Andres08 6. februar 2005 Prijavi Deli 6. februar 2005 Ruby! Moja jota je bila dobra, čeprav je bila prvotna barva kot tvoje hlačke. Ni problema.Samo jaz ostajam jaz, brez kuharskih sposobnosti, kar pomeni da ker sem še vedno jaz, na podlagi tega tudi jem. Ha. Ljubezen gre skozi želodec praviš? A kuhanje je potem predpogoj? Najbolje, da si ribo spečem. In mimogrede. Pri meni sta ta vikend otroka. Sinoči sem eno tako omako by Andres naredil. Ampak količina je bila precejšnja, saj še vedno iščem tisto jed za 365 dni v letu. Morda mi po tolikem času spet moja jota zapaše. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. februar 2005 Prijavi Deli 6. februar 2005 Skrbno sem prebral vse te vaše recepte "na žlico" in moram priznati, da zelo dobro izgledajo. Moja generalna pripomba je le ta, da si vse te mineštre in jote kodirate s surovo začimbo in zdravo soljo kar na krožniku in boste imeli tudi teden dni star pasulj vsak dan sveže pripravljen. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 6. februar 2005 Prijavi Deli 6. februar 2005 Stane! Pri meni gre tvoja sol resnično na krožnik, ampak začimbe pa res ne. Se bom moral popraviti. Predvsem pri joti. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. februar 2005 Prijavi Deli 6. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Stane! Pri meni gre tvoja sol resnično na krožnik, ampak začimbe pa res ne. Se bom moral popraviti. Predvsem pri joti. AndresSaj ni potrebno, da vse, le tiste ta prave, poper, čili, peteržilj, origano itd. To, kar pa praviš o barvah, morajo biti intenzivne, ne pa take, kot oprana kombineža Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 6. februar 2005 Prijavi Deli 6. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ruby! Moja jota je bila dobra, čeprav je bila prvotna barva kot tvoje hlačke. Ni problema.Samo jaz ostajam jaz, brez kuharskih sposobnosti, kar pomeni da ker sem še vedno jaz, na podlagi tega tudi jem. Andres Andres! Zmotilo me je, da si svojo joto primerjal s poscanimi spodnjimi hlačami :xx!: .Nikoli se nisva še srečala, (in tudi ne čutim potrebe po tem, da ne bo pomote), zato ne razumem tvojega natolcevanja o mojem spodnjem perilu. :xx!: Kar se pa tiče raznih tvojih psihoanaliz na podlagi kuharskih receptov; čevlje sodi naj kopitar! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 6. februar 2005 Prijavi Deli 6. februar 2005 Ah natolcevanje. Nisi se oglasila, ko sem v povezavi z mojo joto prvič ženske hačke omenil, kar je zadevalo žensko populacijo nasploh in ne samo tebe. Recimo, da se v ednini počutiš malo ogrožena, medtem, ko ti je prijetneje prenašati obarvanost kadar se govori v množini. Srečala se itak ne bova dokler ne bo to moja želja in tvoja želja. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 6. februar 2005 Prijavi Deli 6. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ah natolcevanje. Nisi se oglasila, ko sem v povezavi z mojo joto prvič ženske hačke omenil, kar je zadevalo žensko populacijo nasploh in ne samo tebe. Recimo, da se v ednini počutiš malo ogrožena, medtem, ko ti je prijetneje prenašati obarvanost kadar se govori v množini. Srečala se itak ne bova dokler ne bo to moja želja in tvoja želja. Andres Ne laskaj si toliko, da mi tvoje pisanje vzbuja občutek ogroženosti S teboj se človek ne (z)more malo sproščeno pohecat. Ali obrneš hec na vulgarno, ali pa kar neko lastno obrambo teraš brez potrebe Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 6. februar 2005 Prijavi Deli 6. februar 2005 A ti se šališ danes? Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 6. februar 2005 Prijavi Deli 6. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>A ti se šališ danes? Andres Vedno se vsaj malce šalim. Ne morem iz svoje kože. Pa dobronamerna sem do vseh, tudi če se ne strinjam. (koga voljim-voljim, koga ne voljim-koljem)Celo sama sebi pravim vice in zraven pokam od smeha Lajf je težka zajebancija. Ni šans, da preživiš, če ga resno dojemaš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 10. februar 2005 Prijavi Deli 10. februar 2005 Zadnjič sem tudi sliko od jote obljubil. Dober tek. Andres http://www.nenavadno.com/jota.jpg Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 15. februar 2005 Prijavi Deli 15. februar 2005 jz bi tud kej tazga dons... al pa v četrtek... za četrtek si pa lahk kej tazga omislim... Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 15. februar 2005 Prijavi Deli 15. februar 2005 Aiwa, rajši uporabi moj recept za joto.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 15. februar 2005 Prijavi Deli 15. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Aiwa, rajši uporabi moj recept za joto.... A moj ni dosti dober, al kaj je to zdaj?? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 15. februar 2005 Prijavi Deli 15. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>A moj ni dosti dober, al kaj je to zdaj?? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aiwa 16. februar 2005 Prijavi Deli 16. februar 2005 sej lahk mi pa obadva skuhata pa jz probam, pa se pol odločim.... če se nam mogla odločit... bosta pa še kej skuhala... Citiraj spet se mi je na bolš poslabšal Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 Hehe - eheh!Kera jota je boljša - tržaška ali islandska? Ali srbi poznajo joto? Islandski pasulj? Čevapćići, srbski lulčki; Andres, kakšni bi bili tvoji čevapćići? Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 22. februar 2005 Prijavi Deli 22. februar 2005 Problem nastane, ker čevapčičev ne moreš dati v lonec in iti kaj drugega delat. Za joto to vsekakor drži. In seveda. Čevapčičev ne moreš jesti 365 dni. Jota je bližje tej cifri. Kakršna koli že. Islandska, tržaška ali srbska. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 23. februar 2005 Prijavi Deli 23. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Hehe - eheh!Kera jota je boljša - tržaška ali islandska? Ali srbi poznajo joto? Islandski pasulj? Čevapćići, srbski lulčki; Andres, kakšni bi bili tvoji čevapćići? Takole bo pri Srbih; njihova jota je svatovski kupus (zelo dietetna stvar ) Po pitanju ćevapa (ili na slovenačkom- mesnih lulćeka ), upotrebljava se sledeća denominacija u variacijama: *ćevapčići, banjalučki ćevap, šiš ćevap, na žaru pečeni mesni svaljki iz sesekjanjega mesa*ćevabdžija- kdor izdeluje maso za čevapčiče, jih peče in tudi prodaja (običajno se vse skupaj odvija v enem prostoru) Evo Pikos, ideja za prekvalifikacijo .Odpreš kiosk, in čez manj kot tri leta nehaš delat za vselej , ker je to zelo donosen biznis. Če nisi toliko za mesne zadeve, v alternativi lahko postaneš šlagerpevač Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 24. februar 2005 Prijavi Deli 24. februar 2005 Ruby, hvala za popravek v srešicah. Trdim, da je povsod, tudi v kuhi, bistvo v podrobnostih. Malih detajlćkih.Ampak Andres zna vsako napisano vročo čorbo tako izjemno uspešno ohladiti, sploh ne vem, kako mu uspe. Morda jo za hip postavi ven na islandski mraz. Kakšno svojo pa jo v hipu razbeli nazaj na kakšnem toplem vrelcu, ki jih tudi imajo veliko.Še nekaj. Čorbe (pravzaprav vse, kar ni za v peč) najraje kuham nad ognjem. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bast 24. februar 2005 Prijavi Deli 24. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ko smo se pred parimi leti priselili na Notranjsko, mi je soseda (tista, ki vse ve) dala en domač recept mineštre, ki se ji po domače reče "kavra". 5-6 velikih krompirjev1 večja koleraba1 velik korenfižol po želji (štiri žlice kuhanega fižola)5 strokov česnašopek svežega peteršilja (ali žlica suhega)vejica zelene1 velik paradižniklovorjev listpoper, sol1 žlička sladke mlete paprikeprašiček po želji (kakšen prekajen kos kosti ali klobase) Krompir narežete na kose (kot za krompirjev golaž), kolerabo naribate, korenček in paradižnik narežete na majhne koščke, česen, peteršilj in zeleno sesekljate, in vse (vključno z ostalimi sestavinami) date v lonec in zalijete z vodo. Vode ne sme biti preveč, ker to ni neka redka zadeva - gostota na koncu je takšna kot pri krompirjevem golažu. Ne pozabite dolivati vode med kuhanjem. Kuhate cca 2 uri, tako, da je krompir že skorajda razkuhan...in to je to Zelo dobra zimska jed. Enostavna za pripravo. Za tistega, ki mu meso ne paše, ga lahko mirno izpusti.Na enak način lahko pripravite tudi druge mineštre, samo kolerabo in lovor izpustite. Lahko pa namesto tega dodate stročji filož, ohrovt, sladko zelje ali por (vsako zase, ne vse skupaj). Pa paradižnika lahko dodate več, če vam je všeč bolj kisla zadeva.priporočam ljubiteljem kolerabe in ljubiteljem gostljatih jedi iz zelenjave! hvala za idejo! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MiTjA 22 24. februar 2005 Prijavi Deli 24. februar 2005 Ma ni ga čez ta pravi srbski pasulj Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 24. februar 2005 Prijavi Deli 24. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ma ni ga čez ta pravi srbski pasulj Kako se ga pa naredi? Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 24. februar 2005 Prijavi Deli 24. februar 2005 Sati. Bast lpo, da si dvignil v qvote ta recept. Dobil sem apetit, ker ravno imam vse to tudi doma. Morda se v naslednjih letih kljub vsemu lotim tudi tvojega recepta. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 24. februar 2005 Prijavi Deli 24. februar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ruby, hvala za popravek v srešicah. Trdim, da je povsod, tudi v kuhi, bistvo v podrobnostih. Malih detajlćkih.Ampak Andres zna vsako napisano vročo čorbo tako izjemno uspešno ohladiti, sploh ne vem, kako mu uspe. Morda jo za hip postavi ven na islandski mraz. Kakšno svojo pa jo v hipu razbeli nazaj na kakšnem toplem vrelcu, ki jih tudi imajo veliko.Še nekaj. Čorbe (pravzaprav vse, kar ni za v peč) najraje kuham nad ognjem. Tačas bi bilo bolje, če bi čorbo na hlajenje nosil kar k tebi na vrt. Sneg je pričakal tudi tebe. Okrog mene vidim le travo in 10 stopinj. Lahko pa jajca skuham v bližnjem gejzirju, dokler se mi čorba ohladi. Panike torej ni. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 24. februar 2005 Prijavi Deli 24. februar 2005 Korenckova kremna 1 žlica masla30 dag korenja, narezanega na koščke1 srednje velika čebula, narezana na koščke8 dl vode1 jušna kocka3 dl jogurta1 dl smetane1 žlica drobno narezanega drobnjakasol in poper po okusu V večji posodi stopimo maslo, dodamo čebulo in korenje ter dušimo. Skoraj mehkim sestavinam dodamo jušno kocko in nekaj vode. Kuhamo do mehkega. Delno ohladimo in zmešamo z mešalcem. Nato vlijemo juho nazaj v posodo, dodamo preostalo vodo in pustimo zavreti. Solimo in popramo po okusu. Vmešamo jogurt in smetano ter prevremo. Preden postrežemo, potresemo vsak krožnik juhe z narezanim drobnjakom. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.