astra 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 Verjamem, da te skrbi za mamo, tako tudi mene za mojega ostarelega očeta. Lani je bil na tem, da bi mu odrezali nogo (ima slabo prekrvavitev in je imel popolnoma črno obarvano). Pa sem mu predlagala napitek, za katerega je znanstvenik, ki se ukvarja s prehrano za ljudi, ki imajo težave s srcem in ožiljem, dobil nobelovo nagrado. Pil ga je in ga še pije, noga je postala zopet normalne barve in prekrvavitev se je povečala. Vesela sem, da ima oče še nogo in da se počuti bolje. Mar tebi ne bi bilo všeč, če bi lahko komu nekaj ponudila kar mu lahko reši kakšen takšen problem? Meni je zadovoljstvo boljše zdravje očeta in zato pač tudi sama uživam napitke, ki mi dajejo energijo in boljše počutje. marsikaj se da uredit ja, tudi šen, angina pektoris....So ljudje, ki smo jim spremenili žviljenje. In še danes nam rečejo hvala. Fajn obcutek, ko tole se enkrat berem...da lahko zaupam v Marsino zdravo pamet.. Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 Cosma, pravkar sem od Ministrstva za zdravje prejela mail v katerem mi sporocajo, da so pregledali pisanje na luninem netu o tej zadevi in predali dalje v obravnavo Javni agenciji za zdravila in medicinske pripomocke, ki nja bi bila za take zadeve pristojna. Širsi interes gor ali dol, sam tole pa je too much.Pika. x!x Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 bravo astra Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 Jp, - dbest za tole akcijo, Astra! res, vse kar je prav. x!x Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 ok - jst brez problema dam semle gor moj izvid... ne vem v čem je finta...in ne hvala, ne rabim celo življenje jest praška za vzdrževanje telesne teže in ja privoščim mami vse dobro zato ji ne prodajam lažnega upanja...izvedela vse kar sem želela.. sicer je pa link na tisto stran na en forum mi dal tud odgovor Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Onix 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 marsikaj se da uredit ja, tudi šen, angina pektoris....So ljudje, ki smo jim spremenili žviljenje. In še danes nam rečejo hvala. mislim, da nas je več kot 6o miljonov za preganjat imamo izvide in rezultate, sam mislim, da tudi ti ne bi hotela svojega izvida kazat na internetu?? Se strinjaš? Če pa se želiš prepričati, me pa kontaktiraj in ti jih z veseljem pokažem Če bi mi kaj pozdravilo naštete bolezni bi vse izvide dal na net, pa še svojo fotko zraven, ker bi v zadevo verjel x!x Če me pa zanima samo zaslužek, se pa skrijem za anonimnostjo interneta in čakam da me naivneži sami pokličejo Za take izjave brez trdnih dokazov se lahko tudi kazensko odgovarja zavajanje kupcev, ogrožanje zdravja in življenja, ... Meni je to bolj mrežna prevara kot pa marketing Da ne omenjam zelo podobnega načina pisanja, vse v množini, isti dan prijave na forum, ... Najbolj žalostno je da se resno bolni oklenejo tudi najmanjše možnosti za zdravljenje, ne glede na ceno, kvazi strokovnjaki pa v lovu za denarjem prodajajo meglo in smog kot svež alpski zrak :xx!: Citiraj Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.Nejc Zaplotnik Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 Astra Huh sam pazi da ne uvedejo parlamentarne preiskave , ker če češ kaj ne raziskat v naši ljubi dolini šenflorjanski samo uvedi PP, pa si na konju Podpiram tole raziskavo/preiskavo in če imaš možnost sledit kam gre naprej zadeva, bi bilo zelo fino. Saj veš naša birokratska država si vzame čas+uradniki si radi podajajo zadeve. Sicer tole se mi zdi, da je dost resna zadeva in da je lahko veliko ljudi zavedenih, zato bi mogoče malo resneje pristopili k preiskavi. Sicer pa recimo....sklepam, da sicer dovoljenja imajo in po tej poti poslujejo legalno, drugo je pa marketinški pristop, ki ga uporabljajo in ne vem, če je kje to v KZ zapisano natančno ali je pač samo zakon, ki si ga lahko razlagamo **po svoje.** Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 no, zj tko nbenga nau več bliz Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 mogoče majo pa kak sestanek, da ugotovijo kak se nej iz tega spravijo ven Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 Pa še pol keša ti pobere. No go.Če boš dobra političarka, ga boš pa ja znala ti njemu pobirat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 Ma ni panike, če jih ne bo blizu, saj so v želji po zaslužku vsi svoje telefonske pustili. Aandreja celo homepage. Upam, da so pravim ljudem predali zadevo, po moje bi bilo fino obvestit tudi Zdravstveni inšpektorat RS. In Urad RS za varstvo potrošnikov. Še par zanimivih linkov: Delajte z nami v Sloveniji - povezava z italijanske strani (!?!?!) Za HL distributerje - če to nisi, te prosijo, da zapustiš stran vitalnost.net - malo bolj updejtana stran HL distributerjev vitalnost.info - "aandrejin" pejđ - malo novega, malo vsega zgornjega Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aandreja 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 mah astra sj vem, zato js sploh ne pišem, do zdej sm se sicer dostkrat blazno nasmejala, sam tole pa ni več smešno ker če si zamislim da recimo meni draga oseba z hudo boleznijo pade v roke takile bandi :xx!: mah.....ne vem kok ma lohk nekdo fris sploh kj tajga izjavit.....in ja, lohk da sm nesramna in vse , sam če so pa pr takmule prčakvali uvidevnost in taktiko, ne sam da so pokvarjeni, še fajn prfukjeni so zravn in aandreja, k je tvoj dragi ata tko čudežno ozdravel kar se mene tiče si navadna lažnivka brez kančka vesti, upam da tvoj fotr če ga maš ne ve za tvoje početje k normalnemu človeku se more zagabit....in sploh se ne trudi izpodbijat tegale, razn če si prpravljena gor fliknt recimo fotke - noga prej in zdaj, razna zdravniška spričevala itd.....DOKAZE se pravi....takrat se ti bom opravičla tud, sam tacajt si pa zame gnoj od človeka.....in mislim da bo tko tud ostalo :xx!: Moj oče ni čudežno ozdravel. Zadeva je pač delovala, saj če je tako daleč pač človek poizkusi, če pa je zadeva pomagala, je potem še veselje v hiši. Glede na tvoje nizko izražanje, se sprašujem, a ti spoloh koga spoštuješ? Jaz imam svojega očeta rada in se ne menim s takimi, ki nimajo spoštovanja do starejših(glede na tvoje izražanje tako sklepam). Največji dokaz za mene je oče z obema nogama, tebi pa ni potrebno zato pluvati in delati neke ekspertize. Prehrana in to prava, reši 70 % težav. To ti bo povedal vsak zdravnik. Samo ljudje smo omejeni in se nočemo sprijazniti s tem, da ni vedno potrebno samo jesti raznih zdravil, ki jih dela farmacija. Zagotovo pa oče jemlje zdravila, ki jih je zdravnik predpisal, le da mu za nogo ni mogel dati kar bi mu pomagalo. Za tebe sem lahko gnoj kot si rekla in ne mislim ti polagati računov, ker mi ne sežeš glede srčnosti in dobronamernosti. Očeta ne bom nikoli dala kot pričevanje, ker je star in ne želim, da ga izpostavljam v živo. Žal mi je, da sem sploh omenila, ker takih nizkih zagotovo nisem pričakovala. Citiraj poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 Pa še Popovi zdravniki o Herbalajfu (posebej zadnji je zanimiv): prof. dr. Marko Noč dr. med., internist Ukvarja se z obravnavo kritično bolnih, predvsem srčnih bolnikov. Izvaja tudi invazivne kardiološke posege vključno z perkutano koronarno revaskularizacijo. Je tudi v skupini zdravnikov, ki opravljajo helikopterske transporte kritično bolnih. Je tudi predavatelj na Medicinski fakulteti v Ljubljani, kjer predava na dodiplomskem in podiplomskem študiju. Vprasanje: niteworks ZANIMA ME,KAKŠNO JE VAŠE MNENJE O HERBALIFE NITEWORKSu. Odgovor: Spoštovani, nimam pojma kaj je to. Se oproščam. Pozdrav, marko noč prof. dr. Marko Noč Dragica M. Sternad mag. sociologije, svetovalka za motnje hranjenja in družinsko problematiko Kot magistra sociologije, socialna delavka s specializacijo iz vzgoje in izobraževanja, se raziskovalno ukvarja z življenjem družin, predvsem pri reševanju konfliktnih situacij, kakor tudi z "nesrečnimi" najstniki. Je avtorica samostojne knjige: "Motnje hranjenja: od besed, ki ranijo, k besedam, ki celijo" in številnih strokovnih člankov. Vprasanje: debelost Zanima me, kaj menite o shujševalni kuri herbalife, seveda, če jo poznate. hvala za odgovor Odgovor: Spoštovani, nobena kura, nobeni dodatki in odrekanja ter poskuševanje različnih drugih substanc, ne bo pomagala. Samo za kratek čas, vendar boste vse ali še več dobili nazaj. Spremeniti je potrebno način prehranjevanja in še kaj, da boste zmogli željeno težo zadržati. Ker ne vem nič o vas, vam tudi ne morem podati kakšnega univerzalnega recepta. Torej vam predlagam, da zberete pogum in se oglasite pri meni, za več informacij pa na www.jerca.com Lepo vas pozdravljam Dragica M. Sternad Jože Lavrinec višji medicinski tehnik, dietetik, dietetik Bolnikom svetuje kakšna prehrana je za njih najprimernejša in jih uči o zdravem načinu življenja. Piše navodila, zloženke, brošure, sodeluje na različnih forumih, vodi delavnice o zdravem življenju in primerni prehrani za posamezne skupine bolnikov, izobražuje pa tudi medicinske sestre na področju prehrane. Že nekaj let vodi tudi kontaktno oddajo o prehrani na radiu Triglav na Jesenicah. Vprasanje: herbalife Spraševala sem vas za mnenje o Herbalife prehrani, pa ste odgovoril,da vam žal te vrste proizvodov še ni nihče predstavil. Ker sem nekaj izdelkov dobila, vam jih lahko prinesem z vsemi podatki o sestavi. Slišala sem zelo pozitivne stvari o Herblife-u in to od ljudi,ki naj bi že nekaj časa koristili te dodatke k prehrani.Rešili naj bi težave z težo, odvečnim holesterolom in se počutijo odlično. Ker pa sem zelo skeptična do vseh novih stvari bi se rada prej še prepričala o kvaliteti teh proizvodov pri strokovnjaku. Hvala za odgovor in vas prosim če napišete,kam vam lahko dostavim podatke o proizvodih. Odgovor: Spoštovani Vaša inciativa je vsekakor zelo pohvalna! Toda ali je smisel v temu? Mislim, da ne! Če je izdelek resnično kvaliteten, potem vsaka firma poskrbi, da o tem obvesti vse dietetike, ki so na nekem teritoriju zaposleni. Ta firma MI DO DANES NI POSLALA NOBENEFA SPOROČILA Z PODATKI O IZDELKIH, ZATO TEH IZDELKOV ZAME NI! Takšno je tudi povsem običajno ravnanje v razvitem svetu. Se pa te sicer povsem običajne poti izogibajo firme, ki imajo kaj za bregom. Veste v Sloveniji je dietettikov zelo malo, zato ne bi bilo težko tega storiti. Poleg tega se razlikujejo informacije, ki so namenjene uporabniku (kupcu) ter tiste, ki jih želi in mora vedeti prehranski strokovnjak. Če pa mislite, da morate vi poskrbeti za promocijo izdelka (in ne firma) pa seveda lahko pošljete embalažo s podatki na moj službeni naslov - ime,priimek - Splošna Bolnišnica Jesenice. Srečno Jože Lavrinec Vprasanje: Herbalife resni dvomi Herbalife je uradno (od njihovih zdravstvenih ministrstev) dovoljena hrana in dodatek k prehrani v večini evropskih držav. (Nemčija,Nizozemska,Italija,Francija,Avstrija,Hrvaška,Švedska,Danska,Španija...Kot tudi v ogromno drugih držav na svetu. ( Amerika,Japonska,Avstralija....)Kot največje podjetje na svetu z področja zdrave prehrane, ki uspešno deluje že preko 20 let in je trenutno prisotno v več kot 80 državah sveta. Škoda, da vas še nihče z temi proizvodi še ni podrobno seznanil,ker bi lahko z to prehrano pomagali veliko ljudem,ki prek foruma postavljajo vprašanja za rešitev svojih težav. lp Sandi Odgovor: Spoštovani Pač se to ni zgodilo in dokler se ne bo bom dvomil tudi v uradno priznanje. Nekaj je uradno dovoljena hrana, nekaj pa je hrana, ki ima čisto specifičen namen in se jo kot tako tudi prodaja. Oni že vedo zakaj je ne predstavijo. veste kupoval je pa ne bom samo za to, da bom dobil osnovne informacije. Za kaj takega bi moji dohodki skopneli v hipu. Srečno Jože Lavrinec Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 ona men reče če koga spoštujem bljak sam glave sekam, da ste mi na dohvat ruke Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aandreja 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 Mene pa zanima, na kaksen nacin herbalife pomaga pri vseh teh boleznih. Ne mi zdaj sam o antioksidantih, pac pa konkretno delovanje..tocno kako poteka proces zdravljenja.Kaj se dogaja v telesu? In seveda vsi ti ozdravljeni ljudje niso jemali nobenih drugih zdravil, samo Hl, tako, da lahko trdite, da jih je HL ozdravil??? Astra Astra! Herbalife je prehrana. Vsaka komponenta ima določene elemente, ki so telesu koristni. Tako je tudi s klasično prehrano(korenje ima a vitamin, limona c, skuše omega 3....) Torej človeku zdrava prehrana pomaga prebroditi kar 70 % težav, kar jih napačna tudi prinese. Nihče ni popoln, zato je Herbalife in njegovi znanstveniki pripravili obrok, ki je zdrav in reši pač težave, ki jih z nepravilno prehrano pridelamo. K tem vprašanjem ti ne bom delala nobenih ekspertiz, ker sem ti enostavno in kratko odgovorila zgoraj. Andreja Citiraj poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 Fajn Girly, cimvec takih -torej VSEH- infotov se rabi. Aandreja, verjamem da te skrbi za oceta in da ga noces izpostavljati na netu, samo potem ga pa NE IZPOSTAVLJAJ! x!x Govori torej zase in o sebi, ti pa si -kot sem razumela- nisi pozdravila ne gangrene ne angine pektoris. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Onix 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 Delajte z nami v Sloveniji - povezava z italijanske strani (!?!?!) Upam da Mystica ne bo brala tega je tako lepo in pravilno napisano Če se že hvalijo koliko denarja se obrača bi lahko tudi kakega lektorja povabili ne pa samo dealerje Citiraj Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.Nejc Zaplotnik Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Onix 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 Bolje od vsake kave Te razbudi. dvigne pritisk,... in ta na čisto naraven in zdrav način Citiraj Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.Nejc Zaplotnik Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 veste kaj je pa mene zbodlo v oko kako za boga svetega je ministrstvu uspelo pregledat vseh 25 alkokže strani v tako kratkem času? Vsekakor od pristojnih ne pričakujte reakcij, vsaj burnih ne (v smeri ki jo pričakujete), ker IMHO, so povezani, hobotnica pa ima svoje lovke vsepovsod. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 Cookie, saj nisem naivna...ko sem jim pisala, sem oznacila strani in kopirala izjave... Matr, kolk sem jaz sitna... sem ze odgovorila na mail in prosila, da mi napisejo, komu, kateri osebi(priimek, mail) so to posredovali... in rada bi nekaj dodala... V bistvu nimam nic proti herbalifu. Mislim celo, da je dobrodosla pomoc pri hujsanju, ce drugace ne gre, za nekatere pač.V tole pa sme se vpicila, ker ne odgovarjajo na vprasanja in ker govorijo, da je najpomembnejsi del svetovanje, prodaja pa je sam mal zraven... na nobena konkretna vprasanja ni odgovorov, ko se zgrozimo nad tem, da trdi, da je hl ozdravil gangreno, udari na sočustvujoče note..a ti ne zelis svojim bliznjim zdravja in dobrega??? Seveda, ko pa zaide tole v skrajnosti, ko se zacne reklamirati kot zdravilo za resne bolezni, ej, tole pa ni vec hec.Lahko nekdo prebere in si rece, ej, moja babica ma tudi gangreno, dajmo ji HL, da se pozdravi in obdrzi nogo... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 Hm... kolikor vem in poznam, je Herbalife podjetje. ki ima razlicne proizvode; ki so klasificirani ali kot prehrana ali kot prehransko dopolnilo. Namrec razlika in vrednotenje oz. obravnavnje so zakonsko dovolj razlicne. Razlicne raziskave kazejo, da so v prehrani pri sodonem cloveku veckrat lahko problem tudi zivalske beljakovine. (glej zadnjo stevilko revije AURA - clanek dr. Iztok Ostana). Namrec po razlicih raziskavah so ugotovili da ljudje z podobnim lifestylom toda razlicnimi prehranskimi nacini, imamo lahko razlicna zdravstvena stanja. Seveda je prehrana le delez tega. Zato je ne moremo vedno enaciti kot nekaj kar je izkljucno in najbolj pomembno za nase zdravje. Menda pa se veliko tezav srca in ozilja ter rak najbolj pojavljo pri osebah, ki uzivajo veliko zivlaske prehrane (vsaj glede na raziskave, ki so podane v tem meni zanimivem clanku).TO, da nekdo spremeni prehrano in ob vnosu neke visokokaloricne zivlasko beljakovinske prehrane pricne neko krajse obdobje v telo vnasati nadomestila v obliki nekraterih Herbalife dodatkov (katerih v celoti ne poznam, ceprav so me z njimi ze seznanjevali) predvidevam, da je morda res v nekaterih primerih dobrodoslo, ze iz stalisca da je menda lahko absorbcija nekaterih kljucnih prehranskih elementov kot so minerali ze zaradi preobremenjenosti metabolizma dosti slabsa. Posledicno pa lahko morda oseba postane kljub preveliki tezi celicno podhranjena. Celo v medicini, kakor je vceraj na okrogli mizi (mislim da je bila oddaja zvecer na kanalu A), nek priznani zdravnik, da je v medicini cca. 20 do 25 % diagnoz napacnih). Kljub temu, da sem laik in ne zdravnik, mi je logico, da so hitri nacini hujsanja lahko nekomu sicer zelo dobrodosli, kljub temu pa za nekoga neprimerni.In ce navajate da je herbalife hrana (predvidevam da gre pravzaprav samo za nekatere produkte ali njihove kombinacije) in da ta hrana nadomesti celotni obrok ali celo dva, osebi, ki ima tezave s prekomerno tezo; se mi zdi to pac vseeno zelo riskantno, se posebej, ce oseba ni nadzorovana s strani zdravnika oz. kompetentne osebe, ki bi spremljala proces hujsanja se posebej v primeru, da gre zaradi prekomerne teze tudi kaksen drugi vecji zdravstveni proces.Pazljivost in pretirana zaupljivost produktom, za katere oseba, ki jih prodaja nima ustreznih certifikatov in navodil, je pac iz tega stalisca lahko torej riskantna.Na okrogli mizi so tudi povedali, da se sprejemajo novi zakoni s podrocja alternativne medicine, predvidevam da s tem tudi prodaje nekaterih produktov, med katerimi bodo tudi potrosnik bolj zasciten kakor je sedaj. Upajmo na najboljse. Astra! Herbalife je prehrana. Vsaka komponenta ima določene elemente, ki so telesu koristni. Tako je tudi s klasično prehrano(korenje ima a vitamin, limona c, skuše omega 3....) Torej človeku zdrava prehrana pomaga prebroditi kar 70 % težav, kar jih napačna tudi prinese. Nihče ni popoln, zato je Herbalife in njegovi znanstveniki pripravili obrok, ki je zdrav in reši pač težave, ki jih z nepravilno prehrano pridelamo. K tem vprašanjem ti ne bom delala nobenih ekspertiz, ker sem ti enostavno in kratko odgovorila zgoraj. Andreja Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 Matr, kolk sem jaz sitna... sem ze odgovorila na mail in prosila, da mi napisejo, komu, kateri osebi(priimek, mail) so to posredovali... Seveda, ko pa zaide tole v skrajnosti, ko se zacne reklamirati kot zdravilo za resne bolezni, ej, tole pa ni vec hec.Lahko nekdo prebere in si rece, ej, moja babica ma tudi gangreno, dajmo ji HL, da se pozdravi in obdrzi nogo... 1.Me zanima, če bo kdo odgovoril in če bo zadeva transparentna ter bomo lahko spremljali. 2. Mene je tudi groza tega.....a svojim najbližnjim ne privoščiš najboljšega? Ena teta iz dolenjske od nje sestrična, k je enkrat regrat nabirala okoli vinograda, ki ga imamo v Novem mestu je tam srečala od njene svakinje staro mamo, ki je rekla, da je od sosede snaha jedla neki in se je čist pozdravila. mislim, halo to je ta tip novic in prepričevanja. Saj ta princip že tako ljudsko deluje, ampak če jaz nekaj priporočim prijateljici je to čisto drugače, kot če mi svetuje wellnes svetovalec, karkoli že to je. Če jaz svetujem naj si kupi en čaj, nimam nič od tega, če pa nekdo, ki prodaja HL pa vprašanje koliko so doronamerni nasveti res dobronamerni. Vem pa kako se počuti človek, ki bi rad, da so njegovi bližnji zdravi. Tudi moja mama je bila zelo bolna in kupila sem vse kar sem videla in za kar sem slišala, da lahko pomaga, nisem kaj dosti preverjala, ker nisem imela časa preverjat ali res učinkuje kot govorijo. Seveda me nihče ni prislili v nakup, sama sem se odločila. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 Bom jaz priskočil na pomoč s strokovnim nasvetom za vsa čudežna zdravila. Namesto da naštevamo, kaj vse pozdravi, rajši poenostavimo zadevo in naznanimo, da smo izumili zdravilo za katerega še niso odkrili bolezen. Pa vse štima. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 Pa vse štima. 80% živil užijemo v predelani obliki Kaj so aditivi?Predelana hrana je nemogoča brez dodajanja aditivov v tehnoloških postopkih, ki imajo na živila posredne in neposredne učinke delovanja. Aditiv oz. živilski dodatek je vsaka snov, ki se normalno ne uporablja kot živilo in predstavlja običajne, tipične sestavine živila. (Odbor za živilske aditive in onesnaževalne primesi) Konzervansi skoraj povsodPo izračunih strokovnjakov, naj bi bili v kar 20. 000 živilih konzervansi (živilski dodatki, ki preprečujejo, da bi se živila kvarila); povprečni evropski potrošnik pa vsako leto zaužije kar 4 kg živilskih dodatkov. Vrste in učinki živilskih dodatkov (6 skupin)Barvila: dodajamo jih zato, ker naravne barve v samih živilih ne prenesejo tehnološke obdelave ali pa so obarvana zgolj zaradi večje privlačnosti. Obstaja približno 40 skupin barvil, od katerih je vsaj 18 sintetičnih. Na slovenskem trgu so najpogostejša v izdelkih, kot so različni prigrizki (čips, kosmiči za zajtrk, različne sladkarije, bonboni, osvežilne pijače). Oznaka: E- in številka iz serije 100. Sladila: dajejo občutek sladkosti, a imajo manj kalorij. Zelo pogosti so v živilih za dietno prehrano. V svetovnem registru je 13 dovoljenih sladil. Oznaka: E- in številka iz serije 900, razen sorbitola : E 420 in maltitola E 421. Konzervansi: z njimi preprečujemo rast mikroorganizmov, s čimer preprečimo kvarjenje živil. Obstaja jih približno 30, največkrat uporabljeni pa so nitriti in nitriti v mesnih in ribjih izdelkih, sulfiti in sulfati v izdelkih iz sadja in zelenjave ter v vinu, sorbati in benzonati v izdelkih iz sadja in zelenjave. Oznaka: E- in številka iz serije 200. Antioksidanti: preprečujejo oksidacijo – maščoba ne bo postala žarka, sadje ne bo izgubilo barve. Obstaja 17 skupin, najpogosteje zasledimo askorbinsko kislino (oblika vitamina C), citronsko kislino in vinsko kislino. Najdemo jih skoraj v vseh živilih. Oznaka: E- in številko iz serije 300. Emulgatorji, emulgirne soli, stabilizatorji, sredstva za zgostitev in želirna sredstva ter modificiran škrob, utrjevalci … vplivajo na pocenitev tehnološkega postopka (emulgator pri peki biskvita zmanjša porabo jajc, tako je postopek kar 20 % cenejši), omogočijo mešanje »nezdružljivih« sestavin (npr. vode in olja). Oznaka: E in številka iz serije 400. Ojačevalci okusa: kemikalije, ki »prevarajo« naše brbončice, saj živilu izboljšajo okus. Najbolj razširjen je natrijev glutamat, ki se uporablja v mesnih in zelenjvanih jedeh ter začimbah in začimbnih mešanicah te v sojini omaki. Oznaka: E in številka iz serije 600. Ugotavljanje varnosti aditivovPraviloma je za vsako živilo določeno, kateri in v kolikšni meri se lahko uporablja aditiv. Ugotavljanje varnosti aditivov poteka po mednarodnih predpisih, opravljajo se toksikološke raziskave o možnih učinkih na zdravje. Varnost se ugotavlja na državni in naddržavni ravni, rezultate opravljenih toksoloških raziskav ovrednotijo ustrezni odbori (na mednarodni ravni JECFA, v ZDA npr. FDA) meddržavne ustanove (WHO, FAO), v Evropski uniji pa Znanstveni odbor za hrano in prehrano pri Komisiji EU. Aditivi, ki pomenijo tveganje za zdravjeAditivi, ki lahko pomenijo tveganje za zdravje (alergijo ali neko drugo prehransko občutljivost) Skupina aditivov Adtitivi, ki predstavljajo tveganje za zdravje naravna barvila E 100, E 120, E 160 b i), E 160 b ii), E 160 b iii), E 161 g umetna barvila E 102, E 104, E 110, E 122, E 123, E 124, E 127, E 131, E 132, E 133, E 142, E 150, E 151 konzervansi E 210 do E 213, E 214, E 215, E 218, E 219, E 220, E 228 antioksidanti E 310 do E 312, E 320, E 321 emulgatorji, stabilizatorji in gostila E 407, E 412, E 413, E 414 sladilo E 952 ojačevalci okusa E 620 do E 625 Vir: Zveza potrošnikov Slovenije Obvezna oznaka aditivov na deklaracijiVsak aditiv, ki je dodan živilu, mora biti napisan na označbi (deklaraciji) živila – bodisi z imenom bodisi z oznako, ki pomeni okrajšavo imena (E-številko). V EU je registriranih približno 1700 aditivov brez arom, saj so le-te obravnavane posebej in jih danes poznamo okoli 4500. Pripravljena hrana - vir aditivovŠtevilo aditivov se povečuje, saj se vse več poslužujemo vsaj že delno pripravljene hrane. Ritem življenja nas neusmiljeno potiska »na rob kuhinje« – vse manj sami v celoti pripravimo obrok. 7 drobnih trikov do bolj zdrave prehraneBerimo označbe – izbirajmo živila s čim manj E-ji. Izbirajmo med načini predelave, saj že sami po sebi nekateri zahtevajo več, drugi manj aditivov. Namesto zelenjave in sadja v konzervah kupujmo zamrznjeno zelenjavo. Zveza potrošnikov Slovenije je izdala brošuro s pomeni E-jev. Zavestno se izogibajmo v celoti pripravljenih jedi, če je le mogoče. Kupujmo le osnovna živila, ki jih doma sproti pripravljamo. Izogibajmo se jušnim kockam in začimbnim mešanicam. Še posebej bodimo pozorni na aditive pri dojenčkih in otrocih. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 22. marec 2007 Prijavi Deli 22. marec 2007 zadnje 4 stavke bi podcrtal in napisal z veliko! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.