Audente 5. maj 2007 Prijavi Deli 5. maj 2007 Opravičila so sicer del našega življenja, velikokrat je najlažje reči besedo Oprosti in zaključiti zadevo. Vendar ni tako.Ko te nekdo prizadane in v tebi pusti veliko razočaranje, opravičilo ne zaleže. Jaz ga sprejmem, vendar nikoli več ne moram človeku zaupativ enaki meri...je le še določen kamenček v mozaiku življenja. Zato se vedno znova in znova sprašujem: Kaj lahko določeno dejanje povzroči? Je res potrebno iz sebe svoj gnev vreči venin na druge...pol se pa opravičevati? No Go.... Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ardent 5. maj 2007 Prijavi Deli 5. maj 2007 Opravičila so sicer del našega življenja, velikokrat je najlažje reči besedo Oprosti in zaključiti zadevo. Vendar ni tako.Ko te nekdo prizadane in v tebi pusti veliko razočaranje, opravičilo ne zaleže. Jaz ga sprejmem, vendar nikoli več ne moram človeku zaupativ enaki meri...je le še določen kamenček v mozaiku življenja. Zato se vedno znova in znova sprašujem: Kaj lahko določeno dejanje povzroči? Je res potrebno iz sebe svoj gnev vreči venin na druge...pol se pa opravičevati? No Go.... Ravno zaradi tega se ni smiselno opravičevati, ane...Nekdo stori, kar pač stori in, ker je nekdo drug postavljen v nezavidljiv položaj, ne, da bi se želel postaviti v to vsiljeno pozicijo in se onemu milo stori pa razmisli in obžaluje, delno seveda, pol pa z besedo opravičila poskuša pod preprogo pomesti lastno sranje, ne ozirajoč se na tisto, česar naj bi potemtakem oni drugi sam otresal s sebe - čemu neki? Odpustiti: je možno, seveda, pozabiti: morda navidezno, sicer pa ne...Poanta je v tem, da se nima smisla opravičevati, kdor pa se rad opravičuje, ta mora pa spremeniti svoj odnos na relaciji jaz - drugi, zaupanja tu seveda ne more biti Citiraj http://literarni-val.usersboard.net/f16-zbirka-pesmi-mark-ardent Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 5. maj 2007 Prijavi Deli 5. maj 2007 Opravičilo je smiselno, če dejanje, s katerim si nekoga prizadel, ni bilo povzročeno namerno!!!Eto. Matr, sm spet pametna. Se prav, če nekoga po nesreč u rit sunem, pol se mu bom valda opravičla. Če mi gre pa na živce, pa ga sunem, pol pa ... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 5. maj 2007 Prijavi Deli 5. maj 2007 Opravičilo je smiselno, če dejanje, s katerim si nekoga prizadel, ni bilo povzročeno namerno!!! Važno je , da se ti odvali skala od srca. Naj potem vsaj ta skala ne poškoduje tistega, zaradi katerega je sploh bila kjerkoli že Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pika Pikica 5. maj 2007 Prijavi Deli 5. maj 2007 Važno je , da se ti odvali skala od srca. Naj potem vsaj ta skala ne poškoduje tistega, zaradi katerega je sploh bila kjerkoli že Eh, sej veš, kaj mislim. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.