Skoči na vsebino

Telovadba

Larsy

Recommended Posts

Guest mačona
Cel mesec nisem nič tekla, pa sem včeraj vseeno pretekla tiste 4 km kot prej. Sicer se mi je obračal želodec, ampak sem sama sebi hotela dokazati, da sem trmasta, zato mi je ratalo. :palec:
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 3,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

p.s. Michelle, kako priprave? :inocent:  x?x

Hvala, ker se spomnis xsrcx

Se vedno redno laufam, zdaj s kvalitetnim polarjem sem se sploh naucila "pravilno" teci. Sem prebrala precej literature o maksimalnem srcnem utripu in pri koliko odstotkih se topijo mascobe, nabira kondicija, dela za moc...v glavnem, res je fajn stvar, priporocam :palec: :2src:

Drugace sem pa zdaj ze 100%, da prelaufala bom. Za cas ne vem, ampak na casu bom delala prihodnjic. Za prvic je glavno, da pretecem :palec:

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

<{POST_SNAPBACK}>Hvala, ker se spomnis  xsrcx

Se vedno redno laufam, zdaj s kvalitetnim polarjem sem se sploh naucila "pravilno" teci. Sem prebrala precej literature o maksimalnem srcnem utripu in pri koliko odstotkih se topijo mascobe, nabira kondicija, dela za moc...v glavnem, res je fajn stvar, priporocam  :palec:  :2src:

Drugace sem pa zdaj ze 100%, da prelaufala bom. Za cas ne vem, ampak na casu bom delala prihodnjic. Za prvic je glavno, da pretecem  :palec:

:inocent: xDDx :palec: Saj veš, da se spomnim nate in držim pesti za tvoj uspeh.....Toliko truda pa to :palec: in vem, da uspeh ne izostane....... :palec: x:Dx

Drugače pa - Polar :palec: , ga imam in brez njega sploh ne grem na tek..... x;)x xDDx

Smisel življenja je največja sreča

To temo nisem še nikoli čekirala, zdaj pa vidim, da je zelo fejst :palec: Zadnje čase sem se čisto zapustila, pa tud če sem že vidla naslov teme, sem šla kar mimo z občutkom krivde... x:o)x ....Včasih, še pred pol leta, sem bila zaresna športnica, ma ni blo dneva da ne bi pretekla 5 km. Zdej pa sem tako zaposlena z drugimi stvarmi, da mi je čist časa zmanjkalo, pa tud energije....Zdej pa, ko prebiram to temo sem zopet dobila tist taprav feeling , ki me je vzpodbudil, tako da bom tud jaz lahko zdej kej napisala in se malo primerjala z vami....Vidim, da ste zelo pridni... :palec: xsrcx

Opažam, da letošnje poletje več ali manj kolesarim... in to skoraj vsak dan... rezultati so x^x čeprav upam, da bo kmalu suha cesta, za rolerje... nasl. teden pa grem še v hribe za 4 dni! Res pestro tole poletje
Live and let live! Life is beautiful!!!!

xredx mene pa je mal sram.....Včeraj sem se po dooooolgem času spravila teči, pa sem po dveh kilometrih pooooočasnega teka čist omagala :xx!: :xx!: :wOOt: Pa še dež me je ujel v gozdu, tko da sem čakala na boljše vreme in se bala medvedov x:o)x . Ma ne se mi smejat xredx

Jaz te čist štekam, ker jaz se tud bojim medvedov, pa jih baje pr nas ni....ampak se mi zdi, da lahko izza vsakega drevesa skočjo :eek:

Če sem slučajno v bližini gozda skor poslušam, analiziram vsak šum....ubitačno. :o|o:

Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )

En link od slovenske strani

pilates.si

Zgodovina pilatesa in njegov začetnik J.H. Pilates

Pilates je sodoben pristop k originalnemu delu J. H. Pilates-a, ki je v 30-ih letih prejšnjega stoletja v New Yorku odprl svoj studio. S svojim edinstvenim pristopom je k treningu takoj pritegnil najboljše baletne plesalce, telovadce, gledališke igralce in igralke, gimnastike in ostale športnike. Mnoge svoje najboljše učence sta h g. Pilatesu pošiljala tudi baletna guruja George Balanchine in Martha Graham.

Vadba pilates se še vedno naslanja na izvirni pristop, vendar je izpopolnjena in nadgrajena. Spremembe in izboljšave nastajajo s sodobnim odkrivanjem in poznavanjem človeškega telesa ter z novimi ugotovitvami na področjih fiziologije in funkcionalne anatomije.

V glavnem je pilates kot nekakšna joga v gibanju. In ni povdarek na na ponavljanju ali serijah ampak v unčikovisti izvajanja le teh. Pomebno je tudi dihanje.

Gibi so počasni in sproščujoči. Za takšno vadbo si je treba vzet cajt min 20 minut. Ker to ni tko, da narediš neko vajico in si končal. Je poseben proces, ki poleg vadbe zajema sproščanje in boljše spozanvanje svojega telesa.

Pilates je dobil ime po človeku Joseph Pilates. Imel je to nesrečo, da njegovo telo ni bilo dovolj dobro razvito. IN tako je nekako izumil te vaje. Preučil je kar nekaj knjig in opazoval živali pri gibanju. Pri 14-tih je bilo njegovo telo tako razvito, da je lahko poziral kot model za anatomske skice !!!

Imamo več vrst pilatesa. Pilates na blazinah. Je najenostavnejši. In pilates na napravah. Te naprave je kako pialtes uvedel Joseph. Priporočljiva je vadba na blazinah in šele kasneje na napravah. najboljše je pa konbinacija obojega.

Še vaje za pokušino. 18 vaj

Tko na kratko x:)x

Hvala ta najtalepša! Zmeraj sem si predstavljala to kot nek vzdžljivostni šport, ne pa to....mogoče pa sploh ni tako slabo. Vendar se je na začetku najbrž dobro vklopit v kakšno skupino, da se sploh naučiš gibov? Nič ne pomaga, če ti piše na listu papirja, če pa ne izvajaš pravilno vaje. Ali sedaj sredi poletja tudi imajo skupinske vadbe?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...