kamikaze 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 ka se spet zgubljate v filozofskih debatah - do duhovnosti ne bote pršli z nobeno filozofijo, kvečjem s prakso........ zame ma ta beseda že kr boleč prizvok - tok se danes govori o duhovnosti k je že prov modni trend :!!: :!!: :!!: :!!: :!!: Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. maj 2005 Prijavi Deli 18. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}> k je že prov modni trend :!!: :!!: :!!: :!!: :!!:Duhovnost - modna muha ali nacin zivljenja? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 se bojim, da taprvo, nažalost, čeprav bi morala bit drugo..... Poleg tega se folk masovno vpisuje v nevem kake tečaje in delavnice - sam zato da reče "js pa delam to in to" poleg tega jih pol promila ve, da so vse to samo sredstva, ne cilj :!!: :!!: :!!: sory sam danes je res tko - želim si pa da bi se fejst motu Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 OK shaolin a lahko dosežeš cilj brez sredstev. Npr kako greš čez ocean, ne da bi uporabil ladje. Lahko pa tudi čakaš 3 miljrde let, da se celine spet združjo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 ja, saj, da je to POT in ne cilj.To tudi mene moti, zato pa sem se mal 'jezila' tamle v podani temi. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 Ja pa dobro je da tudi spoznaš ta pravo pot. Ne da se naključno izstreliš eno smer in šibaš brez smisla. Pa naj gre za katerokoli stvar. Čeprav je res da pot ni ravna in da lahk kdaj pa kdaj zaideš z poti. Prej ko se tega zavedaš bojše je. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 Zdej pa tkole, da ne bo nekdo preveč pameten: Ko boš nehal teči, boš prispel na cilj (spet japonska - sam kaj, če je res ) torej, kakšno doseganje cilja - cilj je že tle! ! Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 Sej ne. Torej si ti že razsvetljen. Rodiš se na tem svetu in rečeš jaz sem razsvatljen in ne rabiš nič za to storit. Ja bravo ne to ti pa je nekaj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 to ne vem, čeprav sem po eni definiciji res nekje sem bral, da je razsvetljen tisti , ki se vpraša, al je nor on al so nori drugi to vprašanje sem si pa res že parkrat postavu, odgovora pa še zdej ne vem Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}> Ko boš nehal teči, boš prispel na cilj'Zacni na zacetku in potem nadaljuj, dokler ne prides do konca. Potem nehaj.' (Lewis Carroll). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 to je preveč logično in prirejeno našemu umu......uno je bolš, ker je navidez paradoks - tko k en mali koanček Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>to je prevečmen je pa to glih prou. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 no lepo......fajn je da ne mislimo vsi isto, bi bil tak dolgcajt, nede Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 19. maj 2005 Prijavi Deli 19. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>to ne vem, čeprav sem po eni definiciji res nekje sem bral, da je razsvetljen tisti , ki se vpraša, al je nor on al so nori drugi to vprašanje sem si pa res že parkrat postavu, odgovora pa še zdej ne vem znano se sliši Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 20. maj 2005 Prijavi Deli 20. maj 2005 OK takole bom povedal. Ti ne moreš bit kr tako razsvetljen. Razen, če si v prejšnjnem življenju naredil veliko dobrega. Kot prvo ta prvo se moreš držat 10 božjih zapovedi. Bom izpostavil 2: 5. NE UBIJAJ6. NE NEČISTUJ Kar pomeni, da se moreš odpovedat spolnosti. In namesto, da porabiš spolno energijo za zadovoljevanje čutnih užitkov, jo pošlješ v 7 čakro. Tako ne zgubljaš več energije. Energijo lahgko uporabiš za ustvarjanje drugega živega bitja. Ker je tudi takšen zakon, ki velja za vse: da če se ne odpoveš spolnosti, ne boš mogel doseči nesmrtnosti in s tem tud ne mojstrstva. In kot drugo vsi ljudje na zemlji ubijamo. Če ti ješ žival, podpiraš ubijanje. Saj vsi pravijo, če je žival ubita, da je ne ravno ubiješ. Vse kar ima kri in kar se ubije, je ubijanje. Pa tudi ko žival ubiješ, se v meso shrani energija strahu. In potem mi to energijo vnašamo v svoje telo. To pa zato, ker ima žival tudi čustveno telo. Pa eni pravijo ima meso vitamine, ki jih rastlina nima. OK. Pa poglejmo. Žival dobiva hrano in vitamine iz ratlin. Torej so v njej vitamini iz rastlin. Razen, če ima žival takšen organ v sebi, ki združuje po več vitamonov in s tem napravi novega. Ampak tega nima. Pa moreš se odpovedat vsem alkoholnim pijačam in drugim drogam. Šele zdaj si na začetku poti razsvetljenja. Razsvetljenje je tudi vnebovzetje. Več si lahko preberete v sekciji vnebovzeti mojstri, ko sm jo nadgradil. Tako da ne moreš bit razsvetljen samo ko se enkrat zmisliš. Naprej moreš očistit um vseh teh energij, ki sem jih opisal, tako da je v možganih čista energija. S tem prispevkom nikogar ne silim v ta dejanja, ampak samo podajam informacije. Kaj boste pa vi izbral je vaša odločitev in pravica. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 20. maj 2005 Prijavi Deli 20. maj 2005 kdo pa je rekel da razsvetljeni ubogajo zapovedi?? tudi zapovedi so samo sredstva, človek...... razsvetljeni v vsakem trenutku ve, kaj ma za nardit, in je svoboden celo pri jemanju in dajanju življenja - pa to ni zdej izgovor za pobijat ampak dejstvo Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 20. maj 2005 Prijavi Deli 20. maj 2005 Saj to ti govorim shaolin. Tudi ko dosežeš vnebovzetje imaš svobodno voljo. Človek ima svobodno voljo, ker mu jo je podaril BOG. Ampak če bi se rad rešil ponovnega umiranja in ponovnega učenja...ali pa ne. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kamikaze 20. maj 2005 Prijavi Deli 20. maj 2005 poznaš Bodhisattve? Oni se neprestano vračajo v naš svet, da bi pomagali..... (baje ) Citiraj cosmic dancer Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 20. maj 2005 Prijavi Deli 20. maj 2005 Zelo zanimiv predlog. Komu polagamo račune? V skladu z enim zakonom, polagamo račune sami sebi. Toda en zakon je kodeks moralnega ravnanja, etičnega obnašanja, ki je v skladu s temeljno realnostjo enega življenja. In izraža se, tako mislim jaz, z načinom delovanja iz tistega nepremičnega in nematerialnega centra našega bivanja. Tistega, iz katerega smo izšli in proti kateremu se stalno gibljemo, in še, v katerem sploh ni gibanja. Kodeks, ki je utemeljen v načinu delovanja, ki zato izvira iz bistva tega enega zakona, ki je zakon ljubezni in sočutja, način, ki se poraja iz razumevajočega srca. Takšen način je bil imenovan seveda z različnimi imeni v različnih tradicijah. V budizmu je znan pod imenom Pot Bodhisattve. Lahko pa ga preprosto imenujemo duhovno življenje. Način življenja v svetu v smislu Kristove zavesti, ali kakor koli ga že želite imenovati. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. maj 2005 Prijavi Deli 20. maj 2005 <{POST_SNAPBACK}>kdo pa je rekel da razsvetljeni ubogajo zapovedi?? tudi zapovedi so samo sredstva, človek...... razsvetljeni v vsakem trenutku ve, kaj ma za nardit, in je svoboden celo pri jemanju in dajanju življenja - pa to ni zdej izgovor za pobijat ampak dejstvo Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 20. maj 2005 Prijavi Deli 20. maj 2005 Če ti jemlješ življenja .... ni ravno dobr občutek Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. maj 2005 Prijavi Deli 20. maj 2005 ma daj daj... si ze kdaj pohodil mravljo?Ubil komarja? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 20. maj 2005 Prijavi Deli 20. maj 2005 Ja sm priznam. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. maj 2005 Prijavi Deli 20. maj 2005 no vidis, vcasih samo nismo dovolj natancni, recimo samo pri poslusanju, branju, pisanju, trditvah...pa pride do nesporazumov. In ce drugega ne, so zato forumi dobri - da se naucis povedat, kar si mislis. To je dobro. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
matjazz 20. maj 2005 Prijavi Deli 20. maj 2005 V glavnem jaz sm do sedaj že navedel svoje osnove in misli. Zdaj bom samo še bl tk. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.