Matjaž Bogdan 24. januar 2007 Prijavi Deli 24. januar 2007 dejanja so tista, ki govore - če si predstavljaš dejanja v okviru te filozofije kot egoistična, potem to lahko sodiš po sebi...po meni ne moreš, saj mojih dejanj ne poznaš če praviš, da "ni enostavno vedeti kaj hočemo", to spet lahko rečeš zase, ne zame....če ti to predstavlja problem, ga tebi predstavlja, meni osebno ga ne to pa je tudi bistvo te filozofije; "delaj kar sam hočeš" pomeni, da ne govori drugemu kaj naj bi on počel vsak ve zase....če ve. morala je za slabiče in lenuhe. za take, ki se jim ne da raziskovat, kaj jim paše počet če bi rad nekomu pomagal, pomagaj. to je edini pravi motiv, da nekaj človek naredi. iz pristne želje. ne zato ker morala tako pravi ali zato ker ti je nekdo drug to rekel. ali zato ker bi hotel biti "dober". ali zato ker bi človek hotel "biti bližje Bogu" ali... milijon napačnih razlogovdelaj kar sam hočeš. delaj kar ti paše. bulletproof Ne bi se strinjal, da je morala nekaj napačnega- v bistvu je dobra osnova za dejstvovanje -iz aspekta- bolje nekaj kot pa nič !! Vsakemu pač ni dano raziskovat notranjih občutkov, pa vseeno dajejo in delajo dobro in s tem še niso prekršili nikakršnega recmo- kozmičnega zakona.Tamle gor sem že napisal, da je brez pomena iskati v dobrih delih nekakšne negativizme in skrite porive ...čemu komplicirati prerosta dajanja ...ali dejajnja ??'Napačni razlogi...s tem- NAPAČNI se absolutno ne strinjam- tole je glih za filozofe brez akcije, tukaj sam sebi skačeš v usta- bolj se s tistim strinjam, ko si napisal - če hočeš- pomagaj !! to je to, brez razpredanja čemu in zakaj ..preveč razglabljanja lahko prinese tudi manjšo učinkovitost, ker ti osredotočanje na ozadja pobira energijo, čas in voljo...Milim, da so/ merjeno po učinku- kar je tule oz. iz gledanja oseb , ki pomoč potrebujejo najbolj pomembno / najbolj pomembni sadovi dobrih del...da nekdo dobi tisto kar sam ne zmore, kar nima, kar mu ni dano...tudi dobi..Zdajle se ne bom spuščal v teze o upravičenosti potreb itd, omenil bi le še to, da vsekakor je zelo važen pristop, da človek pomaga, ne da bi pohodil dostojanstvo in samozavest tistega , ki to potrebuje...tudi pri pomoči je treba imati spoštovanje do unega , ki to rabi, če ne se pa res začne zadeva majati, glede pozitiva in negativa...tole bi bilo le moje mnenje, vsak ma svoje...tako je to... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihael 24. januar 2007 Prijavi Deli 24. januar 2007 Ne bi se strinjal, da je morala nekaj napačnega- v bistvu je dobra osnova za dejstvovanje -iz aspekta- bolje nekaj kot pa nič !! Vsakemu pač ni dano raziskovat notranjih občutkov, pa vseeno dajejo in delajo dobro in s tem še niso prekršili nikakršnega recmo- kozmičnega zakona.Tamle gor sem že napisal, da je brez pomena iskati v dobrih delih nekakšne negativizme in skrite porive ...čemu komplicirati prerosta dajanja ...ali dejajnja ??'Napačni razlogi...s tem- NAPAČNI se absolutno ne strinjam- tole je glih za filozofe brez akcije, tukaj sam sebi skačeš v usta- bolj se s tistim strinjam, ko si napisal - če hočeš- pomagaj !! to je to, brez razpredanja čemu in zakaj ..preveč razglabljanja lahko prinese tudi manjšo učinkovitost, ker ti osredotočanje na ozadja pobira energijo, čas in voljo...Milim, da so/ merjeno po učinku- kar je tule oz. iz gledanja oseb , ki pomoč potrebujejo najbolj pomembno / najbolj pomembni sadovi dobrih del...da nekdo dobi tisto kar sam ne zmore, kar nima, kar mu ni dano...tudi dobi..Zdajle se ne bom spuščal v teze o upravičenosti potreb itd, omenil bi le še to, da vsekakor je zelo važen pristop, da človek pomaga, ne da bi pohodil dostojanstvo in samozavest tistega , ki to potrebuje...tudi pri pomoči je treba imati spoštovanje do unega , ki to rabi, če ne se pa res začne zadeva majati, glede pozitiva in negativa...tole bi bilo le moje mnenje, vsak ma svoje...tako je to... "napačni razlogi" v smislu: če nekaj človek ne naredi zato ker sam tako čuti, ker bi sam iz sebe to rad naredil, ampak iz kateregakoli drugega razloga, je to napačen razlog zato ker ob takem dejanju ne doživi prave kvalitete energije, če sploh... to ni to. na nek način stran vrženo dejanje. nisem prepričan, da boš razumel... Citiraj Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
misko76 24. januar 2007 Prijavi Deli 24. januar 2007 Vsak od vas ma mal drugacen pogled na te stvari. Kljub temu pa mi je vsec kako razmisljate El_Nino odlicna tema Drugac mi je predvsem tole vsec:... vem pa,da moraš najprej začet pri samemu sebi si naredit lepši svet,življenje bolj znosno,dan lepši....potem pa boš lahko pomagal tudi drugim... sicer pa če bi vsi začeli pri sebi,potem ne bi bilo treba drugim pomagat,ker bi si že sami! tako,pa se na žalost ljudje vse preveč obremenjujejo s tujimi problemi,namesto da bi svoje reševali...hmmmmm spet mal zabluzil,ampak nekateri bodo vedli point tega kar sm hotu povedat al pa tud ne In ni vse tako idealistično, sem ravno brala, kako poteka pomoč po cunamiju.pridejo prostovoljci, da čistijo ruševine.če zračunaš, koliko stanejo letalske karte in njihovo osnovno bivanje, hitro spoznaš, da bi lahko bila pomoč drugače kanalizirana.Z denarjem, ki ga porabi 10 prostovoljcev, bi lahko plačali mesec dni 70 domačinov.Ki bi postorili enako, pa še nekaj bi zaslužili, da se izkopljejo iz najhujšega. razni Unicefi, pa RK-ji so močno povezani s politiko in so velikokrat krinka za druge zadeve, o misijonih pa tako imam svoje mnenje.To je pomoč, samo skozi le-to prinašajo s seboj našo vero.V bistvu gre za širjenje krščanstva... Pomoč je potrebna tudi pri nas, samo ozreti se je treba okoli sebe.Otroci, ostareli...nekaj naredi država preko javnih del, zanimivo, ko sem spraševala okoli, sem izvedela, da so bile tudi instrukcije preko javnih del, za tiste, ki rabijo pomoč...samo, kaj, ko je denarja za to vedno manj. Iti v Afriko in pomagati revnim, se sliši tako nekaj posebnega, nadahnjenega...pomagati ljudem okoli sebe zveni precej manj imenitno. Začni s prostovoljstvom tukaj, pa boš potem videla...mati terezija... kapo dol. ni kle kej... in poleg usega dobrega je uspela tisočim dopovedat, da svet ni pošten... da so revčki.... jaka pomoč misionarstvo... ja prou. sam, a ni mogoč to samo nabijanje svojga ega. govorim zato, k sem sam tut o tem resn razmišlou...če češ pa kej dobrga nardit, pa res ni teško greš na pir peš skoz gozd, pa sprot eno vrečko smeti pobereš... al pa komu dobr dan rečeš... loh koga pobožaš...bo že mogoč držal, da če hočeš spremeniti svet, spremeni sebe... konc koncou, druzga itak ne moreš pa lp. jankoKo me je ze Janko spomnil Zivim v vasi oz. na cistem robu vasi ob Ljubljanici. Mimo nase hise ljudje hodijo na sprehode po barju. Sam se tudi vsak dan odpravim na tak sprehod s psom in opazujem kaj se dogaja.Ljudje vozijo razen odpaden materijal na divja odlagalisca za naso hiso. Spomnim se eno leto je nekdo pripeljal skoljko, umivalnik in omarico iz kopalnice in to odvrgel kar na njivo. Prav tragi komicno sem opazoval kaj se je s temi smetmi dogajal. Kmeta, lastnika njiv, sta celo leto prelagala te smeti z ene njive na sosednjo Potem je tud mularija, ki pride popivat, pohat,... in za sabo pusca raznorazne smeti. Vsak dan je kaj novega za videt. Pa sej razumem, naj se majo ljudje fajn, tm kjer nobenga ne motjo in jih noben ne preganja. Pa se tud zgodi vcasih, da kaj odvzes ali "pozabis". Nic hudga se mi to ne zdi, ampak vsaj vcasih bi lahko tud kaj na takem mestu pobral za drugimi.Ker tako razmisljam, sam pomladi, ko se ze malo otopli vzamem sabo na sprehod necake in karjolo. Poberemo nekaj smeti in jih odpeljemo v nas smetnjak. Seveda potem poslusam razne take:A se ne bojis, da bi se otroci urezali? Pa sej jim dam rokavice.Al pa, zdej so pa nase smeti cist polne, kam naj pa mi zdej damo svoje in zakaj bi mi placevali odvoz smeti drugih?Jaz si pa mislim, sej drug teden bo pa kanat na pol prazna Pac zdi se mi zelo pomembno mlade od malega tako ucit, da je normalno, da je treba tud kdaj kaj za drugimi pospravit. Istocasno se ucijo tudi razmisljat o tem kaj pocnejo. Predvsem pa jim je to zdaj igra in v veselje, ko jih s karjolo vozim okoli in se z njimi ukvarjam. Veliko bolje kot jih doma zaposlit z igricami in risankami. Tud sam mam nekaj od tega. Zastonj trening Drugac sem ze enkrat omenil na tem forumu, kaj se men zdi zelo pomembno in kako res najvec lahko nardis dobrega za te svet. Pa ni treba zato nikamor odit. Se bom kr citiral:...Jaz razmisljam tako, da se trudim ne biti potraten. Kupim recimo toliko kruha, kolikor ga pojem. Pojem pa tudi star kruh, kljub temu, da bi lahko kupil svezega, ki ga imam rad, samo da ga ne mecem stran.Nekako takole razmisljam:Ce bom sparal recimo z vodo, verjetno zato direktno ne bo noben manj zejen, tam na drugem koncu planeta. Bo pa zato, ker jaz nisem potraten, kasneje zmanjkalo pitne vode za prihodnje generacije in manj onesnazene vode. Tako pogosto se spomnim tega kar je enkrat mislim da Nols napisal: "delaj lokalno, misli globalno"To se mi zdi taprav nacin.Ce bi vec ljudi to pocelo, ne metal stran stvari, ker ne kupijo vec kot rabijo, bi posledicno dosegli ne samo to, da bi bilo manj smeti, amapk tudi to, da bi proizvodnja, ki stoji zadaj za izdelki, proizvajala toliko manj, da se jim ne bi kopicile prevelike zaloge....Ceprav moram vztrajat. Ne zdi se mi ravno dober zivljenski slog, da recimo ne jes mesa, pa ne uporabljas stvari zivalskega izvora, ker kao noces po nepotebnem pobijati zivali, po drugi strani pa si potraten, imas polne omare stvari, ki jih ne rabis in jih se kar naprej kupujes in nedirektno pobijes veliko vec zivali in ljudi. To je zame sprenevedanje. Kao nisi kriv za vso proizvodnjo, ki je zadaj, da ti prides do tega izdelka, ki ga dejansko ne rabisTo je tko kot bi rekel, sej Hitler ni nobenga sam ubil, sej so drugi pobijal. On ni kriv za to, ker so ga drugi poslusali.Velikokrat sem ze povedal in spet se bom ponovil.Na srednji soli in faksu, ko smo se ucili o materialih in proizvodnji, so nas izobrazili o dolocenih dejstvih.90% vsega kar vidimo okoli sebe, kuli, racunalni, miza, hisa, avto... pridobimo na razlicne nacine iz raznoraznih kamenin.Pred slabimi 10imi leti se je ocenjevalo, da povprecno porabi 1 clovek tega planeta 8 ton kamenin na dan, da imamo vsi to kar imamo.To je povprecje. Treba je se razumet, da en revez v afriki v primerjavi z enim evropejcem porabi skoraj nic. Torej tistih 8t/osebo/dan se zanj zmanjsa skoraj na nic in za evropejca poveca na vrtoglave stevilke. Se posebej ce vzamemo se dejstvo, da je tistih, ki kaj imajo veliko manj kot tistih, ki nimajo nic.Zato pravim, da je najvecji greh biti potraten.Vsakic ko nekaj kupis bi moral razmislit ali to res rabis. Tudi vsakic, ko hoces karkoli novega, se je vredno vprasat, ali ni rabljeno dovolj dobro in s tem nekako reciklirat stvari namesto, da se mece stran. Citiraj spet se mi je na bols poslabsal http://img459.imageshack.us/img459/4973/podpisavatark1hk0.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
misko76 24. januar 2007 Prijavi Deli 24. januar 2007 ...povprecno porabi 1 clovek tega planeta 8 ton kamenin na dan...Joj sem tud en... Vcasih kr pozabim povedat bistvo.Ce vzamemo tisto stevilko 8t/os/dan, ki je ze stara in je danes se vecja v tej potrosniski druzbi, ter to pomnozimo s stevilom ljudi na tem planetu, dobimo astronomsko stevilko o kolicini materiala, ki se ga dnevno porabi, nekje vzame. Tako veliko zivljenskega prostora dnevno vzamemo rastlinam, zivalim in seveda ljudem. In to brez materiala, ki se ga zraven se dnevno odvrze in dodatno odvzema zivljenski prostor. Citiraj spet se mi je na bols poslabsal http://img459.imageshack.us/img459/4973/podpisavatark1hk0.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 24. januar 2007 Prijavi Deli 24. januar 2007 "napačni razlogi" v smislu: če nekaj človek ne naredi zato ker sam tako čuti, ker bi sam iz sebe to rad naredil, ampak iz kateregakoli drugega razloga, je to napačen razlog zato ker ob takem dejanju ne doživi prave kvalitete energije, če sploh... to ni to. na nek način stran vrženo dejanje. nisem prepričan, da boš razumel... vidim , da bolj slabo / nizko/ presojaš stopnjo razumevanja tvojih misli pri drugih ljudeh. No ja- to je tvoja stvar...že sodiš po čemu !?? Vstran vrženega dejanja - dobrega dela- se osebno ne zavedam in ne priznavam tega, ker ti tlele verjetno govoriš o kvaliteti lastne energije , kar pomeni da iščeš v dejanju odziv- sprejem svojega bitja, kar pa je pri takih dejanjih skoraj nepotrebno, edino če imaš toliko močne težnje po samozapolnjevanju svojih občutenj .Mislim , da če gledaš realno , je najbolj pomembno, da dobro dejanje storiš- udejaniš , verjetno boš s tem storil tistemu , ki mu pomagaš kaj lepega, koristnega, kar je zame že samo po sebi dovolj...tudi, če se ti pač ne filaš z nevem kakšnimi blaženimi energijami in občutki ob tem..tole je zame bistvo tega- storiti in se ne spraševati o sebi in svojih namenih, duševnih orgazmih in podobno nakladanje...kar se pa tistega tiče- zelo dobro sem razumel...povsem.Moj moto bi bil- delaj dobro- filozofiraj pa kasneje , če imaš potrebe...jaz se s tem ptreveč ne ukvarjam...tko Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihael 24. januar 2007 Prijavi Deli 24. januar 2007 vidim , da bolj slabo / nizko/ presojaš stopnjo razumevanja tvojih misli pri drugih ljudeh. No ja- to je tvoja stvar...že sodiš po čemu !?? Vstran vrženega dejanja - dobrega dela- se osebno ne zavedam in ne priznavam tega, ker ti tlele verjetno govoriš o kvaliteti lastne energije , kar pomeni da iščeš v dejanju odziv- sprejem svojega bitja, kar pa je pri takih dejanjih skoraj nepotrebno, edino če imaš toliko močne težnje po samozapolnjevanju svojih občutenj .Mislim , da če gledaš realno , je najbolj pomembno, da dobro dejanje storiš- udejaniš , verjetno boš s tem storil tistemu , ki mu pomagaš kaj lepega, koristnega, kar je zame že samo po sebi dovolj...tudi, če se ti pač ne filaš z nevem kakšnimi blaženimi energijami in občutki ob tem..tole je zame bistvo tega- storiti in se ne spraševati o sebi in svojih namenih, duševnih orgazmih in podobno nakladanje...kar se pa tistega tiče- zelo dobro sem razumel...povsem.Moj moto bi bil- delaj dobro- filozofiraj pa kasneje , če imaš potrebe...jaz se s tem ptreveč ne ukvarjam...tko se mi je zdel, da ne boš razumu pa nima veze...delaj kar sam hočeš res škoda k ni enega smajlija k bi ogledalo držal Citiraj Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 24. januar 2007 Prijavi Deli 24. januar 2007 "napačni razlogi" v smislu: če nekaj človek ne naredi zato ker sam tako čuti, ker bi sam iz sebe to rad naredil, ampak iz kateregakoli drugega razloga, je to napačen razlog zato ker ob takem dejanju ne doživi prave kvalitete energije, če sploh... to ni to. na nek način stran vrženo dejanje. nisem prepričan, da boš razumel... Hojla Mihael Mislm, jst sem samo en butl, pa se glih ne spoznam rajtam na pomaganje, ampak sem enkrat govoru z enim reševalcem, gorskim, pol, po uspešnem iskanju enga pijanga planinca sred noči ob močnem sneženju in je tip čist znoru, tko da sem ga miril kr en cajt.. Kaj ti meniš pol; a so ble to kvalitetne energije, a je blo stran vrženo dejanje? butl Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihael 24. januar 2007 Prijavi Deli 24. januar 2007 Hojla Mihael Mislm, jst sem samo en butl, pa se glih ne spoznam rajtam na pomaganje, ampak sem enkrat govoru z enim reševalcem, gorskim, pol, po uspešnem iskanju enga pijanga planinca sred noči ob močnem sneženju in je tip čist znoru, tko da sem ga miril kr en cajt.. Kaj ti meniš pol; a so ble to kvalitetne energije, a je blo stran vrženo dejanje? butl to morš pa njega prašat. če človeku ni všeč njegova služba, naj jo zamenja, ane... vse kr pravim: človek naj pomaga, kadar si to želidelaj kar sam hočeš pomeni, da ne govori drugemu kaj naj bi on hotel (imamo različne natalne karte) a je s tem kaj narobe? bolj v detajle se mi ne da it. Citiraj Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 24. januar 2007 Prijavi Deli 24. januar 2007 se mi je zdel, da ne boš razumu pa nima veze...delaj kar sam hočeš res škoda k ni enega smajlija k bi ogledalo držal Glede na to , sa nas verjetno - očitno bolj malo -razume tvoje misli, a bi bil toliko dober in če bi se ti vseeno dal mal to razložit. Ker če ne , ne vidim smisla , da sploh kaj napišeš. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 24. januar 2007 Prijavi Deli 24. januar 2007 to morš pa njega prašat. če človeku ni všeč njegova služba, naj jo zamenja, ane... vse kr pravim: človek naj pomaga, kadar si to želidelaj kar sam hočeš pomeni, da ne govori drugemu kaj naj bi on hotel (imamo različne natalne karte) a je s tem kaj narobe? bolj v detajle se mi ne da it. ne vem kaj si hotu povedat, je pa milozvočno. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihael 24. januar 2007 Prijavi Deli 24. januar 2007 bolj v detajle se mi ne da it. lahko bi šel, pa bi moral preveč napisat, da bi bilo čisto jasno... lahko dam iztočnico, ki sem jo že dal, pa ok...še enkrat bolj natančno: opazi razliko v svoji energiji pri dejanju, ki ga narediš zato ker si ga res sam iz sebe želiš naredit in v dejanju, ki ga narediš s katerimkoli drugim motivom: da bi bil dober, "bližje Bogu", ker je dejanje moralno, da bi te drugi imeli radi... itd itd skratka opazi razliko (glede na motiv) v svoji energiji tekom dejanja Citiraj Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 24. januar 2007 Prijavi Deli 24. januar 2007 lahko bi šel, pa bi moral preveč napisat, da bi bilo čisto jasno... lahko dam iztočnico, ki sem jo že dal, pa ok...še enkrat bolj natančno:opazi razliko v svoji energiji pri dejanju, ki ga narediš zato ker si ga res sam iz sebe želiš naredit in v dejanju, ki ga narediš s katerimkoli drugim motivom: da bi bil dober, "bližje Bogu", ker je dejanje moralno, da bi te drugi imeli radi... itd itd skratka opazi razliko (glede na motiv) v svoji energiji tekom dejanja Saj v bistvu je razumljiva -tale tvoja- zdaj ti bom dal pa en primer- greš po cesti in naletiš na pločniku na ležeče ,pijano,smrdeče,pobruhano trupelce, ki še diha...in zdaj- meni se zadeva gravža, vse prej kot kakšno željo ima, da bi se poglabljal v tisto kozlarijo...toda- recmo- morala - me pahne v to, da truplo dvignem, ga posedem, se prepričan, če še diha, recmo, ga mal zmočim, ofrišam in seveda pokličem rešilca....Torej- tole moje dejanje naj ne bi storil, ker si nisem ŽELEL tega, ker nisem imel lepega namena broditi po kozlanju. Nekaj podobnega je recmo napisal butl...torej tole ni bilo v redu, a ne ??po tvoje, mislim..ker zadeve si vsekakor nisem želel, torej se po tvoji izpeljanki ne bi smel lotiti pomoči...to je to razumevanje tvojega nauka.. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihael 24. januar 2007 Prijavi Deli 24. januar 2007 Saj v bistvu je razumljiva -tale tvoja- zdaj ti bom dal pa en primer- greš po cesti in naletiš na pločniku na ležeče ,pijano,smrdeče,pobruhano trupelce, ki še diha...in zdaj- meni se zadeva gravža, vse prej kot kakšno željo ima, da bi se poglabljal v tisto kozlarijo...toda- recmo- morala - me pahne v to, da truplo dvignem, ga posedem, se prepričan, če še diha, recmo, ga mal zmočim, ofrišam in seveda pokličem rešilca....Torej- tole moje dejanje naj ne bi storil, ker si nisem ŽELEL tega, ker nisem imel lepega namena broditi po kozlanju. Nekaj podobnega je recmo napisal butl...torej tole ni bilo v redu, a ne ??po tvoje, mislim..ker zadeve si vsekakor nisem želel, torej se po tvoji izpeljanki ne bi smel lotiti pomoči...to je to razumevanje tvojega nauka.. ne moreš s primerom...ne moreš prezrcalit sebe v mene....tvoja vizualizacija, tvoji občutki, tvoje reakcije kako bi se jaz počutil in kaj bi jaz naredil v taki situacije, ti ne moreš vedt...niti mi ni smiselno razlagat...iz razloga: ti si ti, jaz sem pa jaz...zakaj bi jaz tebi govoril kako bi se ti moral počutit torej se po tvoji izpeljanki ne bi smel lotiti pomoči...to je to razumevanje tvojega nauka.. čisto narobe si razumel: "delaj kar sam hočeš" te ne omejuje v ničemer in pomeni - že petnajstič - da ni na mestu, da drugemu govoriš kaj naj bi on "hotel", kaj naj bi on počel ... zakaj ne razumeš tega? kako naj to bolj jasno napišem? ker očitno NE razumeš. če ne ne bi tega napisal. jaz ti ne pravim nič kaj smeš in kaj ne smeš... a maš merkurja v kozorogu al kaj? Citiraj Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 24. januar 2007 Prijavi Deli 24. januar 2007 vsak ve zase....če ve. morala je za slabiče in lenuhe. za take, ki se jim ne da raziskovat, kaj jim paše počet če bi rad nekomu pomagal, pomagaj. to je edini pravi motiv, da nekaj človek naredi. iz pristne želje. ne zato ker morala tako pravi ali zato ker ti je nekdo drug to rekel. ali zato ker bi hotel biti "dober". ali zato ker bi človek hotel "biti bližje Bogu" ali... milijon napačnih razlogov"napačni razlogi" v smislu: če nekaj človek ne naredi zato ker sam tako čuti, ker bi sam iz sebe to rad naredil, ampak iz kateregakoli drugega razloga, je to napačen razlog zato ker ob takem dejanju ne doživi prave kvalitete energije, če sploh... to ni to. na nek način stran vrženo dejanje. nisem prepričan, da boš razumel... lahko dam iztočnico, ki sem jo že dal, pa ok...še enkrat bolj natančno:opazi razliko v svoji energiji pri dejanju, ki ga narediš zato ker si ga res sam iz sebe želiš naredit in v dejanju, ki ga narediš s katerimkoli drugim motivom: da bi bil dober, "bližje Bogu", ker je dejanje moralno, da bi te drugi imeli radi... itd itd skratka opazi razliko (glede na motiv) v svoji energiji tekom dejanja [quote name='Mihael' date='24. Jan 2007, 12:37' post='783872']ne moreš s primerom...ne moreš prezrcalit sebe v mene....tvoja vizualizacija, tvoji občutki, tvoje reakcije kako bi se jaz počutil in kaj bi jaz naredil v taki situacije, ti ne moreš vedt...niti mi ni smiselno razlagat...iz razloga: ti si ti, jaz sem pa jaz...zakaj bi jaz tebi govoril kako bi se ti moral počutit čisto narobe si razumel: "delaj kar sam hočeš" te ne omejuje v ničemer in pomeni - že petnajstič - da ni na mestu, da drugemu govoriš kaj naj bi on "hotel", kaj naj bi on počel ... zakaj ne razumeš tega? kako naj to bolj jasno napišem? ker očitno NE razumeš. če ne ne bi tega napisal. jaz ti ne pravim nič kaj smeš in kaj ne smeš... a maš merkurja v kozorogu al kaj? Popolnoma nič ne prezrcaljam- tamle gor sem zbral nekaj stvari ki si jih napisal- in tamle z rdečo je lepo napisano ,kjer razlagaš kako je dejanje , ki ni narejeno iz želje, začutenja -napačno , oz. napačen razlog in je NA NEK NAČIN STRAN VRŽENO DEJANJE...Tole je dobesedno, tko da nikar o tem kaj kdo razume...tole so sjcer tvoje misli, moje so drugačne, kar je edino prav, sam ni prav , da nekaj rečeš in kasneje zanikaš, ter se kao izvlačiš..saj sem rekel- tvoja stvar in tvoji razlogi...tisti moj primer si lepo preskočil - naj bi bilo pa vsekakor po tvoje- v stran vrženo dejanje...pa reševalec iz butlove zgodbe naj bi zamenjal službo...simpl k pasulj...kapo dol, mihael.pa globok priklon...pa ne govori več , da nič ne razumem- je ptrekleto lepo razumljivo, edino, če namesto slovenščine uporabljaš kakšne šifre. pa ne potrebujem več odgovora, sem si s tvojimi vprejšnjimi posti povsem razsvetlil obzorje in doumel, da sem na začetku natanko pravilno dojel, kljub tvojemu sedanjemu izmotasvanju v stilu- vsak naj dela kar hoče...seveda si napisal- pa še tole, kar sem citiral tudi...pa nima več veze... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihael 24. januar 2007 Prijavi Deli 24. januar 2007 NA NEK NAČIN STRAN VRŽENO DEJANJE... "na nek način" sem napisal, ne "da je stran vrženo dejanje"...kaj ta "nek način" pomeni, boš verjetno lahko dojel, če boš sledil moji "iztočnici" Tole je dobesedno ne ni dobesedno, tvojemu popačenju se reče "izbris"...tko dela človeški um, malo izbriše, malo posploši, malo pretirava... pa smo tam... kjer se ne razumemo pa reševalec iz butlove zgodbe naj bi zamenjal službo...simpl k pasulj...kapo dol, mihael. spet si popačil nikol nisem rekel, da "naj bi reševalec zamenjal službo". napisal sem, da naj njega vpraša. če mu služba ni všeč, naj jo pa zamenja, ane...brezveze, da človek vzrataja v nečem kar mu ne diši, (če mu ne diši-kar pa ne vemo)...ane... al kuko? al se ne bi strinjal? pa ne potrebujem več odgovora pa sem se vseeno odločil, da odgovorim....predvsem zato ker se ne pogovarjava samo midva, na privat Citiraj Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 24. januar 2007 Prijavi Deli 24. januar 2007 Malce teže je soočanje s svojimi izjavami...niso več v kontekstu...daj no- nekaj si napisal, pa premalo prej razmislil...in to je to.. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihael 24. januar 2007 Prijavi Deli 24. januar 2007 Malce teže je soočanje s svojimi izjavami...niso več v kontekstu...daj no- nekaj si napisal, pa premalo prej razmislil...in to je to.. spet bi smajli z ogledalom prišel v poštev Citiraj Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 24. januar 2007 Prijavi Deli 24. januar 2007 spet bi smajli z ogledalom prišel v poštev A res, ??' veš imam občutek, da se verjetno na tem forumu malce čudno počutiš..kot da bi bili ostali nekakšni komaj donošenčki...temu bi dejal...samoprecenjevanje...kaj pojasnit se ti ne zdi vredno, oz. se ti ne da/ tvoje besede/ ,tamle ponavljaš nekakšne špegle, kot nekakšen užaljen otrok, ki se mu ruši lastna veličina / utopična- iluzija/ , pa mora nekaj napisat, da bo imel zadnjo...ja, ja, zajeban folk tle, k ne da mir...a ne ?? da bi lahko spezt izumil kakšno nad duhovno zadevo pa jo plasiral in se v meglici samozadovoljstva dostojanstveno umaknil..no ja..nekaj si imel pa povsem prav- vsak po svoje naj počne..sam pol prej povej, da pišeš nerazumljive puhlice, da ne zgubljamo časa, ker kasneje ni argumentov, pa pojasnila, pa tko...saj veš- za une , ki prec ne razumemo...uživaj v tvoji edini resnici Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 24. januar 2007 Prijavi Deli 24. januar 2007 A je naslanjač mehak, Mihael? Men je Konfuzij, moj prijatelj, že enkrat dejal, da tisti, ki obvlada, karkol že, zna to tud razložit vsakemu, razumljivo...da tist pa, ki flanca, tist se pa zgovarja, da se ne da razložit, da ne moreš razumet, da boš pa ja razumel...pa tko. A veš, da gorski reševalec bit, mislm, ni služba sploh...je prostovoljstvo, neplačano /pravzaprav, eni imajo clo probleme v službi zaradi tega/, pa tko /k ti o težavnosti, odgovornosti, moralnosti, nesebičnosti ne bom govoru sploh/. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 24. januar 2007 Prijavi Deli 24. januar 2007 Kdor pozna dobro, tudi dela dobro. delaj kar sam hočeš. delaj kar ti paše. bulletproofPo mojem mora biti človek že na nekem določenem nivoju za take zadeve. Drugače ti lahko zapaše tudi malo ropanja in pobijanja in podobnih reči in če vsa avtoriteta izhaja iz tebe, zakaj pa ne? Kdo te bo ustavil? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihael 24. januar 2007 Prijavi Deli 24. januar 2007 Kdor pozna dobro, tudi dela dobro.Po mojem mora biti človek že na nekem določenem nivoju za take zadeve. Drugače ti lahko zapaše tudi malo ropanja in pobijanja in podobnih reči in če vsa avtoriteta izhaja iz tebe, zakaj pa ne? Kdo te bo ustavil? To pa res ni noben problem...slej ko prej te nekdo ustav, če delaš pizdarije. Citiraj Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihael 24. januar 2007 Prijavi Deli 24. januar 2007 A je naslanjač mehak, Mihael? Men je Konfuzij, moj prijatelj, že enkrat dejal, da tisti, ki obvlada, karkol že, zna to tud razložit vsakemu, razumljivo...da tist pa, ki flanca, tist se pa zgovarja, da se ne da razložit, da ne moreš razumet, da boš pa ja razumel...pa tko. Nekaterih stvar človek ne more razumet, če jih ne doživi, razišče sam... Zato jih nima smisla razlagat. Poleg tega nimam potrebe, niti dovolj časa, da bi vsakemu tadrugemu na dolgo in široko razlagal (ko bom hotu napisat knjigo, jo bom napisal). Površno razložit pa nima smisla...zato rajši dam iztočnico, ki naj bi sprožila nek miselni proces. Če pač ga. A res, ??' veš imam občutek, da se verjetno na tem forumu malce čudno počutiš..kot da bi bili ostali nekakšni komaj donošenčki...temu bi dejal...samoprecenjevanje...kaj pojasnit se ti ne zdi vredno, oz. se ti ne da/ tvoje besede/ ,tamle ponavljaš nekakšne špegle, kot nekakšen užaljen otrok, ki se mu ruši lastna veličina / utopična- iluzija/ , pa mora nekaj napisat, da bo imel zadnjo...ja, ja, zajeban folk tle, k ne da mir...a ne ?? da bi lahko spezt izumil kakšno nad duhovno zadevo pa jo plasiral in se v meglici samozadovoljstva dostojanstveno umaknil..no ja..nekaj si imel pa povsem prav- vsak po svoje naj počne..sam pol prej povej, da pišeš nerazumljive puhlice, da ne zgubljamo časa, ker kasneje ni argumentov, pa pojasnila, pa tko...saj veš- za une , ki prec ne razumemo...uživaj v tvoji edini resnici Ti se pa res nočeš sprijaznit s tem, da nikakor ne moreš vedt kaj jaz čutim in kaj mislim. Povem ti samo, da se nič od tega, kar si zdaj naštel, ne preganja po moji glavi. Citiraj Do what thou wilt shall be the whole of the Law. Love is the law, love under will. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 2. junij 2010 Prijavi Deli 2. junij 2010 Ali potrebujemo zakon o prostovoljstvu? (3:53) O prostovoljstvu in zakonu o prostovoljstvu, ki že nekaj let na svojo uveljavitev čaka v predalih pristojnih služb, sta v kratkem komentarju za Studio 12 spregovorila pravnik prof.dr. Miro Cerar ter nekdanji predsednik države Milan Kučan. misliim, da je v sloveniji se vedno premalo prostovoljstva. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mario 3. junij 2010 Prijavi Deli 3. junij 2010 Ali potrebujemo zakon o prostovoljstvu? (3:53) O prostovoljstvu in zakonu o prostovoljstvu, ki že nekaj let na svojo uveljavitev čaka v predalih pristojnih služb, sta v kratkem komentarju za Studio 12 spregovorila pravnik prof.dr. Miro Cerar ter nekdanji predsednik države Milan Kučan. misliim, da je v sloveniji se vedno premalo prostovoljstva. Jaz hodim prostovoljno v službo.On tam bi pa že lahk šel prostovoljno v pokoj. Citiraj Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi. Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 3. junij 2010 Prijavi Deli 3. junij 2010 Jaz hodim prostovoljno v službo.On tam bi pa že lahk šel prostovoljno v pokoj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.