lia 9. januar 2005 Prijavi Deli 9. januar 2005 Sej, sej sam malo pozornost paše včasih , kaj ne de, res! Kuham bl po občutki, tak da na ta prave recepte kr na kvalificirane kuharce počak! Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 9. januar 2005 Prijavi Deli 9. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Sej, sej sam malo pozornost paše včasih , kaj ne de, res! Kuham bl po občutki, tak da na ta prave recepte kr na kvalificirane kuharce počak! To vsekakor Lia. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 9. januar 2005 Prijavi Deli 9. januar 2005 Evo še moj recept za TRŽAŠKO JOTO Potrebujete: -300 g suhega fižola, po možnosti rdečega, če ne- sorte češnjevec-500 g kislega zelja (aja, Andres08, repo dobiš v vsakem 'sosedu' )- kakšno pujskovo nemastno prekajeno reberce in/ali vršiček- dva srednjevelika krompirja in en srednji korenček, ena šalotka- začimbe:sol, poper, majaron, šetraj, vejica zelene, lovor, rdeča mleta paprika in pikič MLETE kumine Zvečer namočite fižol.Nasednji posebej damo kuhati fižol, vodo malo solimo, dodamo recimo štiri zrna popra in šalotko in polovico od pujskovih dobrot, ki smo jih namenili za joto.V drugi pisker damo olivno olje in na njem pocvremo kislo zelje (jaz maram kislo, zato ga nikoli ne splahujem), malce posolimo,popopramo, dodamo kar nekaj rdeče mlete paprike, malo mlete kumine in majarona (proti prdcem ), ščep šetraja, en lovorjev list. Prilijem malo vode, dodam ostanek prekajenih rebrc in vršičkov in v pokriti posodi dušim približno dobro uro. Ko fižol vre že uro, dodam na kocke narezan krompir in korenček, kar kuham še dobre pol ure. Na koncu pisker s fižolom dobro premiksam s paličnim mešalcem in dodam dušeno zelje. Počakam, da zavre, nakar odstavim. Zraven spečem goro palačink namazanih z marelično marmelado in posutih z zdrobljenimi orehi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 9. januar 2005 Prijavi Deli 9. januar 2005 Hvala tudi tebi za tvojo, to pot tržaško joto. Sem bil prej v trgovini, šel sem med drugim po pujsa, domov sem pač prišel brez njega. Ok, bo pa jota ene dva dni kasneje kot je bilo predvideno. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 9. januar 2005 Prijavi Deli 9. januar 2005 Ruby, joootaaaa ... eno boljših sem jedla v tisti koči pod Mangrtom ... sama je do zdaj še nisem delala (je ne znam in tud tamala ne mara zelja), ampak zdaj, ko si dala recept (tnx ), se jo pa lotim . Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 9. januar 2005 Prijavi Deli 9. januar 2005 Joj Mateja- koča pod Mangartom? Ali morda koča v Logu pod Margantom ?Ali se spet loviva s prelepimi spomini iz otroštva? Vsaj desetletje smo bili tam za prvomajske počitnice ali pa poleti kak dan, nižje pod kočo pa reka, smo otroci izdelovali mlinčke, hodili smučat na Kanin.... Kakšno joto so tam kuhali . Ja, jota je naš primorski ponos, ni kaj Obema, tudi Andresu želim obilo uspeha pri kuhi jote. Mal prakse, pa je Aja, Andres, če nočeš pujskove zabele, hm, morda 'na surovo' kakšno kapljico olivnega olja. Ali pa malo pogoljufaš: vseeno daš v joto malo pujska, nakar na kosilo povabiš koga, ki bo z veseljem obral tista rebrca Da ne pozabim: zraven ržen hlebec! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 9. januar 2005 Hehe o jotah se cveka, mene pa ni zraven...jaz naredim najboljso joto in povrh vsega 'edina' (od vseh ki sem jih jedla) ne napenja! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 9. januar 2005 Prijavi Deli 9. januar 2005 No, pa upali gor še tvoj recept Pri takih jedeh je finta 'anti-prdec' pravzaprav obvezna Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 9. januar 2005 Prijavi Deli 9. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Hehe o jotah se cveka, mene pa ni zraven...jaz naredim najboljso joto in povrh vsega 'edina' (od vseh ki sem jih jedla) ne napenja! Pred časom ste definirale recept za vašo in samo vašo omako. Ker je bilo to lani, menim, da ste s tem prišle na stopnjo višje iz redke na manj redko prehrano. Nekako še vedno iščem primeren ključ psihološke analize na podlagi vaše omake, zato bom nadaljeval kar na podlagi vaše jote. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 9. januar 2005 Prijavi Deli 9. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Joj Mateja- koča pod Mangartom? Ali morda koča v Logu pod Margantom ?Ali se spet loviva s prelepimi spomini iz otroštva? Kakšno joto so tam kuhali . ja, TISTA koča ... in njihova jota ... kolk je tam lepo ... imam tud take lepe spomine sporočim, kako bo uspela moja jota... ma, saj lahko že zdaj povem - vrhunsko Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 9. januar 2005 Saj ni, ni recepta v bistvu - gre nekak sam za filing, jaz tam kar caram. Ampak tako vsi pravijo (da je dbest), imam anekdoto z enim... no z lastnikom kalcka, saj ni nic takega... skratka sem se mu zdela prezijalasta, premal zenska v teh gospodinjskih smislih, skratka vsi so tam mi pamet solili, joj a tolk cebule, jaz bi dal pa se tole (jaz pa ne, sem rekla, in jaz kuham), no in sem vse ven nagnala...So prisli nazaj, halo, kako pobozno so si hodili veckrat vzet.. Bolj kot tiste njihove juhe prejsnji dan (ko je uboga osamljena cebula plavala v 5 litrih vode, da ne bo slucajno premocno ). No in potem je celo moji sestri rekel nekoc, ko je tam kupovala, ne vem kako je nanesla beseda, skratka najbrz je videla koledarcke tam al kaj tacga, in je rekla, ja saj to je pa moja sestra - in je rekel, a to je vasa sestra, ma svaka cast, kaksno joto je skuhala! Po joti si me je tip zapomnil, no!!! A ni mega? ne vem kaj sem carala, kot vedno - vsaka stvar posebej, mroda je bila z leco, ziher je bila z zeljem, cebula... lovor (ful lovorja), brin, majaron, mal kumine...Aja, jaz ne dajem mok in tega, ce pa ze, pa pikrich gorcicne - rumene.In pol mal caram in mal packarim tam - nic ne poskusam, samo voham.Pojma nimam kao, kaksno je...mal mora odstat...Pol pa gas... Sem v prvi temi Prehrane ze 'vse' napisala - jaz ne pisem v kuharije preprosto zato ker nikoli ne kuham po receptih pa tako pojma nimam kaj dajem not.Kot bi me vprasal, kaj uprabis tocno, ko si tam tisto sliko narisala...Takrat samo sponam po kuhinji in sem v enem desetem stanju. haha se ena anekdota... pri frendici (ki je ona kuhala joto) visimo, klice frend, pravi kaj pocnes, pravi ona, pridi k meni na joto, pa se marsa je tu. In oni prileti v 20 munitah (brez zafrkancije, enkrat sem mu dala v lonec joto za sabo, ko je samec, pa ni imel casa pri nas pojest, torej se je ze seznanil z mojo legendarno joto).. In VIDNO razocaran ugotovi, aja ni marsa jote kuhala. :P Res je nisem in res ni bila tok dobra. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 9. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 9. januar 2005 p.s. preden sem jaz tole naslkjocala, sta ze andres in mateja tud, moj komentar pa je bil ko je bil rubyn zadnji. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 9. januar 2005 Prijavi Deli 9. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>Nekako še vedno iščem primeren ključ psihološke analize na podlagi vaše omake, zato bom nadaljeval kar na podlagi vaše jote.Andreshehe, ta je pa dobra... medtem, ko me tukaj cmokamo in uživamo v joti, andres dela psihološko analizo Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 Naj se za trenutek oglasim. Moja jota se ta trenutek dela. Ne vem kakšne bo psihološki test glede na barvo, okus in komplet pripravo. Vsekakor pa je moja očitno drugačna od vaše. To pomeni, da vas za prvič nebi povabil k meni na večerjo. Za večerjo bo mogoče jota. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. januar 2005 Avtor Prijavi Deli 10. januar 2005 Kaj pa ves... pocak mal... ce ta,m vrelo poskusas, to ni nic, ma svoje faze... Joj andres, kok si ti hecen! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 Moja bivša tašča je naredila najboljšo joto. Ta hrana je tudi edino za kar taščo pogrešam. Ampak njena je bila nekako temno rjava, medtem, ko moja je precej bleda. Kot kakšna afriška zastava. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 ... pri tebi nikoli ne vem, ali si smrtno resen, ko pišeš, al se zraven tko režiš, kot jaz... v glavnem, meni je tko hecno in simpatično, kar pišeš Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 A šee ne veš, da svoje spodrsljaje, ko so dokazani vedno tudi priznam?Grem probat. In mimogrede. Mojo prvo joto sem tudi slikal. Jebi ga. Če bom kdaj kuhar v Radison hotelih bo to jubilejna slika. Če se bom še kdaj poročil, jo pa itak skrijem. Valjda da kuhat ne znam. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 ... čestitke za prvo joto... tole je res en psihološki moment, zgleda - si se od bivše tašče in njene jote osvobodil predlagam, slogan: JOTA OSVOBAJA Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}>A šee ne veš, da svoje spodrsljaje, ko so dokazani vedno tudi priznam? Pa ja de....to bo...pravljica za lahko noč.... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}><{POST_SNAPBACK}>A šee ne veš, da svoje spodrsljaje, ko so dokazani vedno tudi priznam?Pa ja de....to bo...pravljica za lahko noč.... Pravljico jaz otrokom povem Lia. Tu na tem mestu je le poln trebuh nekakšne čorbe imenovana Andresova jota. Slika seveda sledi, ko bom dal razvit film. Okus. Precej začinjena od preveč popra. Malo kisla malo grenka zaradi olivinega olja. Barva: Prvotna je bila svetlo rjava. Potem sem dodal še eno konzervo fižola tako da je malo pobarvalo to mojo joto. Če si slečete hlačke in če ste imele cel dan temen urin boste našle podobno barvo kot je moja pripravljena jota. Opažam tudi, da jota ni hrana, ki bi mi stala 365 dni v hladilniku, zato bom moral naslednjič spet kuhati. Do takrat pač bom lahko le pogreval. Hvala vam vsem, ki ste v tem topicu sodelovale pri solidarnosti dajanja nasvetov. Toda prišel bo nov dan in nov teden, ko se bom spet kako čorbo spravil delat. Do takrat se mi bodo verjamem ribe že odtajale. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 10. januar 2005 Prijavi Deli 10. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}> ... čestitke za prvo joto... tole je res en psihološki moment, zgleda - si se od bivše tašče in njene jote osvobodil predlagam, slogan: JOTA OSVOBAJA Mateja. Jota resnično osvobaja. Slogan se mi pa zdi zelo primeren za vse tiste ki so še vedno poročeni in bi se radi hudirja znebili. Ali kar dveh hudirjev. Zdaj mi je seveda tudi jasno zakaj je bivša žena naredila samo dvakrat v desetih letih joto. Poznala je ta slogan. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 11. januar 2005 Prijavi Deli 11. januar 2005 Danes je moja jota en dan stara. Čez noč je dobila malo več rjave barve, čemur pripisujem temo v hladilniku. Še vedno pa je bila vsaj prve dve žlici nekoliko grenka, tako da sem jo še malo posolil. Opažam, da ima Stanetova sol, učinek na povečan nagon. Še nikoli namreč nisem v 24 urah zaužil toliko njegove soli kot danes, potreba pa le raste in raste. Mislim tudi, da se po zdravi soli, eventuelno po moji joti in zdravi soli, hitreje rezervoar za spermo polni. Mislim, da tam v drugem topicu pišejo da bo apokalipsa Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 11. januar 2005 Prijavi Deli 11. januar 2005 ... mejdunej, ne samo, da osvobaja, še apokaliptične učinke ima Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 11. januar 2005 Prijavi Deli 11. januar 2005 <{POST_SNAPBACK}> ... mejdunej, ne samo, da osvobaja, še apokaliptične učinke ima Glede na stanje po joti bi vam utegnil dati celo recept. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.