Michelle 24. februar 2005 Prijavi Deli 24. februar 2005 Beluseva kremna 500 g belušev30 g masla20 g moke1 dl smetane1 rumenjaksolpoperščep muškatnega oreškazelen peteršilj Očiščene beluše skuhamo do mehkega v osoljeni vodi (največ pol ure) in jih odcedimo.Na maslu popražimo moko, ki pa ne sme zarumeneti. Prilijemo nekaj vode v kateri smo kuhali beluše, dosolimo in popramo, dodamo beluše, razen nekaj glavic, ki jih shranimo, ostalo pa fino zmeljemo s paličnim mešalcem. Prilijemo še preostalo vodo, dosolimo in popramo ter zmanjšamo temperaturo, da le rahlo vre. Vmešamo še žvrkljano smetano in rumenjak, začinimo s prahom muškatnega oreška in segrevamo le toliko, da se zgosti, zavreti ne sme več.Predno ponudimo potresemo s sesekljanim peteršiljem Preverjeno, res dobro Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 6. avgust 2005 Prijavi Deli 6. avgust 2005 hmmm... mam ogromen lonec buck, narezanih na kockice.. zdaj bi pa iz tega scarala neko minestrico, ki bi jo lahko tud zmrznit dala, da bo za veckrat.. kako special idejo kdo? saj bom verjetno mal pobrskala po hlailniku, pa dodala krompir, paradajz in kaksne zitarice... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. avgust 2005 Prijavi Deli 6. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>hmmm... mam ogromen lonec buck, narezanih na kockice.. zdaj bi pa iz tega scarala neko minestrico, ki bi jo lahko tud zmrznit dala, da bo za veckrat.. kako special idejo kdo? saj bom verjetno mal pobrskala po hlailniku, pa dodala krompir, paradajz in kaksne zitarice...Karkoli boš naredila, nikar ne delaj Michelline napake z začimbo in soljo. Ko boš svojo neslano mineštrico odmrznila in segrela na 65°C, ji dodaj surovo začimbo ( origano, peteršilj, poper, olivno olj, poper, čili itd ) in zdravo sol in bo enaka, kot da si jo ravnokar skuhala Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 6. avgust 2005 Prijavi Deli 6. avgust 2005 Ja, ja Sstane, vem Si me ze cist fajn vzgojil, sploh vec ne pomislim, da bi solila prej, dokler se ne ohladi No, preprazla cesen in cebulco na olivcu, pa dodala bucke, krompir, mal paradiznika, kozarcek mesanice zitaric za jesprenovo juho, pa mal origana in bazilike (posusen; svez pride na koncu).. pa da vidmo kaj bo nastalo Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. avgust 2005 Prijavi Deli 6. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ja, ja Sstane, vem Si me ze cist fajn vzgojil, sploh vec ne pomislim, da bi solila prej, dokler se ne ohladi No, preprazla cesen in cebulco na olivcu, pa dodala bucke, krompir, mal paradiznika, kozarcek mesanice zitaric za jesprenovo juho, pa mal origana in bazilike (posusen; svez pride na koncu).. pa da vidmo kaj bo nastalo Pridem probat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 6. avgust 2005 Prijavi Deli 6. avgust 2005 Lahko Men je vsec iii, kok se mi pa fajn zdi, ko kr tko neki na blef, pa cist fajn uspe Pa tolk me je mat sekirala kako ne bom nic znala skuhat, ko doma nikol nisem... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. avgust 2005 Prijavi Deli 6. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Lahko Men je vsec iii, kok se mi pa fajn zdi, ko kr tko neki na blef, pa cist fajn uspe Pa tolk me je mat sekirala kako ne bom nic znala skuhat, ko doma nikol nisem... Kako je včasih kuhala, ne vem, zadnjič na delavnici je bilo vse super, kar sem poskusil No, malo soli nsem že moral dodati Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 6. avgust 2005 Prijavi Deli 6. avgust 2005 Caki, caki.. a ti mojo mami opznas al kaj Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. avgust 2005 Prijavi Deli 6. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}>Caki, caki.. a ti mojo mami opznas al kaj Ne še Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 6. avgust 2005 Prijavi Deli 6. avgust 2005 sem se ze ustrasla sej kuha dobr, ja... na sol jo bo pa se treba navadit.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 6. avgust 2005 Prijavi Deli 6. avgust 2005 <{POST_SNAPBACK}> sem se ze ustrasla sej kuha dobr, ja... na sol jo bo pa se treba navadit..Zakaj si se ustrašla, saj ne grizem, mame so pa vse dobre kuharice, dokler jih hčerke ne prehitijo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 20. januar 2008 Prijavi Deli 20. januar 2008 sem semle prišla malce po ideje za današnje moje kosilo, za ostale se že kuha... pa mi je zadišala cvetačna kremna juhica, no da vidim kaj bom ustvarila Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.