Skoči na vsebino

Napihovanje trebuha

stamina

Recommended Posts

živjo....

sicer čisto nova na tem forumu pa vseeno... x:)x tudi jaz imam - ali sem imela take težave, slabo počutje napihnjenost slaba prebava...., vendar po 1. porodu se je vse skupaj začelo......se pravi...pred 3 leti.tiščalo me je v trebuhu, kot bi imela kepo notri, trebuh je kar rasel in rasel, prebava mi je štrajkala, pomagati sem si hotela z raznimi mehčali in odvajali blata itd.- pa nič od nič....

pred 3 tedni sem bila na gastroskopiji kjer razen polipa niso odkrili nič posebnega-so ga odstranili,in sedaj čakam iz lj. histološke izvide... polipi naj nebi bili vzok za napenjanje in občutek napihnjenosti v želodcu...., zdravnik me je napotil še na kolonoskopijo,da bi ugotovili če je vzrok vseh težav v črevesju... k sreči sem že 2 dni po opravljeni gastroskopiji dobila termin za kolonoskopijo ker je nekdo odpovedal...in odkrili so mi 2 grda polipa, jih odstranili...in spet čakam na histološke izvide....spet pa pravijo da polipi niso vzrok mojih težav...ampak da je težava sigurno alergijske narave... xrolleyesx

in v tem času 17 dneh moram reči da je izboljšanje....

1 teden po operaciji itak nisem smela jesti drugega kot juho, ter kuhano zelenjavo in sadje, sedaj že počasi vključujem kakšno drugo lahko hrano- z zelo malo maščob... in se res počutim super...jem velikokrat po malo, ker se mi je želodec full skrčil, pa po zelenjavni juhi si itak kmalu lačen....tako da ja...večkrat po malo....kruha ne jem , surovega sadja in zelenjave tudi ne jem - ker sem v teh dneh postopoma ugotovila da me to napihuje...

naročena sem še v alergološko ambulanto, na testiranje zaradi domnevne alergije na hrano....

malo sem brskala po netu in sem nekje prebrala da - ker imam krvno skupino 0- naj se izogibam izdelkov iz pšenice....

in očitno pomaga....poskusi...faliti nimaš kaj...

vso srečo da kmalu odpraviš to neprijetno stvar ker vem kako ti je- in ni hecno....

lp

Deli na socialnih omrežjih

• 4 weeks later...

Takole: imam celiakijo; netoleranco za gluten. Bolezen je pediatrična, pri odraslih se pojavlja redkeje. Imam najblažjo obliko, verjetno se je razvila kaseneje, ker nisem bila nikoli podhranjena ali slabo razvita. Dosti let sem imela grozne težave z napihovanjem. Razni splošni zdravniki te s takim problemom dejansko ne jemljejo resno, na koncu ti predpišejo pomirjevala in odslovijo. Lani septembra sem končala na urgenci zaradi hude alergije. Imam (sem imela) neurodermatitis od 4 leta starosti naprej. No, dermatolog me je napotil k gastroenterologu, češ, da imam erpetiformni dermatitis, ki ga povzroča celijakija. Če me ni skoraj kap! Na srečo sem dobila res odličnega gastroenterologa in začela sem opravljati vse možne preiskave, predvsem na netolerance. Pred leti sem se odrekla mleku- češ da napihuje- na koncu se je pokazalo, da razen na gluten nisem alegična na srečo na nič drugege (no, saj je dovolj že na gluten). Vse diagnoze so bile dvomljive;v enem let sem naredila 3 gastroskopije, pregled krvi je bil negativen za celiakijo, genetika pozitivna (tako da niso več mogli izključiti) in biopsija tankega črevesa dvomljiva. Po več mesecih preiskav me je moj gastroenterolog dal na brezglutensko dieto. Bila sem prizadeta, ker se pri 35 pač težko sprijazniš, da doživljensko ne boš več jedel kruha, pašte in pizze. To je edina žavba pri tej bolezni. K sreči niso potrebna zdravila, vendar se je treba 100% držati diete- se pravi, nobenega glutena. Od začetka se stanje ni kaj prida izboljšalo- to mi je dalo upanje, da pa morda le nimam celijakije. Ampak po 5 mesecih brez glutena se je stanje očitno popravilo; nobenega napihovanja več, in tisti 'neurodermatitis' je čudezno izginil.Zdi se mi neverjetno, da se ne praskam več, da nimam izpuščajev po komolcih!!!! Sedaj sem eno leto na dieti in se počutim (razen trenutno gripe) super. Nobenega napihovanja, nobenih izpuščajev in srbenja več! Zdi se mi, da sem ponovno začela živeti. Čeprav se mi je od začetka zdelo, da bom umrla, ker pač prikrajšana za toliko jedi- se dobro počutje ne da meriti z ničemer! Italija smo najbolj celiakaška država na svetu, in imamo čudovito poskrbjeno, ker naša brezglutenska živila niso poceni. Po hrano gremo v lekarno in vsaka regija ima svojo dotacijo- recepte, ki jih dobimo skozi vso leto. Imamo tudi svojo organizacijo, ki zelo osvešča vse gostince in druge prebivalce o naši prehrani, tako da ne naletiš skoraj več na lokal, kjer bi te zastrupljali ali ne znali prišpraviti brezglutenskega obroka .Potem imamo bilten in knjižico z vsemi prehrambenimi izdelki, ki so bili testirani, da ne vsebujejo glutena. Recimo koruza nima glutena, ampak polenta od Zlatega polja ni primerna za celiakaša, ker imajo proizvajalci skupno skladišče za pšenično in koruzno moko!

Z malo organizacije sem se navadila, pravzaprav po enem letu- mislim, da sem imela srečo. Prehranjujem se dosti bolj skrbno. Dobro, sem se tudi prej, ampak, ker veliko potujem, pač bolj pazim- ribe ali meso na žaru in moj 'stiropor'- riževi ali koruzni hlebčki so pač vedno z mano.

Tudi v avionu dobim brezglutenski obrok- vedno sveže sadje in zelenjavo in navaden jogurt- večkrat vidim, da bi marsikateri potnik več kot rad zamenjal svoje jedi z mano.

Nikoli se nisem pregrešila pri dieti, niti enkrat. Niti me ne mika, ker resnično- odlično počutje, brez kronične utrujenosti, razdražljivosti in napihnjenega trebuha- nima cene!

x:)x

Vzrok celiakije poskušajte rešiti tako da okrog pasu nimate nobene elastike. Poišči rešitev pri zdravilcu homeopatu.

Otrok kadilca postane kadilec ali hudi nasprotnik kajenja če ima otrok srečo da zboli z astmo ali bronhitisem, nikoli pozneje kot odrasel ne poseže po cigaretah ali drugi zasvojenosti.

Otrok kadilca postane kadilec ali hudi nasprotnik kajenja če ima otrok srečo da zboli z astmo ali bronhitisem, nikoli pozneje kot odrasel ne poseže po cigaretah ali drugi zasvojenosti.

Ruby72,

A ni zanimivo, koliko ljudi gre na vse mozne, tudi bolece in tudi drage preiskave in sele na koncu se zacne iskati celiakijo. V Italiji ocenjujejo, da ima celiakijo vsak 30, v Evropi v splosnem vsak 120 clovek. Ni to ena od pogostejsih bolezni sploh? Kako to, da ni celiakija prvo, kar bi se izkljucilo iz diferencialne diagnoze? No, samo moje razmisljanje.

Nika

Dida tablete, vbistvu so prehransko dopolnilo, dobi se jih v lekarni --- ob redni uporabi delajo čudeže ;) ne, brez heca, resnično!

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Ruby72,

A ni zanimivo, koliko ljudi gre na vse mozne, tudi bolece in tudi drage preiskave in sele na koncu se zacne iskati celiakijo. V Italiji ocenjujejo, da ima celiakijo vsak 30, v Evropi v splosnem vsak 120 clovek. Ni to ena od pogostejsih bolezni sploh? Kako to, da ni celiakija prvo, kar bi se izkljucilo iz diferencialne diagnoze? No, samo moje razmisljanje.

Nika

Pozdravljena Nika, malo bi se tudi sama oglasila, z celijakijo sem v neposrednem kontaktu že 25 let in ti moram povedati da je od primera do primera različno, je pa celikija tudi družinska ali bi se reklo, da jo ima več članov v( 2)famiglii.

pri nas smo napravili cela družina, preiskavo krvi na na antigliadin.)

Mi je pa čudno za tebe da test na antigliadin je bil negativen in biopsia sumljiva. Skratka resice se pri uživanju glutena (če povem po domače ) odluščijo oz. jih skoraj ni v črevesju. Je pa bolezen, tudi odraslih se pojavlja v vseh življenskih odbobjih. V Sloveniji je tudi društvo, katero je pred leti izdalo za svoje člane izkaznico in tudi seznam restavracij v določenih deželah, kjer se da uživat brezglutensko hrano, skratka društvo je precej aktivno ima tudi podružnice po regijah.No to na kratko z moje strani.

Vem da ni prijetno, a bodi potolažena ker danes se da dobiti vse, pred leti ko sem se pričela bojevati s tem, sem morala v It. po moko int. pa še svetovati mi ni vedel nihče nič, bilo je bolj na začetku. Danes je v tej smeri amerika!

Lp od tigrote.

Ne moremo narediti Velikih stvari - le drobne stvari z veliko ljubezni.

Mati TEREZIJA

Vzrok celiakije poskušajte rešiti tako da okrog pasu nimate nobene elastike. Poišči rešitev pri zdravilcu homeopatu

Nadvse obetaven nick in tako neumen komentar... xrolleyesx

Ruby72,

Nika

Zdravo Nika :palec: To se tudi sama sprašujem! Testi so razmeroma enostavni. Mislim, da je osnovni problem ignoranca, nepoznavanje bolezni s strani splošnih zdravnikov v Sloveniji, da o kakšni Hrvaški in drugih vzhodnih državah ne govorimo. V Srbiji še koruzne ali riževe hlebčke komaj kje stakneš!. Na žalost. Živim v Italiji in imamo vso reč res dobro prepoznavno s strani okolice.

Mi je pa čudno za tebe da test na antigliadin je bil negativen in biopsia sumljiva. Skratka resice se pri uživanju glutena (če povem po domače ) odluščijo oz. jih skoraj ni v črevesju. Lp od tigrote.

Zdravo Tigrota in hvala tudi tebi, da si se oglasila. Včasih, in to je tudi moj primer, so izidi čudni in si lahko netipičen celiakaš. Jaz imam(sem imela) poškodbe resic 3.stopnje po Marshu- kar ni dovolj, da bi se potrdilo diagnozo. Mi je pa izginil 'neurodermaritis', ker se je izkazalo, da imam erpetiformni dermatitis, oz sem ga imela. Skratka, moja sreča je, da me moj dobri gastro. dobro čuva. Moji higjenistka naprimer- tudi niso mogli potrditi diagnoze- pa je na brezglutenski dieti že 5 let in od takrat sepočuti odlično. Žal bolezen ni še dobro raziskana.

Nika in Tigrota- če kaj potrebujeta- informacije v zvezi s celiakijo,in/ali kako pomoč- brez nadaljnega- sem na razpolago! :palec:

• 2 weeks later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...