plesalka 21. junij 2004 Prijavi Deli 21. junij 2004 Naj še jaz pristavim svoj lonček! Zelo radi imamo KRUHOVO JUHO:Star kruh narežem na rezine in ga skupaj s čebulo in peteršiljem prepražim na olju. Zalijem z vodo (ali, še bolje, z juho), potem naj zavre. Zmešam s paličnim sekljalnikom. Dodam še stepeno jajce, sol in poper. (Kdor ni vegetarijanec, lahko doda tudi klobaso - kuhano ali pečeno) Tako se elegantno znebiš starega kruha in narediš dobro juhico! Citiraj Ne jemlji stvari pretežko, toda vzemi jih in zmagal boš!(Bob Dylan) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. junij 2004 Avtor Prijavi Deli 21. junij 2004 Kul, pa se nasla si temo, torej znas po novem lovit ribe. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
plesalka 21. junij 2004 Prijavi Deli 21. junij 2004 Citiraj Ne jemlji stvari pretežko, toda vzemi jih in zmagal boš!(Bob Dylan) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 9. avgust 2004 Prijavi Deli 9. avgust 2004 Jst pa zelenjavno juhco na hiter skup zmečem... prepražim mal čebule na olju, dodam krompir na kocke, zalijem z vodo, dodam timijan, origano, baziliko, peteršilj, poper, sol.. pol pa neki minut pred koncem zmrznjeno zelenjavo (korenček, grah, koruza, cvetača, brokoli...) in kislo smetano pol kr si vsak sam v juho servira... Njam..njami! tole bo pa dons kr na mojmu krožniku. kr oči so se mi zasvetile. Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zarja 10. avgust 2004 Prijavi Deli 10. avgust 2004 Jaz pa prilagam recept za Korenčkovo juhoV ponvi na suho prepražim malo pšeničnega zdroba in nato dodam še nekaj drobno naribanega korenčka, da se vse skupaj malce popraži, dodam vodo in osolim, ter dodam še mačobo in majaron, ter se vse skupaj pokuha....in juha je skuhana Dober tek! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bast 12. oktober 2004 Prijavi Deli 12. oktober 2004 RIBJA JUHA: pol čebulenarezan korenčekpeteršiljfile osliča v hladno vodo, pustiš da nekaj minut uizi vre, potem pa dodaš juho z zdrobovimi žličniki res so E-ji, je pa hitro pripravljeno in predvsem njami Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. oktober 2004 Avtor Prijavi Deli 12. oktober 2004 O kaj si nasla! kJE so pa E-ji? Aja, juha iz vrecke. je pac ne das, jasno. das zacimbe. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 12. oktober 2004 Prijavi Deli 12. oktober 2004 Korenčkovo juhoTo je moja najljubša juha, mi jo je Omi kuhala, ko sem bila majhna . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bast 12. oktober 2004 Prijavi Deli 12. oktober 2004 res, sam pol morš tud žličnike narest in pol ni več hitra... sicer pa ja, juhe iz vrečke so bl bljah kot ne, in jih uporabljam le za to juho in zelo redko, ko se mi prou res ne da kuhat, pa se mi zalušta lih župca. in ja, prisegam na začimbe, mam v lončkih sveža zelišča in jih izdatno uporabljam Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 12. oktober 2004 Prijavi Deli 12. oktober 2004 res, sam pol morš tud žličnike narest in pol ni več hitra... hj,od kje teb ta hrana, hja jih tut z ocvirkI namažeš Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. oktober 2004 Prijavi Deli 12. oktober 2004 Kje le pleše, da je ni nič več na okoli Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bast 13. oktober 2004 Prijavi Deli 13. oktober 2004 res, sam pol morš tud žličnike narest in pol ni več hitra... hj,od kje teb ta hrana, hja jih tut z ocvirkI namažeš probi, še vsi k so jo poskusli, so rekli, da je ful dobra. pa predlaga, da ne mešaš ocvirkov :xx!: sej je v bistvu po istem principu narjena kot goveja juha, le da namesto kocke (ki jo nekateri uporabljajo), dodaš juho iz vrečke (z zdrobovimi žličniki)... lahko, hitro in dobro... za kdaj Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bast 13. oktober 2004 Prijavi Deli 13. oktober 2004 Kuhanje testenin ali paste Ko vcasih prebiram slovenske revije in naletim na kaksen recept za pripravo testenin, me dobesedno zvije :xx!: (zlasti recepti iz Nedeljca). Zakaj? Ker v teh receptih uporno svetujejo, da se po kuhi testenine splaknejo NIC BOLJ NAPACNEGA!Testenine spustimo v mocno kipeco osoljeno vodo. Ce nam sluzijo za solato, se pravi, da bomo testenine servirali hladne, se v krop doda se malo olja.Testenine mesamo, dokler ponovno ne zavrejo, od tega trenutka dalje pa tudi stejemo minute.Jasno, uzitne testenine so AL DENTE. Ko so kuhane, je dobro "blokirat" kuhanje.To velja se posebej, ce jih bomo v naslednjem koraku dodali v ponev z omako in jih se malo poprazili na mocnem ognju. Isto velja, ce jih potem zapecemo v pecici. Da bi zaustavilji kuhanje, je treba v lonec s testeninami takoj ko smo ga vzeli z ognja natociti malo mrzle vode, nakar odcedimo.Proces kuhanja se tako blokira in se ne bo nadaljeval, ce testenine vrzemo v vrelo omako sorry, ma nisi razložila, zakaj se jih ne bi smelo spirat... kakor jaz vem, je odvisno od šugota, ki pride zraven... se pa strinjam, da večine pašt ni treba spirat. tudi zato, ker ne prodajajo več takih, ki bi razpadale in se sluzile. razen morda tiste najbolj socialne... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 13. oktober 2004 Prijavi Deli 13. oktober 2004 Contesa, Nino, glejta kaj delajo :o|o: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bast 13. oktober 2004 Prijavi Deli 13. oktober 2004 Contesa, Nino, glejta kaj delajo :o|o:na koga (ali kaj) se to nanaša? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 13. oktober 2004 Prijavi Deli 13. oktober 2004 Contesa, Nino, glejta kaj delajo :o|o:na koga (ali kaj) se to nanaša? Na vse, ki ne znate Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bast 13. oktober 2004 Prijavi Deli 13. oktober 2004 Contesa, Nino, glejta kaj delajo :o|o:na koga (ali kaj) se to nanaša? Na vse, ki ne znate sej vem, da nč ne vem, no se ti da pojasnt, kaj ne znam(o)? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 22. december 2004 Prijavi Deli 22. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>RIBJA JUHA ...Recepti za prave ribje juhe so dokaj enostavni, težko zgrešiš... bistveni sta samo dve reči (pa dvomim, da to v receptih tudi piše)- zelenjavo se predčasno pokuha, v nekakšen zelenjavni zavretek, ker je riba sama kuhana zelo zelo hitro.- ko se doda v kuho še ribo, naj čorbica ne vre več "na krope", tako tik pod vreliščem... če samo brbota, smo skoraj na konu (konju).Njam, dobra ribja čorbica! Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. december 2004 Avtor Prijavi Deli 22. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>...naj čorbica ne vre več "na krope", tako tik pod vreliščem... če samo brbota, smo skoraj na konu (konju). , tako pa se kuha v bistvu vsaka juha.Men bi tud pasala ribja... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. december 2004 Prijavi Deli 22. december 2004 <{POST_SNAPBACK}>na koga (ali kaj) se to nanaša? Na vse, ki ne znate sej vem, da nč ne vem, no se ti da pojasnt, kaj ne znam(o)?Vsak čas, morda že jutri, bo na moji spletni strani tudi video intervju o kuhanju, da ne bo potrebno vedno znova razlagati.Napaka na videz ni velika, je pa v resnici grozna :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
contesa 22. december 2004 Prijavi Deli 22. december 2004 Včeraj naredila joto s kislim zeljem! Enolončnice in jedi na žlico ne obožujem ravno,rada pa jih skuham za tiste, ki jih! Citiraj Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari. HONORE DE BALZAC Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. december 2004 Avtor Prijavi Deli 22. december 2004 men je pa danes zadisalo zelje, sam ga nimam doma, na trg se mi pa ne da spravit, ker utegnem bit ze prepozna...Jaz mam pa rada corbe, sam zadnje cajte jih manj pacam. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 8. januar 2005 Prijavi Deli 8. januar 2005 Mene pa zanima če katera od vas joto dela. Kako se ta čorba naredi. Tako. Imam fižol imam kislo zelje, vodo, štedilnik. Kakšen je postopek za to joto? Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 8. januar 2005 Prijavi Deli 8. januar 2005 -k štedilniku, vodi, piskru, dodaš fižol, na kocke sesekljan krompirček,(če ti srce dopušča naj stopi vanjo vsaj prašiček-mal ocvirkov, če si bolj lovske narave kakšen reberček, če te E- ji ne motijo malo vegete...al pa jušne kocke, mal moke ali ovsenih kosmičev ali drobtin za zgostit, sol, lovorov list.... -saj res pri nas delamo joto z kislo repo in ne z zeljem, pa če imaš fižol iz konzerve pazi z dodajanjem soli Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 9. januar 2005 Prijavi Deli 9. januar 2005 Lia! Hvala za Joto. Kisle repe nimam in jo tudi ne bom iskal, ker ne verjamem, da se dobi. No, ni važno. Važno je, da si ti meni s tvojo joto pet minut namenila. Nekako topleje je pri meni ratalo. Predvsem nič kislo. Bom poročal o moji joti. Vaša pač, naj predvsem užitna ostane. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.