mushi 11. november 2003 Prijavi Deli 11. november 2003 Jst pa zelenjavno juhco na hiter skup zmečem... prepražim mal čebule na olju, dodam krompir na kocke, zalijem z vodo, dodam timijan, origano, baziliko, peteršilj, poper, sol.. pol pa neki minut pred koncem zmrznjeno zelenjavo (korenček, grah, koruza, cvetača, brokoli...) in kislo smetano pol kr si vsak sam v juho servira... Njam.. Citiraj Mushi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sanjalica 11. november 2003 Prijavi Deli 11. november 2003 Karkoli...samo da je...nekaj za jest... Laaaačnaaaaaa x!x Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 8. marec 2004 Prijavi Deli 8. marec 2004 Goveja juha Govedino in kosti...naj bo med njimi tudi nekaj mozgovih...jaz dodam tut kakšen piščančji hrbet...daj kuhat v mrzlo vodo.Sol, celi poper, korenček, zelena, por, peteršilj s korenino..če imaš, dodaj tudi par lističev luštreka...Eno čebulo prereži na polovico (neolupljeno)...in jo do črnega speci na vroči plošči..in dodaj juhi.Ko juha začne vreti, poberi pene, ki se naredijo na vrhu..zmanjšaj temperaturo..in počaaaaasi kuhaj...vsaj dve uri....lahko še več. Proti koncu lahko dodaš tudi kakšen listič pravega žafrana, dobiš imenitno rumeno barvo... Na ta način dobiš res bogato juho, če pa je povdarek na dobri kuhani govedini, daj meso kuhat v vrelo vodo... Cosma, bo? Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 8. marec 2004 Prijavi Deli 8. marec 2004 Hvala Astra ....ma seveda, da bo...vse to uporabljam, razen luštreka...pa dobra ideja tole z žafranom, bom nabavila, malo za barvico, ravno včeraj jedla zelo dobro juho z žafranom , je bila zelo Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 8. marec 2004 Prijavi Deli 8. marec 2004 Cosma, na vsak liter takih župic da mi ja ne pozabiš poleg surovih začimb dodati tudi eno epruvetko, 8 gr, saj veš česa, vedno pod 65°C Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 8. marec 2004 Prijavi Deli 8. marec 2004 Stane tudi pod razno se ne bi upala tega pozabit , vem, da bi me ti lahko kar našeškal, če ne bi tega naredila Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 8. marec 2004 Prijavi Deli 8. marec 2004 Še hujše, po nagi riti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 8. marec 2004 Prijavi Deli 8. marec 2004 Hmmm...tole pa jest ne bi tako javno Stane a veš....nikoli ne veš kdo bere te poste , pol se bova pa morala zaradi nedodajanja soli zagovarjati, še v kaki drugi temi. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 8. marec 2004 Prijavi Deli 8. marec 2004 Saj nisem mislil na javnem mestu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 8. marec 2004 Prijavi Deli 8. marec 2004 Saj nisem mislil na javnem mestu To pa čisto spremeni zadevo Ampak, jaz bi raje o goveji juhi tukaj Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 8. marec 2004 Prijavi Deli 8. marec 2004 Z domačimi, na roko narejenimi, neslanimi rezanci mmmmm Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
iigor 8. marec 2004 Prijavi Deli 8. marec 2004 Men je pa tista kitajska kislo-pekoča juha full mmmmmmmm. A zna kdo nardit kej takega, ampak s sestavinami, ki jih dobiš pri nas? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 8. marec 2004 Prijavi Deli 8. marec 2004 Iigor, tu imaš link http://www.enaplus.com/1plus/kuhinja/recep...100&id_vrsta=10 , http://www.enaplus.com/1plus/http/jedi/280.jpg kako se pa pravilno pripravi, pa še na mojo stran skoči.Ti dovolim, ker si moški Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
iigor 9. marec 2004 Prijavi Deli 9. marec 2004 PRVA LIGA Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 9. marec 2004 Prijavi Deli 9. marec 2004 Sstane A veš morda tut recept za tajsko juho s piščancem in škampi? Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. marec 2004 Avtor Prijavi Deli 9. marec 2004 Men je pa tista kitajska kislo-pekoča juha full mmmmmmmm. Recepta ne poznam, a ziher ga kdo ve, po mojem ni nic takega... dodas pac alge za zgoscevanje (npr. agar agar), one crne kitajske gobe (ki jih jaz itak dam ven in jih torej nic ne pogresam), potem pa rabis tale kis za kuhanje, najbrz - tako predvidevam...Potem pa kar zelis... Enkrat sem vprasala v Kitajcu, kaj je vse notri, pa so mi prijazno povedali, a sem potem pozabila (najbrz zato, ker je nisem nikoli naredila doma). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 9. marec 2004 Prijavi Deli 9. marec 2004 Sstane A veš morda tut recept za tajsko juho s piščancem in škampi? AstraVem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 12. marec 2004 Prijavi Deli 12. marec 2004 En super recept za zensko zupo (je vsec tudi moskim ) -zensko zato, ker se prilega dneve pred mens.ciklusom, ker sprosca zastalo vodo iz telesa, je super prebavljiva, nizkokaloricna, enostavna in poceni in dooooobra KREMA OD ZELENE (za 2 do 3 osebe)-nalistajte eno olupljeno korenino od zelene in pocvrite na zlici olivnega olja (ali masla, ce imate rajsi) da malo zarumeni-zalijte zeleno z 3/4 litra vode, solite in dodajte 1 vecji krompir narezan na kockice- kuhajte dobre pol ure, odstavite iz ognja in s palicnim mesalcem zmiksajte zupo v kremo-na koncu miksanja dodajte en svez surov rumenjak in eno zvrhano zlico kisle smetane-kremi se prilega tudi drobno narezan drobnjak (moski del moje druzine dobi v skodelico s kremo se popecene kruhke ali pa zlate kroglice ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 14. marec 2004 Prijavi Deli 14. marec 2004 Ruby, pri tvoji odlični juhci sem naredil samo majhno spremembo in je postala odlična zdravilno - shujševalna župca Ali jo lahko skopiram na svoj forum? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 14. marec 2004 Prijavi Deli 14. marec 2004 Ruby, pri tvoji odlični juhci sem naredil samo majhno spremembo in je postala odlična zdravilno - shujševalna župca Ali jo lahko skopiram na svoj forum? Stane , Kar skopiraj, v cast mi je! Verjetno si odstranil smetanco, je tako?Lep pozdrav iz Trsta!Ruby Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 14. marec 2004 Prijavi Deli 14. marec 2004 Hvala, Ruby, nisem odstranil nič, le tvojo sol sem zamenjal s 5 gr svoje in jo dodal po miksanju skupaj s surovo, nepasterizirano smetano, rumenjakom in drobnjakom. Pod 65°C!Mmmm, je bila dobra, jo bom priporočil kot dobro izbiro pri zdravem hujšanju. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 24. marec 2004 Prijavi Deli 24. marec 2004 Aja, vanja, pa tudi na testenine lahko daš tuno! Mmmmm...To pride dobro, če so le testenine - italijanske. Dovolj dobra je že Barilla. Vsekakor je bistveno, da se tuna pretlači z vilicami, kar v konzervi. Testenine odlijemo in jih nemudoma stresemo nazaj v vroč lonec, nato pa se vanje zameša pretlačena tuna. Poskusite še varianto s tuno naturale + domače deviško olivno olje. Včasih olje menjamo s koščkom masla, naredi malo bolj blag okus. Aja, je že kdo omenil - polento skuhaš, vanjo vmešaš gorgonzolo in daš popeč v pečico? Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 24. marec 2004 Prijavi Deli 24. marec 2004 Torej špageti, mal začimbic (skrivnosti so v malih stvareh), sol jasno tem bolj zdrava tem boljše..., pol pa odcedit, hitro čez paradižnikovo omako, (kupljeno al domačo..) pol pa se čez nariba sir, po možnosti kak tak k se fajn lepo topi, pol pa sam mljas mljas mljas, .... ahja pa naj bodo špageti kvalitetni, priporočam paradižnikove z mlinotesta...., italianski ponavadi niso dobri, ker prodajajo same pocenske..., sicer delno se da izboljšat njihovo kvaliteto da jih pozorno kuhaš in vzameš, ven ko so ravno pravi, sicer pa ponavadi zažiga, če daš čez več vrst sira... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 25. marec 2004 Prijavi Deli 25. marec 2004 -˝111najboljših gostiln v Slo.˝(T.Sršen) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 26. marec 2004 Prijavi Deli 26. marec 2004 Kuhanje testenin ali paste Ko vcasih prebiram slovenske revije in naletim na kaksen recept za pripravo testenin, me dobesedno zvije :xx!: (zlasti recepti iz Nedeljca). Zakaj? Ker v teh receptih uporno svetujejo, da se po kuhi testenine splaknejo NIC BOLJ NAPACNEGA!Testenine spustimo v mocno kipeco osoljeno vodo. Ce nam sluzijo za solato, se pravi, da bomo testenine servirali hladne, se v krop doda se malo olja.Testenine mesamo, dokler ponovno ne zavrejo, od tega trenutka dalje pa tudi stejemo minute.Jasno, uzitne testenine so AL DENTE. Ko so kuhane, je dobro "blokirat" kuhanje.To velja se posebej, ce jih bomo v naslednjem koraku dodali v ponev z omako in jih se malo poprazili na mocnem ognju. Isto velja, ce jih potem zapecemo v pecici. Da bi zaustavilji kuhanje, je treba v lonec s testeninami takoj ko smo ga vzeli z ognja natociti malo mrzle vode, nakar odcedimo.Proces kuhanja se tako blokira in se ne bo nadaljeval, ce testenine vrzemo v vrelo omako Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.