EnglBengl 31. maj 2009 Prijavi Deli 31. maj 2009 Oh - kako ste zlate . Sploh tisto o čarovniški uporabi mi je zelo všeč. Sem nekje zaznala(prebrala, slišala...se res ne spomnim,), da bezeg nikoli in nikdar ne sme goreti (za kurjavo recimo), Drži tole? Bezeg ne sme goreti in pred njim bi se moral odkriti vsak moški, saj je baje odlično zrdavilo prostate. Sicer pa ima tudi bezeg veliko čarovnih moči:1. če raste v bližini hiše, odganja hudobne duhove in ščiti pred strelo2. cvetovi bezga prinašajo srečo in zdravje (zato jih zdej, ko je sezona, hitro natrgat in posušit al pa bezgov sirup naredit)3. Kadar imate srčne težave, dragemu postrezite pijačo iz bega. Okrepil naj bi vajino ljubezen. No toliko sem se za zdej lahko spomnila. Če se še kaj spomnim, pa itak napišem. Citiraj živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 1. junij 2009 Prijavi Deli 1. junij 2009 No, včer narabutala še zadnje cvetove bezga (pr nas gre h kraju) za čaj; lansko leto nakuhala rekordne količine bezgovega sirupa, tako da ga letos ne bom nič, ker imava še nekaj lanskega. Ta teden je pod muss lipa na vrsti! Pa hitro, da ne odcveti Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 1. junij 2009 Prijavi Deli 1. junij 2009 jp, jaz tudi včeraj natrgala še zadnje bezgove cvetove. sem jih dala sušiti.sicer pa že 14 dni nazaj naredla bezgov sirup, pa za čaj dala sušit.lipo sem tudi prejšnji teden nabrala, tudi že posušila pa koprivo tudi posušila že za čaj Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 1. junij 2009 Prijavi Deli 1. junij 2009 Pridna! Na bezgov sirup se bom pa povabila Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 13. avgust 2009 Prijavi Deli 13. avgust 2009 Na KRaTKO: Šentjanževka(6:00) Šentjanževko bi lahko poimenovali čudežno zelišče - učinkuje protivnetno, celi rane, pospešuje prekrvavitev, blaži bolečine in pomirja. Pomaga tudi pri neutemeljenem strahu in motnjah spanja, z uspehom jo uporabljajo pri otrocih in mladostnikih, če imajo težave s spanjem ali z zbranostjo. Za kaj vse je še uporabna, kakšni so stranski učinki in kako si lahko sami pripravimo šentjanževo olje ali šentjanžev čaj si oglejte v oddaji. http://www.planetbio.si/media/upload/image/sentjanzevka.jpg Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 20. avgust 2009 Prijavi Deli 20. avgust 2009 zadnjič, ko spet nabirala materino dušico, naletela še na šentjanževko. itak, da jo nabrala in jo porabla za pripravo šentjanževega olja eno vprašanje imam, pa bom kar tule vprašala. mami mi prinesla z morja oljčne liste. vem, da so dobri pri zniževanju visokega krvnega pritiska. to je pa tudi vse, kar vem. torej, če kdo ve, za kaj se še lahko uporabijo, se močno priporočam Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 3. september 2009 Prijavi Deli 3. september 2009 enostavno jo nareži in namoči v olje.....pa pusti kak mesec pri miru in imaš fini pekoči dodatek Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 3. september 2009 Prijavi Deli 3. september 2009 Glej no glej, pa brez da bi svetovala strihnin za lepšo barvo.. hvala srce si, zdej te pa že spet maram, ki prej te nekaj časa nisem. kok mal je treba Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 3. september 2009 Prijavi Deli 3. september 2009 A je treba še kej not dat v ole, poper, mleto papriko?ne.dej v olivca, pusti pri miru.Lahko dodaš še kak strok ali dva olup.česna, ni pa muss. *******včer sesek(lj)ala peteršilj za v zamrzovalnik. Dons me čaka ponovitev z drobnjakom. Pa listje zelene sem dala sušit, dones jo porinem v pečico, ker se neka vlaga obeta Pa meliso bi morala tut pospravit. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 3. september 2009 Prijavi Deli 3. september 2009 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 3. september 2009 Prijavi Deli 3. september 2009 Vegeta! Kako fajn ideja! Sem že premišljevala o tem....Pri nas so vsi tako nori na to vegeto, pa ni ne vem kako zdrava stvar baje... Jaz imam pa doma še vedno ene 6 vrečk nekih turških začimb, ki jih nimam kam dat... največji genij, kot sem, sem nekako izgubila prvotno embalažo in niti ne vem, kaj so zaene...vse je pa blazno ostro... xrolleyesx Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 3. september 2009 Prijavi Deli 3. september 2009 khm kje pa naj to hranim, a v frižiderju?peče pa ko prasicače želiš, ni pa neke potrebe, ker olje je konzervans (važno je le, da olje popolnoma prekrije papričico). Pa zarad olja je fino, da ga maš nek na temnem in relativno hladnem (da olje ne postane žarko).Je pa tak oljček super za kao peperoncino paradajz ali s česnom omako. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 25. september 2009 Prijavi Deli 25. september 2009 Bom tukaj vprašala.... Kje se dobi rožno vodo? Pa kaj je alternativa rožni vodi? Zadnje čase navdušeno spremljam recepte Nigelle Lawson in opažam, da pri ogromno receptih uporablja rožno vodo. Kakšne izkušnje? Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 25. september 2009 Prijavi Deli 25. september 2009 tole našla po naključju in se spomnila nate... http://www.coolinarika.com/recept/sok-od-r...nsa-i-limuntoza tud sama sem že opazila da se dodaja ta rožna voda v razne kolače...drugo leto, ko bodo vrtnice spet...bom sprobala... http://www.coolinarika.com/recept/ruzina-vodica takole se pa nardi... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 26. september 2009 Prijavi Deli 26. september 2009 Hvala ambi Ne vem, če jo bom sama naredila, najprej bi rada vedela vsaj približno kakšnega okusa je Potem pa že... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 26. september 2009 Prijavi Deli 26. september 2009 okus je po vrtnicah Jaz sem npr. jedla že ene turške sladice aromatizirane z njo in je res odlično! To tradicionalno po moje bolj uporabljajo na vzhodu, pa v Bosni npr. sem opazila včeraj... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 27. september 2009 Prijavi Deli 27. september 2009 Rožni sirup si prav lahko pripravimo sami. 4–5 pesti osmukanih cvetnih listov (150 g) stresemo v en liter vode. Dodamo sok dveh limon in segrevamo do vrenja. Pokrito pustimo stati 20 minut, nato precedimo in dodamo en kilogram rjavega sladkorja. Ponovno segrejemo do vrenja in na zmerni vročini kuhamo 30 minut. Sirup je primeren za aromatiziranje mlečnih jedi, napitkov, sadnih kaš in podobno. Za uporabo v kuhinji pripravimo maščobno rožno olje. Eterično olje vrtnice redčimo z eno kapljico na 25 g orehovega, lanenega ali sojinega olja. fajn da se da tud hitreje pripravit sirup. Osebno bom sicer uporabila tisti recept, ki sem ga našla na Coolinariki, kjer se 5 dni rožni lističi pojijo, po moje bolje pride... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 28. september 2009 Prijavi Deli 28. september 2009 oljčne liste.znižuje krvni tlak , pa zboljšuje delovanje srca , potem deluje kot blagi diuretik-odvaja vodo iz telesa, menda tudi znižuje sladkor v krvi ---strelka, hvala. bi pa vprašala še, kako si jih pripraviti: kot čaj ali kako drugače? Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 30. september 2009 Prijavi Deli 30. september 2009 Pozna kdo alternativo papriki v prahu (sladki)... kako bi to naredili? Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 1. oktober 2009 Prijavi Deli 1. oktober 2009 Pozna kdo alternativo papriki v prahu (sladki)... kako bi to naredili?kaj je pa z njo "narobe" al je sam ti ne maraš Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 1. oktober 2009 Prijavi Deli 1. oktober 2009 Nič, samo zanima me, kako se doma naredi, ker imam veliko materiala... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 1. oktober 2009 Prijavi Deli 1. oktober 2009 posušiš in smelješ čeprav je meni osebo ljubše, da papriko enostavno zmrznem in jo tako uporabljam...se pri sušenju preveč uniči arom in vitaminov Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 1. oktober 2009 Prijavi Deli 1. oktober 2009 posušiš in smelješ čeprav je meni osebo ljubše, da papriko enostavno zmrznem in jo tako uporabljam...se pri sušenju preveč uniči arom in vitaminov Drži in ne drži. Verjetno ostane več vitamina c v zmrznjeni kt pa v posušeni /al pa tud ne/, kar pa se arome tiče, se pa s sušenjem ne uniči, pač pa spremeni. Michelle, za sušenje mora bit paprika zrela, ker ma pol suha bistveno močnejšo aromo. Ko je enkrat suha, ti svetujem, da je ne melješ, ampak zdrobiš in to ne v prah, ampak naj se koščki vidjo. Taka začimba ima bolj izrazit okus. Da ti izdam še eno skrivnost. Poskus nafilat suho papriko, s tem, da ne uporabiš faširan meso, ampak meso narezan na koščke in ne jo utopit v vod, ko jo kuhaš, ampak jo skuhej v mal vode, rajž naj bo dolgozrnat, skuhan al dente, namest čebule uporab por.K taki papriki ne sodi paradajzova omaka, ampak se jo je brez omake, vročo al pa hladno. Za popizdit dobr, čist drgačen okus kt sveža filana paprika. Pogoj je le, da je bla aprika zrela, ko si jo dala sušit. Mater sem lačen...pa slinast. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 1. oktober 2009 Prijavi Deli 1. oktober 2009 eee, sm jst vedla, da se bo fajn debata razvila Mich, pa velik sreče s sušenjem mogoče kar v pečici Dej no butl tole mal razlož; korak 1, korak 2 in tako dalje.Jst paprik sicer ne sušim (pač nimam prilike o sprejemu kakih blazotnih količin), ko je sezona, se jih nabutam, pol pa eno leto počakam Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 1. oktober 2009 Prijavi Deli 1. oktober 2009 Michelle, za sušenje mora bit paprika zrela, ker ma pol suha bistveno močnejšo aromo. Ko je enkrat suha, ti svetujem, da je ne melješ, ampak zdrobiš in to ne v prah, ampak naj se koščki vidjo. Taka začimba ima bolj izrazit okus. Hvala. Ne vem, zakaj sem mislila, da je treba še kaj. Ne bom je zmlela. Sušenje pa s sušilnikom... Un recept mi pa ne pride v poštev, ker ne jem meska. Sita sem paprike in kumar... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.