Skoči na vsebino

Telovadba

Larsy

Recommended Posts

to sem jaz vceraj, tud s prstom nisem mignila (razen cote sem dala prat).

V nedeljo pa skor nikol prav zares ne lenarim... :V:

Razen da zabushavam... x:Ix (tko kot zdajle, ki nekaj telovadim tule namest da bi mal drugac... :)

Jaz sem pa totalen stor za kako rolanje ipd. Saj ne da sem ze probala, sam ko sem na rolko stopila, sem bila v stotinki sekunde na trtici. Pol pa nit ne probam teh ta gibljivih, ko se ti pod nogam izmika. :P

Ribe ne maramo met nic na nogah - no vsaj jaz, oz. ce pac sklepam po sebi.

cak mal, a nisi ti tud riba? :8):

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 3,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

<{POST_SNAPBACK}>

cak mal, a nisi ti tud riba? :8):

Ne, ne, jaz sem ti tak ognjen, trmast oven v pravem pomenu besede. :vragec:

Imam pa doma dve ribici- moj dragi in hčerkica, pa moram reči, da oba rolata in sploh sta za vse športe. Sploh ni problema. Problem sem prej jaz, ko sem se npr. na smučkah zjokala (ker je tisti dan,ko sem jaz začela smučati tako pihalo) in bila tako trmasta, da smo šli v trenutku domov, smuči sem vrgla v kot in rekla:"hvala lepa"....Torej smučam že ne, ostalo pa ni problem..... :palec:

Pač, nismo vsi vsestranski, ne? x?x

Smisel življenja je največja sreča

aja sory, za hip sem te zgleda z vanesso zamesala (vanessa je mensezdi riba), sory. :8):

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

evo js pa dones nism čist popolnoma nč telovadu.. spal do 11h skor :o|o: pa ne počutm se dobr, pa cel popoldne sm bil s kužm pri veterinarju.. :o|o: no sm pa happy za njega k je zej spet happy in veselo poskakuje oz. telovadi, hehe x:Dx x:Ix V glavnem recimo temu NE-aktiven počitek x:)x
honor and respect

<{POST_SNAPBACK}>hehe, ja no ja tud js tečem zase (vidno opazne mišice) - kaj si hotel s tem povedat?  lej pri takem teku kot je povprečna hitrost 15km/h in več pa pulz nad 150 ni več kurjenje maščob ampak že kurjenje mišične mase... tako, da js veliko kombiniram anarbono + aerobno, da vzdržujem mišice, ker drugače pri mojem načinu teka bi js bil že posušen suhec.. samo toliko o tem "vidno opazne mišice" sicer je pa meni cilj optimalno imeti oboje, odlično kondicijo + super moč! to je to!

aja za mišice ,nevem zakaj vsi mislite koliko je potrebnih beljakovin, to sploh ni res, aktiven človek, reicmo tako kot js, rabi približno od 1,5 do 2 grama B na 1 kg telesne teže, sepravi js imam 87 kg potrebujem dnevnega vnosa B okoli 175 g B to pa dobiš zelo hitro, če se kaj spoznaš na prehrano!

lp  x8Dx

Da tečem zase (meni) pomeni da mi cilj nista ne kondicija ne mišice ampak da grem vn na zrak, se mal zmigam, prepotim. Glede teka je pa zanimivo, ker mi pri moji hitrosti pulz sploh ne zrase čez 120 (1km plavanja v 22min=pulz 180-test v šoli). Zakaj sm najprej pomislil na beljakovine-prijateljica/zdravnica jih je kupila sinu, ki orek trenira košarko in niti ni vegetarjanec, regeneracija mišic se mi pa zdi sumljivo dolga :xx!: (v primerjavi z vrstniki).

Aja, kolesarska sezona se je po že začela (po 1. maju me je ene tri dni skupaj bolela rit - 110km po hrvaških neravnih x:Dx cestah). Tko da če boš želel družbo kr napiš pa bomo kam odkolesarili! :palec:

chameleon

:) uhja, evo spet pridno telovadim že kr nekaj časa, (ajd par dni, ) parkrat na dan, pozdravi soncu, mal drugih jogijskih vajic, veelik raztegovanja... :)
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Seal - sej je fajn mal brejka vcas...

men vcas tko nanese, pa recimo ves teden ne grem na fitnes... no sicer pogresam, sam se mi zdi, pac, ok, je ze kul...

sam da jaz nisem kak sportnik, je popolnoma vseen, ce kak dan spavziram.

*

Jaz pa dons kar akcija - najprej fitnes zjutraj, pol pa se magnetna resonanca, ki te tud mal zmatra, pravzaprav, ceprav ti da energijo... podobno mal kot telovadba.

*

Ampak da bi pa morala naenkrat ostat brez telovadbe, bi bila pa kar nesrecna...

se dobro, da smo zdravi, da mamo vse ude in vse, madonca, se ne vemo, kaj mamo sploh vse. x!x xyesx

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>

Aja, kolesarska sezona se je po že začela (po 1. maju me je ene tri dni skupaj bolela rit - 110km po hrvaških neravnih  x:Dx  cestah). Tko da če boš želel družbo kr napiš pa bomo kam odkolesarili!  :palec:

chameleon

se da zmenit :palec:

lp x8Dx

honor and respect

<{POST_SNAPBACK}>Seal - sej je fajn mal brejka vcas...

men vcas tko nanese, pa recimo ves teden ne grem na fitnes... no sicer pogresam, sam se mi zdi, pac, ok, je ze kul...

sam da jaz nisem kak sportnik, je popolnoma vseen, ce kak dan spavziram.

Ce bi bla profesionalni sportnik bi vsekakor imela tud dneve, ko bi "gledala v luft."Gre za periodizran treniran sportnega treniraja v katerem se izmenjujejo faze akumulacije, intenzifikacije in regeneracije. Razporeditev teh faz skozi daljse obdobje treniranja pa je razlog, da je sportno treniranje lih tolko umetnost, kolkor je znanost.

Vse se dogaja v ciklih-letni casi, borzni cikli, modni cikli... tut sportno treniranje je naravna zadevscna in ignoriranje naravnih zakonov na keremkoli podrocju ne more voditi do uspeha (dolgorocno). x:Dx

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

no vidis, saj pravim, da sem ubodla en tak svoj ritemcek, sem sama prisla do tega, ker ze nekaj let tko furam in konstantno vzdrzujem tako energy kot tudi da sem se kar fit... torej se ne nabildam, pa pol ne usahnem, pac pa sem bolj al manj skoz ista, 10 let mam ze enako kil in enake cifre oblacil...

To je dbest, ce sam najdes, ta svoj optimalni tempo...

ja, verjamem, oz. celo v bistvu vem, da je to znanost... in se mroas pac posvetit...

Ce bos nekaj mehanicno samo, ene gibe izvajal, ne bo nic. No, bo nekaj, sam ne bo pa ono... pravo. x:)x

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>no vidis, saj pravim, da sem ubodla en tak svoj ritemcek, sem sama prisla do tega, ker ze nekaj let tko furam in konstantno vzdrzujem tako energy kot tudi da sem se kar fit... torej se ne nabildam, pa pol ne usahnem, pac pa sem bolj al manj skoz ista, 10 let mam ze enako kil in enake cifre oblacil...

To je dbest, ce sam najdes, ta svoj optimalni tempo...

ja, verjamem, oz. celo v bistvu vem, da je to znanost... in se mroas pac posvetit...

Ce bos nekaj mehanicno samo, ene gibe izvajal, ne bo nic. No, bo nekaj, sam ne bo pa ono... pravo. x:)x

Nimam kaj dodati... no mogoce sam tole: tralalalalalala.... x:Dx :vragec:

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

ammmm pri men je ubistvu neka obsesija, ne morem mirovat xrolleyesx moj počitek je vedno aktiven , to je to... dones pa sm dobesedno samo sedel doma in v avtu, no pri veterinarju sm stal,ker sm psa držal x:Dx x:Ix v glavnem, aktivni počitek pomeni lahek 30 minutni tek ali pa 60 minut ne preveč hitre hoje x:Dx x:Ix , sicer pa treniram tako,da imam en dan anarobno in en dan aerobno, včasih pa mal bolj v izi oboje v enem dnevu..sobote in nedelje pa ponavadi tko aktiven počitek, kolo, tek, rolerji, sprehod...v glavnem relaksacija...

lp x:)x

honor and respect

saj nekaj podobnega sva se mensezdi ze 1x zapricala, Samson... ko sem rekla, da ene berejo zraven, ko vozijo kolo na fitnesu. x:Dx xrolleyesx x:o)x

Halo! :o|o:

Pol bojo pa rekle, ja, iz lastnih izkusenj (xrolleyesx :o|o:) vem, da fitnes nic ne pomaga, sem hodila, pa nisem nic bolj fit. :xx!:

jasno, brat pejt v citalnico!!! tumach! Prav tezko to vidim, sam se jasno ne vtikam...

al pa ko pridejo frendice, pa jim na celu pise, da bodo en mesec ali manj hodile, pol obupale, ker ni nekih instant rezultatov...

saj v bistvu je shit, ce se ti ne da... eni se morjo kar matrat za cist majhne rezultate... pol jim pa dol pade, saj v bistvu jih stekam, sam najtezje je prit na neko svojo tezho... vzdrzevat je lazje...

ceprav - enim je pa to tezje... x:o)x

Velik folka pocne to, da velikrat zlo velik shujsa, to ni dobr...

ampak vseen, Seal, a mislis da ni fajn kak dan pasivnega pocitka ;)?

Picasso

Velik folka pocne to, da velikrat zlo velik shujsa, to ni dobr...

Pa grdo.

K vidm, kako kolegice hujsajo brez sporta z dolocenimi kratkimi dietami ( 14 dni obljublja 7 kg in take fore...). Zgubljas vodo pa misicno maso?

Mislim, ce hujsas naprimer na tak nacin, posuseno zgledas. Zato je men fitnes ful vsec, oziroma ta vadba tudi, pac za oblikovanje telesa. Da zgleda lepo in ne posuseno ( joj, kje sem ta izraz dobila xrolleyesx ) in po moznosti "strijasto".

Jaz imam potanovem kar cuden obcutek, ce ne tecem kak dan. Prej pol leta sem bila pa taksna lenoba, da vecje ni bilo xrolleyesx

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

To, Michelle, se spomnim, no, pac, saj se ne mroem, saj te ne poznam, sam mi je tole zdaj cist nekaj novega pri teb, pa vidim, da ne sam da si not padla, pac pa da si res prav v tem nekaj odkrila zase, to je dbest, to je ves stos tega...

saj ne gre samo za telovadbo... gre za vec, velik vec...

Tega kdor ne proba, ne more stekat... ;) :palec:

Picasso

tud men danes tek manjka, sej zjutraj so bili tibetančki in ves programček, samo tek mi je ene vrste sprostitev... pa mam take žulje :xx!: komaj hodim... kaj mi je treba se lepo delat x:o)x

<{POST_SNAPBACK}>

ampak vseen, Seal, a mislis da ni fajn kak dan pasivnega pocitka ;)?

hehe, seveda je, ampak to je relativno, zame recimo ni, ker se ne počutim dobro če sm pasiven xrolleyesx , tudi ko je zunaj mraz in dž ali sneg, grem vseeno vsaj na sprehod.. pri minus stopinjah ne tečem tja do -5 še mogoče ,grem pa na sprehod x:Dx

honor and respect

Zulji? :sori: Obutev je ful pomembna. Pri teku se mi zdi, da je ful pomembno, da imas kvalitetno obutev.

Ma, slaba lastnost pri meni je, da k mam slab obdobje, ga imam in to vpliva na vse v mojem lajfu. Zredila sem se 7kg in potem je doooolgo trajalo, da sem se odlocila to odpravit...

Po tibetancih se je pa meni vrtelo, tako da ne prakticiram.

pri minus stopinjah ne tečem tja do -5 še mogoče ,grem pa na sprehod

Jaz to morem v vsakem primeru, ker drugac mi pes dobesedno skoci na glavo x:Dx

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

ne saj kot se pocutis, Seal, tud astro polozaji, tip sicer kaksen si... nic ni zanemarljivo...

recimo lev, kozorog, oven, bik... rabi vec mesa oz. zivalskih beljakovin, dvojcki, ribe, device... pa smo bolj etericni, pa ne rabimo tolk...

Pol lohk si lenoben tip, melanholik, lohk si pa sangvinik, kolerik... odvisno torej tud splosno, kolk mas energije - jaz recimo sem tud tezko pri mir.

In v bistvu cez dan 'telovadim', pa se vem ne... nickolikokrat se pretegnem, noge mal pomigam navzgor, ker mi pase, roke zadaj sklenem na hrbtu pa vse zivo... kaj pa je to drugega kot telovadba - saj na fitnesu v zacetku tud vse to pocnem...

zdajle recimo v lotosu sedim, pa se mi zdi cist normalno... ne da je to zdaj kaksna telovadba ali relaxacija, preprosto se moje telo v tej pozi dobro pocuti. xDDx

tko da, ja, jaz tud prav mroam nekaj skoz...

sicer pa vsaj plesem...

jaz tko doma, si dam muzkico, pol pa migam, trebusne mal recimo, se zibam in tko....

tko da gibanje je eden od kljucev.

Picasso

Seveda so velike individualne razlike, toda osnovna teza o cikliziranju na dolgi rok MORA biti izpolnjena, ce temu ni tako, organizem poskrbi da smo prisiljeni mirovati in pocivati (bolezni, poskodbe...).

Kar se pa branja na fitnesih tice...tut sam nism najvecji zagovornik tega, sploh ce beres kaj tazga kar vpliva na pulz(skoraj vse).Drgac pa je najpomembnejsi dejavnik, da fitnes "ne deluje" prepoln kroznik! x8Dx

Frank Zappa

pa ne sam zato (pulz), to nisi pri stvari - ne eni ne drugi, kot bi med izlocanjem ali prehranjevanjem bral - in ful folka to pocne.

Da ne govorimo o skodljivem ucinku na oci zarad tresljajev, ko nisi pri miru, ce vozis kolo, pol pa kak droben tisk tam in se z njim matras...

dons mam nekam dolgo lajtengo zgleda, ampak nisem cist postekala, kaj ne deluje - a mislis, na fitnes ne deluje al kaj? x:Ix

Picasso

Hotu sm povedat sam to, da je kar nekaj ljudi, ki mislijo da bodo s tem ko bodo zaceli hoditi na fitnes ali pa se zaceli baviti s kaksnih drugim sportom lahko pokompenzirali slabe prehranjevalne navade in prisli da zeljenega rezulta. Ne vidijo druge strani enacbe.

Frank Zappa

ja, saj se mi je zdel da si najbrz to mislil, sam nisem bila ziher, ja, jasno, halo!!

Pa ce kaj? mislijo da bodo na aparatih dosegli to? v bistvu mors odvesti vse kar je odvecno... to pa sam ce se ornk presvicas in ce spremenis prehranjevalne navade... ne gre drugo brez drugega, po mojem..

Picasso

Sam, da ne bi mislila da je takih ljudi malo.Poznam ful punc, ki gredo recmo z rolerji iz Jars v center, v centru na 3 al pa 4 kepce sladoleda, pol pa z rolerji nazaj... in pol sklepajo, da majo tezave s scitnico, ker ne morejo shujsati, vrzejo pusko v koruzo in se vec jedo-vicious circle!

Vcas sem delu v eni izmed trgovin s sportno prehrano in lahko ti iz prve roke povem, da je znanje ljudi o prehrani generalno gledano KATASTROFALNO in da ni problem le manjko discipline.

Frank Zappa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...