Skoči na vsebino

Juhe, čorbe, mineštre...


Recommended Posts

Naj še jaz pristavim svoj lonček!

 

Zelo radi imamo KRUHOVO JUHO:

Star kruh narežem na rezine in ga skupaj s čebulo in peteršiljem prepražim na olju. Zalijem z vodo (ali, še bolje, z juho), potem naj zavre. Zmešam s paličnim sekljalnikom. Dodam še stepeno jajce, sol in poper. (Kdor ni vegetarijanec, lahko doda tudi klobaso - kuhano ali pečeno)

 

Tako se elegantno znebiš starega kruha in narediš dobro juhico! xDDx

Ne jemlji stvari pretežko, toda vzemi jih in zmagal boš!

(Bob Dylan)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 186
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

  • 1 month later...
Jst pa zelenjavno juhco na hiter skup zmečem... prepražim mal čebule na olju, dodam krompir na kocke, zalijem z vodo, dodam timijan, origano, baziliko, peteršilj, poper, sol.. pol pa neki minut pred koncem zmrznjeno zelenjavo (korenček, grah, koruza, cvetača, brokoli...) in kislo smetano pol kr si vsak sam v juho servira... Njam..

njami! tole bo pa dons kr na mojmu krožniku. kr oči so se mi zasvetile.

spet se mi je na bolš poslabšal
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x:px

Jaz pa prilagam recept za Korenčkovo juho

V ponvi na suho prepražim malo pšeničnega zdroba in nato dodam še nekaj drobno naribanega korenčka, da se vse skupaj malce popraži, dodam vodo in osolim, ter dodam še mačobo in majaron, ter se vse skupaj pokuha....in juha je skuhana x:Dx :2src: :palec:

Dober tek! xcivx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 months later...

RIBJA JUHA:

 

pol čebule

narezan korenček

peteršilj

file osliča

 

v hladno vodo, pustiš da nekaj minut uizi vre, potem pa dodaš juho z zdrobovimi žličniki

 

res so E-ji, je pa hitro pripravljeno in predvsem njami

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

O kaj si nasla! x^x

 

kJE so pa E-ji? x?x

Aja, juha iz vrecke. je pac ne das, jasno. das zacimbe.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

res, sam pol morš tud žličnike narest in pol ni več hitra... x;)x

 

sicer pa ja, juhe iz vrečke so bl bljah kot ne, in jih uporabljam le za to juho in zelo redko, ko se mi prou res ne da kuhat, pa se mi zalušta lih župca.

 

in ja, prisegam na začimbe, mam v lončkih sveža zelišča in jih izdatno uporabljam

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

res, sam pol morš tud žličnike narest in pol ni več hitra...
hj,od kje teb ta hrana, hj

a jih tut z ocvirkI namažeš x:Dx

probi, še vsi k so jo poskusli, so rekli, da je ful dobra. pa predlaga, da ne mešaš ocvirkov :xx!: x;)x

 

sej je v bistvu po istem principu narjena kot goveja juha, le da namesto kocke (ki jo nekateri uporabljajo), dodaš juho iz vrečke (z zdrobovimi žličniki)... lahko, hitro in dobro... za kdaj :palec:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kuhanje testenin ali paste

 

Ko vcasih prebiram slovenske revije in naletim na kaksen recept za pripravo testenin, me dobesedno zvije :xx!: (zlasti recepti iz Nedeljca).

 

Zakaj?

 

Ker v teh receptih uporno svetujejo, da se po kuhi testenine splaknejo :eek:  :eek:  :eek:  :eek:  :eek:  :eek:

NIC BOLJ NAPACNEGA!

Testenine spustimo v mocno kipeco osoljeno vodo. Ce nam sluzijo za solato, se pravi, da bomo testenine servirali hladne, se v krop doda se malo olja.

Testenine  mesamo, dokler ponovno ne zavrejo, od tega trenutka dalje pa tudi stejemo minute.

Jasno, uzitne testenine so AL DENTE.

 

Ko so kuhane, je dobro "blokirat" kuhanje.To velja se posebej, ce jih bomo v naslednjem koraku dodali v ponev z omako in jih se malo poprazili na mocnem ognju. Isto velja, ce jih potem zapecemo v pecici.

 

Da bi zaustavilji kuhanje, je treba v lonec s testeninami takoj ko smo ga vzeli z ognja natociti malo mrzle vode, nakar odcedimo.

Proces kuhanja se tako blokira in se ne bo nadaljeval, ce testenine vrzemo v vrelo omako x;)x  x:Dx  x:)x

sorry, ma nisi razložila, zakaj se jih ne bi smelo spirat...

 

kakor jaz vem, je odvisno od šugota, ki pride zraven...

 

se pa strinjam, da večine pašt ni treba spirat. tudi zato, ker ne prodajajo več takih, ki bi razpadale in se sluzile. razen morda tiste najbolj socialne...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 months later...
<{POST_SNAPBACK}>RIBJA JUHA ...

Recepti za prave ribje juhe so dokaj enostavni, težko zgrešiš... bistveni sta samo dve reči (pa dvomim, da to v receptih tudi piše)

- zelenjavo se predčasno pokuha, v nekakšen zelenjavni zavretek, ker je riba sama kuhana zelo zelo hitro.

- ko se doda v kuho še ribo, naj čorbica ne vre več "na krope", tako tik pod vreliščem... če samo brbota, smo skoraj na konu (konju).

Njam, dobra ribja čorbica!

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>...naj čorbica ne vre več "na krope", tako tik pod vreliščem... če samo brbota, smo skoraj na konu (konju).
xyesx, tako pa se kuha v bistvu vsaka juha.

Men bi tud pasala ribja...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

<{POST_SNAPBACK}>na koga (ali kaj) se to nanaša? :fiju:

Na vse, ki ne znate :sori:

sej vem, da nč ne vem, no x;)x

 

se ti da pojasnt, kaj ne znam(o)?

Vsak čas, morda že jutri, bo na moji spletni strani tudi video intervju o kuhanju, da ne bo potrebno vedno znova razlagati.

Napaka na videz ni velika, je pa v resnici grozna :xx!:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj naredila joto s kislim zeljem! x:Dx Enolončnice in jedi na žlico ne obožujem ravno,rada pa jih skuham za tiste, ki jih! x:Dx

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

 

HONORE DE BALZAC

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

men je pa danes zadisalo zelje, sam ga nimam doma, na trg se mi pa ne da spravit, ker utegnem bit ze prepozna...

Jaz mam pa rada corbe, sam zadnje cajte jih manj pacam.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 3 weeks later...

-k štedilniku, vodi, piskru, dodaš fižol, na kocke sesekljan krompirček,(če ti srce dopušča naj stopi vanjo vsaj prašiček-mal ocvirkov, če si bolj lovske narave kakšen reberček, če te E- ji ne motijo malo vegete...al pa jušne kocke, mal moke ali ovsenih kosmičev ali drobtin za zgostit, sol, lovorov list....

 

-saj res pri nas delamo joto z kislo repo in ne z zeljem, pa če imaš fižol iz konzerve pazi z dodajanjem soli

x:px

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Lia!

 

Hvala za Joto. Kisle repe nimam in jo tudi ne bom iskal, ker ne verjamem, da se dobi. No, ni važno. Važno je, da si ti meni s tvojo joto pet minut namenila. Nekako topleje je pri meni ratalo. Predvsem nič kislo.

 

Bom poročal o moji joti. Vaša pač, naj predvsem užitna ostane. x:Dx x:Dx

 

 

Andres

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...