Mihael 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Sonce, Merkur in Pallas v 12. hiši stojijo za tem kar govorim ... če komu ni jasn, ne morem pomagat Citiraj Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 no se popravljam trosiš neargumentirane nebuloze, pismu to se še grš sliš, v glavnem falu si point, sicer pa cenim tvoje osebno razmišljanjemen se pa zdi, da midva oba znava srat tud tm, kjer ne bi blo treba Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 The term "emotional intelligence" appears to have originated with Wayne Payne (1985), but was popularized by Daniel Goleman (1995), who has published several books and articles about emotional intelligence and its application to business. ok whatever... pa kaj če se je mal s psihologijo ukvarjal. zame je vse to ista tržno usmerjena zalega....lastna čustva nimajo vpliva na razum, so posledica razuma Hm, zame glede čustvene inteligence ne moreš biti kredibilen, če izpostavljaš razlage Dion Fortune, ki je umrla že leta 1946, psihologa in hardvarskega profesorja D. Golemana pa odpraviš z etiketo »tržno usmerjena zalega«. Omenil sem že, da je Goleman zbiral strokovne članke psihologov in nevrologov glede čustvene inteligence; novi strokovni val v teh vodah je torej prepričan, da moramo čustveno inteligenco obravnavati ločeno od razumeke in celo to, da je čustvena inteligenca osnovni pogoj za učinkovito umsko inteligenco (kar je logično – močna čustva ohromijo razum).Mimogrede, le nekaj dejstev, odkritih po smrti tvoje »zvezde« Dion Fortune:- Pojem morfogenetskih polj- Vedenjski vzorci se iz staršev na otroke prenašajo tudi neposredno preko morfogenetskih polj, ne glede na to, ali živijo otroci s starši ali ne- Informacije, posredovane preko morfogenetskih polj sprejema tistih 90% DNK, ki se ne ukvarja s proizvodnjo beljakovin. nosorog ok, lohk bi se zapletla v to kako si otrok že od rojstva gradi prepričanja...in kako se razvijajo možgani med nosečnostjo...pa ostaniva pri bistvu ok, to sva uskladila(?):fizična percepcija(5 čutil) -> prepričanja(s tem, da prepričanja močno vplivajo na percepcijo) -> čustva (oz. ne/reakcija telesa po "navodilih" možganov) skratka na kratko: mind over matter ti bi zej rad na vsak način dokazal, da so lahko tudi čustva tista, ki prevzamejo krmilo? Ne bod pizda, no. Komentiranju dejstva, da ima dojenček praktično ničen razum in da sprejema v začetku zunanje dražljaje izključno čusteno (prepoznava jih zgolj kot varne – nevarne, prijetne – neprijetne ... – s tem pa dobivamo prve vzorce o tem, kakšen je svet) se preprosto izogneš, ker ne gre v tvoj koncept. ne vem kaj bi rad povedal z dejstvom, da človek ostane v energetski povezavi s svojimi celicami in zato pride do energetske motnje v telesu prejemnika krvi ali organov... Seveda le to, da tako, kot tisto zgoraj vpliva na tisto spodaj, tudi tisto spodaj vpliva na tisto zgoraj. Fizično telo lahko npr. razviješ preprosto s telovadbo ins tem boš vplival tudi na gornja telesa. S tem skušam postaviti pod vprašaj predvsem to, ko praviš – mental je zgoraj, vse se dogaja tako, kot hoče mental. Daleč od tega. Do tega lahko pride le, če se ustrezno zacvestno programiraš, a skoraj vsi smo v dobršni meri programirani na nezavedni ravni (prenos vzorcev s staršev preko morfogenetskih polj, s čimer naš razum nima seveda nič, vzorci, nastali na osnovi čustvenih stresov). Predstavljaj si primer: Otrok v šoli ni znal, učitelj pa se je iz njega norčeval. Otrok je bil v porvem trenutku ČUSTVENO prizadet in kot posledica te prizadetosti si je napol razumsko vgradil negativna prepričanja v zvezi s tem, zaradi katerih se npr. lahko celo življenje boji javnih nastopov.ja, v astralnem telesu se izražajo čustva in ja astralno telo je 6. čutilo (v kolikor ga človek uporablja kot čutilo...eni ga čist zaprejo) astralna percepcija(energijske lovke+energijski receptorji)->občutek v telesu=fizična percepcija->misel/prepoznava po analogiji lastnega občutka poenostavljeno: percepcija -> prepričanja (s tem, da prepričanja močno vplivajo na percepcijo=map is not a territory) ...v glavnem spet mind over mattertreba je vedt, da občutki, ki jih astralno telo prezrcali v fizično telo niso tvoji...ta preslikava je namenjena empatiji...gre za zaznavo....ne za kakršnkoli vpliv...RAZEN, če teh stvari nimaš ozaveščenih....potem seveda vpliva nate ker ne veš zakaj se gre, odkod občutki....zej te pa razumem....ravno o tem sem že pisal malo višje....o nevarnosti, da v pretirani empatiji (začasno) izgubiš svojo lastno identiteto Komentar tega je v bistvu zgoraj. Še enkrat pa bi poudaril predvsem dejstvo, da razum določena prepričanja privzame na osnovi doživetega čustvenega vzorca. To pač leti na tisto tvojo osnovno trditev, da so čustva posledica razuma, al neki tazga. kar se knjige tiče... če mi nekdo ne zna povedat naslova, potem je to men isto kot, da je ni bral in je pol boljš, da knjige sploh ne omenja Veš naslove vseh knjig, ki si jih bral pred 15 ali več leti? Tudi tistih, ki nate niso pustie posebnega vtisa? To je sicer čisto mogoče, a potem verjetno kaj dosti ne bereš. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihael 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Veš naslove vseh knjig, ki si jih bral pred 15 ali več leti? Tudi tistih, ki nate niso pustie posebnega vtisa? To je sicer čisto mogoče, a potem verjetno kaj dosti ne bereš. ne berem knjig, ki mi niso všeč---kar pa preberem, se pa dobro spomnim, tud za 15 let nazaj Hm, zame glede čustvene inteligence ne moreš biti kredibilen, če izpostavljaš razlage Dion Fortune, ki je umrla že leta 1946Mimogrede, le nekaj dejstev, odkritih po smrti tvoje »zvezde« Dion Fortune: Kristus je umrl celo pred 2000 leti, pa ga človek še kar ne šteka pa saj ne veš kaj vse sem že preštudiral...kaj praktično izkusil, doživel, naredil v življenju...pa se mi ne da dokazovat, škoda cajta(&E) za kaj takega---still, čeprav sem že v penziji maš prou, sam kwa naj zdej, a naj se potuhnjeno umaknem, al naj dobim raj svojo porcijo nazaj? sej kul Citiraj Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 maš prou, sam kwa naj zdej, a naj se potuhnjeno umaknem, al naj dobim raj svojo porcijo nazaj?ka pa vem. pomoje nč ni treba. takle mamo. gremo od kle naprej. pa lep dan želim. morm se spokat. na en kosiu grem. se že veselim. čaw Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihael 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 ka pa vem. pomoje nč ni treba. takle mamo. gremo od kle naprej. pa lep dan želim. morm se spokat. na en kosiu grem. se že veselim. čaw itak, dober tek Citiraj Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 itak, dober tek Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 vse to je res...v nekaterih primerih...v tvojem npr.....še zdaleč pa ne pokrije vseh možnosti In kako gre v drugih primerih.... primer...http://en.wikipedia.org/wiki/Emotional_intelligence --- pod Defining emotional intelligence "Current definitions of EQ are inconsistent about what it measures" IQ/EQ/faQ...whatever...vedno se meri razum...odgovor, ki ga v testu obkrožiš, je posledica al logične/leve polovice možganov al desne al nezavednega dela ... ni važn ... odgovor je posledica razuma Bom preštudirala....neki sem pa že... tole kar je pomodreno....mi je dalo mislit Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 sola custvene inteligence Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 ne berem knjig, ki mi niso všeč---kar pa preberem, se pa dobro spomnim, tud za 15 let nazajKristus je umrl celo pred 2000 leti, pa ga človek še kar ne šteka pa saj ne veš kaj vse sem že preštudiral...kaj praktično izkusil, doživel, naredil v življenju...pa se mi ne da dokazovat, škoda cajta(&E) za kaj takega---still, čeprav sem že v penzijisej kul Vidim , da resnično deluješ po enem in istem vzorcu..enak način si uporabil v temi- kako narediti kaj dobrega za človeštvo ..se ti ne ljubi argumentirat...škoda cajta...a da trosiš neumnosti , pa ne...Tamle gor te razumem, če človek prebere 2-43 knjige v 15 letih , si jih lahko zapomni...Daješ nekakšne iztočnice...veš, to me spominja na naše bivanje in boga...je dal iztočnico , pol pa živi, kakor boš izpeljal...ja, to je v redu, sam z napačnim se hočeš poistovetiti...sicer pa...kdo ve ..??Škoda, veš- nekaj začneš...pa nikler do konca...brez veze..no , lepo počivaj v svoji utrujenosti in v naslanjaču... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Zarya* 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Če že mene prašaš ... jst počivam na neudobnem stolu ... Citiraj OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Kdo je pa tebe, detece , kaj vprašal ??' Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Zarya* 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Sej me ni noben, dragi človeček, sam izražam svoje mnenje ... Citiraj OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 peace and love..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Zarya* 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 ... is the right thing for me ... Citiraj OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Sej me ni noben, dragi človeček, sam izražam svoje mnenje ... aha, mnenje o tvojem zadnjičnem počivališču...no, bo že...Saj razumem, da se ti mudi naštepat poste, ampak...vsaj primerno temo si izberi oziroma v teme vtakni poste primerne tematiki... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Zarya* 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Kaj mi zej ti hočeš poveeedaaaat???? Citiraj OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Pih no zdaj pa imam praktični primer....kdaj je treba čustveno inteligenco uporabit..... Mihael ..a si ti šaman Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Zarya* 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Jst bi rekla, da je ... mislm OKUPACIJE STO NA URO !!!! Citiraj OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Kaj mi zej ti hočeš poveeedaaaat???? Ja, boš morda čez ene 5-10 let vedela...imaš še čas... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Zarya* 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Ja itak da bom ... Citiraj OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihael 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 In kako gre v drugih primerih.... icon_smile_shy.gif primer... ok....od očeta prevzameš animus (moškost), od mt pa animo (ženskost)...če njuna zgleda vzameš za avtoritativna če ti nista avtoritativna, zaradi slabe vzgoje npr, potem ju ne prevzameš...v tem primeru si na nek, simboličen način, otrok-sirota...po moški ali po ženski strani...kar pomeni, da sam zgradiš svojo animo/animus....kot motovilka(zlatolaska), ki jo je imela čarovnica zaprta v stolpu.... tako si usvariš en svoj magičen, fantazijski svet...ustvariš svojo animo/animus, ki pa mora kasneje preživet tudi v realnem svetu, je postavljena na preizkus (ko princ osvobodi motovilko - ful lepa zgodbica na to temo drgač, z zelo bogato simboliko...na nek način je otrok-sirota lahko tudi inicijacija v mistika---zato s tem, da si izbereš neavtoritativna starša samo po seb ni nič narobe, to narediš prav s tem namenom-inicijacije nians je seveda malo morje-toliko kot je ljudi, družin... v vsakem primeru pa smo en drugemu učitelji in učenci Citiraj Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihael 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Mihael ..a si ti šaman se niti ne bi rad definiral ali s čim poistovetil šamanski treningi, obredi, zgodbice, plesi, bobni, pipe... včasih se mi zdi kot da bi se to dogajalo v prejšnjem življenju... it was very nice pogrešam... en dan pa spet some place elsewhere Citiraj Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 z otroci se pa nikamor ne mudi... če je človek deležen slabe/pomanjkljive vzgoje (kar smo je bili večinoma vsi), potem ponavad dobro ve, kakšen on ne sme bit do svojih otrok... k enkrat to ve, se mora pa sam še naučit kaj lahko otroku dejansko da.... takoj zatem, ko se nauči kaj lahko sam sebi da---tisto kar njemu starši niso daliMa, klinac...če si slabo vzgojen, seveda veš, kako ne smeš vzgajat otroka, samo, vprašanje je, če pol delaš v skladu s tem vedenjem. Al tud sam postaneš slab starš? Moja dva sta mela bedno vzgojo, nobene ljubezni, podpore, v bistvu mi je fotr enkrat, k sm mu rekla, zakaj je tak pezde do mene in mi ne pokaže, da je ponosen name, ampak me skoz tlač v drek, rekel, da je to del vzgoje, da me ponižuje in govori, da nisem nič vredna in da ne bom nič dosegla zato, ker mu bom jst pol dokazala, da to ni res! Jaka vzgoja. Pa vem, da je bil on na isti način vzgojen, pa tega ni popravil. Pri mat je isto. V bistvu sem jaz njena mama...to me ful jezi, sčasoma vse manj, ker se probam zavedat, da sem si jo sama izbrala. Tko da...ne vem, kolk bom jst kej mela otroke, ker trentuno vem, česa ne počet, vprašanje pa je, če bom to tud izpolnila al bom ista krota postala??? :xx!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihael 4. februar 2007 Prijavi Deli 4. februar 2007 Ma, klinac...če si slabo vzgojen, seveda veš, kako ne smeš vzgajat otroka, samo, vprašanje je, če pol delaš v skladu s tem vedenjem. Al tud sam postaneš slab starš? Moja dva sta mela bedno vzgojo, nobene ljubezni, podpore, v bistvu mi je fotr enkrat, k sm mu rekla, zakaj je tak pezde do mene in mi ne pokaže, da je ponosen name, ampak me skoz tlač v drek, rekel, da je to del vzgoje, da me ponižuje in govori, da nisem nič vredna in da ne bom nič dosegla zato, ker mu bom jst pol dokazala, da to ni res! Jaka vzgoja. Pa vem, da je bil on na isti način vzgojen, pa tega ni popravil. Pri mat je isto. V bistvu sem jaz njena mama...to me ful jezi, sčasoma vse manj, ker se probam zavedat, da sem si jo sama izbrala. jeba je, če so starši kritiki...pa če so ti poleg tega še avtoritativni... potem nehote posvojiš njihov način dialoga---ga vzameš za svoj notranji monolog...pač edin način, ki ga poznaš....potem pa svoj notranji monolog(dialog) uporabljaš zase---kar ni dobr... kakršen notranji monogol uporabljaš zase, takega imaš, precej nujno, tudi za okolico---kar pa spet ni dobr Tko da...ne vem, kolk bom jst kej mela otroke, ker trentuno vem, česa ne počet, vprašanje pa je, če bom to tud izpolnila al bom ista krota postala??? :xx!: bod pozorna na svoj notranji monolog...v čem je enak in v čem je različen govorici tvojih staršev Citiraj Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.