Skoči na vsebino

Telovadba

Larsy

Recommended Posts

• Komentarji 3,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Js tut delam na tem, da bi šlo kj "dol" pa nekak nč ne gre....bom vztrajala še naprej :flower:

Vidim, da kolesariš in klance voziš itd. Če hočeš shujšati moraš biti na fat burningu... to pomeni, da moraš imeti puls na cca. 60%... takrat ima telo čas za presnovo oz. pretvorbo maščob v energijo. V praksi se temu reče razpeljava (po rusko kao... rusi poznajo samo dve vrsti vožnje "razpeljotko" in "razpaljotko" x:Dx ), uživaš v pokrajini, vonju, melodiji in takoj ko malo težje grabiš zamenjaš v lažjo prestavo. Dalj časa tako goniš, več kcal pokuriš.

Druga ekstremna varianta je gas do daske. Mišiče kurijo hrano in kisik iz prve roke, kjer jo lahko dobijo... t.j. iz krvi. Ko jo tam zmanjka (to je hitro) in za presnovo ni časa, žre mišica samo sebe al pa padeš dol x:px Nekdo popusti x:Dx Tej meji se reče laktatni prag.

Torej, če se uro voziš v klanec ne boš nič shujšala ampak le pridobila na mišični "MASI" :wOOt:

Kar se pa teka in kolenov tiče oz. kakršne koli re(kre)ativnosti... obvezen strečing pred in po vaji...

Jaz tečem pozimi in me kolena bolijo če si jih ne obvežem... to je zaradi temperature, ki je ponavadi pod nulo. Je pa tek smrt za kolena ja... zato raje gonim bicikel x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Deli na socialnih omrežjih

Je pa tek smrt za kolena ja... zato raje gonim bicikel x;)x

to je neumna izjava! glede teka in kolen je zelo relativno, full je odvisno od tehnike teka in seveda kvalitetne obutve in terena! js tečem večinoma po asfaltih, pa imam za sabo v 5ih letih sigurno preko 3000 km teka samo po asfaltu in hvala bogu, nikol nobene bolečine ali karkoli narobe s koleni!

lp

honor and respect

Vidim, da kolesariš in klance voziš itd. Če hočeš shujšati moraš biti na fat burningu... to pomeni, da moraš imeti puls na cca. 60%... takrat ima telo čas za presnovo oz. pretvorbo maščob v energijo. V praksi se temu reče razpeljava (po rusko kao... rusi poznajo samo dve vrsti vožnje "razpeljotko" in "razpaljotko" x:Dx ), uživaš v pokrajini, vonju, melodiji in takoj ko malo težje grabiš zamenjaš v lažjo prestavo. Dalj časa tako goniš, več kcal pokuriš.

Druga ekstremna varianta je gas do daske. Mišiče kurijo hrano in kisik iz prve roke, kjer jo lahko dobijo... t.j. iz krvi. Ko jo tam zmanjka (to je hitro) in za presnovo ni časa, žre mišica samo sebe al pa padeš dol x:px Nekdo popusti x:Dx Tej meji se reče laktatni prag.

Torej, če se uro voziš v klanec ne boš nič shujšala ampak le pridobila na mišični "MASI" :wOOt:

Kar se pa teka in kolenov tiče oz. kakršne koli re(kre)ativnosti... obvezen strečing pred in po vaji...

Jaz tečem pozimi in me kolena bolijo če si jih ne obvežem... to je zaradi temperature, ki je ponavadi pod nulo. Je pa tek smrt za kolena ja... zato raje gonim bicikel x;)x

Tut mišična masa je cool...

Hujšam tako, da pazim pri hrani....kolesarim pa zaradi lastnega veselja. In tečem! Če gre s tem še kj dol, cool, drugače pa pač ne...Nočem se odpovedati užitkom sam zato, da bi shujšala....vsekakor pa porabim dovolj kalorij, da se ne zredim. Je pa res, da moja telesna teža ni nizka. Pa nisem debela....Sm čist zadovoljna s svojo postavo, le tu in tam se želim česa znebiti...pa ne zato, ker bi se morala...ampak, ker si to zamislim!

I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it!

Odkar nisem več samski se kar nekaj trudim nazaj kondicijo nabit x:Ix na splošno veselje xsrcx

Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.

Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.

Nejc Zaplotnik

Guest mačona
Odkar nisem več samski se kar nekaj trudim nazaj kondicijo nabit x:Ix na splošno veselje xsrcx

Onix, pa ti boš čist nov ratu zbog ljubavi. ja fajn ane, ko moški dobite bejbo, ratate mal bolj skrbi do sebe in svojega telesa. x:Dx x:px :palec:

pa kaj mi je danes, fajn mi je se ukvarjat z drugimi. :2src: :2src: :2src: žal premalokrat. :sori: :V: :C:

Sonček zbudi čustva in nagone x;)x x:)x

Se sploh več ne prepoznam, kaj lahko ljubezen naredi iz mene :2src:

Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.

Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.

Nejc Zaplotnik

to je neumna izjava! glede teka in kolen je zelo relativno, full je odvisno od tehnike teka in seveda kvalitetne obutve in terena! js tečem večinoma po asfaltih, pa imam za sabo v 5ih letih sigurno preko 3000 km teka samo po asfaltu in hvala bogu, nikol nobene bolečine ali karkoli narobe s koleni!

lp

S tekom in koleni je tako- če imaš načete kolenske vezi ali stare poškodbe, je zanesljivo tek zadnja stvar pri rehabilitaciji- enako velja za počepe. V poštev pride bicikl pa ekstenzije kvadricepsov .

Če pa imaš v redu kolena , si pa vezi tam okoli njih tudi s tekom / med drugim / utrdiš.

tako da....xegox

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Sonček zbudi čustva in nagone x;)x x:)x

Se sploh več ne prepoznam, kaj lahko ljubezen naredi iz mene :2src:

joj, onix, že v tisočicah te je bilo tako fajn brati x:)x x8Dx

da bi to še naprej trajalo :palec: x:px

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

Tut mišična masa je cool...

Hujšam tako, da pazim pri hrani....kolesarim pa zaradi lastnega veselja. In tečem! Če gre s tem še kj dol, cool, drugače pa pač ne...Nočem se odpovedati užitkom sam zato, da bi shujšala....vsekakor pa porabim dovolj kalorij, da se ne zredim. Je pa res, da moja telesna teža ni nizka. Pa nisem debela....Sm čist zadovoljna s svojo postavo, le tu in tam se želim česa znebiti...pa ne zato, ker bi se morala...ampak, ker si to zamislim!

Masa- relativno ... na biciklu razvijaš samo mišice kvadricepsa- zg. del stegen pa še mal meč, pa tudi to je v odvisnosti od prehrane po bicikliranju. Se pa pri višjih frekvencah napora z nezadostno prehrano lahko zgodi , da izgubljaš mišice v razmerju s špehom tudi do 80:20 , kar pomeni , da gre dosti več mišic in bolj malo špeha. Da o padcu/ porušenju / imunskega sistema sploh ne govorim.

Sicer pa je to stvar individualnega pristopa in razmišljanja, jaz sem samo napisal dejstva...

xegox

Moja spletna stran

Moji knjigi

tuki maš en link, pa še lepo je prikazano z animiranimi slikicami x:)x KLIK

Hvala x;)x

No,tiste vaje,ki se izvajajo v fitnesu ne pridejo v poštev,ker fitnes pa res ni za mene..Druge vaje bojo pa ql..

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

lp

A veš zakaj se ganja ultramaratonec Radovan Skubic sedaj z biciklom x?x Počakaj pri pedesetih, potem pa govori o umnosti mojih izjav x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Masa- relativno ... na biciklu razvijaš samo mišice kvadricepsa- zg. del stegen pa še mal meč, pa tudi to je v odvisnosti od prehrane po bicikliranju. Se pa pri višjih frekvencah napora z nezadostno prehrano lahko zgodi , da izgubljaš mišice v razmerju s špehom tudi do 80:20 , kar pomeni , da gre dosti več mišic in bolj malo špeha. Da o padcu/ porušenju / imunskega sistema sploh ne govorim.

Sicer pa je to stvar individualnega pristopa in razmišljanja, jaz sem samo napisal dejstva...

xegox

Pozabil si na hrbtne, trebušne mišice in na roke. Kolega je strgal balanco, ko ga je tišal v klanec x:Dx Seveda je razlika a se voziš 15 al pa 40... No, pri teku deluje 20 do 30% več mišic... itak x;)x Ravnokar pritekel domov... sem čist brez "laufarske" kondicije :xx!: Sem se pa vmes ulegel na cesto in zijal v nebo... luna se deblja, veliki voz se podi na severu, za severnico pa nisem siguren, da je bla prava x;)x

Na Zapadu ništa novo... xrainbowx

Fernando Pessoa

Pozabil si na hrbtne, trebušne mišice in na roke. Kolega je strgal balanco, ko ga je tišal v klanec x:Dx Seveda je razlika a se voziš 15 al pa 40... No, pri teku deluje 20 do 30% več mišic... itak x;)x Ravnokar pritekel domov... sem čist brez "laufarske" kondicije :xx!: Sem se pa vmes ulegel na cesto in zijal v nebo... luna se deblja, veliki voz se podi na severu, za severnico pa nisem siguren, da je bla prava x;)x

Na Zapadu ništa novo... xrainbowx

Pozabil si na besedico " razvijajo", ker če so soudeležene, še ne pomeni razvoja. Mišica mora biti obremenjena do določene stopnje in tudi določen čas, ker drugače ne pride do katabolizma in posledično tudi ne do nadgradnje - moči, mase, vztrajnostne moči..... pa tko naprej. Pri biciklu se ve kaj se razvija - trebuh in podlakt pa nikarte, te dve skupini so prisotne od umivanja zob do posteljne telovadbe in spoznavanja otrok s spolnostjo, pa do nabiranja jabolk.

Sicer pa dobro veš kaj sem hotel reči. O statičnem obremenjevanju mišic/ recimo hrbtnih / in učinku nanje pa res ne bi odpiral debate.To je palilo pri atlasu pred skoraj sto leti, pa možakar je imel resne treninge, ne pa naključno uporabo mišic. Pa, nimbus, absolutno nisem govoril o delovanju , temveč o razvijanju mišic- pa kokr jo že obrneš. Sicer je pa vseeno, ker point je v tem, da pri anarobni frekvenci kuriš tudi mišice , ki ne delujejo momentalno, gre se za metabolizem , ne fizikalije. ...ker drugače bi pri recimo teku shujšal v noge, ramena in bicepsi rok bi pa ostali nedotaknjeni. Tko pa ne gre. to je glih tako, ko bi kdo rad shujšal v trebuh s trebušnjaki... bla,bla in lepo smo sanjali naprej...Pa saj vse to veš....besedna čorba, nič več...xegox

Moja spletna stran

Moji knjigi

Vidim, da si načitan? S katerim športom se baviš?

Ja, ja... OK. sej, pozimi, ko kolesarji delajo na bazi je kolo itak v kotu in se dela v fitnesu z utežmi in krostrening s tekom, smučarskim tekom itd. Dela se na dolžini z nizko intenziteto. Po build in peak periodi pa nezavestni padajo čez ciljno črto x:Dx x:Dx x:Dx Tko za cestake, gorski kolesarji imajo pa še večji poudarek npr. na rokah. Niso sam noge... to sem hotel napisat. x;)x

Fernando Pessoa

Nisem glih načitan , je tudi ene mal čez dvajset let prakse. pa ne bicikl- bolj fitnes , nasploh kineziologija. Celo en od mojih/ uradnih / poklicev je iz te branže.

Sicer je pa vsak šport po svoje lep in osebno spoštujem in cenim prizadevanja in ukvarjanja z vseeno katerim športom ali rekreacijo. xegox :palec: :palec: :palec:

Moja spletna stran

Moji knjigi

Sicer je pa vsak šport po svoje lep in osebno spoštujem in cenim prizadevanja in ukvarjanja z vseeno katerim športom ali rekreacijo. xegox :palec: :palec: :palec:

:palec: Tak je x;)x

Fernando Pessoa

Ja je del bodybuildinga. Nevem nekak čudn je da sploh ni o tem nobene literature niti članka v slovenskem jeziku.

Cilj je, da vsako mišico samostojno premika (krčenje - sproščanje) in to omogoča, da človek tudi razvije moč oz nadzor. Pa tudi nobenih poškodb ni (npr nateg mišic ...).

Po dobrem tednu lenobe sem se spravil spet tečt. Kar nisem se mogel spravit. Le zakaj?

Ugotovil sem, da je treba v športu UŽIVAT, drugače nima smisla silit se nekaj. Torej upočasnit ritem in "čas" in uživat, da greš tudi naslednjič z veseljem. Drugače se kaj hitro začneš izogibat in iskat izgovore... Najbrž tudi za ostale stvari v življenju velja isti princip. x;)x

Kaj pa šah-boks x:Dx

Sem nekje zasledil, da zadeva obstaja... par partij boksa... vsem padajo pa gambiti x:Dx

je bela cesta xrolleyesx

Fernando Pessoa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...