stamina 21. februar 2005 Prijavi Deli 21. februar 2005 Kar groza me je začeti ta post, ker bo izpadlo, da sem kakšen hipohonder ali pa 5 min pred smrtjo No, ni tko. Namreč, že vrsto let me pesti kar nekaj težav, takšnih in drugačnih (migrene, astma ob naporu, endometrioza, kronična vnetja jajčnikov, kroničen bronhitis, zelo pogosto prisoten občutek "votle" glave, nizek krvni pritisk -rekord 65/40 takrat so mi v lekarni postregli z neko nagravžno zadevo za srčne bolnike :xx!: , ne prenašam vročine sploh, energijsko čisto na tleh). Ampak najbolj zanimiv in nenavaden je pa tale (probajte si tole vizuelno predstavljati in je pravzaprav kar hecno). Spremlja me že kakšnih 6,7 let. Namreč, najpogosteje se to dogaja pozimi, vendar se mi je lansko leto pričelo tudi čez poletje. Po hrani (kakršnikoli) in to v 10 minutah po zaužitju, ne glede na količino,se mi obseg trebuha (zgornji del) poveča. To povečanje je največkrat "blago" - cca 15 cm v obsegu, se mi je pa že zgodilo, da se mi je trebuh napihnil ali kako naj temu rečem za 25 cm. In najbolj hecno pa je, da se mi v te razsežnosti napihne v borih pol ure - ta del je zelo boleč. Nato se umiri, jst ostanem "trenutno" noseča (resnično izgledam kot nosečnica) običajno do večera, zjutraj se zbudim čist ok. Kadar je napihnjenje extremno, potem imam tudi zjutraj še malo ostanka. In ker človek ne more cel dan brez hrane, ko naslednjič nekaj pojem, se zgodi isto. Tako se dogaja kakšnih par mesecev (zimskih običajno) in naenkrat se pa zadeva umiri in ob isti hrani se mi trebuh več ne napihuje - spet nekaj mesecev (običajno poletnih). Tako je že vseh 6,7 let, razen lanskega leta, ko se mi je to dogajalo konstantno.Zaradi enga velikega razočaranja sem zapadla mal v krizo in se nisem dotaknila nobene hrane kakšnih 4, 5 dni - ne morem vam povedati, kako sem shujšala v tistih 4 dnevih - vizuelno seveda. Nerodno pri vsej tej stvari pa je, da kupujem oblačila v trgovinah za nosečnice in včasih se mi zgodi, da moram iz službe s odpetim plaščem (nazadnje je bilo zunaj -8 stopinj, jst pa z odpetim plaščem lol), ker ga zaradi oteklega trebuha ne morem zapreti. A se komu kaj tacga dogaja ali poznate koga, ki bi to preživljal? Zdravniki se s tem ukvarjajo že kakšnih 4 leta in nimajo pojma kaj bi to bilo, pri gastroskopiji so ugotovili le, da imam kislino v želodcu skorajda ekvivalentno solni (pretiravam, ampak ne kaj dosti), da sem imela nekakšne polipe v želodcu in da imam kilo požiralnika, ki pa ni kriva tega čudnega simptoma. Ultrazvočno vsi notranji organi izgledajo čudovito in normalno. Probala sem že vse: hrano brez glutena, izločila mleko --> nobene spremembe. Aja, zaradi nečesa neužitnega sem pred časom prebedela noč v družbi wc-ja in lavorja ter med izbljuvanim opazila popolnoma nepredelano hrano - konkretno kruhove kocke, grisinije ali kako se jim reče - takšne kot so bili ko sem jih pred 5 dnevi zaužila. Wierd, ane? Any idea? Bi bila zelo hvaležna za kakšne predloge o sami zadevi, ki me muči in o možni rešitvi. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. februar 2005 Prijavi Deli 21. februar 2005 Gotovo ne maraš soli. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 21. februar 2005 Prijavi Deli 21. februar 2005 Sm takoj pomislu, da tu bo pa mogu sstane kako rečt. Že berem knjigo. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. februar 2005 Prijavi Deli 21. februar 2005 Kaj pa tvoja zgaga Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 21. februar 2005 Prijavi Deli 21. februar 2005 Eh. :xx!: Zgaga k zgaga :xx!: Bomo vidli zdej, če bo sol kaj pomagala, še je nism uporabo, morm to mal preštudirat, pa to. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. februar 2005 Prijavi Deli 21. februar 2005 Takoj en ščepec pogoltni in poplakni z malo vode, potem pa študiraj, ko te ne bo več peklo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 Uh, Stamina, nenavadno tole malo...Doloceno 'mero' tegale napihovanja najbrz vsi poznamo.Meni je mama z enim takim okom sokolovim nekoc rekla - taka si kot da bi bila v 5. mesecu, ko sem lohk napihnila do nezavesti trebuh ali vcasih po hrani imela velikega... sam ne tko, da ne bi mogla plasca zapet al pa kupovat v trgovini za nosecnice...Hmmm... pojma o pojmu nimam, kaj bi lahko bilo, a skoraj ziher sem, da ne gre za tezavo na enem samem podrocju... Svetovala bi ti sicer post, da se mal rpecistis, ko pravis da po 5. dneh je hrana neprebavljena..... a ker si tko svoh, nizek pritisk in vse tole, ne vem, ce je pametno. Jaz bi ubodla kako blazjo dietko, recimo riz, korencek, kuhana in pecena jabolka in taksno.Zelo na izi, nic surovega sadja in zelenjave, nic ali cimmanj bele moke...In kaksen caj proti napihovanju, recimo janezh ali kumino, lahko mesas z majaronom. Kaj vec bi tezko rekla, poleg tega pa sem medicinski laik, tako da moje mnenje ne steje, a samo od janezha se ni bilo nikogar konc. Telovadit moras nujno, to sem pozabila se rect. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
stamina 22. februar 2005 Avtor Prijavi Deli 22. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Gotovo ne maraš soli. Sstane ne vem sicer, kakšno sol imaš v mislih, ampak neslane hrane pa ravno ne jem. Že marsikje sem zasledila govora o tvoji knjigi, vendar točno za kaj bi naj šlo, pa nisem nikjer imela časti prebrat. Se bom potrudila in prečesala forum, da najdem kaj več podatkov, da ne boš 100x enainistih stvari pisal . Marsa sem že sama razmišljala o kakšnem postu. Glede na izkušnje (4,5 dni sem v bistvu imela popoln post) ne bi kaj dosti pomagalo dolgoročno. Ko sem pričela jesti, je spet vse po starem. Tudi jst se strinjam s teboj, da stvar ne izhaja iz enega samega mesta. Tudi zdravniki so neki razmišljali v to smer, da bi to znala bit neka avtoimunska zadevica, vendar kakšna....mi niso znali povedati, niti ugotoviti. Sicer to zimo sem res poredna, kar se telovadbe tiče - prezaposlenost - prejšnja leta sem pa vso zimo hodila telovadit (aerobika in fitnes), čez poletje pa sem precej na kolesu - ne samo v službo in nazaj, najdaljša tura zaenkrat je bila MB-Ptuj-Mb. Pa je bilo vse isto. Vem, da ta težava ni resna, ampak lahko človeka na trenutke v čisti obup vrže. Jst sem že rahlo obupala, da bom kdaj prišla tej zadevi na kraj. Po malo iskanja po netu sem sicer prišla do neke možne "diagnoze" in sicer dispepsia oz. funkcionalna motnja živčevja v bodisi želodcu, zgornjem črevesju ali nekje tu blizu bojda povzroča točno takšne težave. Vendar tudi tam ni nikakršnih konkretnih napotkov za izboljšanje simptomov. Tko da sem spet na začetku. To je še hujša misterija kot tista, kaj je blo prej..jajce al kokoš, matr. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>...Po malo iskanja po netu sem sicer prišla do neke možne "diagnoze" in sicer dispepsia oz. funkcionalna motnja živčevja v bodisi želodcu, zgornjem črevesju ali nekje tu blizu bojda povzroča točno takšne težave. Vendar tudi tam ni nikakršnih konkretnih napotkov za izboljšanje simptomov. Kot sem rekla, sem medicinski laik, vendar sem sama kaj podobnega pomislila, se mi zdi zelo 'logicno' tole, ko preberem, bi utegnil bit to. Tisto ti ni pomagalo, ker si SAMO to. Furala, ce pa bi HKRATI VSE, pa bi - taksno je moje mnenje.Kolesarjenje vse tole, joga, gor dol, prehrana in tko....cez nekaj casa bo minilo, kot se je pojavilo.Taksno je moje osebno mnenje. Ce/ko se bo izkazalo, da sem imela prav, pridi porocat. Pejt si slikat auro mroda... da vidimo kateri dve cakri najbolj neharmonicno delujeta. Dobro si rekla - 'izboljsanje simptomov' - zakaj raje ne zdravis v osnovi, morda lahko ravno ti sama postekas bistvo te tezave, ravno zato ker je tko specificna. Pejt mal cez svoje cakre, v kjnjiznici si sposodi knjigo Nove poti do zdravja (avtor Louis proto), notri so super vaje, meditacije za posamezne cakre in ful koristnih napotkov. Mislim da ni druge, kot da tako zastavis, kajti gotovo je vsaj delno psihicnega izvora. Kaj si po horoskopu, rak, devica, kaj takega ali imas mocna ta dva znaka?tud strelec? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 Mrbit pa tibetančki ne bi škodli če ti koristili ne bojo škode tudi ne bodo naredili.... pa vsak dan se probaj sama sebi nežno nasmejat....tako v središče pod popkom.. vaja notranjega smehljaja .... saj vem, da je težko....ko so meni pred leti rekli naj se nežno in z veseljem sama sebi nasmejim sem jih skor na gobec, sem rekla kaj se zaj tu norce delajo... pa štiri žličke zdrobljenega lanenega semena na dan z veliko tekočine bi tudi znale naredit čudež.... za začetek bi to bilo zaradi tvoje prezaposlenosti kar nekaj...potem bi pa počasi imela moč še za kake bolj radikalne udarce tej svoji sitnosti... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>pa vsak dan se probaj sama sebi nežno nasmejat....tako v središče pod popkom.. vaja notranjega smehljaja .... dbest nasvet! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 Ne morda, ampak gotovo je psihosomatskega izvora. Eden glavnih vzrokov je preveč želodčne kisline. Bolezen se poslabša pozimi, čez poletje je boljše, nato spet jeseni.Najbolj kritičen čas je zgodnja jesen in zgodnja pomlad. Sama sem imela natanko takšne težave pred mnogimi leti, skozi dala vse možne preiskave, pa nobenega vzroka.Pripisovali so mi vsemogoče bolezni, celo zdravniški konzilij se je čudil. Potem pa je enemu zdravniku prekipelo, rekel je, predpišite ji apaurin in jo pošljite domov. Bila seveda groooozno užaljena, apaurin sem vzela bolj iz obupa in težave so izginile.vse to se je dogajalo pred pomembno življenjsko odločitvijo, še sama nisem vedela, kako me je odločitev v resnici morila in najlažje se je bilo zateči v bolezen. Zdravi višek želodčne kisline, pazi pri prehrani, tako kot je Marsa napisala, ne jej svežega sadja in zelenjave, vse kuhano . Veliko gibanja in čim manj tuhtanja.Rekreacija, samo ne kakšni nedolžni sprehodki, pošteno se razmigaj in zašvicaj. Verjemi, nobene hude in nedoločljive bolezni ni, meni se še danes občasno dogaja, samo zdaj vem, da je vzrok v meni in ukrepam. Mi je ravno zadnjič prodajalka v trgovini rekla, pri vas pa boste kmalu zibali... :xx!: Čim manj bodi doma in sama s seboj, meditacije znajo pomagati, samo ne zabluzi...živi aktivno, polno in se ne zatekaj v bolezen, pa bo. Drž se x!x Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>... najlažje se je bilo zateči v bolezen. ... ... Veliko gibanja in čim manj tuhtanja. ... Sem pa hotla ze prej napisat se to, da ne verjamem v neozdravljive bolezni. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 Super Astra in hvala, ker sem malo oklevala z odgovorom, no, potem pa si ti v bistvu opisala tudi moj primer Dodala bi tole: mene se je stanje napihovanja poslabšalo, ko sem pred letom in nekaj meseci nehala kaditi.Opravila sem kup raziskav, nič fiziološkega, sočasno pa hodila po svetu kot zračni balon :xx!: Katastrofa.Sedaj se občasno še kdaj napihnem, običajno, ko z muko kakšno jezo kontroliram ali me skrbi kaj.....Kaj pomaga oz. ublaži 'trebuh kot balon';Paziti je treba, da je izločanje redno. Meni je zelo pomagalo, ko sem okrepila trebušne mišice, ker je potem razstezanje manjše Pred časom sem definitivno izločila mleko (ki je bilo v glavnem v jutranjem kafetu)Sladkarije . Čim manj. Sladkarije napihujejo. Ampak to je le manjša pomoč pri odpravljanju napihovanja. Čim bolj se je treba zaposliti in ne mleti kar naprej o nekih zadevah zadevah. Včasih je še najbolj pametno- ne ukvarjati se toliko s samim seboj! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Sstane ne vem sicer, kakšno sol imaš v mislih, ampak neslane hrane pa ravno ne jem. Že marsikje sem zasledila govora o tvoji knjigi, vendar točno za kaj bi naj šlo, pa nisem nikjer imela časti prebrat. Se bom potrudila in prečesala forum, da najdem kaj več podatkov, da ne boš 100x enainistih stvari pisal .Ti si vprašala, jaz sem ti odgovoril in, če bi šla analizirati tvojo prehrano, sem milijon procentov prepričan, da imam prav.Imaš pa ti tudi prav, ker je problem tvoj, ne moj, zato je res že brez veze, da sem se oglasil, ker je vsakomur knjiga in vse ostalo na raznih forumih, pa tudi na mojem, brezplačno na voljo Se bom popravil Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 Joj moram se vtaknit - VSEH tezav pa pac gotovo ne resi samo sol. Razumem, ce bi slo za zatekanje, torej. 'vodo', a gre za 'zrak' najbrz prej, ce je napisano napihovanje. In ne bi bila rada nesramna, vendar ce tvoja sol zdravi VSE, zakaj imas ti potem pod ocmi meshichke (ker to pa JE zatekanje in torej voda in torej pride v postev pol sol)? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 Živim zelo nezdravo, pa še kadim ko Turk Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 Oprosti v bistvu, ker sem ti to rekla, ena zloba me je zagrabila. saj bom izbrisala, ker je v bistvu mal zaljivo od mene. :|||sam me je razp*** v sekundi. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 Sem mal prebrala ...čist tko lajično...stamina kaj pa če bi poskusila z jabolčnim kisom..takim čist naravnim.ker jabolčni kis, prvič daje občutek sitosti dobro vpliva na prebavo, na želodčno sluznico, je zelo blagodejen na prebavila. jo uredi ampak te ne zvije , ne napihuje. pa še nabije te z energijo. popij npr. kozarec take mlačne vode pa eno žlico jabolčnega kisa...to spij na tešče..mogoče pa bo pomagalo. poleg tega pa tudi dobro vpliva na ledvica ...mokrila, dobro odvaja vodo iz telesa. Pozdravček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Hej, jaz pa mislim, da nimaš kaj brisat! Tvoje mnenje pač in mnenje še marsikoga drugega. Stane, če bi tvoja sol zdravila vse ... ne vem kaj bi dala, če bi tudi meni pomagala. A priznati moraš, da verjetno ni vsemogočna. Vsega sol enostavno ne more pozdravit!! Bi bilo pa lepo ---> vsi zdravi, vsi nasmejani.Ne vsega, nič ne ozdravi, pač pa te vrže v ravnotežje in telo se ozdravi samo.Seveda pa ni magija, da bi bilo dovolj, če le pesniš o njej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bombonček 23. februar 2005 Prijavi Deli 23. februar 2005 Pozdravljena Stamina! Si mogoče pomislila na mleko in mlečne izdelke. Namreč ena najpogostejših alergij na hrano pri odraslih je prav mleko. Večina odraslih nima encima za razgradnjo laktoze oz. mlečnega sladkorja v mleku. In če malo pobrskaš po spletu je prvi znak alergije NAPIHNJEN TREBUH. Seveda je lahko drugi vzrok, ampak jaz bi na tvojem mestu najprej začela raziskovat pri hrani-vprašaj se kaj ti lahko to povzroča in potem poskušaj izločiti za cca 2 tedna iz jedilnika to hrano.Srečno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bacilka 8. november 2008 Prijavi Deli 8. november 2008 (popravljeno) Uf,tele tvoje težave me grozno spominjajo na moje težave. Pravzaprev imam trenutno zgago in mi vse skupaj počasi že para živce. Bolečine v želodcu, napihnjenost, vetrovi, sluzasto blato, pa da ne omenjam nosečniškega trebuha. Groza. Služba do 14h vsak dan postane muka. Komaj čakam, da pridem domov, kjer si lahko privoščim pol ure sedenja na wc-ju. Vsi vetrovi gredo iz mene, nato napihnjenost, ki se običajno pojavi dopoldne, preneha. Zjutraj grem normalno na wc, blato je normalno. Ob 10h malicam, nato pa se težave pričnejo. Trebuh kar skoči ven, visi čez hlače, napenja me, postane mi slabo. Po tem mi prične v trebuhu klokotati, če bi lahko, bi bila na wc-ju vsakih 20 minut. Težave so se pričele pred kakimi sedmimi leti in od takrat so vse hujše. Zato sem se odpravila pritoževat k zdravniku. Opravili so mi krvne teste za celiakijo, 2x, a je obakrat pokazalo negativno. Gastoskopija pa je pokazala da imam kronično vnetje želodčne sluznice, blago vnetje dvanajsternika in povešen želodec. Tudi sama sem se polotila že vrsto diet: dieta proti kandidi, dieta za sladkorno, dieta za celiakijo. Nobena od teh se ni izkazala za uspešno, dokler nisem pričela jesti zeeeelooo majhnih obrokov večkrat na dan. Recimo na 4 ure. Poleg tega pa sem morala črtati vsa živila, ki dražijo želodčno sluznico. Vso mastno, sladko, kislo, začinjeno, preveč slano hrano, pa tudi vso sladkarijo, čipse, itd. Ta spisek se nadaljuje v neskončnost. Stanje se je izbolšalo. A to velja le do naslednjega rojstnega dneva, kjer se pač ne da upreti vsem dobrotam, ki jih prinesejo na mizo in jih pomolijo direktno pod nos. Popravljeno 8. november 2008 -> bacilka Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 8. november 2008 Prijavi Deli 8. november 2008 v lekarnah v it....? Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 8. november 2008 Prijavi Deli 8. november 2008 Včasih so uporabljali pijavke za prav vse mogoče zdravstvene tegobe. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 9. november 2008 Prijavi Deli 9. november 2008 ja v Italiji Pa ne da maš tut ti probleme s tem? bi se ti zdelo fajn, a......?..... ..... kakšna info prav pride za predat naprej..... Tak, mogoče malo poceni nasvet, ljubezen in povezanosta se dobi na recept..... sorči...ma nisem se mogla upret..... Včasih so uporabljali pijavke za prav vse mogoče zdravstvene tegobe.mama mia....vsakič sem vesela, da je srednji vek&co mimo....... Citiraj you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.