Skoči na vsebino

Herbalife

Recommended Posts

Pozdravljene

Sem nova na forumu in tudi na Herbalifu zato bi imela nekja vprašnj. Zanima me s čem si mešate šejke??kakšno telovadbo priporočate in kolikokrat na teden??kaj lahko jem za kosilo?? vse ali je kaj takega kar se ne bi jedlo?? prosila bi za čim več nasvetov in izkušenj ker bi rada uspela v tej stvari.

hvala za odgovore in vaše izkušnje.

želim vam lep dan

flinč x;)x

Deli na socialnih omrežjih

Pozdravljene

Sem nova na forumu in tudi na Herbalifu zato bi imela nekja vprašnj. Zanima me s čem si mešate šejke??kakšno telovadbo priporočate in kolikokrat na teden??kaj lahko jem za kosilo?? vse ali je kaj takega kar se ne bi jedlo?? prosila bi za čim več nasvetov in izkušenj ker bi rada uspela v tej stvari.

hvala za odgovore in vaše izkušnje.

želim vam lep dan

flinč x;)x

Šejki se mešajo lahko z mlekom, jogurtom, kefirjem, s 100% sokovi brez dodatkov, lahko pa narediš tako, da zmiksaš sadje, primešaš vodo in seveda Formulo in proteine(kot ti svetuje svetovalec za prehrano).

Telovadba je lahko različna. Če želiš, ti pošljem vaje, ki so podobne pilatesu in so primerne za vse generacije. Ob njih pa lahko plavaš, kolesariš,tečeš, igraš tenis itd.

Za kosilo si lahko narediš zdrave obroke brez cvrtja, bele moke, izogibaj se pretiranemu uživanju soli ali sladkorja. Svetujem ti uživanje hlanostiskanih olj(olčno,bučno,sojino,repično ipd), veliko zelenjave, meso pa je lahko različno, vendar ti svetujem, da ješ svinjsko in goveje 1x na teden, perutnino 2-3x na teden, ribe pa lahko večkrat (3-4X).

Če imaš navado po kosilu jesti slaščice, si jih raje vzemi za popoldansko malico, da je med kosilom in slaščicami vsaj 1,5-2 ure premora. Tako je potem dobro, da do večera kaj več gibaš, da se sladkor ne skladišči v tvojem telesu.

Pa lep pozdrav, Andreja :palec:

poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo

http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933

Viš - ni druge.

Za hujšanje treba spremeniti način prehranjevanja.

Dodati gibanje, piti ogromne količine vode pa smo tam.

Moja frendica "hujša" s pomočjo herbalife. Ne vem, če je izgubila sploh kakšno kilo. Ne giblje se namreč skoraj nič več kot je nujno potrebno. Dvomim, da je kaj spremenila način prehranjevanja. Ona pravi, da je tole - herbalife torej - dovolj. Mislim, da ni..ampak ona že ve.

Jaz sem se odločila za ločevalno dijeto. Kot ničesar v lajfu se ne držim 100%. Pri ogljikovih hidratih temeljito izkoristim možnost pojesti nekaj sladkega, ampak ti šment - zadnjič popolnoma pozabila, da bi lahko jedla celo kruh.

Ugotavljam zdajle, da imam preveliko spodnje perilo, za hlače rabim pas, majice visijo na meni.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Pozdravljena Meta13!

Oprosti, ker ti nisem takoj odgovorila, sem bila na dopustu in nisem vzela s seboj računalnika.

Malica je tudi del prehrane s HL, vendar si napisala, da zaužiješ kakšno nektarino ali kaj malega in to za malio zadostuje. Meni včasih zapaše in si vzamem kakšen mali sendvič s tuno ali pakakšnim zelenjavnim namazom, včasih pa si vzamem proteinsko tablico, saj je za malico dovolj 150 kalorij.

Moj kalorijski vnos je dnevno razporejen takole:

zajtrk: cca 250-300 kal

malica: cca 150 kal

kosilo: 500-750 kal

malica : 150 kal

večerja: cca 250-300 kal.

Lep pozdrav , Andreja

Lep pozdrav. Andreja hvala za odgovore in upam, da je blo fajn na dopustu, tudi jaz sem pla prejšnji teden.

No lep dan še naprej.

Viš - ni druge.

Za hujšanje treba spremeniti način prehranjevanja.

Dodati gibanje, piti ogromne količine vode pa smo tam.

Moja frendica "hujša" s pomočjo herbalife. Ne vem, če je izgubila sploh kakšno kilo. Ne giblje se namreč skoraj nič več kot je nujno potrebno. Dvomim, da je kaj spremenila način prehranjevanja. Ona pravi, da je tole - herbalife torej - dovolj. Mislim, da ni..ampak ona že ve.

Jaz sem se odločila za ločevalno dijeto. Kot ničesar v lajfu se ne držim 100%. Pri ogljikovih hidratih temeljito izkoristim možnost pojesti nekaj sladkega, ampak ti šment - zadnjič popolnoma pozabila, da bi lahko jedla celo kruh.

Ugotavljam zdajle, da imam preveliko spodnje perilo, za hlače rabim pas, majice visijo na meni.

Zdravo nataly, glej jaz se tudi ne gibljem nekaj preveč, pa tudi uporabljam Herbalife pa sem v treh mesecih shujšala 11 kg. Tako da ni treba nekaj pretirano telovadit. Je pa res da je pomembno, da spiješ veliko vode. Jem vso hrano tudi cvrto ali pohano kakor želiš.

Lepo bodi.

Lep pozdrav. Andreja hvala za odgovore in upam, da je blo fajn na dopustu, tudi jaz sem pla prejšnji teden.

No lep dan še naprej.

Zdravo nataly, glej jaz se tudi ne gibljem nekaj preveč, pa tudi uporabljam Herbalife pa sem v treh mesecih shujšala 11 kg. Tako da ni treba nekaj pretirano telovadit. Je pa res da je pomembno, da spiješ veliko vode. Jem vso hrano tudi cvrto ali pohano kakor želiš.

Lepo bodi.

Hojla Meta13!

Lepo, da si povedala kaj uživaš. Ti je svetovalec rekel, da lahko ješ vse to?

Saj ne rečem, da kdaj pa kdaj ne bi tudi jaz kaj takega dala v želodček, vendar se cvrtju izogibam. Skušam pa več gibat kot sem včasih. Ne rata mi vedno, a zagotovo je to veliko, če se potrudiš, da ti kri cirkulira vsake toliko časa malo močneje.

Veš, ko uživaš HL, je dobro, da ti svetovalec pove kaj več tudi o zdravi prehrani, ki ni HL. Zakaj? Ker se vsi ljudje ne odločijo s HL-jem živeti do smrti, tako kot sem se odločila jaz ali še kdo od nas. Tako je dobro, da vsak človek spozna tudi kako s klasiko vzdrževati težo. Tako ne pride do tistega, da kritik pada o HL-ju in slabih svetovalcih.

Želim ti lep dopust, moj je prvi del za mano, v avgustu pa še nekaj uživancije na naši obali in v gorah.

Ciao, Andreja :palec:

Andreja, imam eno vprašanje: res, da včasih pojem kaj ocvrtega (potem je malo več telovadbe), pa me zanima če se lahko jejo na malo olivnega olja pražene jajčke? Zanima pa me tudi kako je s "kornfleksom"?

Hvala za odgovor in lep sončen dan

meta

Andreja, imam eno vprašanje: res, da včasih pojem kaj ocvrtega (potem je malo več telovadbe), pa me zanima če se lahko jejo na malo olivnega olja pražene jajčke? Zanima pa me tudi kako je s "kornfleksom"?

Hvala za odgovor in lep sončen dan

meta

Zdravo Meta13!

Lej cvrtje včasih ni problem, veš pa, da je eden največjih sovražnikov ožilja in srca ter lepe kože. Telovadba je dobra vsak dan, kadar pa je česa preveč je potrebno kaj več migniti(načrtno), da se popravijo "grehi".

Jaz vedno popečem jajčke na olivnem olju, vendar ti jih v teh poletnih dneh ne priporočam, ker so pretežki za to vročino.

Glede "kornfleksa" nimam pomislekov, saj ga sama kupim namesto mislijev, vendar imam njih raje, ker vsebujejo več dobrih hranljivih snovi , predvsem pa vlaknin.

Lepo se imej, Andreja x:)x

• 2 weeks later...

Zdravo Meta13!

Lej cvrtje včasih ni problem, veš pa, da je eden največjih sovražnikov ožilja in srca ter lepe kože. Telovadba je dobra vsak dan, kadar pa je česa preveč je potrebno kaj več migniti(načrtno), da se popravijo "grehi".

Jaz vedno popečem jajčke na olivnem olju, vendar ti jih v teh poletnih dneh ne priporočam, ker so pretežki za to vročino.

Glede "kornfleksa" nimam pomislekov, saj ga sama kupim namesto mislijev, vendar imam njih raje, ker vsebujejo več dobrih hranljivih snovi , predvsem pa vlaknin.

punce lp,

ko to prebiram, ugotavljam,da moški nimajo problemov z odvečno kilažo ali pa jim je vseeno.

tudi meni je bilo do zadnjega zdravniškega pregleda t.r. vseeno, toda rezultati tekočin so pokazali svoje, zato sem se zamislil in s prijateljevim nasvetom začel uživati HL.

17.7.2007 sem začel jemati HL pri teži 112 kg, danes jih imam 105 kg.

moram povedati, da zaradi narave službe: stresi,stranke, teren, izvajalci...nimam časa za pošteno hranjenje,

zato prosim za nasvet vse tiste, ki imate izkušnje v zvezi HL, kombinaciji z običajno hrano, ter gibanjem,

kot sem omenil se malo telesno gibljem, čeprav imam razgibano delovno delovno mesto, vendar več ali manj avto, pisarna, PC ....

Topli obrok pa samo enkrat na dan okoli 18h, razen vikenda, ko sem doma.

lp lms

Pozdravljen!

Kakšen naj bi izgledal zdrav klasičen obrok?

Predvsem velja, da ne vsebuje obrok cvrtja, prežiganja(prežgana moka na olju), pa po obroku naj ne bi bilo sladkanja(sladice).

Drugače pa ti svetujem, da si za ta obrok privoščiš vse kar je zdravega.

Primer:- pašta s tuno in zelenjavo, zraven še nekaj solate(najbolje je letnemu času primerna- sedaj je recimo veliko paradižnikov, paprik,kumar,.....),

- mineštre ali enolončnice (vsebujejo naj tudi meso) in zgostiš jih lahko kar z naribanim krompirjem ali sojinimi kosmiči,

- kos vratine ali kakršenkoli drugačen kos mesa(puran, piščanec-brez kože,riba,svinjina, teletina, konjsko meso, zajec, ovčetina...) priloga /riž,krompir, testenine/,zraven je lahko še na pari skuhana zelenjava/korenje,brokoli,grah,koruza..../pa seveda zopet solata,

-riževa ali testeninska solata(je se hladno in je primerno za ta letni čas/-vmešaš na drobno narezano čebulo,česen,kumare ali bučke,olive,korenjček,zeleno,koruzo....daš malo olivnega olja,kislo smetano(za 4 osebe velika žlica),jogurt po potrebi,sol,poper,origano ali kakšno drugo začimbo(timijan,bazilika,šetraj...)

Svetujem ti, da čez dan pač uživaš terenu primerno (zajtrk: šejk, malica -kakšen sendvič , jogurt s polnozrnatim pecivom,kos kruha s sadjem...kosilo : zopet šejk in popoldanka malica : lahko podobno kot dopoldne ali pa lahko kakšno proteinsko tablico)

Večerja pa naj bo raznolika in prav tako zdrava, količinsko pa boš zagotovo uravnaval z vlakninami pred obroki, ne?

Upam, da sem ti napisala kaj zanimivega in uporabnega.

Ciao, Andreja x:)x xokx

P.S.: Če imaš težave, se kar obrni na svojega svetovalca, saj bo zagotovo vesel tvojega klica, ker bo videl, da želiš uspeti.

post-7391-1186321586_thumb.jpg

:eek: :eek: :eek:

Ne vem o kakšnih zdravilih ti meniš, vendar ti povem, da jaz sol uporabljam primerno glede na to koliko gibam, ker je takrat zagotovo izločim več in jo moram nadomestiti.

Sol je bila in bo potrebna za telo, le meje se menjajo.

Pretiravanje pa v nobenem primeru ni zdravo.

HL niso zdravila, je prehrana(način prehranjevanja za nekatere), ki jo lahko uživamo kot obrok, ki nadomesti klasičnega.

Če pogledaš moj blog, lahko vidiš, koliko zdravil sem odstranila iz svoje lekarne, ko sem spremenila na tak način prehranjevanja.

Ne rečem, da človek, ki uživa HL, ne potrebuje kdaj pa kdaj kakšno zdravilo, predvsem, kadar ga boli kakšen zob ali ima kakšno hudo vnetje, kjer ni zadosti samo prehranski dodatek z antioksidanti. Toda tisto vsakodnevno jemanje zdravil je popolnoma mimo.

Stane, lep dan ti želim, Andreja :palec: x:)x

post-7391-1186323129_thumb.jpg

Guest sstane

Tak naslov je dala novinarka, ne jaz. Je pa zadela bistvo, pri pravilni prehrani zdravil ne potrebuješ. Ni pa sol nobeno zdravilo, če pa ni v hrani v ravnotežju z vodo in kalorijami, pa zboliš.

Premalo slana hrana redi in povzroča bolezni, amen x!x

Andreja, hvala za zanimive in uporabne napotke.

Ali zvečer, recimo pred spanjem ne uporabim šejka?

moj jedilnik sedaj:

zajtrk:šejk

malica: kot si že ti priporočila; sendvič (pripravljen iz kavomata, ali je vredu?)

okrog 17h doma t.i. kosilo in večerja (normalno kuhana hrana, le sedaj bolj dietna!!, veliko sezonske solste)

okrog 22h spet šejk, vmes pa trikrat na dan stisnjenke.

Čez dan popijem veliko vode, donat ? ter sok grenivke (vse skupaj sigurno okrog 3l ali več)

kako je s kavo

lp lms Ajdovščina

Andreja, hvala za zanimive in uporabne napotke.

Ali zvečer, recimo pred spanjem ne uporabim šejka?

moj jedilnik sedaj:

zajtrk:šejk

malica: kot si že ti priporočila; sendvič (pripravljen iz kavomata, ali je vredu?)

okrog 17h doma t.i. kosilo in večerja (normalno kuhana hrana, le sedaj bolj dietna!!, veliko sezonske solste)

okrog 22h spet šejk, vmes pa trikrat na dan stisnjenke.

Čez dan popijem veliko vode, donat ? ter sok grenivke (vse skupaj sigurno okrog 3l ali več)

kako je s kavo

lp lms Ajdovščina

Malček sem narobe zastopila in sicer, da ješ večerjo po 18.00.

Je kar v redu kot si napisal.

Kavo jaz pijem 1x-2x na dan. To je odvisno tudi, kakšem pritisk imaš.

Če imaš visokega, se ti bo izboljšal, če se boš držal pitja vode, kot jo piješ sedaj.

Lep večer, Andreja

lms al kdosiže, dej preber si na deklaraciji IZ ČESA je snedvič iz kavomata - poglej še v snedvič in opazil boš, da je ZMER neka MARGARINA not 8masleni namaz) al pa vsaj MAJONEZA x:o)x

Fukm preč tist, če hoč res shujšat, pa rajši s sabo od doma nesi kruh/štručko/žemljo/prepečenec pa kak jogurt (navadni brez sladkorja al pa vsaj brez aspartama)-če ti je okus ogaba, dej not ENO žličko domače marmelade izbor po okusu (mej kr v službi, men je tut med ful dobr), oz tista z manj sladkorja, bolj eko, bio narjena. Pa sadje pa si :palec:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

lms al kdosiže, dej preber si na deklaraciji IZ ČESA je snedvič iz kavomata - poglej še v snedvič in opazil boš, da je ZMER neka MARGARINA not 8masleni namaz) al pa vsaj MAJONEZA x:o)x

Fukm preč tist, če hoč res shujšat, pa rajši s sabo od doma nesi kruh/štručko/žemljo/prepečenec pa kak jogurt (navadni brez sladkorja al pa vsaj brez aspartama)-če ti je okus ogaba, dej not ENO žličko domače marmelade izbor po okusu (mej kr v službi, men je tut med ful dobr), oz tista z manj sladkorja, bolj eko, bio narjena. Pa sadje pa si :palec:

Hvala Cookie, prav danes sem prebral sestavine kavomat sendviča, zdraven opisanega je še nekaj E-jev

bo treba 5 min. prej iz postle, da si pripravim suho malco.

kaj pa sir in koliko?

lp lms

ma kaj mene sprašuješ kolk sira boš pojedu xrolleyesx

toj valda jasn: bolj je masten sir, bolj je dober :sori: torej, če misliš hamat (jest) okusen (maščobe delajo hrano okusnejšo-sam mlek poglej, če je polnomasten NEhomogeniziran, je boljšega okusa kt manjmasten NE homo mleko; za homogenizirano mleko pa itak veš, da maši žile, s svojo, na nano velikost razbito, maščobo) sir. Če milsiš jest manj masten sir ga boš mal več, če pa ti diši bolj masten sir ga boš pa manj. Aja, raznorazni topljivi sirčki (Zdenka, Kiri) to veš, da odpade - vsaj zaenkrat.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Zdravo vsem skupaj!

Mene pa zanima če poznate koga ali pa je mogoče na forumu kdo iz Kranja, ki se ukvarja s HL? Bi se lotil te zadeve, sam ne bi rad da mi svetuje nek aberveznik, ki bi se mu šlo samo zato da mi čimveč proda, ampak da mi svetuje tudi glede ostale prehrane kako in kaj.

Lep pozdrav

• 5 weeks later...

Veliko prehranskih dodatkov obstaja, vsak se odloča po svoji presoji in zmogljivosti nakupovalne moči, toda dobro je vedeti, da se vsak odloči , da da sebi najboljše.

Sama ugotavljam, da odkar uživam določene prehranske dodatke, ki sem jih začela jesti pred tremi leti, moje zdravstvene težave kopnijo. Žal imam še eno težavo, ki jo moram v bistvu ustaviti, ker jo najbrže ne bom mogla nikoli dokončno zbrisati pri vsakdanjem delu. To je revmatični artritis, ki je bil "pridelan" v službi.

Prehranski dodatki lahko tu le omilijo težave, če pa bom vztrajala, gledala kaj jem tudi pri klasični prehrani, skrbela za mentalno zdravje in hodila na terapije, ki so priporočljive, bom zagotovo lahko zopet cvetela.

Človek mora poznati kaj in kako uporabljati prehranske dodatke, vedeti pa mora tudi, da ni takojšnjih rezultatov.

Lep dan in naredite nekaj zase, da bo popolnejši.

x:)x Andreja x:)x

post-7391-1192005871_thumb.jpg

• 1 month later...
  • 3 months later...

Pozdravljeni,

trenutno je tudi pri meni nastopil čas, ko sem se začela spraševat kaj jem, koliko športam in kako naj izklesam oziroma lepo oblikujem svoje telo. Kot strela z jasnega se je pojavila oseba, ki mi je predstavila herbalife. Predno sem se odločila za stvar, sem seveda želela preveriti kako je v resnici s tem, cena hb le ni tako majhna....Prebrala sem kar nekaj komentarjev, pa še vedno nisem prepričana kako in kaj.Verjamem, da ne pojemo zadosti zdrave hrane, vitaminov, mineralov, itd., jemo premastno, nezdravo in premalo raznovrstno hrano... vendar po drugi strani pa me misel zanese na preprosto matematiko...poješ tabletko,ki zadostuje 2 skledam solate in eni kg sadja, je torej naravno da poješ toliko naenkrat? Mislim, da ne. Sprašujem pa se seveda tudi, zakaj so npr naši stari starši v večini bili fit, zdravi neglede na to, da so pilil le polnomastno mleko direktno izpod krave, jedli polnomastno maslo doma pridelano, krompir, doma pečen kruh iz bele moke, ocvirke, zasesko in še mnogo "nezdravih" hranil....Mislim, da je odgovor v gibanju, hodili so peš, cel dan so delali na polju, niso se prenajedali, ker hrani ni bilo na pretek...

Pa se vrnimo k hb.Na dodatke in ostalo se ne spoznam, o hrani nisem nikoli študirala...zanima me torej, kako zdravo je dodajati razne snovi prehrani, če normalno ješ in kaj se zgodi, ko s tem prenehaš? Kako se na vse to odzovejo ledvica, jetra, je mar zato potrebno spiti 3 litre vode? Kateri izdelki so primerljivi s HB?

Za odgovore se vam najlepše zahvaljujem,

lp

Pozdravljeni,

Sprašujem pa se seveda tudi, zakaj so npr naši stari starši v večini bili fit, zdravi neglede na to, da so pilil le polnomastno mleko direktno izpod krave, jedli polnomastno maslo doma pridelano, krompir, doma pečen kruh iz bele moke, ocvirke, zasesko in še mnogo "nezdravih" hranil....Mislim, da je odgovor v gibanju, hodili so peš, cel dan so delali na polju, niso se prenajedali, ker hrani ni bilo na pretek...

Za odgovore se vam najlepše zahvaljujem,

lp

se opravicujem, ker bom malo posvinjala temo o HB, ampak to moram komentirat... mleko nekdaj in zdaj je bilo popolnoma drugacno...kmet je imel malo kravic , eno ali dve, ni slo samo zato, da bo prodal 154657465 :eek: litrov mleka na leto... krava je jedla "normalno" hrano...

temu ze dogo ni vec tako... umetna sranja, s katerimi se pita zivali, puscajo sledi v mleku, mesu krav, prasicev itd... za mleko, ki je UHT in homogenizirano, ne rabis imeti visoke sole, da ti je jasno, da je popolnoma nezivo... mogoce je not kalcij, ki se pa useda na zile, saj so mascobne molekule premajhne za normalno absorbcijo.Mogoce mleko kaksnih krav, ki se pasejo zunaj in so krmljene naravno, ne pa v veri za cimvecji dobicek kmeta :xx!: :vragec: ... krompir, hja koloradskega hrosca so nekdaj kmetje pobirali rocno, danes se krompir skropi 265464 X :eek: ... torej je kvaliteta temu primerna....bela moka danes ima pridanih blizu 50 sestavin, ki jo naredijo odporno za zuzke, pa za daljso obstojnost, pa za vso ostalo kramo, ki hodi v njo spat in se prehranjevat ( crvi,kuke itd :xx!: )...moka na polici trgovine , ki ima rok trajanja nekaj let :o|o: ...

ocvirki in zaseka so danes stvari, ki so posvinjane z taksnim sranjem, da ni vredno mislit na to ... vse snovi, ki se jih daje kravam in prasicem , so vecino lipotopne , to pomeni topne v mascobah, to pa so ocvirki in zaseka...

no, glede gibanja se strinjam. :palec: ..

ce pogledamo cloveka nekdaj... jedel je predvsem manj, hrano bistveno manj skropljeno, obdelano in zasvinjano ( boga nasa jetra :xx!: )... delal je na polju ali kjerkoli pac ze, vec se je druzil z ljudmi, imel vec casa zase in druzino, torej zivel je manj stresno...

meso je bilo na jedilniku redko, vec so jedli kase ( ajdova, prosena, itd), zelja in repe... ne pa kot danes, ko je sredi zime v Sparu na policah vsega, od paradajza, do paprik, hrusk itd...

ko potegnemo crto pod vsem, nam hitro postane jasno, kaj bi naj bila " zdrava " hrana o kateri se danes tako rado govori....

evo, sem se skasljala, zdaj pa lahko nadaljujete o HB x:o)x

Mojca

Guest sstane
Mojca

Jaz sem pa milijon procentov prepričan, da vse to, kar praviš, prejodirana sol nadkrili milijonkrat, ker je povsod. Tudi v hrani za živali.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...