Skoči na vsebino

Kristali, barve, vonji itd. - za učenje

Behemoth

Recommended Posts

Kristali: KALCEDON, lapis, tudi turmalin... lepidolit...

Tigrovo oko, citrin... ... ...

Olja: pomaranca (sploh citrusi), rozmarin, tudi ostala olja za ciscenje dhalnih poti (evkalipt, meta, bor... ... ...).

Barve - modra, rumena.

Tudi vijolicna, sinja, bela. :)

:palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

Lahko potrdim, da je tigrovo oko name melo ful dober vpliv... pa sem ga kupila z edinim namenom, ker mi je bil tako blazno všeč in me je privlačil odkar sem prvič stopila v trgovino s kristali. Lepo ga dam na sončka, ko se mi zdi, da je prazen, ga podržim v rokah in se "pogovarjam" z njim... :palec:

Moj najljubši kamen, čeprav mi recimo tudi karneol blazno paše, in še katerega bi se verjetno spomnila... x:Xx

Zanimivo bi bilo verjetno, da če bi šla računat, kater kamen zame, mi skoraj 100% ne bi prišel nobeden od teh, ki jih mam tako rada... x?x x:Ix

Diana, hehe x:Dx

Pa dejmo razčistit, ker verjamem da mogoče koga "zavede" ikonca. Ampak, kogar bo zanimalo, bo že vprašal x:Dx x:Ix

Ja, jst sem "ona" - ime mi je Nina, čist tako mim grede. x:)x

Na sliki pa nisem jst, ker je to moški x:Xx

Je pa tale tip na sliki bobnar od moje najljubše skupine x^x

(sem čist nora na muziko, ne morem brez nje niti 1h)

Lepo, da sva se spoznali xDDx

<{POST_SNAPBACK}>Lahko potrdim, da je tigrovo oko name melo ful dober vpliv... pa sem ga kupila z edinim namenom, ker mi je bil tako blazno všeč in me je privlačil odkar sem prvič stopila v trgovino s kristali. Lepo ga dam na sončka, ko se mi zdi, da je prazen, ga podržim v rokah in se "pogovarjam" z njim...  :palec:

Moj najljubši kamen, čeprav mi recimo tudi karneol blazno paše, in še katerega bi se verjetno spomnila...  x:Xx

Zanimivo bi bilo verjetno, da če bi šla računat, kater kamen zame, mi skoraj 100% ne bi prišel nobeden od teh, ki jih mam tako rada...  x?x  x:Ix

Freudka, saj tega ne gremo ravno racunat.

Saj smo ze 100x govorili, ti bom probala poiskat temo.

enkrat ti pase nekaj, drugic nekaj drugega.

Jaz nikol ne nosim hematita, pa mi je tud ta ze potegnil, recimo... odvisno, kaj imas, za kaj 'rabis'.

karneol je zlo simpaticen, dobro da si ga omenila, je tud primeren. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Marsa, midve sva pa do sedaj že kar parkrat istočasno postnile, a ne? x:Dx

(če ne celo v isti temi, pa v isti rubriki - dober tajming, ni kej x;)x )

Drugače pa, vem da se to ne "računa" dobesedno x:Ix

Sem se mal čudno izrazla. Sej sledim tejle rubriki, pa ko Nosorog daje kašne dobre nasvete in odgovore tut berem... :palec:

Sem si tut par knjig sposodila, ampak še vedno najbolj zaupam občutku, čeprav me je zadnjič fejst za nos potegnil (mojo izkušnjo s hemtitom sem opisala v temi Izkušnje s kristali) x:)x

Sem zemeljsko-vodna kombinacija, najbolj mi pa večinoma pašejo zračno-ognjeni kamni. Moja izkušnja pač tako pravi x^x

saj vem, saj to sem tudi mislila, nisem se obesila na izraz 'izracunati'... a mislila sem si, da mislis nek 'kljuc' kao... jaz ti pa pravim, da je to dost brez veze, v bistvu. ;)

pocakaj, najdem temo(e?)...

Glej, tule je ena (sam po mojem ni edina, vem da smo velik govorili o tem ze): UPORABA KRISTALOV PO ROJSTNIH ZNAMENJIH

Picasso

• 9 months later...

Ker se neprestano ponavljajo vprašanja, kateri kamni so v pomoč pri lažjem učenju, klele še enkrat malce obširneje:

Za uspešno učenje morata biti izpolnjena dva faktorja:

- fiziološki (v zadostni količini moramo imeti v telesu snovi, ki vplivajo na dober spomin, čustveno stabilnost ...)

-psihološki, ki je odvisen od motivacije in samopodobe, s katero so (ali pa tudi ne) povezani razni strahovi, od katere je odvisna tudi moč koncentracije ...

1. Fiziološki:

Na dober spomin in čustveno stabinost vpliva:

- zadostna količina kalcija (hrana - sol, vibracijska raven - kalcit, aragonit, dolomit). Na absorbcijo kalcija iz

črevesja vpliva tudi vitamin D, fosfor in magnezij.

- silicij (veliko ga je v pivu, na vibracijski ravni kremeni)

Na samozavest vpliva npr. količina Fe v telesu (vibracijska raven - hematit, magnezit, boji stones, tigrovo oko, tigrovo železo ..., hrana: špinača, čaj iz kopriv ali špinača iz mladih kopriv ...)

Na koncentracijo na vibracuijski ravni vplivajo minerali, ki vsebujejo berilij (beril, akvamarin, smaragd, morganit ...), enako pa tudi minerali, ki vsebujejo fluor (fluorit)

Veliko šans za depresijo ima folk, ki zaužije preveč vanadija (veliko ga je v konzerviranih živilih)

2. Poleg faktorjev, kot so pritisk okoliščin ali zanimanja, vpliva na samopodobo in s tem notranji mir in sposobnost učenja tudi:

- pravilno delovanje tretje čakre (okrepimo jo lahko tako, da položimo nanjo obe roki in se vanjo smehljamo, v pomoč so nam lahko nekateri minerali, kot so citrin, jantar ...

-na voljo vpliva tudi delovanje četrte čakre (avanturin, roževec ...)

- na voljo in moč, izpeljati stvari do konca vpliva tudi pravilno delovanje pete čakre (sodalit, turkiz, lapis lazuli)

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

• 2 weeks later...
Lep pozdrav nosorog,mene pa zanima,če res obstaja kristal angelit in pa če se ga da dobiti pri nas?hvala x:)x

Jaz zanj še nisem slišal. Dejstvo pa je, da vsako leto odkrijejo precej novih mineralov, tako, da ni nemogoče, da obstaja.

lalala

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

nosorog hvala za odgovor,me pa še zanima(ker je danes neka posebna luna),če lahko rožen kvarc,kalcit in aragont ter onixs vso noč prepustim luninem vplivu!še enkrat hvala x:)x

A guardian Angel

Who will guide what you do,

Her pure essence is love,

Sent to watch over you

nosorog hvala za odgovor,me pa še zanima(ker je danes neka posebna luna),če lahko rožen kvarc,kalcit in aragont ter onixs vso noč prepustim luninem vplivu!še enkrat hvala x:)x

Soju Lune izpostavljamo kamne tedaj, ko jih želimo iz takšnih ali drugačnih razlogov negativno polarizirati (okrepiti jin energijsko komponento, kot bio rekli Kitajci). Zato na Luno načeloma ne dajemo kamnov, ki so sami po sebi izrazito pozitivno polarizirani (katerim vlada element ogenj, pa tudi zemlja). Za celonočno bivanje na Luni je zato še najmanj primeren oniks. To pa so le splošni napotki, saj ne vem, s kakšnim namenom želiš kamnom vdahniti negativno polarizacijo.

lalala

Živjo nosorog hvala za odgovor,jaz bi rada pozitivno napolnila kristalčke,ponavadi jih na soncu,pa sem mislila,da je dobro tudi na polno luno(torej jih ne bom).A mi lahko svetuješ kako jih najbolje napolnim z pozitivno energijo?hvala za pomoč! x:)x

A guardian Angel

Who will guide what you do,

Her pure essence is love,

Sent to watch over you

Živjo nosorog hvala za odgovor,jaz bi rada pozitivno napolnila kristalčke,ponavadi jih na soncu,pa sem mislila,da je dobro tudi na polno luno(torej jih ne bom).A mi lahko svetuješ kako jih najbolje napolnim z pozitivno energijo?hvala za pomoč! x:)x

Če ne poznaš metod programiranja, vzemi kristal v roko, se sprosti, nato se nanj osredotoči in se vanj nekaj časa smej.

lalala

• 2 months later...
...,mene pa zanima,če res obstaja kristal angelit in pa če se ga da dobiti pri nas?hvala x:)x

Angelit obstaja.

Angelit ali Anhidrit (anhydrite) , je bil odkrit v Peruju: Je simbol luči in ljubezni. Kemična struktura je kalcijev sulfat (CaSO4 ) v svoji kristalni strukturi ne vsebuje vode.

Ime izhaja iz grške besede Anhydras pomeni brez vode.

Temu kamnu prepisujejo, da izžene jezo iz nas, nas pomirja in zdravi grlo oz. zdravi problemčke z grleno čakro. Spodbuja kreativnost, komunikacijo, z njim se lažje "izražamo sebe"

Uporablja se pri meditaciji, astralnem potovanju...

Angelit....kristal angelov..angelski kristal... x?x :inocent:

Kje bi ga dobila...ne vem. Podatke, ki sem jih posredovala sem prebrala....vidla kristala pa še nisem Mene ta kristal zelo spominja na selenit. :inocent: . ne po barvi...ampak kar tko :)

Tukaj pa nekaj kemičnih podatkov....

Angelit

http://www.therockshed.com/roughrock/angeliterou.jpg

spoliran...http://www3.slikomat.com/06/0403/5604214fpn.jpg

Slike so iz interneta....

• 1 year later...
Angelit obstaja.

Angelit ali Anhidrit (anhydrite) , je bil odkrit v Peruju: Je simbol luči in ljubezni. Kemična struktura je kalcijev sulfat (CaSO4 ) v svoji kristalni strukturi ne vsebuje vode.

Temu kamnu prepisujejo, da izžene jezo iz nas, nas pomirja in zdravi grlo oz. zdravi problemčke z grleno čakro. Spodbuja kreativnost, komunikacijo, z njim se lažje "izražamo sebe"

Uporablja se pri meditaciji, astralnem potovanju...

Angelit....kristal angelov..angelski kristal... x?x :inocent:

Kje bi ga dobila...ne vem. Podatke, ki sem jih posredovala sem prebrala....vidla kristala pa še nisem Mene ta kristal zelo spominja na selenit. :inocent: . ne po barvi...ampak kar tko :)

Tukaj pa nekaj kemičnih podatkov....

Angelit

še ena slikica

http://www.kristallrummet.se/bilder/shop/250_0TRANG.jpg

včeri nabavla :2src: :vio:

nosko že mogoč kaj več veš o te kamnu :inocent:

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

V Nosorogovi novi knjigi "Praktična uporaba zdravilnih kamnov" je angelit oz. anhidrit opisan na str. 52

Sicer pa kot jaz vem se ga v LJ zelo težko dobi (sem ga iskala v večih trgovinah, pa ga nikjer niso imeli, niti ga niso poznali) - jaz sem ga dobila v Kranju.

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

u super, hvala :)

ma mene je kamen najdu, ne js njega :lol:

sem šla kupit eno darilo v ahat....pa ga zagledam.....skor do konca sem ga ignorirala(mam kao prepoved kupovanja kamnov x:Dx )...ko pa me je prodajalc vprašu če še kaj želim, me je pa kr odnes do tega kamna.....je tud gospod rekel, da ga dobijo zelo poredko xyesx

There is

One Mind,

One Truth,

Angelit obstaja.

Seveda te spominja na selenit /brezbarvna ,prozorna, vlaknata različica sadre/ , saj se od sadre kemijsko razlikuje le po tem, da nima kristalne vode in da kristalizira rombično./ formula! / . Anhidrit nastaja / med drugim/ kot dehidracija sadre/ pri 190 st C/ , pa tudi pri izhlapevanju morske vode, iz kalcita in aragonita....

Pri nas so angelit našli pri vrtanju karavanškega predora, v Poljšici na gorenjskem, je pa tudi / drobnozrnat-bele barve// v votlinicah črnega apnenca skupaj z drobnozenatim kalcitom v Vrbančkovemu kamnolomu , ki leži cca 2 km jugozahodno od Žirov v Račevi za domačijo pri Kavčiču- Račeva5. Kamnolom je sicer zapuščen , vendar je odkrite kamnine še kakšnih 10 metrov.

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Seveda te spominja na selenit /brezbarvna ,prozorna, vlaknata različica sadre/ , saj se od sadre kemijsko razlikuje le po tem, da nima kristalne vode in da kristalizira rombično./ formula! / . Anhidrit nastaja / med drugim/ kot dehidracija sadre/ pri 190 st C/ , pa tudi pri izhlapevanju morske vode, iz kalcita in aragonita....
in kakšne enrgije ima potem ta kamen? :8):

There is

One Mind,

One Truth,

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...