Skoči na vsebino

če Jezus danes bi živel...

ariel

Recommended Posts

• Komentarji 164
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Na križ bi ga prbil... še prej pa u partijo učlanl... x:px

Kako so pel nieti... svoboda je PARTIJAAAAAAAAAAAAAAA

x:Dx x:px x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Deli na socialnih omrežjih

Na križ bi ga prbil... še prej pa u partijo učlanl... x:px

Kako so pel nieti... svoboda je PARTIJAAAAAAAAAAAAAAA

x:Dx x:px x;)x

Bogi Jezus, to bi trpel ... k zdej je use drugač ...

OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg

:vragec:

she zhive besede se otepate.....kaj bi shele z zhivim jezusom pochel....banda komunajzarska

zlomk...tralala

:palec: x;)x

Po Jakobovem evangeliju Jezus napove, da naslednjič ne bo prišel kot Sin, ampak kot Oče.

In z vstajenjem tretji dan je napovedan tudi čas prihoda.

Lep opis je tudi prilika o hudobnih vinogradnikih, je pač treba upoštevati besede "Jaz in Oče sva eno".

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

ja, jezus....morda ga pa ne bi sprejeli tko- na grd način, mislim, da bi ga mnogo ljudi sprejelo ,tudi takšnih, ki ne verujejo v boga v tej obliki / tudi instituciji/ ..saj sprejeti še ne pomeni slepo se utopiti v ideji...precej ljudi je v podnu danes...vseh slojev...tko da...ker slabega tako in tako ni učil, to lahko uvidi vsak...vprašanje je le/ kot tudi nekoč/ -vprašanje moči- nekateri bi se počutili ogrožene, pa jebi ga...jaz ne bi imel nič proti...prov fajn bi mi prišel...je še mnogo stvari , ki jih je vredno spoznati in se jih naučiti...vsaj kdor ima take težnje...

Čeprav - nekatere človeške VELIČINE imajo zelo močan talent in težnje uničevati vse kar je lepo ....marsikatero dobro bitje je šlo predčasno pod rušo...saj vemo zakaj...

xegox :palec:

no ja, jaz sem ZA .... :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Tudi jaz bi bila vesela Jezusa v današnjem času. Ne bi bil pa vesel on nad nekaterimi dejanji v Cerkvi (pedofilija, kopičenje bogastva...). Po moje bi popenil, kot na neki tržnici med Judovskimi duhovniki (če se prav spomnim še iz časa verouka).

Kakorkoli, a je kdo gledal dokumentarni film Jesus Camp? Zelo poučen dokumentarec o nekaterih verskih blaznežih v USA.

Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

Tudi jaz bi bila vesela Jezusa v današnjem času. Ne bi bil pa vesel on nad nekaterimi dejanji v Cerkvi (pedofilija, kopičenje bogastva...). Po moje bi popenil, kot na neki tržnici med Judovskimi duhovniki (če se prav spomnim še iz časa verouka).

Kakorkoli, a je kdo gledal dokumentarni film Jesus Camp? Zelo poučen dokumentarec o nekaterih verskih blaznežih v USA.

Sem videl trailer :OO!: :icon15: Bog ne daj, da pridejo kaki religiozneži do otrok...

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Poglej si še cel dokumentarec. Je zelo zanimivo. Pri nas dvomim, da bi se kaj takega zgodilo, ker smo mal bolj prizemljeni kot američani. Pa vseeno je zanimivo videti kaj delajo z otroci ameriški blazneži.
Z življenjem se spopadam: izbrskati hočem slehrni užitek, dobiti vse odgovore, iztisniti iz njega vse, četudi bolečino. Zasledujem in lovim življenje, da ga raziščem. Marita Golden

Poglej si še cel dokumentarec. Je zelo zanimivo. Pri nas dvomim, da bi se kaj takega zgodilo, ker smo mal bolj prizemljeni kot američani. Pa vseeno je zanimivo videti kaj delajo z otroci ameriški blazneži.

Kje si ga pa dobila?

Na netu mi je fant zdownloadal. Pa ne me vprašat kako se downloada, ker tega še nisem počela. Je na netu.

Bi pa verjetn med prvim kar bi naredu.....cerkev ukinu..... :vragec: x:Dx

Mislm da bi kr Vatikan zaprl in cerkve očistil vsega slabega in jih predal verujočim. :vio:

Ne štekam.....sej Jezus ni imel nič s cerkvijo, še manj z Vatikanom...naj to kr uni skenslajo,

k so jo ustvarl....

Edino svoje ime bi verjetno ločil od rkc in podobnih institucij.....pa naj se ukvarjajo

z organizirano religijo brez njega...

Norost je vcasih najvecja modrost…

Ne štekam.....sej Jezus ni imel nič s cerkvijo, še manj z Vatikanom...naj to kr uni skenslajo,

k so jo ustvarl....

Edino svoje ime bi verjetno ločil od rkc in podobnih institucij.....pa naj se ukvarjajo

z organizirano religijo brez njega...

V praksi se že tako in tako grejo religijo brez njega. Prišel bi ravno tolika, da bi dobil copyright za svoje ime, potem pa hitro nazaj, preden bi ga dobila duhovščina...

Jaz sem tud ZA. :palec:

Bi pa verjetn med prvim kar bi naredu.....cerkev ukinu..... :vragec: x:Dx

Ja, ko se Jezus vrne, potem bo pa čas, da se cerku počas ukine x:)x

Ampak tvoj problem je v tem, da bi jo ti ukinu že prej :vragec:

Vse ima svoj namen in svoj čas. Ne misli, da stvari, katerih namena ti ne razumeš, namena tudi nimajo x;)x

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Tole je pa zanimivo. Je bil že čas da se Zaphod mal vmeša x:Dx x8Dx

Se mi zdi da ste skor vsi spregledal najočitnejše.

Jezusa danes ne bi nihče na križ pribijal, pa če bi še tako prosil za to. Oblastniki so že zdavnaj pogruntali, da pomeni nekoga na križ pribit in to javno, zagotoviti mu večno slavo.

Torej če je Jezus med nami verjetno nima in ne bo nikoli dobil dovolj medijske pozornosti: lahko piše na forum al pa ma svoj blog ... to pa je tut vse ...

Če pa bi mu slučajno uspelo zanimirat množico, bi se pa že kaj takega zgodilo, da bi ga sesul. Verjetno bi ga obdolžili, da si nabira bogastva in dela vse za svojo slavo, al pa še česa hujšega ...

Če bi se ga že odločli skenslat, bi ga v inscenirani prometni ali letalski nesreči in potem bi še mal za njim žalovali. Medijska industrija bi na ta račun seveda mastno zaslužla, prodajali pa bi se tut bedži pa mikice in modne hiše bi po njegovem stilu oblačenja lansirale modo in ... skratka in vse kar se vsak dan ponavlja s slavnimi mrtveci ...

Sicer pa: kdo bi sploh razločil jezusa od kopice samozvanih mojstrov in prerokov.

Cerkev ga gotovo ne bi spoznala in Jehovci bi mu zrecitirali svoj večni "vstali bodo lažni preroki ...", ne da bi se zavedali, da stojijo pred tistim, ki ga napoveduje Knjiga, ker so pač preveč zagledani v knjigo samo.

Tudi večina newagerjev bi šla mirno mimo: slabo namreč prenašajo konkurenco ... xsmx

Skratka, Jezus bi lahko mirno umrl v domu za ostarele pri svojih 215 ih ... od dolgcajta ... pa noben še opazu nebi, da je kaj posebnega :P

That's life.

Pesem.si

Kdor ne pesni, bere pesmi :)

Tole je pa zanimivo. Je bil že čas da se Zaphod mal vmeša x:Dx x8Dx

Se mi zdi da ste skor vsi spregledal najočitnejše.

Jezusa danes ne bi nihče na križ pribijal, pa če bi še tako prosil za to. Oblastniki so že zdavnaj pogruntali, da pomeni nekoga na križ pribit in to javno, zagotoviti mu večno slavo.

Torej če je Jezus med nami verjetno nima in ne bo nikoli dobil dovolj medijske pozornosti: lahko piše na forum al pa ma svoj blog ... to pa je tut vse ...

Če pa bi mu slučajno uspelo zanimirat množico, bi se pa že kaj takega zgodilo, da bi ga sesul. Verjetno bi ga obdolžili, da si nabira bogastva in dela vse za svojo slavo, al pa še česa hujšega ...

Če bi se ga že odločli skenslat, bi ga v inscenirani prometni ali letalski nesreči in potem bi še mal za njim žalovali. Medijska industrija bi na ta račun seveda mastno zaslužla, prodajali pa bi se tut bedži pa mikice in modne hiše bi po njegovem stilu oblačenja lansirale modo in ... skratka in vse kar se vsak dan ponavlja s slavnimi mrtveci ...

Sicer pa: kdo bi sploh razločil jezusa od kopice samozvanih mojstrov in prerokov.

Cerkev ga gotovo ne bi spoznala in Jehovci bi mu zrecitirali svoj večni "vstali bodo lažni preroki ...", ne da bi se zavedali, da stojijo pred tistim, ki ga napoveduje Knjiga, ker so pač preveč zagledani v knjigo samo.

Tudi večina newagerjev bi šla mirno mimo: slabo namreč prenašajo konkurenco ... xsmx

Skratka, Jezus bi lahko mirno umrl v domu za ostarele pri svojih 215 ih ... od dolgcajta ... pa noben še opazu nebi, da je kaj posebnega :P

That's life.

:vtz: xmusicx xokkx

Ali pa bo dovolj naštudiral vse skupaj ,pa se bo učlanil v kakšno politično stranko in bo osnoval novi zakon ,ter na tak način prisilil ljudi ,da bodo morali poslušati njegove besede xideax

xrainbowx Zaphod zadel si v polno, BRAAAAAVO x!x

MISLI SO ČAROBNI DEL NAS SAMIH IN VODIJO NAS NA KRAJE,KJER NI LOČNIC NITI OMEJITEV

Ja, ko se Jezus vrne, potem bo pa čas, da se cerku počas ukine x:)x

Ampak tvoj problem je v tem, da bi jo ti ukinu že prej :vragec:

Vse ima svoj namen in svoj čas. Ne misli, da stvari, katerih namena ti ne razumeš, namena tudi nimajo x;)x

In tako seveda cerkev za vse večne čase ostane...... x:px

Ne bo držal. Ker to sploh ne smatram kot problem. :vragec:

Ne mislim. Mislim pa, da ti razširjaš stvari za katere si zmotno domišljaš, da jih razumeš...... x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Morda ste to že zapisali. Nisem bral. Po moje bi Jezus popizdil na RKC in ostale kristjane še huje kot takrat, ko je pregnal trgovce iz templja.

Jp točn to :inocent:

OM. ŠANTI. ŠANTI. ŠANTI. http://www.maat-center.com/forum/img/forum_avatars/om.jpg

Zakaj za vse večne čase xnckrivx

Tega nism trdu :o|o:

Samo dokler se Jezus ne vrne x;)x

Bolj švoh je bog, ki ga ohranja v ljudeh le takšna cerkev...... x;)x Ker kot govoriš, je tako, ne. In ti verjameš, da odobrava takšno cerkev? Ki v veliki meri funkcionira v nasprotju z njegovi naukom, ki zlorablja njegovo ime za svoj udoben, bogat in vpliven obstoj? In...od kod pa se bo vrnil? Zakaj je pa odšel? In kam? Zakaj se pa neki generaciji ljudi bi vrnil, že neštetim pa se ne? Kaj pa bo doprineslo k takšni njegovi odločitvi? In s kakšnim namenom se bo vrnil? Sodeč po razmerah na naši zemlji ga trpljenje ljudi že ne bo privedlo k taki odločitvi, pomagat ljudem pa tudi ne.... ......Kaj torej? In kaj bo to pomagalo nam, ki nas več ne bo oz. bomo poenostavljeno v peklu al nebesih? x:o)x Ne da se mi vsega živga še prebirati, mogoče boš mi le želel, laiku in nevednemu, preprosto odgovoriti na moja vprašanja..... x^x

K. Čapek

:vragec:

od kod vam pravica ocenjevati bozhje delo

:xx!: :xx!: :xx!:

zlomk....tralala

Kar se mene tiče.....kako lahko nekdo, ki v tega boga sploh ne veruje, ocenjuje njegovo delo? :eek: Lahko le ocenjuje delo ljudi, ki se predstavljajo za božje služabnike x;)x

K. Čapek

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...