat vsem alkoholnim pijačam in drugim drogam. Šele zdaj si na začetku poti razsvetljenja. Razsvetljenje je tudi vnebovzetje. Več si lahko preberete v sekciji vnebovzeti mojstri, ko sm jo nadgradil.

Tako da ne moreš bit razsvetljen samo ko se enkrat zmisliš. Naprej moreš očistit um vseh teh energij, ki sem jih opisal, tako da je v možganih čista energija.

S tem prispevkom nikogar ne silim v ta dejanja, ampak samo podajam informacije. Kaj boste pa vi izbral je vaša odločitev in pravica.

kdo pa je rekel da razsvetljeni ubogajo zapovedi?? tudi zapovedi so samo sredstva, človek...... razsvetljeni v vsakem trenutku ve, kaj ma za nardit, in je svoboden celo pri jemanju in dajanju življenja - pa to ni zdej izgovor za pobijat ampak dejstvo :vragec:
cosmic dancer

Saj to ti govorim shaolin. Tudi ko dosežeš vnebovzetje imaš svobodno voljo. Človek ima svobodno voljo, ker mu jo je podaril BOG. Ampak če bi se rad rešil ponovnega umiranja in ponovnega učenja...ali pa ne.

Zelo zanimiv predlog. Komu polagamo račune? V skladu z enim zakonom, polagamo račune sami sebi. Toda en zakon je kodeks moralnega ravnanja, etičnega obnašanja, ki je v skladu s temeljno realnostjo enega življenja. In izraža se, tako mislim jaz, z načinom delovanja iz tistega nepremičnega in nematerialnega centra našega bivanja. Tistega, iz katerega smo izšli in proti kateremu se stalno gibljemo, in še, v katerem sploh ni gibanja. Kodeks, ki je utemeljen v načinu delovanja, ki zato izvira iz bistva tega enega zakona, ki je zakon ljubezni in sočutja, način, ki se poraja iz razumevajočega srca. Takšen način je bil imenovan seveda z različnimi imeni v različnih tradicijah. V budizmu je znan pod imenom Pot Bodhisattve. Lahko pa ga preprosto imenujemo duhovno življenje. Način življenja v svetu v smislu Kristove zavesti, ali kakor koli ga že želite imenovati.

<{POST_SNAPBACK}>kdo pa je rekel da razsvetljeni ubogajo zapovedi?? tudi zapovedi so samo sredstva, človek...... razsvetljeni v vsakem trenutku ve, kaj ma za nardit, in je svoboden celo pri jemanju in dajanju življenja - pa to ni zdej izgovor za pobijat ampak dejstvo :vragec:

:palec:

Picasso

ma daj daj... si ze kdaj pohodil mravljo?

Ubil komarja?

Picasso

no vidis, vcasih samo nismo dovolj natancni, recimo samo pri poslusanju, branju, pisanju, trditvah...

pa pride do nesporazumov.

In ce drugega ne, so zato forumi dobri - da se naucis povedat, kar si mislis. To je dobro.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...