Skoči na vsebino

Herbalife


Recommended Posts

Hojla Gold

 

Mislm, da ti tud pretiravaš...glih tko kt Sin...sam u drugo stran. Tko kt je zanj alfa in omega oznaka bio in eko, je zate vse skup navadno sranje.

 

Jst že dobrih deset let ne mečem na vrt /prej pa ni blo vrta/ nobenih fitofarmacevtskih pripravkov /če ta izraz pomen razne pesticide, herbicide, fungicide, umetna gnojila..., ki jih prozvaja kemična industrija/ in dejansko ima hrana, pridelana na mojem vrtu, zelo drugačen okus, kt pa tista, kupljena v trgovinah.

 

K pa govoriš, da danes brez škropljenja in gnojenja nobena kultura ne uspeva, pa, mislm, a je blo kdaj mrbit drgač? Ni blo. Samo pripravki so bli drugi in na drgačen način izveden proces.

Recimo, jst škropim zemljo proti nematodam /ogorčicam/ z belo gorjušico. In to tko, da jo posejem med ostalimi vrtninami in pa pol na prazno zemljo. Proti ušem špricam tko, da mam posajen bezeg in poleg vrta en konc travnika, ki ga ne kosim in v katerem rastejo rastline, ki so ušem blj privlačne, kt moj fižol. Pa tko...

 

Zdej, a je bio, eko... al ni, ne vem, vem pa, da tist, kar jst lahko nardim, da dodatno ne vnašam strupov v hrano, je to in to tud nardim. In ja, hrana ma drgačen okus.

 

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif

 

Butl, način kot ga opisuješ, je seveda bolj naraven. Tudi meni je poznano gnojenje z namočenimi koprivami, pa še kaj se najde.

Tukaj se tema bolj nagiba v smeri masovne pridelave, med katero pa spada tudi pridelek z oznako bio in eko. Kdo od teh pridelovalcev gnoji z koprivinim gnojilom, škropi z gorjuščico, ipd. ? Verjemi mi, da je v prvi vrsti zaslužek, dobiček, za kaj naravnega pa že zmankuje časa in prostora. To je tisto, ki mene bode.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Butl, način kot ga opisuješ, je seveda bolj naraven. Tudi meni je poznano gnojenje z namočenimi koprivami, pa še kaj se najde.

Tukaj se tema bolj nagiba v smeri masovne pridelave, med katero pa spada tudi pridelek z oznako bio in eko. Kdo od teh pridelovalcev gnoji z koprivinim gnojilom, škropi z gorjuščico, ipd. ? Verjemi mi, da je v prvi vrsti zaslužek, dobiček, za kaj naravnega pa že zmankuje časa in prostora. To je tisto, ki mene bode.

 

 

Kva pa vem, Gold.

 

Se strinjam, da se pod bio, eko svašta turi nam, potrošnikom, in da proizvajalci tega ne počnejo iz lušta, ampak zato, da s svojim delom preživijo in dostojno živijo.

 

Se pa ne strinjam, da je vse samo blef in da so vsi prevaranti, ker niso. Iz lastnih izkušenj.

 

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Seveda, kakšne barve pa so? x:o)x

 

Zelo očitno še nikoli v življenju nisi bil na ekološki kmetiji.

Verjami kar želiš. Nihče ti ne pravi da moraš uživat eko hrano. Jaz zase vem kaj je dobro in očitno nisem edini, saj se vse več ljudi odloča uživati ekološko pridelano hrano. Trend zadnjih let raste tudi za 300% letno. Ampak ti si spet en tistih, ki mislijo da vedo več kot vsi drugi ljudje.

Preprosto ti bom povedal da pojma nimaš.

 

In ja, jasno je mnogim kot prvo zaslužek, toda nekateri zelo dobro vedo, da v kolikor njihova hrana ne bo kvalitetna (kar se tudi čuti) je ljudje ne bodo kupovali oz. jo bodo rajši pri konkurenci; zato se držijo pravil ekološke pridelave. In takih kmetov je vedno več, saj je tudi zahtevnost kupcev, potrošnikov vedno večja.

 

Kot drugo pa, v kolikor bi podjetje ki izdaja certifikate samo enkrat prišlo v javnosti ali skozi medije na slab glas, bi bilo njeno celotno delo izničeno! Pomeni, da si podjetje ki izdaja certifikate nikakor ne more in sme dovoliti da jih izdajalo kar tako, saj na tem temelji njeno celotno delo - na kvaliteti in zaupanju.

Seveda pa, nakateri kmetje tudi goljufajo in vseh inšpektorji vedno ne morejo docela kontrolirat in preverjati.

 

Tule imaš pogovor na temo GSO ki padejo na njivo sosednjega kmeta:

* Ukrepi: Okrogla miza - GSO v kmetijstvu in hrani - čigava izbira? 6. del

* Zakon o GSO v Sloveniji: Okrogla miza - GSO v kmetijstvu in hrani - čigava izbira? 5. del

Govorili so med drugim tudi o tem, da bodo odškodnine preveč visoke da da bi kmetje pridelovali GSO rastline. Se jim ne bo oz. se jim ne izplača.

 

 

Glede na napisano, sklepam, da je za tebe krava vijolične barve.

Nekaj so predpisi, drugo je realnost. Danes brez škropljenja in gnojenja nobena kultura ne uspeva. Kaj vsebujejo škropiva, mogoče ti še ni jasno. Strupe.

Opraševanje kultur se po tvoje tudi kaznuje, če je sosedov ptič in čebela priletela na tvojo eko njivo.

Sin, še vedno mlatiš prazno slamo.

Bio in eko v našem okolju lahko obstaja samo pri poznavalcih, ki gledajo njive po televiziji in na netu. Reklame so pa itak samo za bedake.

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jst čist 0 ne pretiravam. zakaj bi le? malce bolj natančno in argumentirano, če me že klasificiraš. glede na to, da je eko hrana dražja bi v tem smislu ne imel neke posebne pobude da bi jo priviligiral, če zares osebno iz lastnih izkušenj ne bi dejansko vedel iz lastnih izkušenj, da je v večini pač boljša, bolj okusna in pač na splošno bolj kvalitetna.

 

Zaenkrat se eko hrana v splošnem tretira tudi uradno kot najbolj kvalitetna, saj mora zadostiti najbolj strogim kriterijem od vseh pridelav. Temu potrjujejo tudi certifikati, ki se jih ne odobri kar tako.

Dejstvo pa je, da tam kjer se prideluje množično in ne po načelih permakulture hrana ne more biti tako kvalitetno kot kakšen domač eko vrtek ane. Ne da je to pravilo, ampak večkrat je lahko tako.

Ta razlika o kateri govoriš je večkrat dejanska. Tudi moj fotr počne tako kot ti in je hrana iz njegovega vrtka res ponavadi tista najbolj okusna, "živa". A to je tudi logično. Hrana iz tvojega vrta gre direktno na krožnik, tista eko iz avstrije, španije ali bogsigavedi kje pa potuje, je skladiščena, itn... pomeni da je izgubila verjetno že precej mnogočega (recimo svetlobe, sonca, prane), kljub temu da je eko.

 

itaq, veliko je kmetov, vedno več, ki ne škropijo z ničemer.

jaz sem imel do pred kratkim 2100 m2 zemlje in imel vinograd. nikoli nisem škropil z ničemer, pa je bilo grozdje odlično, vsako leto boljše, in to več različnih vrst.

Če pogledamo Sepp Holtzerja in permakulturnike, vemo da se da brez špricanja kamot. Goji celo pomaranče na 2000 metrih nadmorske višine, pa jih ne šprica z umetnimi gnojili.

 

Preprosto, to je to! In če človek vrsto let uživa tako hrano, mu nekvalitetna hrana preprosta ni več po godu, saj se okusi izostrijo in točne ve kaj je bolj dobro in kaj ne. Čuti kaj ga hrani, kaj je hranljivo. In eko hrana je ponavadi (ne vedno) pač boljša kot ne eko hrana.

Se pa da to podpreti tudi z različnimi raziskavami ki so na voljo in se jih dobi na spletu.

Tako preprosto v prav ničemer ne pretiravam. K temu priča tudi do 300% procenta rast prodaje eko hrane ponekod pri nas.

 

 

Mislm, da ti tud pretiravaš...glih tko kt Sin...sam u drugo stran. Tko kt je zanj alfa in omega oznaka bio in eko, je zate vse skup navadno sranje.

 

Jst že dobrih deset let ne mečem na vrt ... in dejansko ima hrana, pridelana na mojem vrtu, zelo drugačen okus, kt pa tista, kupljena v trgovinah.

 

K pa govoriš, da danes brez škropljenja in gnojenja nobena kultura ne uspeva, pa, mislm, a je blo kdaj mrbit drgač? Ni blo. Samo pripravki so bli drugi in na drgačen način izveden proces.

Recimo, jst škropim zemljo proti nematodam /ogorčicam/ z belo gorjušico. In to tko, da jo posejem med ostalimi vrtninami in pa pol na prazno zemljo. Proti ušem špricam tko, da mam posajen bezeg in poleg vrta en konc travnika, ki ga ne kosim in v katerem rastejo rastline, ki so ušem blj privlačne, kt moj fižol. Pa tko...

 

Zdej, a je bio, eko... al ni, ne vem, vem pa, da tist, kar jst lahko nardim, da dodatno ne vnašam strupov v hrano, je to in to tud nardim. In ja, hrana ma drgačen okus.

 

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon25.gif

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pa še preprosto to... (za kogarkoli to bere): pojdi v soboto na glavno tržnico v ljubljani in si poglej eko hrano na enem delu tržnice in ne eko na drugem, pa naredi enkrat nakup različne zelenjave in izdelkov na eni strani in drugič na drugi, pa ti bo vse jasno. Skratka škoda besed, saj DEJSTVA povedo dovolj!

 

Video vsebine:

 

Ekotržnica in eko praznik

 

NA KRaTKO: Cena (ne)zdrave prehrane

 

Izzivi ekološkega kmetovanja

Pogovor s Francem Zavodnikom biodinamičnim kmetovalcem.

 

EKOLOŠKO KMETIJSTVO - pot v prihodnost

 

NA KRaTKO: Načini pridelave hrane

 

Naj spregovorijo NVO: Kmetijstvo

 

NA KRaTKO: Kakšna jajca jemo?

 

In to je zelo res (govorim iz lastnih izkušenj), bolj kvalitetno hrano ko jemo, manj hrane potrebujemo!

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sin, za razliko od tebe, sem več kot trideset let živel na kmetiji 500m nadmorske. Pa tud švical sem tam od otroških let, pa krave pasu, pa marsikaj .

Toliko , da vem, kaj je hrana na policah, hrana v kapsulah in hrana v domači kleti. Ko pride čas, se zopet vrnem nekam v naravo, brusit motike.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tudi prav, očitno si živel predvsem na tvoji kmetiji, a bolj malo hodil še kje naokoli.

Torej če ste na tvoji kmetiji ali zraven oziroma v vašem kraju počeli ne preveč zdrave stvari z zemljo in hrano, še ni rečeno da to počno tudi drugot, in da se ljudje ne razvijajo v pogledu in odnosu do bivanja, življenja, narave, živali in seveda zemlje ter pridelovanja hrane.

 

Po domače povedano, bi rekel kot da nekako sam priznavaš da si malce zaplankan v določenih pogledih. Lahko pa se strinjam da imaš najverjetneje precej več pojma o sami konkretni pridelavi hrane na zemlji kot jaz. A to še ne pomeni da to kar pravim ne drži - torej da je eko hrana v povprečju bolj kvalitetna kot ne-eko hrana oz. hrana iz integrirane pridelave. O tem preprosto govorijo dejstva, strokovnjaki, ljudje, potrošniki, znastveniki.. in naposled narava sama!

 

V video vsebinah ki sem jih podal so prav tako ljudje ki s kmetovanjem živijo celo življenje in vedo tudi iz prakse kaj pomeni biti kmet, ter kaj pomenijo različne vrste kmetijstva.

 

 

Če ti ustreza :palec:

 

Sin, za razliko od tebe, sem več kot trideset let živel na kmetiji 500m nadmorske. Pa tud švical sem tam od otroških let, pa krave pasu, pa marsikaj .

Toliko , da vem, kaj je hrana na policah, hrana v kapsulah in hrana v domači kleti.

 

Ko pride čas, se zopet vrnem nekam v naravo, brusit motike.

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tudi prav, očitno si živel predvsem na tvoji kmetiji, a bolj malo hodil še kje naokoli.

Torej če ste na tvoji kmetiji ali zraven oziroma v vašem kraju počeli ne preveč zdrave stvari z zemljo in hrano, še ni rečeno da to počno tudi drugot, in da se ljudje ne razvijajo v pogledu in odnosu do bivanja, življenja, narave, živali in seveda zemlje ter pridelovanja hrane.

 

Po domače povedano, bi rekel kot da nekako sam priznavaš da si malce zaplankan v določenih pogledih. Lahko pa se strinjam da imaš najverjetneje precej več pojma o sami konkretni pridelavi hrane na zemlji kot jaz. A to še ne pomeni da to kar pravim ne drži - torej da je eko hrana v povprečju bolj kvalitetna kot ne-eko hrana oz. hrana iz integrirane pridelave. O tem preprosto govorijo dejstva, strokovnjaki, ljudje, potrošniki, znastveniki.. in naposled narava sama!

 

V video vsebinah ki sem jih podal so prav tako ljudje ki s kmetovanjem živijo celo življenje in vedo tudi iz prakse kaj pomeni biti kmet, ter kaj pomenijo različne vrste kmetijstva.

 

 

Če ti ustreza :palec:

 

 

 

Mogoče sem preveč vsega videl, ko sem hodil naokoli........

 

Ne morem ti razkriti vseh kart, zaradi katerih tako trdno stojim za svojimi stališči. Čas bo kot vedno pokazal, kdo se moti in kdo ne. Pustimo se presenetiti.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:palec: Verjamem da najini mnenji v realnosti nista črno-beli, tako verjetno ni vse rožnato kot se zdi, prav tako pa tudi ni vse črno. Nekatera dejstva pa so vseeno vidna, izkušena in jih nekateri kot potrošniki zaenkrat tudi živim(o).

 

Mogoče sem preveč vsega videl, ko sem hodil naokoli........

 

Ne morem ti razkriti vseh kart, zaradi katerih tako trdno stojim za svojimi stališči. Čas bo kot vedno pokazal, kdo se moti in kdo ne. Pustimo se presenetiti.

http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpg
Ne meči svinjam biserov!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 6 years later...
  • 2 weeks later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...