Skoči na vsebino

Čustvena inteligenca

mačky

Recommended Posts

Kot da bi mene opisala...! :vragec: x:Dx x:Dx x:Dx

Jaz tud, ko sem bil pri psihologinji...sem jih brez večjih težav obračal...pa kr neke teste mi dajali...nato so ugotovil, da sem: je rekla profesorca moji matki; vaš sin ni neumen ampak pokvarjen ! xg:Dx xsmx :lol: Zadela je v polno !! :vragec:

Uh x:px pa za kolk velik otrok to velja x;)x

Žlehtnobe žlehtne žlehtaste x:Dx

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Deli na socialnih omrežjih

Tole si sploh ni zmislu new age. Mal več je začel o tem pisat psiholog Daniel Goleman (tud predava na Harvardu). Si pa tega pojma tud on ni sam izmislil. Sredi devetdesetih let je zbral strokovne članke različnih drugih psihologov in nevrologov, o vplivu čustev na razumsko mišljenje.

The term "emotional intelligence" appears to have originated with Wayne Payne (1985), but was popularized by Daniel Goleman (1995), who has published several books and articles about emotional intelligence and its application to business.

ok whatever... pa kaj če se je mal s psihologijo ukvarjal. zame je vse to ista tržno usmerjena zalega....

o vplivu čustev na razumsko mišljenje.

lastna čustva nimajo vpliva na razum, so posledica razuma

čustva izhajajo iz občutkov, le-ti pa iz prepričanj, torej razuma... večinoma iz nezavednega dela, iz podzavesti....

podzavest seveda ima močan vpliv na človeka...je pa v domeni razuma....mental(um) je nad astralom(čustvi)...mental je struktura čustvom, ki so substanca...

ravno zato mi gre na bruhanje... ker prodajajo prazno slamo, osnovnih pojmov nimajo razčiščenih, pa se okličejo za psihologe in ne vem kakšne znalce... kako so lahko tko hit zadovoljni??

zato pa je toliko zmede...ki je razvidna tudi z wikipedie:

http://en.wikipedia.org/wiki/Emotional_intelligence

vsak mal drugač, po svoje, ne morejo se zment...to pa zato ker so hišo začeli postavljati pri strehi...resnica ne more in ne sme bit kontradiktorna resnici...

Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.

čustvena inteligenca je imet jajca živet čimbolj po svoji vesti...

evo, vsak si nekej po svoje predstavlja xDDx

kaj je pa vest? posledica morale.... ki jo vzgaja režim/religija ...to so spet, če hočeš priznat alpa ne, (poverbana) prepričanja---razum (zavedno in nezavedno)

Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.

čustva izhajajo iz občutkov, le-ti pa iz prepričanj, torej razuma...

bemumatr, kle pa na morm, da neb za razlago po kmečk prosu,... k tmle gor si drek kr fajn zamešu, tko da mi ne paše skup.

men bi se razumno zdel bit srečen. pa če nism, a je pol kej s čustvi al z razumom po tvoje narobe???

pa pizda, kwa sploh berem... :vragec:

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Se ne morem strinjati.

1. Kako razumen je dojenček? Praktično nično. Kako doživlja svet? - preko čutil, predvsem čustveno. In čustva v začetni fazi ključno vpliuvajo na razvoj razuma oziroma prepričanj (starši lahko otroka direktno in indirektno naučijo, da je svet varen ali nevaren, da je svet zaupanja vreden, ali da so okoli nas same pizde, ki komaj čakajo, da nas zajebejo itd.

2. Se še nikoli nisi tako ustrašil, da si imel razum ohromljen? Veliko ljudi, ki se zaradi (predvsem) čustvenih vzorcev nečesa bojijo, lahko doma povsem razumsko ugotovijo, da v "tisti" situaciji ni pravega razloga za strah. KJo pa se situacija pojavi, so spet v pizdi - čustveni vzorec prevlada nad razumom.

Res pa je, da je z usmerjenim razumskim ukrepanjem možno podrediti in usmerjati čustva.

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

janko, če te zanima kaj več, bo tole, za prvo silo, dovolj jasno....

http://video.google.com/videoplay?docid=-8...ton+new+biology

http://video.google.com/videoplay?docid=-2...ton+new+biology

men se res ne da razlagat stvari, ki so jih drugi že dobro razložili...

seveda grem skoraj stavit, da si ne boš pogledal ker te, predpostavljam, ne zanima dovolj, da bi riskiral dve urici in pol za ogled izvrstnega predavanja...

še en razlog več, da se mi ne da cajta zgubljat z razlago x;)x

1. Kako razumen je dojenček? Praktično nično. Kako doživlja svet? - preko čutil, predvsem čustveno. In čustva v začetni fazi ključno vpliuvajo na razvoj razuma oziroma prepričanj (starši lahko otroka direktno in indirektno naučijo, da je svet varen ali nevaren, da je svet zaupanja vreden, ali da so okoli nas same pizde, ki komaj čakajo, da nas zajebejo itd.

ja in vse to se skoz proces socializacije nalaga v "podzavest"...

obstaja tudi "nadzavest"... konceptov kar jih hočeš x;)x

fajn se je zavedat, da nisi samo produkt tega življenja, ampak tudi vseh prejšnjih + bivanja na drugih ravneh....na vseh velja: mental/um/struktura je nad astralom/občutki/substanco... če bi te zanimal več, predlagam Dion Fortune, recimo Mystical Qaballah...zadovoljivo dobro razloži

2. Se še nikoli nisi tako ustrašil, da si imel razum ohromljen? Veliko ljudi, ki se zaradi (predvsem) čustvenih vzorcev nečesa bojijo, lahko doma povsem razumsko ugotovijo, da v "tisti" situaciji ni pravega razloga za strah. KJo pa se situacija pojavi, so spet v pizdi - čustveni vzorec prevlada nad razumom.

stres, močan strah, šok... pošiba adrenalin in te prestavi v zadnji-refleksni del možganov, takrat seveda ne moreš logično razmišljat, ampak deluješ refleksno---si pripravljen na beg...self perserving system...

Res pa je, da je z usmerjenim razumskim ukrepanjem možno podrediti in usmerjati čustva.

z NLP-jem (nevro lingvističnim programiranjem) narediš s čustvi kar hočeš... se mi pa ta skupek totalno efektivnih metod ne zdi najbolj zdrav... kot vsako orodje se tudi NLP lahko uporabi na neprimeren način... deluje pa.

ja in vse to se skoz proces socializacije nalaga v "podzavest"...

obstaja tudi "nadzavest"... konceptov kar jih hočeš x;)x

stres, močan strah, šok... pošiba adrenalin in te prestavi v zadnji-refleksni del možganov, takrat seveda ne moreš logično razmišljat, ampak deluješ refleksno---si pripravljen na beg...self perserving system...

Zaključek - čustva torej vplivaajo na razum in videti je, da se strinjaš, da tvoja osnovna trditev, ki sem jo komentiral, "ne pije vode".!

fajn se je zavedat, da nisi samo produkt tega življenja, ampak tudi vseh prejšnjih + bivanja na drugih ravneh....

To mi je čist jasno.

na vseh velja: mental/um/struktura je nad astralom/občutki/substanco...

Velja tudi obratno. Če se npr. urežeš, to vpliva tudi na energijska telesa. Enako je na drugih ravneh. Neposredno lahko na čustveni ravni nekaj kasiraš v astralno telo, kar potem vpliva navzdol in navzgor. Zgornje ravni niso "absolutni šef". Lahko pa konstruktivno vplivajo na tisto spodaj.

če bi te zanimal več, predlagam Dion Fortune, recimo Mystical Qaballah...zadovoljivo dobro razloži

Dion Fortune sem bral pred kakimi petnajstimi leti (a ne tele knjige). Kar se tiče predmetne tematike, pa sem nekoliko bolj naklonjen modernejšim pristopom (to ne pomeni new age!).

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Zaključek - čustva torej vplivaajo na razum in videti je, da se strinjaš, da tvoja osnovna trditev, ki sem jo komentiral, "ne pije vode".!

ne, ne nisva se razumela....gre v tem vrstnem redu: percepcija->prepričanja->čustva (oz. reakcija telesa) ...poglej si predavanje, za katerega sem objavil linka par postov nazaj... to zdaj postaja tudi del znanosti... nova biologija

Velja tudi obratno. Če se npr. urežeš, to vpliva tudi na energijska telesa. Enako je na drugih ravneh. Neposredno lahko na čustveni ravni nekaj kasiraš v astralno telo, kar potem vpliva navzdol in navzgor. Zgornje ravni niso "absolutni šef". Lahko pa konstruktivno vplivajo na tisto spodaj.

večdimenzionalno gre pa tako... če izpustimo spiritualno raven, ki je z mentalom približno zadovoljivo opisljiva le v primeru, da si delimo enake analogije...

mental(struktura/misel) -> astral(substanca/občutki)=vizualizacija -> zemlja=manifestacija

kreacija gre v to smer, razumevanje pa v drugo smer...

Dion Fortune sem bral pred kakimi petnajstimi leti (a ne tele knjige). Kar se tiče predmetne tematike, pa sem nekoliko bolj naklonjen modernejšim pristopom (to ne pomeni new age!).

katero knjigo si pa bral?

ne, ne nisva se razumela....gre v tem vrstnem redu: percepcija->prepričanja->čustva (oz. reakcija telesa) ...poglej si predavanje, za katerega sem objavil linka par postov nazaj... to zdaj postaja tudi del znanosti... nova biologija

Se načeloma čisto strinjam, ko gre za odraslejšega človeka. A vse se začne pri dojenčku. Kakšna prepričanja pa lahko ima? V tem rosnem obdobju informacije od zunaj sprejema izključno čustveno. In v tej fazi prihaja do osnovnih prepričanj na osnovi čustvenega sprejemanja dražljajev iz okolice.

večdimenzionalno gre pa tako... če izpustimo spiritualno raven, ki je z mentalom približno zadovoljivo opisljiva le v primeru, da si delimo enake analogije...

mental(struktura/misel) -> astral(substanca/občutki)=vizualizacija -> zemlja=manifestacija

kreacija gre v to smer, razumevanje pa v drugo smer...

Ne le razumevanje. Poglej le primer fizičnega telesa in avre - v prvi fazi fizično telo res nastane kot posledica morfogenetskih polj, a ko je formirano in govorimo o fizičnem in avričnem telesu, je v avričnem telesu tudi energija, ki se sprošča zaradi celičnega dihanja (laično povedano - gre seveda za kup biokemijskih procesov). In če ti npr. dohtarji zamenjajo kri, se to seveda odrazi tudi v avri.

katero knjigo si pa bral?

Šlo je za serijo črnih knjig manjšega formata, ki so jih včasih izdajali Srbi. Poleg Dion Fortune so v tej seriji izdajali tudi druge avtorje Zlate zore (Buttler npr.). Ta hip se res ne spomnim nobenega naslova, a jih imam nekaj še doma (se mi ne ljubi zdajle iskat, če boš vztrajal, bom pa pogledal). Jih pa že dolgo več ne uporabljam.

nosorog ok, lohk bi se zapletla v to kako si otrok že od rojstva gradi prepričanja...in kako se razvijajo možgani med nosečnostjo...pa ostaniva pri bistvu

ok, to sva uskladila(?):

fizična percepcija(5 čutil) -> prepričanja(s tem, da prepričanja močno vplivajo na percepcijo) -> čustva (oz. ne/reakcija telesa po "navodilih" možganov)

skratka na kratko: mind over matter

ti bi zej rad na vsak način dokazal, da so lahko tudi čustva tista, ki prevzamejo krmilo?

ne vem kaj bi rad povedal z dejstvom, da človek ostane v energetski povezavi s svojimi celicami in zato pride do energetske motnje v telesu prejemnika krvi ali organov...

ja, v astralnem telesu se izražajo čustva in ja astralno telo je 6. čutilo (v kolikor ga človek uporablja kot čutilo...eni ga čist zaprejo)

astralna percepcija(energijske lovke+energijski receptorji)->občutek v telesu=fizična percepcija->misel/prepoznava po analogiji lastnega občutka

poenostavljeno: percepcija -> prepričanja (s tem, da prepričanja močno vplivajo na percepcijo=map is not a territory) ...v glavnem spet mind over matter

treba je vedt, da občutki, ki jih astralno telo prezrcali v fizično telo niso tvoji...ta preslikava je namenjena empatiji...gre za zaznavo....ne za kakršnkoli vpliv...RAZEN, če teh stvari nimaš ozaveščenih....potem seveda vpliva nate ker ne veš zakaj se gre, odkod občutki....zej te pa razumem....ravno o tem sem že pisal malo višje....o nevarnosti, da v pretirani empatiji (začasno) izgubiš svojo lastno identiteto

kar se knjige tiče... če mi nekdo ne zna povedat naslova, potem je to men isto kot, da je ni bral in je pol boljš, da knjige sploh ne omenja x;)x

janko, če te zanima kaj več, bo tole, za prvo silo, dovolj jasno....

http://video.google.com/videoplay?docid=-8...ton+new+biology

http://video.google.com/videoplay?docid=-2...ton+new+biology

men se res ne da razlagat stvari, ki so jih drugi že dobro razložili...

seveda grem skoraj stavit, da si ne boš pogledal ker te, predpostavljam, ne zanima dovolj, da bi riskiral dve urici in pol za ogled izvrstnega predavanja...

še en razlog več, da se mi ne da cajta zgubljat z razlago x;)x

če bi janko stavu... bi tole stavo seveda zgubu... tko da... caaaaarrrr siii mihaelll x^x x^x x^x

joj, bogi bodoči starši. jaz upam da nam nikoli, ker jaz nebi zmogla učit nobenga, kako živeti in kak je ta svet, ker sem preveč abstraktno individualna in tako naprej. mislim, otroke lahko učiš samo z zgledom???

torej živiš in pustiš živeti, pa naj se odpuli po svoje nisem mu jaz bog-oče-mati-kurac-palac. pardon.

evo ima hrana inma stanovanje, ima cajta ima ljubavi (neodvisno nenavezane in zelo dolviseče) lahko pa greš v drugo skrajnost in vzgojiš odvisneža, ker misli da sam ne zmore ker je navajen da vse ti zanj nrdiš in pol razvija druge sfere človeškega obstoja, kot je abstraktna umetnost in preizkušanje hitrih avtomobilov.

porko dio, čem rečt, nikoli ne bi hotla da se kak froc kej nauči od mene. xcivx xrolleyesx v praksi---- je to čustvena inteligenca?

če smem... člouk, k tko razmišla... bi loh počas se začeu tud mal distancirat od tega kwa kdo reče, pa kwa je prou, pa kwa se mora, pa ....diana :palec: čimveč takih x;)x kolk ns more bit za klub? x:px

smrt fašizmu :vragec:

z otroci se pa nikamor ne mudi... če je človek deležen slabe/pomanjkljive vzgoje (kar smo je bili večinoma vsi), potem ponavad dobro ve, kakšen on ne sme bit do svojih otrok... k enkrat to ve, se mora pa sam še naučit kaj lahko otroku dejansko da.... takoj zatem, ko se nauči kaj lahko sam sebi da---tisto kar njemu starši niso dali

Oh kjepa Mihael....vzorci se prenašajo iz mame na hčero iz hčere na njenega otročka itd.....ker oni so itak v trdni veri prepričani da imajo prav ...da tako je prav, da pravilno vzgajajo.

pri nas se šele sedaj stvari odvijajo pa razčiščujejo ko sem jaz že odrasla oseba ...se bo mal samovšečno tole slišal ampak včasih otroci učimo starše x:)x pa jimpokažemo kaj so delali narobe....

govorim pač na primeru, ker je zame najbolj nazoren....nakladat ne znam x:)x

Glede čustvene inteligence ....včasih ti pride prav bolj kot ne vem kakšni visoki IQ...brez IQ pa tudi ne gre ....

Govoriš same neumnosti in to nekaznovano :vragec:

u kriudo in kazen zmer manj vrjamem. tist o neumnosti... ok. sej bi se dal tud drgač povedat, sam se pa strinjam...

Oh kjepa Mihael....vzorci se prenašajo iz mame na hčero iz hčere na njenega otročka itd.....ker oni so itak v trdni veri prepričani da imajo prav ...da tako je prav, da pravilno vzgajajo.

pri nas se šele sedaj stvari odvijajo pa razčiščujejo ko sem jaz že odrasla oseba ...se bo mal samovšečno tole slišal ampak včasih otroci učimo starše x:)x pa jimpokažemo kaj so delali narobe....

govorim pač na primeru, ker je zame najbolj nazoren....nakladat ne znam x:)x

vse to je res...v nekaterih primerih...v tvojem npr.....še zdaleč pa ne pokrije vseh možnosti x:)x

Glede čustvene inteligence ....včasih ti pride prav bolj kot ne vem kakšni visoki IQ...brez IQ pa tudi ne gre ....

http://en.wikipedia.org/wiki/Emotional_intelligence --- pod Defining emotional intelligence

"Current definitions of EQ are inconsistent about what it measures"

IQ/EQ/faQ...whatever...vedno se meri razum...odgovor, ki ga v testu obkrožiš, je posledica al logične/leve polovice možganov al desne al nezavednega dela ... ni važn ... odgovor je posledica razuma

isto sranje, drugo pakovanje x;)x x:Dx

odlično povedano, bi dejal....resnično poučna razlaga.....he,he...sem mal bral kaj pišeš tle gor ene par dni....

Tvoj nauk- povsem mim ..pa še iz osnove....

čustva izhajajo iz občutkov, le-ti pa iz prepričanj, torej razuma.

tole prefarbano je citat tvojega /enga dela/ posta ....saj nisi resen...čustva iz razuma...??!!

pol bi parazumel, da je zate čustvena in unqa druga inteligenca isto sranje ....če ti tko deluješ in "poučuješ " okolico, mi je res vse jasno.

xegox

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...