Skoči na vsebino

Zelišča

bast

Recommended Posts

Za letošnjo zimo imam namen namešati čaj iz šentjanževke, rmana in materine dušice.....Šentjanževko že sušim, rman imam namen nabrati te dni, na materino dušico pa bom morala še malo počakati.Sčarati želim čaj , ki naj bi "pomirjal"....Sem na pravi poti?
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Za letošnjo zimo imam namen namešati čaj iz šentjanževke, rmana in materine dušice.....Šentjanževko že sušim, rman imam namen nabrati te dni, na materino dušico pa bom morala še malo počakati.Sčarati želim čaj , ki naj bi "pomirjal"....Sem na pravi poti?

Enja...

šentanjževka pomirja, timjan pomirja..rman.....

bo dober čaj tudi za prebavila. :inocent: :palec:

Povej kakšen bo okus, ko boš sčarala x:)x

Pozdravček xsrcx

<{POST_SNAPBACK}>Enja...

šentanjževka pomirja, timjan pomirja..rman.....

bo dober čaj tudi za prebavila. :inocent:  :palec:

Povej kakšen bo okus, ko boš sčarala x:)x

Pozdravček xsrcx

Hvala strelka :palec: ...za okus lahko že sedaj rečem, da bo bolj grenak xDDx .Mož je vso zimo pil čaj iz šentjanževke in timijana...no za letos sem pač mislila dodat še rman.

• 2 weeks later...
A ima kdo kaksne izkusnje? Ce hoces direkt sok (kapljice) iz ameriskega slamnika dobit..kaj naredis? V stiskalnico, pa stisnes al kako? Surovega,kuhanega.. :inocent: Nimam pojma, me mami sprasevala ce mam kaj pojma kako in kaj...Ne vem sicer zakaj ne bi tinkture delala, ampak.. :o|o: Bi bla vesela kaksnih navodil...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Niso izkušnje... :8): pa kljub temu mogoče bo pa prav prišlo.

Uporablja se sok sveže rastline cele zeli-steblo, listi in cvet. se iztisne. Tako da je lažje naredit tinkturo. daljši rok trajanja :palec:

pa malo še o slamniku:

ko ga nabiraš porežeš cvetove, pa potrgaš liste steblo lahko na seckaš na manjše koščke..se lažje in hitreje posuši. ( za čaj)

Sušiš ga v senci na toplem. če ga sušiš zunaj, pa ga puščaš zunaj čez noč potem rad splesni.

tinkturo lahko delaš tudi s korenine enako kot iz cvetov oz rastline...vendar s tem uničiš rastlino.

Kaj več pa ...ne bi vedla x:)x

pozdravček xsrcx

Netresk..uhlek.

Je ze bilo o tem, kako, pa zakaj je dober pa...

Samo, ko imam pa tako lepa dva primerka, se moram malo pohvaliti x:Ix :vio:

klik

klik

Pa ze mlade dobivata , ob straneh x!x x:Xx x:Dx

Pa ravno zdaj ko imam zadevo pri roki, me ne bolijo usesa.

Bo treba nekoga poprositi, da mi da kaksno okoli uses.... x:o)x

<{POST_SNAPBACK}>Netresk..uhlek.

Je ze bilo o tem, kako, pa zakaj je dober pa...

Samo, ko imam pa tako lepa dva primerka, se moram malo pohvaliti  x:Ix  :vio:

klik

klik

Pa ze mlade dobivata , ob straneh  x!x  x:Xx  x:Dx

Pa ravno zdaj ko imam zadevo pri roki, me ne bolijo usesa.

Bo treba nekoga poprositi, da mi da kaksno okoli uses.... x:o)x

tukaj lahko mal prebereš xDDx

Natresk

drugače pa sem naredila mazilo kremo iz natreska....sem dala notri tudi kaplice EO čajevec.

No za obraz ni uredu je vse skupaj premočno ...(za mojo kožo)

je pa zelo fajn če so glivice med prsti..garantirano pomaga :palec: Pa kurja očesa to tudi OK.

Potem pa sok če te bolijo ušesa par kapljic v uho.

Za ušesa je tudi tole domače zdravilo, segreješ olivno olje..ko je toplo (bog varij ne vroče x!x ) ga uliješ v orehovo lupino , pa vse skupaj zliješ v uho ....preizkušeno ..pomaga.

Pozdravček xsrcx

Ps. lep Netresk xsrcx

sama sem ga šele letos narabutala mal na britofu :8): no mal pa kar iz lončka x:Ix

• 3 weeks later...

Ja, ameriski slamnik.. daj mal si nazaj po temi preberi, saj sem ravno tu dobila nasvete..

ful lepa rozica je, ne vem kje se dobi, lahk mami vprasam, ce te zanima...

http://www.laden.dk/Billeder/e/echinacea%20purpurea%20magnus%20E34.jpg

loesje

Spet nazaj -

raste pri nas na vrtu, pa v Zicki kartuziji sem ga tud vidla (tam je precej hladno).. seme pa.. bom vprasala..

loesje

Spet nazaj -

<{POST_SNAPBACK}>Za letošnjo zimo imam namen namešati čaj iz šentjanževke, rmana in materine dušice.....Šentjanževko že sušim, rman imam namen nabrati te dni, na materino dušico pa bom morala še malo počakati.Sčarati želim čaj , ki naj bi "pomirjal"....Sem na pravi poti?

:inocent: hmelj, baldrijan mrbit....

drgač pa najbolj pomirja brom.... x;)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

<{POST_SNAPBACK}>Saj kot sem rekel vsak nasvet je dobrodošel.

LP

Edi

x:Dx upam, da bo nasvet še zmeraj dobrodošel, ko ga boš prebral do konca....

zadevo pazljivo izruj, namoči v detergent (ukradi malo pralnega praška in razmešaj v topli vodi)rastlino dobro operi...tudi korenine....

posadi nazaj v zemljo...in potem redno škropi s preparatom iz cigaretnih ogorkov 1 proti pet v razmerju tak od oka xokx vzameš veliko konzervo in jo do ene petine natlačiš s cigaretnimi ogorki doliješ mlačne vode in to desnosučne....vsak dan petkrat premešaj z vso svojo jezo na bele ščurke in potle to pobrizgaj po rastlini .....vsak dan vsaj tri tedne zapored :vio:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

drgač pa najbolj pomirja brom.... x;)x

Res je, samo ne prime takoj.

Se pogovarjata dva upokojenca...

Pravi prvi:"Ti, a se spomnis, da so nam dajali v JLA brom v pijaco ?"

Drugi:"Se, se..zakaj vprasas ?"

Prvi:"Ti, se mi zdi, da je zacel prijemati..."

:eek: x:Dx

• 2 weeks later...
<{POST_SNAPBACK}>hmm  veš kaj vprašaj, če to pri nas raste in če ja, kje se seme dobi... a prav?

Hvala za informacije...

Ebor, sem vprasala.. dobi se na trznici v Ljubljani seme..

Pa se to - brala vceraj v Oni.. slamnik je treba dat v alkohol v 24 urah po trganju, drugac izgubi vecino zdravilnih ucinkovin.. se pravi potrgat in takoj v alko, nic susit prej...

loesje

Spet nazaj -

Še nekaj čarovniških v zvezi z zelišči, če koga zanima:

JANEŽ - za vse uroke proti slabim občutkom in strahu. Vrača samozavest in daje moč, da se spopademo s težjimi problemi. Pomaga že, če si ga pripravimo kot čaj:

zavremo vodo in približno 1 malo žličko sladkorja (na skodelico) ter dodamo cca. 20 zrn janeža. (Če ne drugega bo čaj ubalžil prebavne motnje x:Dx

KUMINA - poznana je bila že srednjeveškim čarovnicam (takrat je bila to zelo dargocena začimba). Uporablja se za povečanje moči, še posebej nam da moč, da obvladamo težke situacije. Kumina je najbolj učinkovita, kadar jo zaužijemo - to pa je mogoče takrat, ko jo dodamo hrani, na primer k kumaram v omaki.

ČESEN - učinkovit je pri čarovnijah, ki nam pomagajo pozabiti slabe dogodke in izbrisati slabe spomine. Učinkovit je tudi pri izganjanju hudobnih misli kot je na primer sovraštvo in maščevanje. Učinkuje že v majhnih količinah, še najbolj če ga zaužijemo (na primer v kakšni slastni tržaški omakci na pečenih ribicah x:px mljask mljask)

ORIGANO - zelo staro čarovniško zelišče, ki se uporablja pri čaranju, kadar želimo povečati moč, torej kadar smo utrujeni, izčrpani itd. Moč si lahko povečamo s tem, da ga zažgemo na kadilnici ali pa ga preprosto užijemo s hrano. Pomembno je le, da je jed pripravljena z vso pozornostjo. Na koncu ji dodamo origano in rečemo: tako, sedaj se bom pa spočil. Enostavno, kajne? x:Dx

SONČNICA - uporablja se pri vseh čarovnijah za srečo in uspeh, s katerimi se želite zaščititi, kadar je pred vami kakšna težka naloga, preizkušnja ali ovira (npr. kakšen zoprn izpit ali kaj podobnega). Uporabite lahko cel cvet ali pa samo njena semena. Deluje pa takole: potrebujete 3 cvetove; enega položite na mesto, kjer se najraje zadržujete in vam je najbolj udobno, ostala dva pa obesite na zunanjo stran vrat oz. okn oz. prostora, kjer se zadržujete.

Takolele, dragi moji, zdaj pa grem še jaz malo čarat, in to podkožno x:o)x , ker sem že hudo utrujena xcivx . Ob priložnosti in če koga to zanima, pa vam bom napisala še kaj več o čarovnih lastnostih ostalih zelišč. Do takrat pa:

RADI SE IMEJTE!!! IN RADI IMEJTE TUDI TISTE, ki nimajo nikogar, ki bi jih imel rad.

Papa.

živi in pusti živeti

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...