Skoči na vsebino

Prepustiti se toku življenja

rika

Recommended Posts

ce to kar pravis obvladas tut prakticno, si zame ze faca!! x:Dx x:Dx x;)x ker jst ne, bi pa seveda rad, ker bi blo zame to dobr!! :palec:

----------

Lepo napisano...

Tudi ves sistem tai ji quiana, kung fuja in ostalih kitajskih veščin (za japonske ne vem x:)x ) je tako - noge so trdno na tleh, iz pet prihaja energija chi, ki jo preko bokov pošiljamo v roke, gornji del telesa je pa kot krošnja breze - gibljiv, prožen in ne da se ga zlomiti..... x:)x

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 59
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Da obvladam praktično? Dej ne me smejat - sej sm šele na začetku x:)x sej, neki se mi svita počasi, sam naš mojster pri tai jiju pravi da tko in tko vsako stvar, ki jo danes začneš spoznavat, začenjaš razumet tko čez kšna tri, štiri leta....... x:)x x:)x
cosmic dancer

Velikokrat se zgodi, da rineš proti toku pa je res, da ne prideš nikamor, čisto nikamor le moker si lahko, opečen in še kaj drugega.

Zato menim da je res fajn ko greš s tokom in se giblješ kot lahek vetrič.

lp tmiška

Ja, Shaolin x^x saj to je to.

Richard Farmer je sicer mojster TaiChi-ja:

http://www.risingdragontaichi.com/Richardcoursepage.html

(na tej strani si lahko preberete ARTICLES- zelo dobri članki, predvsem tisti, ki jih je napisal prav on.)

Včasih je bila v SLO organizirana ta njegova šola "Živa preobrazba" in obenem, ko jeprišel tiste par vikendov in neako dva tedna v letu v SLO zaradi tega, je imel še predavanja alil delavnice. Fenomenalno!

Takoj sem se odločila, da grem v naslednji rundi na to Živo preobrazbo, pa je zadeva nekako zamrla, ker je bilo premalo inrteresentov za celo skupino (jih mora biti kar nekaj, da se mu splača priti iz Anglije-. da se zadeva sfinancira- potovanje, bivanje v hotelu itd....). Bilo mi je zelo žal. Fino bi bilo, če bi se kje našel spet kdo, ki bi to zorganiziral tule. Stvar je bila res genialna !!

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

Za tega še nisem slišal, poznam pač našega mojstra Marjana x8Dx

pa tud, delavnice so mi mal sumljive - je možno v par dneh dat tolk osnove človeku, da bo vedel vsaj za nekaj časa kako naprej?

Js osebno mam raj postopek ki dlje traja, je pa kontinuiran - zato sem pač šel na tai ji quian - dela za celo življenje dost x:)x

cosmic dancer

Če misliš Marjana Dogšo- on je super, baje eden najbioljših pri nas!

K njemu sem nekaj časa hodila v Trnovo na Tai-chi, potem pa sem morala nehat zaradi zdravstvenioh reči.... nehala sem tam nekje pri 15 sliki 24-tke... x^x

No, tudi jaz sen skeptična do delavnic. Ampak ta je bila res enkratna (Objami tigra in se vrni na goro = soočanje s strahom, življenjem, problemi/tigrom/ reagiranje, ukrepanje z intuicijo...), ker je člivek enkraten in v dveh dneh (kar precej ur) smo res sprejeli tako močna izročila za življenje, da se ne da povedat. (Pa še sploh ni bilo drago!)

Obenem smo se naučili še par Tai.chi vaj za dihanje in sproščanje.... takrat sem se prvič srečala s tai-chijem. Najprej sem šla na uvodno predavanje in potem je bila na to temo delavnica. (Obe predavanji imam posneti v živo na audio kasetah.)

Kasneje sem šla še na eno tako njegovo predavanje ( Listen to yourself= kako se ves čas tlačimo v preozko obleki, ki si jo krojimo že od malega po navodilih vseh drugih ljudi naokoli- kaj moramo nositi in kaj nam po njihovo pristoji in kako je treba ta oklep enkrat razparat in se spravit ven ter zadihat..) in spet je bilo enkratno.

Tip je taklo dober, da sem se (tatretjič) peljala celo v Maribor ga poslušat (imel je samo predavanje- oziroma že bolj "pogovor".

Naj nam bo dan pogum, da spremenimo, kar lahko spremenimo.

Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.

Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.

• 1 year later...
Besede same ne pomenijo nič, nihče te ne more nič naučiti. Vedno boš sama s seboj.

Besede so nujno zlo, ker žal ne obvladamo prenosa misli. Lahko ti nudijo samo pomoč na poti spoznavanja. Samo kar boš sama dojela, NE razumela, te bo osvobajalo.

DEJANJA: Začni najprej z opazovanjem drugih ker je to lažje kot opazovati sebe.

Če pozorno opazuješ ljudi in jim res prisluhneš, ugotoviš da je vse (skoraj) le čvek.

Potreba po govorjenju, praznenje.

Opazuj kako se v bistvu nihče s teboj ne pogovarja, ampak samo ispoveduje svoje strahove, pričakovanja in pretekle dogodke. In potem si ti na vrsti da poveš svoje straho...... Nihče noče bistva, noče vedet resnice o ničemer, ker če bi vedel, bi vedel da marsikaj - večine sploh ne razume.. In to boli. Začutiš Ego.

Lepše si je utvarjati da bo vse že bolši. V bistvu ne živiš ampak razmišlaš kaj se ti je zgodilo in kaj boš oziroma še moraš narediti. Živiš pa ne , nisi s tokom si obtičal v kaj sem in kaj bom in dokazovanju samega sebe. Ko ustaviš tok misli greš naprej , se začne tok življenja.

Torej dej bodi en teden res samo pozorna na čvek z vsako osebo. Kaj ti res hoče kdo povedat. Spoznala boš da se v bistvu nihče o ničemer s teboj ne pogovarja. Ampak samo prazni kar se mu trenutno dogaja v glavi ali mu ostaja še nepovedano.

Po enem tednu začni opazovati svoje misli ko hočeš komu kaj povedat ali odgovorit. In spoznala boš ... to boš ti povedala

ŽELEL SEM TI SAMO POVEDATI DA SE DA. Ker se še spomnim kako je bilo z mano, vem da večina samo govori o tej tematiki, v stvar pa ne verjame, jo spremeni v besede, materializira (ne da bi se tega zavedali). Ker ko se lotiš samega sebe moraš konkretno delati vsak dan vsak trenutek, kolikor ti uspe, če ne druzga si moraš najti izgovor in če si pozoren to opaziš

in se smeješ samemu sebi kakšna mona si

Ni enkratne zmage, si večni zmagovalec in večni poraženec in po dooooolgem vztrajanju lahko enkrat zmagaš za vselej, ma to sploh ni tako pomembno, važno da si pozoren in rečeš bobu bob, takrat si se prepustil toku življenja, živiš, zdaj in tukaj, bivaš.

Kolko besed, groza, to bo sigurno sprožilo tok misli v moji glavi in Ego bo skušal stvari materializirati, zato grem zdej sedet malo v tišino da spraznim glavo.

Sklep zase: Tudi jaz še zmeraj rabim besede ma enkrat.....

???

enkrat x?x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...