Skoči na vsebino

Čustvena inteligenca

mačky

Recommended Posts

Ja za bogove pa ne... xrolleyesx

S tem nisem mislil, da se imam za nekaj več...bolj sposoben pa ja...! Še dobro, da se ljudje razlikujemo...kajne. xDDx

Zdaj veš zakaj imam "nickname" Santos=Svetec ! x:Dx x;)x x:Xx

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.
Deli na socialnih omrežjih

xsrcx x^x x^x jaz sem tok samozavestna v svojem nezavedanju svojih omejitev, da sem kot gnojilo za najlepše rožice, torej zlo fajn stvar. x:Ix

učimo. :palec:

hihi... :palec: ...ja tko gre (pri učenju vseh skillsov)

http://www.nlpweekly.com/images/nlp_weekly_5_stages_of_learning.gif

http://www.nlpweekly.com/?p=16

Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.

• 4 years later...

Stara sem 60 let, mlajšega videza, starejšega srca. Ne vem, kje naj začnem pisati o temi čustvena inteligenca.

Zato bi za začetek in za mojo prvo objavo postavila vprašanje: v življenju sem bila vse prevečkrat prizadeta in sesuta. Vedno sem se sicer pobrala, a ostale so posledice...

Odpuščanja ne poznam. Moj moto je: po sedmih letih vse še pride nazaj....in takrat bom storila tebi to, kar si ti storil meni.

Berem, da naj bi čustveno inteligentni ljudje lepo ravnali s svojimi znanci, prijatelji,sodelavci...da jih naj poslušajo in imajo vedno v ospredju predpostavko: če mu odgovorim , tako kot ta "nekdo" ne pričakuje, ga prizadenem. Bodi prizanesljiv, bodi realen, prijazen, upoštevaj okoliščine, v katerih živi tvoj sogovornik..... ipd.

Pa se spomnim mojih otroških, šolskih, najstniških let. Let žene, matere, delavke, sodelavke. In ljudi, ki so me obkrožali tedaj. Do potankosti se spomnim, kako so me diskriminirali, poniževali, odrivali...

Sedaj se srečujemo v malem mestu, kjer se vsi poznamo. Mogoče rahel naklon glave za pozdrav, hladen "čau"-še največkrat pa - nič. Ne poznamo se več.

In berem o tem, da je treba odpuščati, se zbližati, ker ta dejanja te razbremenijo in osvobodijo teže grdih spominov.

Jaz naj bi bila torej tista, ki bi gladila nekoč razrito, valovito, pasti polno življenje. Zato, da bo meni lažje? Ah, kje pa. Zakaj pa potem star pregovor: maščevanje je sladko? Mar nimam pravice po 50. letih nekoga spomniti , kaj mi je povzročil? Sem zato hudobna?

Naj bo čustvena inteligenca, ta na novo čaščeni institut, še tako poveličan, glejte, nisem nepismena, sem dokaj izobražena - a preko nečesa, kar čutim, da me je za vse življenje stigmatiziralo prav preko teh mojih soljudi - ne morem. Nisem čustveno inteligentna. In nočem biti.

Kajti: če sem dobra, se mi vrača s hudim. Če sem huda, se mi vrača s še hujšim. Če pomagam, mi večina odreče pomoč, ko jo potrebujem. Če pomagam, rečejo, da "se grem mater Terezo".

Ker sem visoka, vitka in še vedno mladostnega videza, sem etiketirana za domišljavo ali pa "lovim". Ne lovim, ljubezen mojega življenja je tri leta v višjih sferah, upam , da je na svetli zvezdi. Ker sem že čisto zmedena, sem se (zmedeno) odločila, da se skrijem pred ljudmi. Pišem, prejmem kakšno nagrado, in jo maščevalno objavim na facebuku, češ, a ste vi dobili "Cekin

Ma ko jih J..e in odpuščanje je precenjeno.

Zakaj pa vztrajaš v če te prav razumem manjšem kraju? Če te nič ne veže na domačo vas spokaj kufre pa gas, svet je sicer majhen a še vedno zadosti velik in pester da najdeš kaj zase...

Sploh si pa po opisu fajn punca take pa nimajo problemov z navezovanjem kontaktov z zanimivimi ljudmi...

• Lajkam 1
  • Buuuu 1
«Mes chers frères, n'oubliez jamais, quand vous entendrez vanter le progrès des lumières, que la plus belle des ruses du diable est de vous persuader qu'il n'existe pas!»

Vivijana, sploh ti ni treba odpuščat. Lahko seveda živiš z bremeni iz preteklosti.

Se mi pa zdi, da ne razumeš najbolj samega pomena odpuščanja. Jaz recimo v tem sploh kontekstu ne bi govoril o bremenih drugih, trpiš sama. Odpuščanje se ne zgodi nekomu drugemu, ampak v sebi razrešiš tisto, kar te je prizadelo, tako da te ne bremeni več in ne daješ več svoje dragocene pozornosti tistim občutkom. Odpuščanje je tudi opuščanje,..opuščanje misli, ki so nepotrebne in ki ti nič ne koristijo. Če se lahko iz preteklih dogodkov kaj naučiš,..potem seveda,..razmišljaj in pridi do sklepa,..potem nehaj in se osredotoči na sedanjost.

Moja filozofija je ta, da ne želim škodit drugim, če pa drugi prizadanejo mene, pa to pripišem dvema faktorjema:

1. sam sem nekako dovolil, da me nekdo prizadane (iz čustvenega aspekta: isti dogodek nekoga zelo prizadane, nekdo drugi pa se istemu le smeji. Zakaj?)

2. Če je nekdo škodoželjno storil nekaj, kar bi me naj prizadelo, je to njegova težava. Bo že kdaj dobil svojo lekcijo. Ni pa to moj problem sploh.

ja, selitev res ni slaba ideja.

ali pa odkrit pogovor...

ali pa upesnitev trenutkov v življenju, ki so te pestili...

pa potem javen nastop v tvojem kraju.

dotične osebe povabiti x:Dx

ali pa depresija, prepuščanje jezi in zlonamernosti.

možnosti še in še.

vedeti, med drugim, da si na te osebe, katere sovražiš, čustveno navezana.

eno je igra z možnostmi, drugo je brezizhodnost in temu primerna zakrčenost.

ja, selitev res ni slaba ideja.

ali pa odkrit pogovor...

ali pa upesnitev trenutkov v življenju, ki so te pestili...

pa potem javen nastop v tvojem kraju.

dotične osebe povabiti x:Dx

ali pa depresija, prepuščanje jezi in zlonamernosti.

možnosti še in še.

vedeti, med drugim, da si na te osebe, katere sovražiš, čustveno navezana.

eno je igra z možnostmi, drugo je brezizhodnost in temu primerna zakrčenost.

In vse dotične osebe se bodo prepoznale v tvojih verzih, ti jim bodo spremenili odnos do tebe, kaj celo do življenja samega in cela vas bo živela srečno do konca svojih dni.

• Lajkam 1
  • Buuuu 4
«Mes chers frères, n'oubliez jamais, quand vous entendrez vanter le progrès des lumières, que la plus belle des ruses du diable est de vous persuader qu'il n'existe pas!»

In vse dotične osebe se bodo prepoznale v tvojih verzih, ti jim bodo spremenili odnos do tebe, kaj celo do življenja samega in cela vas bo živela srečno do konca svojih dni.

zadostuje, če vivijana sprosti svojo obsedenost ;-)

več o tem je že objemček napisal, jaz samo naštevam par od neskončnih možnosti.

ostali vaščani bodo morali pač objaviti lastne teme v luninem forumu

in temu primerno se jim bomo mi posvetili x:Dx

Dobro je, da človek vsaj enkrat v svojem življenju odkrije, s kom je v resnici živel, s kom se je družil, s kom je delil svojo srečo in žalost.

Obstajajo ljudje, kateri so prikriti hinavci in jih marsikomu ne uspe odkriti nikoli.

Marsikdo je izkusil kruto zgodbo nekakšne zarote, katera se je dogajala v krogu njegovih najbližjih.

Ja odpustiti je lahko, pozabiti pa človek ne more. Vse je nekomu neka lekcija.

Še vedno je najbolje zaupati sebi, drugi pa naj se za zaupanje izkažejo z plemenitejšemi dejanji.

zadostuje, če vivijana sprosti svojo obsedenost ;-)

več o tem je že objemček napisal, jaz samo naštevam par od neskončnih možnosti.

ostali vaščani bodo morali pač objaviti lastne teme v luninem forumu

in temu primerno se jim bomo mi posvetili x:Dx

Ker je to naša naloga, poslanstvo in življenska izpolnitev/radost.............

x;)x x:px

Ker je to naša naloga, poslanstvo in življenska izpolnitev/radost.............

x;)x x:px

Tvoja čustva pa nekomu res niso všeč, saj kasiraš minuse, kot za stavo.

Vsak ima svoja čustva, pa tudi tvoja niso vedno slaba. x:o)x

Tvoja čustva pa nekomu res niso všeč, saj kasiraš minuse, kot za stavo.

Vsak ima svoja čustva, pa tudi tvoja niso vedno slaba. x:o)x

Čustveno se odziva tisti ki minuse tala. Čustvom ne moreš dati nobenega predznaka niso ne slaba ne dobra so samo zrcalo plesa neuropeptidov in receptorjev.

Imam pa oboževalce tako kot vsak, samo da moji največji pač ne prenesejo ogledala, veš to so tisti ki se ne "marajo izpostavljat" in namesto da ubesedijo kar jih moti tako neosebno in anonimno pritisnejo tipko -.....

Sam ko se mi pa zazdi da bi kak plus pokasiral je pa taktika znana, samo v isti rog začneš tulit kot bejbe in kak lep in čustven link kam napopaš pa kak sentiš komad... SE ZAČNEŠ STRINJAT Z ALENKO...

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Nekateri se še vedno ne upajo zlesti izpod maminega krila.

Ko gledam ljudi, kateri se celo življenje oklepajo maminega krila, vsak dan bolj postajajo popolnoma isti. Ista pamet, ista razmišljanja.

Tudi enak videz imajo. Kaj nam to pove ? :vragec:

Včasih preveč čustev škodi. :inocent:

Capt, dal sem ti plus, a nevem, če bo zdržal pred to objavo.. xDDx

• Lajkam 1
  • Buuuu 1

Nekateri se še vedno ne upajo zlesti izpod maminega krila.

Ko gledam ljudi, kateri se celo življenje oklepajo maminega krila, vsak dan bolj postajajo popolnoma isti. Ista pamet, ista razmišljanja.

Tudi enak videz imajo. Kaj nam to pove ? :vragec:

Včasih preveč čustev škodi. :inocent:

Capt, dal sem ti plus, a nevem, če bo zdržal pred to objavo.. xDDx

:palec: jst tud teb, sam moj tebi bo obstal ker tebe majo bejbike rade....

Če je v nas neko čustvo ga z samim zanikanjem ne bomo izničili lahko ga samo potisnemo v podzavest, kjer bo čakalo na pravi moment da skoči ven...

ZATO ČE SE TI SOVRAŽI KOGA GA DAJ, ko boš eno z čustvom sovraženja in se boš hkrati popolnoma sprejemala boš lahko spustila prej je samo pingpong.

Vse visokoleteče duše, ki ti opevajo odpuščanja so pač že na taki razvojni stopnji da se njih ta čustva ne dotaknejo ker so Narayan..

Če je v nas neko čustvo ga z samim zanikanjem ne bomo izničili lahko ga samo potisnemo v podzavest, kjer bo čakalo na pravi moment da skoči ven...

ZATO ČE SE TI SOVRAŽI KOGA GA DAJ, ko boš eno z čustvom sovraženja in se boš hkrati popolnoma sprejemala boš lahko spustila prej je samo pingpong.

Vse visokoleteče duše, ki ti opevajo odpuščanja so pač že na taki razvojni stopnji da se njih ta čustva ne dotaknejo ker so Narayan..

Odpuščanje ne pomeni, da se s čustvi ne soočaš. Se strinjam s tabo, da se je dobro poglobit v čustvo, še posebej če je močna reakcija,.. da vidiš kaj ga povzroča (pa ne mislim na zunanje dražljaje), mogoče je tudi kakšen vzorec, ki se ponavlja. Ko pa predelaš in premisliš, je pa fajn spustit in it dalje. Um je treba znat uporabljat.

Sicer pa tudi sam pišeš o odpuščanju: "ko boš eno z čustvom sovraženja in se boš hkrati popolnoma sprejemala boš lahko spustila prej je samo pingpong." A si morda visokoleteča duša? x;)x

Odpuščanje ne pomeni, da se s čustvi ne soočaš. Se strinjam s tabo, da se je dobro poglobit v čustvo, še posebej če je močna reakcija,.. da vidiš kaj ga povzroča (pa ne mislim na zunanje dražljaje), mogoče je tudi kakšen vzorec, ki se ponavlja. Ko pa predelaš in premisliš, je pa fajn spustit in it dalje. Um je treba znat uporabljat.

Sicer pa tudi sam pišeš o odpuščanju: "ko boš eno z čustvom sovraženja in se boš hkrati popolnoma sprejemala boš lahko spustila prej je samo pingpong." A si morda visokoleteča duša? x;)x

Ne spustiš nič, samo stran pade.....

Drugačen pristop ki ne OPEVA odpuščanja kot vzrok ampak posledico.....

Odpuščanje...So že drugi povedali bistvo...v detajle se pa ne bi spuščal...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

Tehnično gledano gre pri odpuščanju za prekinitev določenih energijskih vezi lahko tudi karmičnih...Dokler je človek na nekoga jezen mu s tem posveča čas in energijo...Vsaka misel in čustvo se štejeta...In potem mu zmanjka energije za druge stvari...Niso pa jetra edina, ki trpijo pri temu, je še glava, živci...s tem pa posledično celo telo...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

Pri tapravem odpuščanju se gre nad nivo čustev in misli, gre se vsaj na buddhično raven oz. nivo srca...šele tam je pravo odpuščanje in šele tam lahko pride lahko do drastičnih sprememb na bolje...vsi nivoji pod tem so samo predpriprava oz. drugače rečeno manjša odpuščanja...Včasih človek ne more vse takoj odpustiti, ampak mora delček po delček...Tudi počasi se daleč pride...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

Ali mora človek nujno odpustiti določene zadeve drugim, ki so ga užalili, prevarali, itd...Ni treba, samo potem naj se ne pritožuje, če ima kakšne večje zdravstvene probleme...in seveda če se mu dogajajo slabe stvari v življenju...Sicer pa velja, če se take zadeve dogajajo da morajo biti vzroki za to...In če se vzame v računico še pretekla življenja potem počasi vse postaja bolj jasno...nismo bii vsi ljudje angelčki...Zakon fizike pa itak pravi podobno privlači podobno...Take vibracije kot ima človek v sebi in take kot jih oddaja take dobiva...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

Dolgoročno gledano maščevanje za moje pojme ni sladko, ampak grenko...Maščevanje je podobno kot droga...blaženost za par ur...ko pa pride do stranskih učinkov ali posledic zna biti pa hudo...In če dam primerjavo z džankijem, zakaj bi se pa moral on odvajat...Saj se mu ni treba...tralala...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/OK2.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...