Skoči na vsebino

Kako narediti največ dobrega za človeštvo?

El Nino

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Jaz pa sem se počasi usmeril v to smer...z mojim športom želim si pridobit veliko pozornosti... x^x nato se bom usmeril v dobrodelne akcije, želim si ustvarit eno ORG., kot so ( Unicef, Rdeči Križ itn.), s tem da bo ta mal boljše delovala !! x^x

Želim si pomagat otrokom, ki so manj srečni od naših in tistim, ki so bili prizadeti od vojn, raznih Virusov ( Afrika ), lakota, nasilja...! x:)x  x:)x  x:)x  x:)x

V bodoče, ko bom imel več časa zase in za svojo bodočo družino...želim si posvojit enega otroka, pač ena sirota manj na tem Svetu ! x;)x  :palec:

Želim se bojevat proti nasilju ženksam in otrokom, kot je navedeno zgoraj ! :vragec:

Tud knjigo bom napisal o tem...!! x;)x  :palec:

:2src: :palec: xsrcx

spet se mi je na bolš poslabšal
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 83
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Že kake pol leta intenzivno razmišljam, da bi šla kot prostovoljka za mesec dni v Afriko pomagat otrokom, ljudem... Sm najprej mislila kar v kak slo misijon, nakar se spomnim, da je en slo misijonar na Madagaskarju, Opara al kaj že. Problem je nastal, ko se ni dalo dobit (no, vsaj jst nism znala najti na netu) nobene info o njem oz njegovem delovanju.

Nakar je prejšnji teden v Nedelu pisalo o Mihi Logarju iz KR, ki je ustanovil v Ugandi društvo Edirisa. Prostovoljci (večinoma iz SLO-juhej) učijo otroke plavanja in ročnih del, ter jih spodbujajo h branju...u glavnem, jst mam narjen itak en lev fax (marketing)...službe so bl tko...no, znam pa plavat, brat, pa štrikat tut x8Dx

Ne vem ,al sm sam jst taka, ampak men je lajf tuki kr neki, polno enga pehanja za dnarjem, prostitucija (duševna), rektalnega alpinizma...men se vse skupi gabi!! :xx!:

Nekako čutim , da je prišel čas, da naredim nekaj. Tretjino življenja (28) sem že doživela, naredila nism pa še čisto nič - vsaj konkretnega ne. Konkretno=na karmični ravni.

Delam kot tajnica v dobro stoječi firmi za male tolarčke. Sploh se mi zdi, da sem sposobna veliko več, kar delam sedaj. Pri nas v firmi napredujejo itak sami rektalni alpinisti - ne sposobni - te se hitro zatolče nazaj v sivino povprečja - važno je da lezeš nekomu v rit, mu prikimavaš, se duševno prostituiraš, za nekaj fičnikov več na mesec. Hvala lepa, za prodano dušo.

Prijatelji mi govorijo, da sem veliko naredila že s tem, ko sem se odselila od doma, živim na svoje karte, parim ljudem sem "pomagala" (spodbujala, porinla=brcnila koga, da se je pomujal) pri pridobivanju izobrazbe (občutek je res krasn, sem zelo ponosna nanje, da so si izboljšali izobrazbo kot osnovo, sam v bistvu so vse naredili sami, (verjetno bi tudi brez mene?), sam to ni to. Delala sm tut pr Rdečem križu kt prostovoljka, sam sm nehala, ker je to čista Mafija, pa se zamalo zdi.

Fantu se zdi moja ideja ful čudna. Meni, da bi blo bolje, če bi zamenjala službo, se zaposlila v marketingu (in delala cele dneve in vikende). Naredila kariero. Men je bl važna kvaliteta življenja, v smislu razvijanja same sebe, nadaljevanja neke Poti ki jo morm prehodit. Imam astrološke dispozicije bojevnice in me tale prisiljena pasivnost, prilagojenost sistemu (uniformiran konformizem), apatija življenja davi.

Mislm ne bi rada na smrtni pojstli ugotavljala, kaj vse bi lahko nardila pa nisem, ker...me je dnar/strah notr potegnu.

Fantu se zdi moja ideja ful čudna. Meni, da bi blo bolje, če bi zamenjala službo, se zaposlila v marketingu (in delala cele dneve in vikende). Men je bl važna kvaliteta življenja, v smislu razvijanja same sebe, izboljšati, olajšati težave tega sveta. Kako ideološko se tole bere, sam kaj pa vem.

A sem čudna? x?x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

ah kje, si normalna, hvalabogu, si v letih (okol saturnovega povratka), ko je dosti 'logicno' in naravno (tudi) taksno razmisljanje... da nekak osmislis svoj lajf, zdaj sele nekako zoris.

Cist stekam, kaj mislis, in se mi zdi zelo kul.

Pa lepo, strnjeno si napisala.

:palec: :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Že kake pol leta intenzivno razmišljam, da bi šla kot prostovoljka za mesec dni v Afriko pomagat otrokom, ljudem... Sm najprej mislila kar v kak slo misijon, nakar se spomnim, da je en slo misijonar na Madagaskarju, Opara al kaj že. Problem je nastal, ko se ni dalo dobit (no, vsaj jst nism znala najti na netu) nobene info o njem oz njegovem delovanju.

Nakar je prejšnji teden v Nedelu pisalo o Mihi Logarju iz KR, ki je ustanovil v Ugandi društvo Edirisa. Prostovoljci (večinoma iz SLO-juhej) učijo otroke plavanja in ročnih del, ter jih spodbujajo h branju...u glavnem, jst mam narjen itak en lev fax (marketing)...službe so bl tko...no, znam pa plavat, brat, pa štrikat tut x8Dx

Ne vem ,al sm sam jst taka, ampak men je lajf tuki kr neki, polno enga pehanja za dnarjem, prostitucija (duševna), rektalnega alpinizma...men se vse skupi gabi!! :xx!:

Nekako čutim , da je prišel čas, da naredim nekaj. Tretjino življenja (28) sem že doživela, naredila nism pa še čisto nič - vsaj konkretnega ne. Konkretno=na karmični ravni.

Delam kot tajnica v dobro stoječi firmi za male tolarčke. Sploh se mi zdi, da sem sposobna veliko več, kar delam sedaj. Pri nas v firmi napredujejo itak sami rektalni alpinisti - ne sposobni - te se hitro zatolče nazaj v sivino povprečja - važno je da lezeš nekomu v rit, mu prikimavaš, se duševno prostituiraš, za nekaj fičnikov več na mesec. Hvala lepa, za prodano dušo.

Prijatelji mi govorijo, da sem veliko naredila že s tem, ko sem se odselila od doma, živim na svoje karte, parim ljudem sem "pomagala" (spodbujala, porinla=brcnila koga, da se je pomujal) pri pridobivanju izobrazbe (občutek je res krasn, sem zelo ponosna nanje, da so si izboljšali izobrazbo kot osnovo, sam v bistvu so vse naredili sami, (verjetno bi tudi brez mene?), sam to ni to. Delala sm tut pr Rdečem križu kt prostovoljka, sam sm nehala, ker je to čista Mafija, pa se zamalo zdi.

Fantu se zdi moja ideja ful čudna. Meni, da bi blo bolje, če bi zamenjala službo, se zaposlila v marketingu (in delala cele dneve in vikende). Naredila kariero. Men je bl važna kvaliteta življenja, v smislu razvijanja same sebe, nadaljevanja neke Poti ki jo morm prehodit. Imam astrološke dispozicije bojevnice in me tale prisiljena pasivnost, prilagojenost sistemu (uniformiran konformizem), apatija življenja davi.

Mislm ne bi rada na smrtni pojstli ugotavljala, kaj vse bi lahko nardila pa nisem, ker...me je dnar/strah notr potegnu.

Fantu se zdi moja ideja ful čudna. Meni, da bi blo bolje, če bi zamenjala službo, se zaposlila v marketingu (in delala cele dneve in vikende). Men je bl važna kvaliteta življenja, v smislu razvijanja same sebe, izboljšati, olajšati težave tega sveta. Kako ideološko se tole bere, sam kaj pa vem.

A sem čudna? x?x

Meni se zdi, da si, pa ne mi zdaj zamerit....je enkrat Astra podala eno dobro idejo, kako pomagat našim slovenskim otrokom....

Ne moreš verjet koliko jih ne zna plavat in koliko jih ima težave v šoli in koliko si jih želi človeške bližine...

Ma sej, mogoče nisi ti čudna, mrbit sem pa jst xrolleyesx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

<{POST_SNAPBACK}> eno dobro idejo, kako pomagat našim slovenskim otrokom....

Ne moreš verjet koliko jih ne zna plavat in koliko jih ima težave v šoli in koliko si jih želi človeške bližine...

Glej, dve leti sem delala kot prostovoljka pri Rdečem križu, med poletnimi počitnicami sem bila "vzgojiteljica" za kolonije otrok iz socialnega dna v zdravilišču na Debelem rtiču. Odgovorna sem bila za 17 otrok v starosti od 5-14let. Z otroki delat je blo prov fino (čeprou si na koncu dneva izmozgan tako psihično kot fizično), pravi boj se je bíl z Upravo zdravilišča, tut RK se je izkazal za mafijo - pobral so zelo veliko keša, dali pa zelo malo (za otroke da bo jasno). Mah, sej je brez veze tuki razlagat kaj pa zakaj...verjemi, imam dovolj izkušenj s t.i."dobrodelnimi" institucijami, ki so v svojem bistvu leglo pokvarjenosti , grabežljivosti, hinavščine, organizacije, ki ima glavno in edino poslanstvo legalen bypass denarja na zasebne račune.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

sem tud sama pomislila, kar je Lia napisala, pa istocasno pomislila tudi, da najbrz pac zato, saj si napisala, ker ne zaupas pac, zal...

stekam...

V bistvu zalostno, da zarad tega nekdo potem ne pride do pomoci o. se slednja zaradi pohlepa izgubi vmes.

zadnjic sem razmisljala, da je NAJHUJSI greh POHLEP.

Najhujsi, ker povzroci delovanje 'prek trupel'.

To je najvecji strup clovestva.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pohlep, tole si pa dobro rekla.. :palec: ...sem sama iskala besedo in je nisem našla.

Lia, zdaj si me spomnila...sama že uresničujem.Bila sem na roditeljskem sestanku pri sinu in seveda bilo govora o problemih pri učenju...pa sem se ponudila, tako imam zdaj kar nekaj dijakov na listi.

Cookie, veš tako je, nagledala sem se tudi teh prostovoljnih taborov v Afriki...pa sem mal :o|o: .čeprav sem slišala, da so Slovenci res :palec: ..tudi v Gani obstaja ena taka vas.Če še imaš mal pameti, ne hodi v Afriko...popolnoma te zasvoji...in nikoli več se tega ne znebiš, v sebi.

In ni vse tako idealistično, sem ravno brala, kako poteka pomoč po cunamiju.pridejo prostovoljci, da čistijo ruševine.če zračunaš, koliko stanejo letalske karte in njihovo osnovno bivanje, hitro spoznaš, da bi lahko bila pomoč drugače kanalizirana.Z denarjem, ki ga porabi 10 prostovoljcev, bi lahko plačali mesec dni 70 domačinov.Ki bi postorili enako, pa še nekaj bi zaslužili, da se izkopljejo iz najhujšega.

razni Unicefi, pa RK-ji so močno povezani s politiko in so velikokrat krinka za druge zadeve, o misijonih pa tako imam svoje mnenje.To je pomoč, samo skozi le-to prinašajo s seboj našo vero.V bistvu gre za širjenje krščanstva... xrolleyesx

Pomoč je potrebna tudi pri nas, samo ozreti se je treba okoli sebe.Otroci, ostareli...nekaj naredi država preko javnih del, zanimivo, ko sem spraševala okoli, sem izvedela, da so bile tudi instrukcije preko javnih del, za tiste, ki rabijo pomoč...samo, kaj, ko je denarja za to vedno manj.

Iti v Afriko in pomagati revnim, se sliši tako nekaj posebnega, nadahnjenega...pomagati ljudem okoli sebe zveni precej manj imenitno.

Začni s prostovoljstvom tukaj, pa boš potem videla...

Astra

Per aspera ad astra

• 1 year later...

kjerkoli clovek cuti, da bi pomagal in tudi pomaga je dobrodoslo. pa naj si bodi doma, ali pri sosedu ali pa v afriki. v tem smislu je o pravilih in o tem kaj je boljse, govoriti preprosto neumesno.

dejstvo je, da imajo nekatere organizacije pri nas urejeno, da mladi lahko pomagajo po celem svetu, kjer so kampi.... tukaj ne gre samo za pomoc, temvec tudi za to, da si mladi razsirijo obzorje, spoznavajo svet, so tudi motivirani tudi na tak nacin. vem kaj to pomeni. tako oseba zamenja okolje, se premakne iz neke zafiksirane okolice v neko, kjer nekaterih zafiksiranosti ni, in kjer so spet druge...

to kar mladega evropejca privlaci v afriki je obratno kar verjetno privlaci nekega africana iz vasi... zato prihaja do izmenjav na tak ali drugacen nacin.

ker pac african tezje pride v evropo kakor obratno, je tudi africanu srecnje z nekim skandinavecm verjetno zanimiva izkusnja, ki ga v neki smeri tudi motivira.

Tako je logicno ter dobrodoslo in zazeljeno da mladi pomagajo v tujini in ne samo doma. Tisti, ki se utrudi pomagati v tujini, pa se vedno lahko priskoci na pomoc doma, ce tako zeli.

bi bilo dejansk dobr it v Afriko pogledat...in na ta način mal v pogon spravit energijo sočutja. ko človek bere nekaj v časopisu ali gleda po tv, se kar hitro lahko distancira od tragedije žrtve...na tak način, da najde eno ključno značilnost, ki ga loči od žrtve in si misli, da je to nekje daleč, da se mu kaj takega ne more zgodit...Grki so vedeli čemu uprizarjajo tragedije...danes smo preveč otopeli, ni več prave "ostrine" življenja, na ta način tudi zgubljamo oz. pozabljamo vrednote...majhni problemčki tudi posledično dobijo večjo težo....
Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.

ja sej, kaj pa je dones sploh še normalno? svet je podivjan, folk nori, podnebje se spreminja, vse se spremnija, nekaj na boljše, velik pa na slabše... kapitalizem se spremnija v fevdalizem in vse se vrti okol denarja in moči, orožja - posledično vojne, ki morajo biti, da se ne ustavi ta cirkulacija denarja in moči... In kaj lahko kdo spremeni??

En predsednik Drnovšek ne mora nič, kaj šele navaden smrtnik... lepo pa je sanjat in fantazirat o herojstvu...

honor and respect

lih prebrau celo temo... pa bom še jes en svoj mnenje dodau...

mati terezija... kapo dol. ni kle kej... in poleg usega dobrega je uspela tisočim dopovedat, da svet ni pošten... da so revčki.... jaka pomoč xrolleyesx

misionarstvo... ja prou. sam, a ni mogoč to samo nabijanje svojga ega. govorim zato, k sem sam tut o tem resn razmišlou...

če češ pa kej dobrga nardit, pa res ni teško x:)x greš na pir peš skoz gozd, pa sprot eno vrečko smeti pobereš... al pa komu dobr dan rečeš... loh koga pobožaš...

bo že mogoč držal, da če hočeš spremeniti svet, spremeni sebe... konc koncou, druzga itak ne moreš x^x

pa lp. janko

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

če češ pa kej dobrga nardit, pa res ni teško x:)x greš na pir peš skoz gozd, pa sprot eno vrečko smeti pobereš...pa lp. janko

:palec: x:)x xyesx

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

en ne more dosti, vec nas pa lahko zelo veliko!

sam obupat ne smemo! x^x ker, ravno mi sami lahko najvec naredimo... najprej pri sebi; in s koraki na sebi v korak z drugimi.... skupina ima vedno moc, pa ce je se tako mala. in tam kjer je moc, je podpora. pot zdruzevanja.

...In kaj lahko kdo spremeni??

En predsednik Drnovšek ne mora nič, kaj šele navaden smrtnik... lepo pa je sanjat in fantazirat o herojstvu...

en ne more dosti, vec nas pa lahko zelo veliko!

sam obupat ne smemo! x^x ker, ravno mi sami lahko najvec naredimo... najprej pri sebi; in s koraki na sebi v korak z drugimi.... skupina ima vedno moc, pa ce je se tako mala. in tam kjer je moc, je podpora. pot zdruzevanja.

mah, sej janko se s tabo čist strinja u bistvu. če mal naprej pomislm, bi biu svet loh u trenutku čist drgač. sam usak sebe bi mogu spremenit. a ne bi blo fajn. usi naenkrat x:)x x:)x x:)x

a se spomnš 17 oktobra? :palec:

lih prebrau celo temo... pa bom še jes en svoj mnenje dodau...

mati terezija... kapo dol. ni kle kej... in poleg usega dobrega je uspela tisočim dopovedat, da svet ni pošten... da so revčki.... jaka pomoč xrolleyesx

misionarstvo... ja prou. sam, a ni mogoč to samo nabijanje svojga ega. govorim zato, k sem sam tut o tem resn razmišlou...

če češ pa kej dobrga nardit, pa res ni teško x:)x greš na pir peš skoz gozd, pa sprot eno vrečko smeti pobereš... al pa komu dobr dan rečeš... loh koga pobožaš...

bo že mogoč držal, da če hočeš spremeniti svet, spremeni sebe... konc koncou, druzga itak ne moreš x^x

pa lp. janko

Ne vem glih kaj toliko ljudi moti oz. se obešajo na nekakšno nabijanje ega ...je to res velik greh ??' Človek bi se moral postavit v kožo vseh teh mislionarjev pa bi videl ego- pogruntal bi , da ga sploh več nima..sploh omenjati mati terezijo...

MIslim , da je tako mnenje - o pomoči in egu / negativno gledanje in omaloževanje dobrote / le mnenje ljudi, ki sami niso pripravljeni pomagati, ker nimajo "jajc" za to , ker jih bolj skrbi njihov trebušček, udobje in mirna ritka, pa ne bi radi obremenjevali svojih nežnih/ brez ega / glavic in srčkov s tem tako pokvarjenim, kot je pomoč drugim.

mislim, vse skupaj tako gledanje - je en drek..to ni iskanje dlake v jajcu , temveč sproščanje svojih skritih občutkov krivde z reflektiranjem skozi obsojanje tistih, ki so pač drugačni...brez veze

xegox

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Ne vem glih kaj toliko ljudi moti oz. se obešajo na nekakšno nabijanje ega ...je to res velik greh ??' Človek bi se moral postavit v kožo vseh teh mislionarjev pa bi videl ego- pogruntal bi , da ga sploh več nima..sploh omenjati mati terezijo...

MIslim , da je tako mnenje - o pomoči in egu / negativno gledanje in omaloževanje dobrote / le mnenje ljudi, ki sami niso pripravljeni pomagati, ker nimajo "jajc" za to , ker jih bolj skrbi njihov trebušček, udobje in mirna ritka, pa ne bi radi obremenjevali svojih nežnih/ brez ega / glavic in srčkov s tem tako pokvarjenim, kot je pomoč drugim.

mislim, vse skupaj tako gledanje - je en drek..to ni iskanje dlake v jajcu , temveč sproščanje svojih skritih občutkov krivde z reflektiranjem skozi obsojanje tistih, ki so pač drugačni...brez veze

xegox

ja napizdu si me pa tko, da sm mogu prou it še enkrat prebrat, kwa sm tolk mem seku brez da bi kej pomislu... in janko je pogruntu, da se sam s sabo še zmer strinja. pa poglejva. mati tereziji je janko dal kapo dol. pa še zmer mislim, da je ljudi treba spodbujat u smeri upanja in vere, da je vse mogoče, ne pa u stilu prid bogi bogi. sej si res revček... k da bi šinfou precednika, na volitve pa ne hodu...

tud z misionarstvom se janko strinja in ga spoštuje, sam ko sm pa sam razmišlu o tem, sem pa res pršu do tega, da bi to naredu bl zase, k pa za druge. sej me je mal sram, sam takle mam.

škoda k nism neki retorik, pa da bi znou povedat tko, da bi tut ti loh ujel poanto. tole je biu u bistvu post upanja. da če češ kej dobrga pa koristnga nardit, ni lih treba u afriko pa celga žiulenja posvetit temu, da loh sprot pa ves čas to počneš vsepovsod, brez da se odpoveduješ lajfu k ga maš.

pa nikjer se ne vidm, da bi kogarkoli obsojou, tko k mi očitaš. z zadnjo tvojo se pa sploh strinjam. brez veze.

pa lp. janko

ja napizdu si me pa tko, da sm mogu prou it še enkrat prebrat, kwa sm tolk mem seku brez da bi kej pomislu... in janko je pogruntu, da se sam s sabo še zmer strinja. pa poglejva. mati tereziji je janko dal kapo dol. pa še zmer mislim, da je ljudi treba spodbujat u smeri upanja in vere, da je vse mogoče, ne pa u stilu prid bogi bogi. sej si res revček... k da bi šinfou precednika, na volitve pa ne hodu...

tud z misionarstvom se janko strinja in ga spoštuje, sam ko sm pa sam razmišlu o tem, sem pa res pršu do tega, da bi to naredu bl zase, k pa za druge. sej me je mal sram, sam takle mam.

škoda k nism neki retorik, pa da bi znou povedat tko, da bi tut ti loh ujel poanto. tole je biu u bistvu post upanja. da če češ kej dobrga pa koristnga nardit, ni lih treba u afriko pa celga žiulenja posvetit temu, da loh sprot pa ves čas to počneš vsepovsod, brez da se odpoveduješ lajfu k ga maš.

pa nikjer se ne vidm, da bi kogarkoli obsojou, tko k mi očitaš. z zadnjo tvojo se pa sploh strinjam. brez veze.

pa lp. janko

Saj nisem napizdu glih tebe, to je splošno povedano, glede kar celega kupa postov v smislu- delati dobro je nekakšna past- za ego recmo itd,itd...Kaj kur...tle ima to veze, to govorim, a je slabo, če človek dela dobro...al kaj..al rabi celo psihoanalizo o vzrokih , porivih, namenih, skritih težnjah, pranju rok in duše pa take neumnosti naprej...Mislim, da je pomembneje ČE / DA/ človek dela dobro , ne pa to, čemu je to storil...kva pa misliš, da je pomembno za nekoga k potrebuje pomoč- da jo sprejme, ali da pol tuhta kaj je hgotel dobrotnih s tem storiti in ali ga je -njega reveža- nekako recmo - duhovno izrabil...TO je brez veze, o tem govorim...O negativnostih pri dobrih delih sem pa zgoraj dovolj nazorno napisal, kaj mislim, kdo se utaplja v takih mislih...

Pa sploh ni treba it v afriko/ tisto sem povzel sam po misionarjih/ , maš na prvem vogalu, ma ja, še morda iz bloka ne rabiš stopit...pa imaš ljudi, ki rabjo tvojo pomoč...pol pa človeček ne pomaga , pol se pa sam sebi opravičuje, ma kaj mu bo moja pomoč, saj bo le začasna...malo morgen..pomagat je treba, ne pa filozofirat in razglabljat...pa kakšno politiko in strašno učene globoke misli noter mešat...

Pa ti janko- absolutno ni letel na tebe kot osebno, ko bo , bom to povdaril, zdaj nisem- je povsem splošno...

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Saj nisem napizdu glih tebe, to je splošno povedano, glede kar celega kupa postov v smislu- delati dobro je nekakšna past- za ego recmo itd,itd...Kaj kur...tle ima to veze, to govorim, a je slabo, če človek dela dobro...al kaj..al rabi celo psihoanalizo o vzrokih , porivih, namenih, skritih težnjah, pranju rok in duše pa take neumnosti naprej...Mislim, da je pomembneje ČE / DA/ človek dela dobro , ne pa to, čemu je to storil...kva pa misliš, da je pomembno za nekoga k potrebuje pomoč- da jo sprejme, ali da pol tuhta kaj je hgotel dobrotnih s tem storiti in ali ga je -njega reveža- nekako recmo - duhovno izrabil...TO je brez veze, o tem govorim...O negativnostih pri dobrih delih sem pa zgoraj dovolj nazorno napisal, kaj mislim, kdo se utaplja v takih mislih...

Pa sploh ni treba it v afriko/ tisto sem povzel sam po misionarjih/ , maš na prvem vogalu, ma ja, še morda iz bloka ne rabiš stopit...pa imaš ljudi, ki rabjo tvojo pomoč...pol pa človeček ne pomaga , pol se pa sam sebi opravičuje, ma kaj mu bo moja pomoč, saj bo le začasna...malo morgen..pomagat je treba, ne pa filozofirat in razglabljat...pa kakšno politiko in strašno učene globoke misli noter mešat...

Pa ti janko- absolutno ni letel na tebe kot osebno, ko bo , bom to povdaril, zdaj nisem- je povsem splošno...

xegox :palec:

ma sej sem te šteku, pa nauš mislu... nit za moment biu kej jezn al pa kej. sam k sm ti lih jes

žiuc dvignu, da si se razpisu, pa sem na 1114. osebo ednine povedu x^x itak se pa u bistvu do ene mere strinjava, se mi zdi. pa lp. janko

Janko tu se pa strinjam, le tisto o božanju je lahko malo sporno x:o)x x:)x

Tudi sam raje konkretno posamezniku pomagam, seveda v okviru svojih zmožnosti, saj od Jeleniča naprej raznim organizacijam ne zaupam več in jih tudi ne podpiram več. Žal.

celoten zakon bodi: delaj kar sam hočeš x;)x

A ni to mal telemitsko? Meni se to zdi precej egoistično. Pa še problem je v tem, da ni tako enostavno vedeti, kaj hočemo. Danes hočem eno stavr, jutri nekaj drugega? Kaj sploh hočem?

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

A ni to mal telemitsko? Meni se to zdi precej egoistično. Pa še problem je v tem, da ni tako enostavno vedeti, kaj hočemo. Danes hočem eno stavr, jutri nekaj drugega? Kaj sploh hočem?

dejanja so tista, ki govore - če si predstavljaš dejanja v okviru te filozofije kot egoistična, potem to lahko sodiš po sebi...po meni ne moreš, saj mojih dejanj ne poznaš x;)x

če praviš, da "ni enostavno vedeti kaj hočemo", to spet lahko rečeš zase, ne zame....če ti to predstavlja problem, ga tebi predstavlja, meni osebno ga ne

to pa je tudi bistvo te filozofije; "delaj kar sam hočeš" pomeni, da ne govori drugemu kaj naj bi on počel x8Dx

vsak ve zase....če ve. morala je za slabiče in lenuhe. za take, ki se jim ne da raziskovat, kaj jim paše počet

če bi rad nekomu pomagal, pomagaj. to je edini pravi motiv, da nekaj človek naredi. iz pristne želje. ne zato ker morala tako pravi

ali zato ker ti je nekdo drug to rekel. ali zato ker bi hotel biti "dober". ali zato ker bi človek hotel "biti bližje Bogu" ali... milijon napačnih razlogov

delaj kar sam hočeš. delaj kar ti paše. bulletproof

Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...