Skoči na vsebino

Juhe, čorbe, mineštre...

Recommended Posts

Beluseva kremna

500 g belušev

30 g masla

20 g moke

1 dl smetane

1 rumenjak

sol

poper

ščep muškatnega oreška

zelen peteršilj

Očiščene beluše skuhamo do mehkega v osoljeni vodi (največ pol ure) in jih odcedimo.

Na maslu popražimo moko, ki pa ne sme zarumeneti. Prilijemo nekaj vode v kateri smo kuhali beluše, dosolimo in popramo, dodamo beluše, razen nekaj glavic, ki jih shranimo, ostalo pa fino zmeljemo s paličnim mešalcem. Prilijemo še preostalo vodo, dosolimo in popramo ter zmanjšamo temperaturo, da le rahlo vre.

Vmešamo še žvrkljano smetano in rumenjak, začinimo s prahom muškatnega oreška in segrevamo le toliko, da se zgosti, zavreti ne sme več.

Predno ponudimo potresemo s sesekljanim peteršiljem

Preverjeno, res dobro :yumy: :yumy: :yumy:

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Deli na socialnih omrežjih

• 5 months later...
  • Komentarji 186
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

hmmm... mam ogromen lonec buck, narezanih na kockice.. zdaj bi pa iz tega scarala neko minestrico, ki bi jo lahko tud zmrznit dala, da bo za veckrat..

kako special idejo kdo? saj bom verjetno mal pobrskala po hlailniku, pa dodala krompir, paradajz in kaksne zitarice...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>hmmm... mam ogromen lonec buck, narezanih na kockice.. zdaj bi pa iz tega scarala neko minestrico, ki bi jo lahko tud zmrznit dala, da bo za veckrat..

kako special idejo kdo? saj bom verjetno mal pobrskala po hlailniku, pa dodala krompir, paradajz in kaksne zitarice...

Karkoli boš naredila, nikar ne delaj Michelline napake z začimbo in soljo. :o|o:

Ko boš svojo neslano mineštrico odmrznila in segrela na 65°C, ji dodaj surovo začimbo ( origano, peteršilj, poper, olivno olj, poper, čili itd ) in zdravo sol in bo enaka, kot da si jo ravnokar skuhala x;)x

Ja, ja Sstane, vem x:)x Si me ze cist fajn vzgojil, sploh vec ne pomislim, da bi solila prej, dokler se ne ohladi x:)x

No, preprazla cesen in cebulco na olivcu, pa dodala bucke, krompir, mal paradiznika, kozarcek mesanice zitaric za jesprenovo juho, pa mal origana in bazilike (posusen; svez pride na koncu).. pa da vidmo kaj bo nastalo x:o)x

loesje

Spet nazaj -

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Ja, ja Sstane, vem  x:)x  Si me ze cist fajn vzgojil, sploh vec ne pomislim, da bi solila prej, dokler se ne ohladi  x:)x

No, preprazla cesen in cebulco na olivcu, pa dodala bucke, krompir, mal paradiznika, kozarcek mesanice zitaric za jesprenovo juho, pa mal origana in bazilike (posusen; svez pride na koncu).. pa da vidmo kaj bo nastalo  x:o)x

Pridem probat x;)x

Lahko x:)x Men je vsec x8Dx

iii, kok se mi pa fajn zdi, ko kr tko neki na blef, pa cist fajn uspe x:)x Pa tolk me je mat sekirala kako ne bom nic znala skuhat, ko doma nikol nisem... :vio:

loesje

Spet nazaj -

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>Lahko  x:)x  Men je vsec  x8Dx

iii, kok se mi pa fajn zdi, ko kr tko neki na blef, pa cist fajn uspe  x:)x  Pa tolk me je mat sekirala kako ne bom nic znala skuhat, ko doma nikol nisem...  :vio:

Kako je včasih kuhala, ne vem, zadnjič na delavnici je bilo vse super, kar sem poskusil :palec:

No, malo soli nsem že moral dodati x:Dx

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>:vio:  sem se ze ustrasla  x:o)x 

sej kuha dobr, ja... na sol jo bo pa se treba navadit..

Zakaj si se ustrašla, saj ne grizem, mame so pa vse dobre kuharice, dokler jih hčerke ne prehitijo x:Dx

• 2 years later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...