Skoči na vsebino

Juhe, čorbe, mineštre...


Recommended Posts

Ruby!

 

Moja jota je bila dobra, čeprav je bila prvotna barva kot tvoje hlačke. Ni problema.

Samo jaz ostajam jaz, brez kuharskih sposobnosti, kar pomeni da ker sem še vedno jaz, na podlagi tega tudi jem.

 

Ha. Ljubezen gre skozi želodec praviš? A kuhanje je potem predpogoj? Najbolje, da si ribo spečem.

 

In mimogrede. Pri meni sta ta vikend otroka. Sinoči sem eno tako omako by Andres naredil. Ampak količina je bila precejšnja, saj še vedno iščem tisto jed za 365 dni v letu. Morda mi po tolikem času spet moja jota zapaše.

 

Andres

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 186
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Guest sstane
Skrbno sem prebral vse te vaše recepte "na žlico" in moram priznati, da zelo dobro izgledajo. Moja generalna pripomba je le ta, da si vse te mineštre in jote kodirate s surovo začimbo in zdravo soljo kar na krožniku in boste imeli tudi teden dni star pasulj vsak dan sveže pripravljen. x;)x :palec:
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Stane!

 

Pri meni gre tvoja sol resnično na krožnik, ampak začimbe pa res ne.  Se bom moral popraviti.  Predvsem pri joti.  x8Dx  x:Dx

Andres

Saj ni potrebno, da vse, le tiste ta prave, poper, čili, peteržilj, origano itd. x;)x

To, kar pa praviš o barvah, morajo biti intenzivne, ne pa take, kot oprana kombineža x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Ruby!

 

Moja jota je bila dobra, čeprav je bila prvotna barva kot tvoje hlačke. Ni problema.

Samo jaz ostajam jaz, brez kuharskih sposobnosti, kar pomeni da ker sem še vedno jaz, na podlagi tega  tudi jem.

 

Andres

 

Andres!

 

Zmotilo me je, da si svojo joto primerjal s poscanimi spodnjimi hlačami :xx!: .

Nikoli se nisva še srečala, (in tudi ne čutim potrebe po tem, da ne bo pomote), zato ne razumem tvojega natolcevanja o mojem spodnjem perilu. :eek: :xx!:

 

Kar se pa tiče raznih tvojih psihoanaliz na podlagi kuharskih receptov; čevlje sodi naj kopitar! :vragec:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ah natolcevanje. Nisi se oglasila, ko sem v povezavi z mojo joto prvič ženske hačke omenil, kar je zadevalo žensko populacijo nasploh in ne samo tebe.

Recimo, da se v ednini počutiš malo ogrožena, medtem, ko ti je prijetneje prenašati obarvanost kadar se govori v množini.

Srečala se itak ne bova dokler ne bo to moja želja in tvoja želja.

 

Andres

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Ah natolcevanje.  Nisi se oglasila, ko sem v povezavi z mojo joto  prvič ženske hačke omenil, kar je zadevalo žensko populacijo nasploh in ne samo tebe.

Recimo, da se v ednini počutiš malo ogrožena, medtem, ko ti je prijetneje prenašati obarvanost kadar se govori v množini.

Srečala se itak ne bova dokler ne bo to moja želja in tvoja želja. 

 

Andres

 

Ne laskaj si toliko, da mi tvoje pisanje vzbuja občutek ogroženosti :o|o:

 

S teboj se človek ne (z)more malo sproščeno pohecat.

Ali obrneš hec na vulgarno, ali pa kar neko lastno obrambo teraš brez potrebe :eek:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>A ti se šališ danes? x:Dx  x:Dx

 

Andres

 

Vedno se vsaj malce šalim. Ne morem iz svoje kože. Pa dobronamerna sem do vseh, tudi če se ne strinjam. x^x (koga voljim-voljim, koga ne voljim-koljem)Celo sama sebi pravim vice :eek: x:Dx in zraven pokam od smeha :madpro:

Lajf je težka zajebancija. Ni šans, da preživiš, če ga resno dojemaš.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hehe - eheh!

Kera jota je boljša - tržaška ali islandska? x:o)x

Ali srbi poznajo joto? Islandski pasulj? x:Dx

Čevapćići, srbski lulčki; Andres, kakšni bi bili tvoji čevapćići? :vragec:

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Problem nastane, ker čevapčičev ne moreš dati v lonec in iti kaj drugega delat. Za joto to vsekakor drži. In seveda. Čevapčičev ne moreš jesti 365 dni. Jota je bližje tej cifri. Kakršna koli že. Islandska, tržaška ali srbska.

 

Andres

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Hehe - eheh!

Kera jota je boljša - tržaška ali islandska? x:o)x

Ali srbi poznajo joto? Islandski pasulj? x:Dx

Čevapćići, srbski lulčki; Andres, kakšni bi bili tvoji čevapćići? :vragec:

 

 

Takole bo pri Srbih; njihova jota je svatovski kupus x^x (zelo dietetna stvar :eek: :inocent: x:px x:Dx )

 

Po pitanju ćevapa (ili na slovenačkom- mesnih lulćeka x8Dx ), upotrebljava se sledeća denominacija u variacijama:

 

*ćevapčići, banjalučki ćevap, šiš ćevap, na žaru pečeni mesni svaljki iz sesekjanjega mesa

*ćevabdžija- kdor izdeluje maso za čevapčiče, jih peče in tudi prodaja (običajno se vse skupaj odvija v enem prostoru)

 

Evo Pikos, ideja za prekvalifikacijo x:Dx x;)x :2src: .

Odpreš kiosk, in čez manj kot tri leta nehaš delat za vselej xDDx :palec: , ker je to zelo donosen biznis. x^x

Če nisi toliko za mesne zadeve, v alternativi lahko postaneš šlagerpevač x:Dx x:px xsrcx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ruby, hvala za popravek v srešicah. Trdim, da je povsod, tudi v kuhi, bistvo v podrobnostih. Malih detajlćkih.

Ampak Andres zna vsako napisano vročo čorbo tako izjemno uspešno ohladiti, sploh ne vem, kako mu uspe. Morda jo za hip postavi ven na islandski mraz. Kakšno svojo pa jo v hipu razbeli nazaj na kakšnem toplem vrelcu, ki jih tudi imajo veliko.

Še nekaj. Čorbe (pravzaprav vse, kar ni za v peč) najraje kuham nad ognjem.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Ko smo se pred parimi leti priselili na Notranjsko, mi je soseda (tista, ki vse ve) dala en domač recept mineštre, ki se ji po domače reče "kavra".

 

5-6 velikih krompirjev

1 večja koleraba

1 velik koren

fižol po želji (štiri žlice kuhanega fižola)

5 strokov česna

šopek svežega peteršilja (ali žlica suhega)

vejica  zelene

1 velik paradižnik

lovorjev list

poper, sol

1 žlička sladke mlete paprike

prašiček po želji (kakšen prekajen kos kosti ali klobase)

 

Krompir narežete na kose (kot za krompirjev golaž), kolerabo naribate, korenček in paradižnik narežete na majhne koščke, česen, peteršilj in zeleno sesekljate, in vse (vključno z ostalimi sestavinami) date v lonec in zalijete z vodo. Vode ne sme biti preveč, ker to ni neka redka zadeva - gostota na koncu je takšna kot pri krompirjevem golažu. Ne pozabite dolivati vode med kuhanjem.

 

Kuhate cca 2 uri, tako, da je krompir že skorajda razkuhan...in to je to :palec:

 

Zelo dobra zimska jed. Enostavna za pripravo. :palec: 

Za tistega, ki mu meso ne paše, ga lahko mirno izpusti.

Na enak način lahko pripravite tudi druge mineštre, samo kolerabo in lovor izpustite. Lahko pa namesto tega dodate stročji filož, ohrovt, sladko zelje ali por (vsako zase, ne vse skupaj). Pa paradižnika lahko dodate več, če vam je všeč bolj kisla zadeva.

priporočam ljubiteljem kolerabe in ljubiteljem gostljatih jedi iz zelenjave! hvala za idejo! :palec:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Ruby, hvala za popravek v srešicah. Trdim, da je povsod, tudi v kuhi, bistvo v podrobnostih. Malih detajlćkih.

Ampak Andres zna vsako napisano vročo čorbo tako izjemno uspešno ohladiti, sploh ne vem, kako mu uspe. Morda jo za hip postavi ven na islandski mraz. Kakšno svojo pa jo v hipu razbeli nazaj na kakšnem toplem vrelcu, ki jih tudi imajo veliko.

Še nekaj. Čorbe (pravzaprav vse, kar ni za v peč) najraje kuham nad ognjem.

 

 

Tačas bi bilo bolje, če bi čorbo na hlajenje nosil kar k tebi na vrt. Sneg je pričakal tudi tebe. Okrog mene vidim le travo in 10 stopinj.

Lahko pa jajca skuham v bližnjem gejzirju, dokler se mi čorba ohladi. Panike torej ni.

 

Andres

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Korenckova kremna :yumy:

 

1 žlica masla

30 dag korenja, narezanega na koščke

1 srednje velika čebula, narezana na koščke

8 dl vode

1 jušna kocka

3 dl jogurta

1 dl smetane

1 žlica drobno narezanega drobnjaka

sol in poper po okusu

 

 

V večji posodi stopimo maslo, dodamo čebulo in korenje ter dušimo. Skoraj mehkim sestavinam dodamo jušno kocko in nekaj vode. Kuhamo do mehkega. Delno ohladimo in zmešamo z mešalcem. Nato vlijemo juho nazaj v posodo, dodamo preostalo vodo in pustimo zavreti. Solimo in popramo po okusu. Vmešamo jogurt in smetano ter prevremo. Preden postrežemo, potresemo vsak krožnik juhe z narezanim drobnjakom.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...