jadas 13. junij 2005 Prijavi Deli 13. junij 2005 Zdravo! Zgleda, da bi si mogla cel korit nasadit s sivko. Dva grmička očitno ne zaležeta dovolj. Hvala za odgovor. Sem pa zahtevna. Oprosti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jadas 13. junij 2005 Prijavi Deli 13. junij 2005 Pozabila sem - vsem veliko pozitivne energije... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 13. junij 2005 Prijavi Deli 13. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Zdravo! Sem pa zahtevna. Oprosti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. junij 2005 Prijavi Deli 13. junij 2005 hej punce, kok ste primerno in prikladno tole osvezile in se ful prirocnih nasvetov! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 24. junij 2005 Prijavi Deli 24. junij 2005 nc jasno... a slucajno obstaja kaka zival, ki je limonino meliso? Grem zdajle mal petersiljcka iskat tjale na balkoncek, pa slucajno opazim.. Vsa ostala zelisca v loncu so cist cela in OK (bazilika, origano, paradajz, rozmarin, petersilj..), limonina melisa pa zgrizena do zadnjega listka.. sam tko, ogrodje je ostalo, steblo in to... Pa ja, po balkonu so nekaksni drekci.. majhni, crni.. sem ze nekje vidla, sam se ne morem spomnit kje.. mis, netopir al kaj??? Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Eddie 27. junij 2005 Prijavi Deli 27. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Karenco 42 dni imajo navadno škropiva za rastline, ki jih ljudje ne jemo...torej okrasne cvetlice.Punce so ti naštele, kako si lahko pomagaš brez "kemije".Nisi napisal, kje imaš svoja zelišča: na vrtu ali v stanovanju? se javljam še ekrat po ene 2 tednik karenca in strupi gor al dol, uši na mjih zeloščih je blo vse več, v glavnem na Baziliki in Paradižniku (mam vse na balkonu ). Tako da sem se odločil psredovat še enkrat z manj kemičnimi metodami, (beri vse zgoraj omenjemo), za enkrat zgleda mal bolje, včeraj pošprical, pa dajmo videt če bo pomagalo al bodo spet prišle nazaj. No moje palčke ki bi naj vse pobile očitno ne delujejo. (saj je tako itak bolje) Pozdrav Edi PS: U, pa zahvala vsem za navodila za pomoč pri ušeh Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 27. junij 2005 Prijavi Deli 27. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}> Edi ! Če si že pri stvari...tukaj nekaj podatkov....za uspešno odganjajnje različnih nadlog.No je bolj primerno za vrtičkarje.VRTNINE čebula, korenček medsebojno se varujeta pred čebulno in korenjevo muhofižol odvrača škodljivce z jajčevcačesen s paradižnika odganja pršice; vrtnine varuje pred pepelasto plesnijoparadižnik, zelena varujeta zelje pred kapusovim belinom in bolhačikapusnice ščitijo zeleno pred rjohren varuje krompir pred koloradskim hroščem ZELIŠČA bazilika odganja belo mušicožajbelj proti kapusovemu belinu, polžem in korenjevi muhirožmarin proti polžem, beli mušici in kapusovemu belinutimijan varuje vrtnine pred ušmi, polži in bolhačišetraj varuje bob in fižol pred listnimi ušmimeta odvrača bolhače in mravljesivka odvrača mravlje in listne ušikrebuljica varuje solato pred plesnijo in ušmidrobnjak proti pepelasti plesni CVETLICE ognjič odganja talne ogorčice (nematode) in polžekapucinka privablja uši (zato so ostale rastline varne pred njmi), odganja belo mušico in polžežametnica (tagetes) varuje pred koloradskim hroščem, ušmi in ogorčicami Vrtičkarji Pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Eddie 27. junij 2005 Prijavi Deli 27. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Če si že pri stvari...tukaj nekaj podatkov....za uspešno odganjajnje različnih nadlog.No je bolj primerno za vrtičkarje. ZELIŠČA timijan varuje vrtnine pred ušmi, polži in bolhačišetraj varuje bob in fižol pred listnimi ušmisivka odvrača mravlje in listne uši Oj. Šetraja sicer že imam nekaj, če bi si torej za okoli najbolj kritičnih omislo še timijan in sivko, ki sem ju itak še mislil nabavit bi tudi moralo malo pomagat, al ne ??? lp Edi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 27. junij 2005 Prijavi Deli 27. junij 2005 Edddi: Šetraj...pri nas ga imajo na vrtu....pomaga!Sivka tudi Timjan...to pa nisem lih ziher...sicer pri nas ga uške še niso napadle Poskusi... Pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 27. junij 2005 Prijavi Deli 27. junij 2005 ni ravno zelišče....je pa zdravilna rastlina. Hermelika (Sedum maximum) No pri nas jo uporablajm za celjenje ran, pa tudi kot razkužilo. Je tak naraven obliž, ki ga lahko daš na svežo rano. List odtrgaš odstraniš zgornjo tanko "kožico" in direkt na rano. Zelo hladi. potem če te kaka žuželka piči tudi razkuži, pa pri opeklinah jo tudi uporabljajo.No potem jo namakamo v "cvet" (belka al kako temu tudi rečejo). Za celjenje ran. Bi se s te hermelike dalo tudi kako kremo izdelat al pa mazilo?Ima kdo s tem izkušnje ... Drugače pa je uporabna tudi kot hermelikovo žganje: 50 svežih listov namočimo v 1 liter domačega dobrega šnopsa.NA soncu pustimo 3 tedne da se vse skupaj prepaca. Nato precedimo. In imamo aperitiv. ZA kaj bi bila še uporabna... pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Eddie 27. junij 2005 Prijavi Deli 27. junij 2005 Hvala strelka02 Grem pol jutri v šoping za sivko in timijan, razen če ju ma keri kaj odveč, se toplo proporočam, za šetraj tudi. Lp Edi. pa bodite v cvetju.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bast 27. junij 2005 Avtor Prijavi Deli 27. junij 2005 Grem pol jutri v šoping za sivko in timijan, razen če ju ma keri kaj odveč, se toplo proporočam, za šetraj tudi.enih 300 sit stane lonček s sadikami... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Eddie 27. junij 2005 Prijavi Deli 27. junij 2005 <{POST_SNAPBACK}>enih 300 sit stane lonček s sadikami... Kje ??? grem kr takoj Lp Edi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Eddie 27. junij 2005 Prijavi Deli 27. junij 2005 Al pa grem mal porabutat po vrtičkih tam okol Edi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
julijana 4. julij 2005 Prijavi Deli 4. julij 2005 mislim, da se čaj tudi lahko pije-preventivno Citiraj fish is mute-fish knows everything-G.B. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 4. julij 2005 Prijavi Deli 4. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Kje ??? grem kr takoj Lp Edi V Mercatorju majo včasih kake fore z zelišči v lončkih...Ja, okol 300sit. Sm enkrat kupla meto, pa je takoj preminila... Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 6. julij 2005 Prijavi Deli 6. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>ojla.. ameriški slamnik se je letos na vrtu zelo lepo razrasel in zacvetel...jaz pa ne vem, kaj lahko naredim z njim..?? Kapljic imunal ne bom delal, ampak mogoče pa kdo ve, kaj se še lahko naredi z njim.. ..thx.. Ameriški slamnik je severnoameriška rastlina, ki so jo Indijanci uporabljali za čiščenje krvi, z njo zdravili ekceme, akne, bolezni ustne votline, bolečine v trebuhu pa bojda tudi epilipsijo. slamnik je zdravilo proti gripi, prehladu...koristen pri vseh nalezljivih boleznih. Uprablja se cela cvetoča rastlina pa tudi korenina.Za čaj: nabiramo ko cveti celo rastlino ali pa korenino izkopavamo oktobra ali novembra.sušimo v senci. 1 čajna žlička čaja v 2 dcl ..pustimo stati 10 minut, čaj se pije dvakrat na dan. če delamo tinkturo...200g suhega zelišča damo v čisto posodo. Prilijemo 1 l 70% alkohola in minuto do dve močno stresamo. Shranim 3 tedne v hladnem in temnem prostoro. občasno stresamo, nato precedimo v temno stekleničko in 20-30 kapljic !x na dan v čaj ali v mlačno vodo. Al bolj enostavno 1/3 kozarca zelišč prelijemo z 70% alkohaola pustimo stati 3 tedne pa je tinktura narejena. Ravno tako se naredi z uporabo korenine. No pa kaj je še uporabno...sveži sok iz slamnika...iztisnjen iz sveže cvetoče rastline. Priporočajo 6-9 ml tega soka jemeti vsaj 7 dni zapored. za zdravljene dihal in sečil. Ta rastline pa doječim materam in nosečnicam ne priporočajo. Pa najbrž bi se ga uporablo tudi za izdelavo mazil in kreme... Moji viri... (kot informacija) za kaj slamnik priporočajo : Za krepitev imunskega sistema, povečuje število belih krvnih teles, učinkovito deluje proti virusom gripe, herpesa, dihal in sečnih poti, priporoča se tudi kadar smo preobremenjeni in od stresom, po težjih operacijah, Zmanjšuje količino želodčne kisline... Pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jadas 7. julij 2005 Prijavi Deli 7. julij 2005 Res Strelka, superca si. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Eddie 10. julij 2005 Prijavi Deli 10. julij 2005 Dan mam nove težave z škodljivci, vsak nasvet bi bil zlata vreden, moja trenutna težava pa so BELE MUŠICE , pa šic šic nič ne pomaga ne grejo stran. POMOČ!!!!!!!!!!!!! Edi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 10. julij 2005 Prijavi Deli 10. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Dan mam nove težave z škodljivci, vsak nasvet bi bil zlata vreden, moja trenutna težava pa so BELE MUŠICE , pa šic šic nič ne pomaga ne grejo stran. POMOČ!!!!!!!!!!!!! Edi ZELIŠČA bazilika odganja belo mušicožajbelj proti kapusovemu belinu, polžem in korenjevi muhirožmarin proti polžem, beli mušici in kapusovemu belinutimijan varuje vrtnine pred ušmi, polži in bolhačišetraj varuje bob in fižol pred listnimi ušmimeta odvrača bolhače in mravljesivka odvrača mravlje in listne ušikrebuljica varuje solato pred plesnijo in ušmi drobnjak proti pepelasti plesni Pa še neko povezavo sem najdla...ima krajšo karenco...neki v zvezi s plantello , pa najbrž to že poznaš Za zelišča ravno ne bi ...samo če imaš pa na rožah to mušico..pa poskusi kar pošpricat z Biokillom (bolhač) Ne vem mogoče si pa še to rožico nabaviš Bolhač, pa ga zraven vsadiš...mogoče jih boš pa odgnal So pa tele pršice zoprne... :xx!: ..zelo vztrajneEkološko zatiranje škodljivcev No bodo še drugi kaj povedal... pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
č.v.e.k.a 12. julij 2005 Prijavi Deli 12. julij 2005 Strelka 02, hvala za tole. LP Citiraj http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Eddie 12. julij 2005 Prijavi Deli 12. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>ZELIŠČA bazilika odganja belo mušico Strelka ta na žalos moram razočarat, men se je bela mušica spravla tud na baziliko, šprical z biotipom pridejo čae kak teden nazaj. Prilagam dokaz > sem se matro pa ne grata poglej http://lerci.mine.nu/belemusice.jpgTULE če bo ratalo Lp Edi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 12. julij 2005 Prijavi Deli 12. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Strelka ta na žalos moram razočarat, men se je bela mušica spravla tud na baziliko, šprical z biotipom pridejo čae kak teden nazaj. Prilagam dokaz > sem se matro pa ne grata Lp Edi Ja ..so smotke tele mušice. :xx!: Nam so enkrat tako lepo fuksijo bila že kar da ne rečem "drevo" vso pohrustale..tako da.... Hm...kaj pa vem potem pa najbrž bo samo strupek pomagal. Al pa imaš rožmarin..ta tudi bojda odganja mušico..no če ne bo prepozen. Hja kaj naj rečem...namen je bil dober! pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Eddie 12. julij 2005 Prijavi Deli 12. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ja ..so smotke tele mušice. :xx!: Nam so enkrat tako lepo fuksijo bila že kar da ne rečem "drevo" vso pohrustale..tako da.... Hm...kaj pa vem potem pa najbrž bo samo strupek pomagal. Al pa imaš rožmarin..ta tudi bojda odganja mušico..no če ne bo prepozen. Hja kaj naj rečem...namen je bil dober! pozdravček Saj kot sem rekel vsak nasvet je dobrodošel. LP Edi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 12. julij 2005 Prijavi Deli 12. julij 2005 <{POST_SNAPBACK}>ZELIŠČA Ne vem mogoče si pa še to rožico nabaviš Bolhač, pa ga zraven vsadiš...mogoče jih boš pa odgnal pozdravček Če sem že Bolhač omenila...en meni zanimiv članek...posredujem dve povezavi o tej rastlinci Bolhač http://www.aromatica.hr/hrv/page.asp?id=buhac&sub=buhac1 Pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.