Skoči na vsebino

Pomembne malenkosti nosecnosti

Recommended Posts

(popravljeno)

Lep pozdrav vsem. To je moj prvi obisk foruma, zato ne vem ali lahko v enem sporocilu postavim vec vprasanj - upam, da lahko :vio:

Rada bi kak nasvet od (bodocih) mamic.

:bomb: Zanima me do katerega meseca lahko letis z avionom? Bi mi dovolili, da potujem kaksna dva tedna pred datumom?- rada bi rodila v Sloveniji, a sem sluzbeno na Nizozemskem.

:bomb: Kako je s porascenostjo? Prebrala sem, da lahko prepogosto britje ( tam spodaj ) povzroci okuzbe? Sama imam navado, da bikini urejam zelo pogosto, saj me dlake motijo, ne bi pa rada s tem skodovala otroku.

:bomb: Masiranje presredka. Postopki, ki so opisani na internetu, so zelo zakomplicirani. Ste ve to pocele in ali vam je pomagalo?

:bomb: Ste rodile naravno? So vam pomagali z zdravili?

Hvala za vse odgovore.

Popravljeno -> PIJAkoma
[url="http://lilypie.com"][img]http://bd.lilypie.com/YsOMp1/.png[/img][/url]
Deli na socialnih omrežjih

(popravljeno)
<{POST_SNAPBACK}>po mojem masiranje presredka lahko le koristi x:Dx , kakšni so ti "zakomplicirani postopki"? :irs:

[email=http://www.spolnost.com/index.php?page=masaza_presredka]http://www.spolnost.com/index.php?page=masaza_presredka[/email]  = tole preberi, je kar zakomplicirano z

akaj bi britje povzročajo okužbe? sama ne uporabljam tistih sprejev za britje, ampak navaden gel za tuširanje, ker se mi zdi to še najbolj blag način. če do zdaj ni bilo problemov, jih tudi v prihodnje ne bi smelo biti.

Dlake varujejo noznico pred bakterijami in okuzbami. Zato naj se ne bi brile oz cim manj. Meni to nekak ne uspeva pa me zanima kako so druge to uredile...

Popravljeno -> PIJAkoma

hm.. kaj še vse ne vem........

kaj pa ginekolog pravi?

Kar se odstranjevanja dlak tiče, kaj bi blo narobe pa če uporabljaš intimno milo? Dlak pa vseen tud če jim imaš itak ni tolk da bi pa zdej blo full bolj vse zaščiteno pa zakrito če so.. Pa bombažne hlačke nosit. Po moje ne bi smel bit nč narobe. Sicer pa me zanima, kaj bojo rekle tiste, ki so to že skoz dale.. Jst bom pa tkole :irs:

Mushi

Hojla!

Glede letala nimam izkušenj, je pa možno, da jih bo "strah" da rodiš na letalu...

Britje oz. depilacija- mislim, da ti ne more škodit; saj verjetno skrbiš za intmno higieno(po tvojih besedah sodeč) xDDx .

Sama sem se skozi nosečnost masirala po celem telesu (tudi presredek) z oljem pšeničnih kalčkov;dobro je tudi za prsi- ne potrebuješ drugih čirul-čarul.

Pravzaprav je pa tako(moje mnenje xbookx xDDx ), da imaš v času nosečnosti enkratno možnost resnično delovati s svojo intuicijo in da se vsi nekje razlikujemo.

Otrok te čuti in za oba bo verjetno najbolje, če boš delala tako kot boš čutila. saj veš- milijon knjig je napisanih o nosečnosti, pa verjetno boš ti tudi napisala svojo v svojem življenju.

Bodi zdrava in srečna :love: :flowerface:

fish is mute-fish knows everything-G.B.

• 2 weeks later...

Hojla!

Koliko časa si pa že noseča? Če si že več kot 4 mesece imaš pri temi zdravilna zelišča en recept za super čaj, ki sem ga pila med nosečnostjo in nisem imela problemov s hormoni, pritiskom, apetitom, otečenostjo....edina stvar je, da ga piješ vsak dan..

Če te bo zanimalo, ti ga lahko zmešam in ti ga pošljem. Na vsak način ti ga toplo priporočam, ker ti bo vsekakor dobro del-seveda je dober tudi za detece, ki ga nosiš.Lepo sanjaj, mami. x:)x

<{POST_SNAPBACK}>Hojla!

Koliko časa si pa že noseča? Če si že več kot 4 mesece imaš pri temi zdravilna zelišča en recept za super čaj, ki sem ga pila med nosečnostjo in nisem imela problemov s hormoni, pritiskom, apetitom, otečenostjo....edina stvar je, da ga piješ vsak dan..

Če te bo zanimalo, ti ga lahko zmešam in ti ga pošljem. Na vsak način ti ga toplo priporočam, ker ti bo vsekakor dobro del-seveda je dober tudi za detece, ki ga nosiš.Lepo sanjaj, mami. x:)x

O hvala, bom pogledala..

Guest sstane

NOSEČNOST

Dete raste v vodni raztopini zdrave soli, ne glede na to, kakšno sol uživa mati.

Za to poskrbi njeno telo, četudi bi moralo za to porabiti večino svojih zalog.

Omejevanje vnosa kakršnekoli soli iz estetskih razlogov je za mater in otroka veliko tveganje.

Uživanje zdrave soli v zadostni količini pa ne poškoduje niti videza niti zdravja.

Zdrava bosta oba, dete in mati.

( ZDRAVASOL )

• 1 month later...

No pa sem le nasla eno nosecnosko temo - upam, da lahko kar tukaj nadaljujem...

Danes sem bila na 1.pregledu- sem v sestem tednu pa se mi se nic ni videlo - mislim ploda. Kdaj se je vam mamicam prvic videlo? Me mora skrbeti, ker se se ne vidi?

Hojla!

Se ne spomnim kdaj se je prvič videl plod.A si bila že na ultrazvoku? Sej bi ti verjetno dr. kaj rekel-a, če bi bilo kaj narobe. Po moje se ne rabiš sekirat. xsrcx

Kaj pa ginekolog-inja je kaj rekel-a? Nisem strokovnjak, zato ti glede tega ne bom vedela povedati, kaj je normalno in kaj ni, samo se mi zdi čudno, da ti niso nič rekli. Ti želim, da bi bilo vse v redu.LP xsrcx

To sicer ni za sem ampak; vceraj sem v reviji Zdravje v cakalnici brala, da imajo ljudje, ki se ob rojstvu rodijo vec kot 4kilograme tezki, stirikrat vecjo moznost za raka ( crevesa in se necesa), dojencice pa se posebaj za raka na dojki. Sam tak, zanimiv podatek. Sem kar pogledala :eek:

Mami je rekla, da sem mela 3 kile..

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Guest sstane
<{POST_SNAPBACK}>To sicer ni za sem ampak; vceraj sem v reviji Zdravje v cakalnici brala, da imajo ljudje, ki se ob rojstvu rodijo vec kot 4kilograme tezki, stirikrat vecjo moznost za raka ( crevesa in se necesa), dojencice pa se posebaj za raka na dojki. Sam tak, zanimiv podatek. Sem kar pogledala  :eek:

Mami je rekla, da sem mela 3 kile..

Bi lahko držalo, če je taka teža debelost, povezana s podsoljenostjo matere in otroka.

• 2 months later...
<{POST_SNAPBACK}>Hojla!

Ej hej, glej, prosim za recept za čajček, prosim prosim prosim,

tam v zeliščih ne najdem

w:Iw

a praviš, da šele po 4 mesecu, kako to?

Zato, ker ena sestavina mehča medenično dno in se telo po 4.mesecu šele mehča in pripravlja na porod.

Preslica, kopriva, listi malin, šentjanževka, melisa, rman,plahtica.Lp xsrcx če ne dobiš čaja mi sporoči, ti ga nabavim. xsrcx xsrcx xsrcx

Veš kaj, saj še nisem tako daleč. Tudi nabiram pogum, da sploh komu povem. Ampak zdaj na vse strani me vse zanima in iščem in sprašujem na veliko in dolgo in široko. w:Iw Saj je šele mala pikica, mala kepica, a jo že imam tako zelo rada in kar ne morem verjet, da ta srečica rase v meni. Hurraaaa, kar razganja me. :onfire: A bom raje kar tiho. x8Dx

Preslico imam, koprivo tud domačo ostalo bom v lekarni dobila, drugače se ti javim po 4. in te direktno prosim. Hvala. x^x

Ravno zadnje čase pijem zvečer ognjič in preslico skupaj. Da se malo prečistim.

Slišala sem, da so koprivini listi-še posebaj priporočljivi čisto na koncu nosečnosti.

xsrcx

Kopriva ti v bistvu čisti in jača kri, samo ti nič ne pomeni, če čaju ne dodaš malo limone...pri čajni mešanici pa se mi javi na OS, ko boš mešala, ker ni enaka količina vsega.Uživajta xDDx xsrcx

Čestitam in veselim se s teboj. Enkratno doživetje. Videla boš, da se je z doživetji zdaj šele začelo. Mala kepica ti bo tvoje življenje obrnila popolnoma na glavo. V pozitivnem smislu seveda.

Veliko pozitivne energije vsem. :hepko: :hepko: :hepko:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...