Skoči na vsebino

Telovadba

Larsy

Recommended Posts

<{POST_SNAPBACK}>Ste mogoče slišal za hinduistične sklece in trbušnjake. So te vaje tud dobre al ne.

Tle 2 linka da boste vedel o čem sprašujem. 

http://www.bronzebowpublishing.com/HinduPU.gif 

http://www.feel-fit.com/index.php4?thema=k...terthema=041124

Jaz sm probal hinduistične sklece pa me je kr v ramenih malo peklo. To pa zato, ker sem nekaj cajta delal sklece brez ogrevanja .....

hehe, verjamem, da te je peklo v ramenih, sej tud full delajo ramena, kot bi delal skletce z rokami full naprej...v glavnem zgleda mi zanimivo, sploh za ramena x:)x bomo probal x:Dx

honor and respect
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 3,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Kar dobre vaje, sicer pa obstajajo se velik bolj hardcore variante preveri recimo to stran: Zakaj puncke z lulcki niso fantki?

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Za inspiracijo.

Izometriče vaje ( Isometric Contractions - ISO ) [napetost ustvarimo da potiskamo nepremičen predmet] - v obe smeri uporabimo toliko sile da ostanemo v mirovanju ali potiskamo/vlečemo proti nepremičnemu objektu. To vajo je uporabljal Alexander Zass ([1888-1962] znani lomilec kovinskih palic in verig), znani lomilec kovinskih palic in verig. Mišično napetost držimo 7-10 sekund. Po mnenju nekaterih je to najboljša in najbolj učinkovita metoda za razvoj silovitosti in mišične mase. Med najbolj znanimi uporabniki izometričnih vaj sta bila tudi Gama Baksh (Ghulum Mohammed [1888-1953] je izvedel dnevno 500 hinduističnih počepov [bethaks] in 500 hinduističnih sklecov [Dands] - med pomembnejšimi za razvoj njegove neverjetne moči so bile izometrične vaje) in Bruce Lee [(1940-1973) utemeljitelj veščine Jeet Kune Do, avtor knjige Tao of Jeet Kune Do, izvajal je tudi vaje indijskih rokoborcev Squat/Baithak in Pushup/Dand].

Vir: http://www.geocities.com/oldyangtaijiquan/anaerobna.htm

Uživajte

pardon...sem se prej zastrikal, zdej link dela!

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Izometricne kontrakcije:

Za silovitost mogoce, kot metoda za razvoj zacetne moci v sibkih delih giba, seveda mora biti metoda vkljucena v dobro periodiziran plan z metodo moci pospesevanja.

Za misicno maso pa v primeru vzporedne periodizacije z cimvec ostalimi metodami.

Drugace je pa metoda, dalec najboljsa za razvijanje vzdrzljivosti v moci, s tem da mora biti v tem primeru cas drzanja bistveno daljsi od 7-10 sec.-lahko tudi do pol ure in vec-ta princip je uporabljal bruce lee!

Metoda je pa v BB vodah najvec uporabljana zaradi estetskih posledic-veliko boljsi tonus, tam se uporablja vsaj 30 sekundne izo. kontrakcije vecih misic-posing!

Frank Zappa

the best, ta drugi link,ki si ga dal vaje s telsno težo je the best! :palec: lih razmišljam, da čez poletje nebi hodu v fitness, pa bom samo prakticiral zunaj na zraku vse s vojo težo x:)x
honor and respect

* obstaja en izracuncek, ki ne uposteva sam visine pa teze, pac pa tud konstitucijo, torej obseg zapestja pol ponavad - a ma kdo link na tole, nekoc je bilo v eni temi, sam pojma nimam, kje.

:8):

*

men so tud dobre vaje s svojo tezho in se mi zdi to nekak sploh... smiselno... prav, nekak... :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

no jst pa danes nisem naredila nič, pijem pa taužentrožo :sori: ampak sem bila včeraj kr malce razočarana nad seboj - tista pot, ki sem začela z njo mi je včeraj predstavljala ful napor, ponavadi porabim pol manj časa kot sem včeraj za enkrat daljšo pot, pa skoz sem utrujena, mah ne vem... me ma da bi prenehala, sej kakšnih večjih rezultatov itak ne vidim... pa da bi saj kondicijsko napredovala, tko pa :xx!: mogoče zvečer če se bom drugače počutila probam vsaj en sprehod po tej poti... mah sem razočarana

Kaj se tiče fitnesa, ga sploh ne rabiš. Če delaš samo za moč. Če pa hočeš met simetrijo pa tud mal nucaš. Vem, ker sm jaz samo delal sklece in z ročkami samo mal za bicepse.

Tako, da sm mel v šoli največ benča 90 kg. Samo je res, da tehtam 110 kg. In če s tako težo delaš sklece se ti kr obrestuje...

joj se vec kot se enkrat tezji si od mene! x:o)x

a si tud tolk visji! x:Dx x:Dx x:px

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>* obstaja en izracuncek, ki ne uposteva sam visine pa teze, pac pa tud konstitucijo, torej obseg zapestja pol ponavad - a ma kdo link na tole, nekoc je bilo v eni temi, sam pojma nimam, kje.

:8):

*

men so tud dobre vaje s svojo tezho in se mi zdi to nekak sploh... smiselno... prav, nekak... :)

Si mislila tole?

idealni proporci

To je se kar dober priblizek, ceprav moras upostevat, da gre spet za posplosevanje.

Frank Zappa

<{POST_SNAPBACK}>Kaj se tiče fitnesa, ga sploh ne rabiš. Če delaš samo za moč. Če pa hočeš met simetrijo pa tud mal nucaš. Vem, ker sm jaz samo delal sklece in z ročkami samo mal za bicepse.

Tako, da sm mel v šoli največ benča 90 kg. Samo je res, da tehtam 110 kg. In če s tako težo delaš sklece se ti kr obrestuje...

no ja nevem, če bi zej čez poletje samo sklece šopal pa potem na jesen probal 100 kg dvignit, nevem če bi blo lahko x:Dx moč je treba vzdrževat z lastno težo bom js bolj težko ,ker mam od 85 do 88 kg mi niha čez poletje ,recimo da mam konstantno dobrih 86

v šoli? a v šoli dvigujete bench? kam pa hodiš? x:)x

honor and respect

xokx Natancno tole sem mislila, thanx!!! x:Xx

Ja, meni pride mensezdi skor do grama tolk kot tehtam, vsaj tedaj, cak grem zracunat. xDDx

* :o|o: vse sem ze izpolnila, zdaj pa je knofek 'izracun' kar mrtev.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Kaj se tiče fitnesa, ga sploh ne rabiš. Če delaš samo za moč.

Odvisno od tega kaksno vrsto moci imas v mislih.S skleci lahko razvijes predvsem vzdrzljivost v moci, kajti ce delas s tvojo tezo sklece je to tko nekko kot bi dela bench s 40-55kg. Kar je precej premalo za razvoj meujne moci, razen ce mas pretezno pocasna misicna vlakna... ali pa ce delas variacije sklec, ko je vecji % tvoje teze vkljucen-npr. handstand, one-arm dive-bombers, noge vzdignjene na 45 st....

Ce hoces kozmetiko, se lahko z vajami z lastno tezo ogromno naredi (kle je s5 pogoj znanje). Kokr pravi Pavel: Boljsi ko si v eni stvari, vec lahko naredis z manj. In to se kako velja tudi za fizicno vadbo.

Frank Zappa

<{POST_SNAPBACK}>no ja nevem, če bi zej čez poletje samo sklece šopal pa potem na jesen probal 100 kg dvignit, nevem če bi blo lahko  x:Dx  moč je treba vzdrževat z lastno težo bom js bolj težko ,ker mam od 85 do 88 kg mi niha čez poletje ,recimo da mam konstantno dobrih 86

v šoli? a v šoli dvigujete bench? kam pa hodiš?  x:)x

Samo sm visok 186 cm. Ampak to je normalno, če gledaš iz mojega stališča. Ker če ima človek maso x in če dela sklece, potem ne more na benču (klopca z palico) dvignit več od sebe. Za resnično moč moreš res dvigovat uteži. Ne vem točno.

Samo jaz sm pri sklecah delal napako. Nisem se prej nič ogreval. In posledice. Po dveh letih ti začne škripat v ramenih. Zato sm prenehal za pol leta. Da se je vse spočilo. In zdaj vsakič pred treningom mam ogrevanje. In ni več nič škripanja v ramenih. x:)x

Končal sm tehniško gimnazijo. Samo smo mel tam mini fitness. Bili sm vi fitnessu 1x na dva meseca. In potem profesor reče, da gremo na benč. In seveda modeli tam dvigujejo po 60 kg. Jaz pridem tam čist na easy ne. Samo potem sva ostala jaz, košarkaš ( meri 2 m v višino) in seveda profesor. Vsi sm se ustavl tam pri 85 kg. Samo men ja čist na konc z zadnjimi močmi uspelo 90 kg. Čeprav bi se moral prej ogrevat.

Samo nimam pa takšne moči za polaganje rok. Mam bolj v hrbtu pa tko. Zdej bom probal mal shujšat pa bomo videl ...

Samo nimam pa takšne moči za polaganje rok. Mam bolj v hrbtu pa tko. Zdej bom probal mal shujšat pa bomo videl ...

Pri polaganju rok gre predvsem za hrbet (manj za biceps in zapestje...se manj pa za pushing misice:ticeps, rame..., pomembni so predvsem stabilizatorji truba(trebusne in hrbtne)) in predvsem TEHNIKA (vsaj 60% polaganja rok je tehnika)-se pravi znati se prav postaviti, da mas zadosti mocen vzvod-cista fizika!!

Frank Zappa

<{POST_SNAPBACK}>Samo sm visok 186 cm. Ampak to je normalno, če gledaš iz mojega stališča. Ker če ima človek maso x in če dela sklece, potem ne more na benču (klopca z palico) dvignit več od sebe. Za resnično moč moreš res dvigovat uteži. Ne vem točno. 

Samo jaz sm pri sklecah delal napako. Nisem se prej nič ogreval. In posledice. Po dveh letih ti začne škripat v ramenih. Zato sm prenehal za pol leta. Da se je vse spočilo. In zdaj vsakič pred treningom mam ogrevanje. In ni več nič škripanja v ramenih. x:)x 

Končal sm tehniško gimnazijo. Samo smo mel tam mini fitness. Bili sm vi fitnessu 1x na dva meseca. In potem profesor reče, da gremo  na benč. In seveda modeli tam dvigujejo po 60 kg. Jaz pridem tam čist na easy ne. Samo potem sva ostala jaz, košarkaš ( meri 2 m v višino) in seveda profesor. Vsi sm se ustavl tam pri 85 kg. Samo men ja čist na konc z zadnjimi močmi uspelo 90 kg. Čeprav bi se moral prej ogrevat. 

hmmm zanimivo, uuu ja se mi pa zdi da maš preveč kg na svojo višino, bo treba mal dol dat, a počutiš se dobro?? x:)x

ja sej lih to ti pravim, js ti naredim drugače ,če sm dobro spočit tudi 100 skletc v enem šusu jih našopam x:Dx drugač pa delam zej samo bench, poševni in ravni, v glavnem vzdržujem to,da lahko dvignem ravnega 10x 100kg in poševnega 10x 90kg to je to, je pa res da zadnje čase bolj treniram za eksplozivnost in samo funkcionalnost mišic.. x:)x

honor and respect

<{POST_SNAPBACK}>cista fizika!!

a ne kok zanimivo, vcasih so mislili, ce si kao sporten tip, da pa ne vem kaj, si pa mal butast al kaj, v resnici pa je cela znanost LOHK sport, odvisno kako ga jemljes in furas.

VSE lohk not najdes in vse ima nek smisel....

Ful dobro. xyesx

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>http://www.osebnitrener.com/online/idealna_masa.htm

60,8 je kao moja idealna teza  :sori:  :o|o:

Spet eni smotani priblizki  x:o)x

Aha, tale ni tolk podroben, pa mi dela, hvala Michelle! x:Xx

Moja pa 56.7.

(imam jih pa okol 54, pa nisem nic presuha, no saj mroda sem pa ze pri idealni, se grem pa prav stehtat, eto, se ze nisem ful casa)... x:o)x

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...