Skoči na vsebino

Telovadba

Larsy

Recommended Posts

Ja je del bodybuildinga. Nevem nekak čudn je da sploh ni o tem nobene literature niti članka v slovenskem jeziku.

Cilj je, da vsako mišico samostojno premika (krčenje - sproščanje) in to omogoča, da človek tudi razvije moč oz nadzor. Pa tudi nobenih poškodb ni (npr nateg mišic ...).

Ja, mogoče boš kaj našel v srbskih ali hrvaških cajtngih.Tole tle misliš ti - poze , tekmovalni del body buildinga.

Tejle modeli tudi to trdo trenirajo, ker se mora vzpostavit popolna mišično,živčna povezava, pa še zavest krmili celo zadevo .Ni glih tko enostavno , kot se sliši-poskušaj napeti zadnjo ramensko mišico, brez giba rok , ali pa hrbtne mišice./romboide, latisimuse /.. Mislim , da kljub vsemu pri prevelikem napenjanju lahko pride do kakšne mikropoškodbe mišičnega vlakna- je pa zanemarljivo. Če pa hočeš na ta način razvijat moč , moraš stvar izvajati po malce drugačnih določenih pravilih, ker samo po sebi to ni namenjeno razvijanju moči ampak izpostavljanju / pumpanju / mišic zaradi videza pri tekmovanjubody builderjev.To sta dve ločeni zadevi - oni pri poziranju ne uporabijo več kot 60-70 % moči, ker jo za napumpat mišico ne rabijo več. lahko pa tudi razvijaš moč-

jaz rečem temu/ za moč / -statični trening za razvoj moči. Ko sem bil poškodovan , pa nisem mogel kvihtati/ postelja/ sem malce delal po tem programu - za roke, prsa, hrbet, glih tolk , da sem obdržal mišice in moč.

Z buildingom se pa glih nisem bavil, tko da ti za poziranje podrobno ne morem razložiti.

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 3,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Ni glih tko enostavno , kot se sliši-poskušaj napeti zadnjo ramensko mišico, brez giba rok , ali pa hrbtne mišice./romboide, latisimuse /.. Mislim , da kljub vsemu pri prevelikem napenjanju lahko pride do kakšne mikropoškodbe mišičnega vlakna- je pa zanemarljivo. Če pa hočeš na ta način razvijat moč , moraš stvar izvajati po malce drugačnih določenih pravilih, ker samo po sebi to ni namenjeno razvijanju moči ampak izpostavljanju / pumpanju / mišic zaradi videza pri tekmovanjubody builderjev.To sta dve ločeni zadevi - oni pri poziranju ne uporabijo več kot 60-70 % moči, ker jo za napumpat mišico ne rabijo več. lahko pa tudi razvijaš moč-

Se mi zdi da ni stvar toliko o napenjanju. Ko vsako mišico je treba naprej popolnoma sprostit in jo šele potem napet. IN ne do te meje, da človek čuti bolečine v mišice ampak samo toliko da je mišica napeta nekak tako.

Men je važn, da mal pridobim na moči pa je, brez nekih hudih bodybuilderskih mišic x:)x

Čeprav more bit najbrž dober feeling da lahk vsako mišico posebej premikaš v normalnem sedečem položaju.

Drgač so na netu celotne knjige. En Link

Kakšen se ti pa zdi sistem od Charles Atlasa?

On je pridobil na masi in moči brez uteži.

jaz tud pridna, zjutraj tibetančki, potem trebušnjaki, popoldne tek, pa tudi sama sem našla nekaj zase - snela sem si neke vrste jogo in mi ustreza - sem razmišljala o jogi pa pilatesu pa fitnesu pa trenutno nisem za skupinsko vadbo... bom čisti samotar ratala...

Se mi zdi da ni stvar toliko o napenjanju. Ko vsako mišico je treba naprej popolnoma sprostit in jo šele potem napet. IN ne do te meje, da človek čuti bolečine v mišice ampak samo toliko da je mišica napeta nekak tako.

Men je važn, da mal pridobim na moči pa je, brez nekih hudih bodybuilderskih mišic x:)x

Čeprav more bit najbrž dober feeling da lahk vsako mišico posebej premikaš v normalnem sedečem položaju.

Drgač so na netu celotne knjige. En Link

Kakšen se ti pa zdi sistem od Charles Atlasa?

On je pridobil na masi in moči brez uteži.

Ja, izvirno - od atlasa -praktično je bil prvi bilder ...o programu pridobivanja na moči in masi/ moč malo manj / pa sem ti omenil v prejšnjem postu. Če te bo zanimalo, ti bom napisal na OS.

xegox

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Včeraj bil pa kar pošteno priden x:px, najbolj letos, kar poštena turca je padla, iz Trente prek Kriških podov na Razor in nazaj, dobrih 10 ur hoje, pa še fajn vreme je blo, danes mišice sicer čutim, ampak ne pretirano, no laufat grem vseeno šele jutri x;)x
Izvukao je na kraju svog izlaganja.

bil na fitnessu, in sedaj sem se nažrl približno 300 gramov špagetov in 2 konzerve tune na vrhu, še prej pa surovo jajce...

tehtnica je pokazala rekordno težo v mojem življenju, res sem pa nabasan do fula x:Dx

telešček imam pa kar precej lep, edino noge, noge!!! :ermm...čist preklaste x:(x čeprav gre na bolje xyesx

ne vpraš me nič, ker nič ne vem...

Sem felto "olupu" zdej se pa kislo držim... material dobim šele naslednji teden :xx!: :vragec:

Grem pa zato v hribe... hribuc naj bo x!x x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

jst sem tud imela namen, pa je vse v vodo padlo .... grem na en družinski piknik, pa bi raje šla kam drugam... danes samo tibetančkala, upam, da na pikniku skliznem v gozd

najbrž ne sama, a ne x;)x x8Dx

hči ni hotla, sestra tud ne, moj me je pogledal ko sedmo čudo, tko da ja z našo Pegi(psičko).... sam verjetno nisi to mislil ane :vragec: sploh ni bil sprehod ampak bitka za preživetje... pismo kriza če greš z lovskih psom v gozd poln grap, pa vzpenjaj pa spuščanj.... zdejle grem pa na rokometno tekmo tule... danes drugi športajo namesto mene x:Dx

o, potem si imela bolj cross varianto...dobro za kondicijo, pa slabo za kolena x:o)x upam, da nisi preveč klecala x:Dx

in prav imaš, nisem mislil samo sprehoda x:Dx zmeraj mislim bolj po ovinkih, ko imam predolgo lajtngo, pa sem jo moral mal zakrivit, da je šla v glavo x:o)x

Odkar nisem več samski se kar nekaj trudim nazaj kondicijo nabit x:Ix na splošno veselje xsrcx

x:Dx :palec: edin prow. x8Dx

jz sem šla pa ta teden sam enkrat laufat, enkrat sem k utrgana eno uro plesala doma bosa po sobi :inocent:

en večer sm šla vn in bla skoz na nogah..... ene 2x sem pa ceu dan prespala.... me prov zanima kaj me čaka jutri... upam, da tek x:px

spet se mi je na bolš poslabšal

dobro jutro dober dan! kok sm zgodna. ni čudn da sem sam 2 tekača srečala v mostecu. x:Dx

dons sem se lepo nagradila s tekom. kok se fajn počutim. lalalala... grem si zdej še en čajčk narest... x:Xx

zvčer bi pa mogoče mal pilates probala... hmmmm.... če bo volja x;)x

dobro jutro dober dan! kok sm zgodna. ni čudn da sem sam 2 tekača srečala v mostecu. x:Dx

dons sem se lepo nagradila s tekom. kok se fajn počutim. lalalala... grem si zdej še en čajčk narest... x:Xx

zvčer bi pa mogoče mal pilates probala... hmmmm.... če bo volja x;)x

:palec: ti si pa zgodna, jst po navadi več tekačev srečam, sam sem bolj pozen x:)x, bolj v večernih urah x;)x, danes bo treba mal premislit kje laufat, da ne bo treba slalomirat med vegetarijanci oz. njihovimi avti xnckrivx

a ti tut po šiški laufaš? mostec je zakon... sred ljubljane tečeš po gozdičku. x;)x

ja včer sm ceu dan spala, pa pol še celo noč... in kaj čem zjutri... najbol it laufat. zvečer sem že bl lena pa se mi ne da.

a ti tut po šiški laufaš? mostec je zakon... sred ljubljane tečeš po gozdičku. x;)x

ja včer sm ceu dan spala, pa pol še celo noč... in kaj čem zjutri... najbol it laufat. zvečer sem že bl lena pa se mi ne da.

xyesx, sej sem Šiškar x:px, pol pa mal kombiniram Rožnik pa PST ali pa oboje skupaj skombiniram x:px Imava pa zgleda drug

bioritem, jst sem dopoldne laufal sam če sem šel na kakšen tek, zjutraj pa še nikol xnckrivx, zdaj pa laufat, da še mal sonca ujamem x;)x

haha x:Dx jz itak par metrov prelaufam :fiju: tko da PTS ..... še deleč x:o)x ampak čare pa odkrivam... paše ful... zjutri tko lepo hladno, nbenga nkjer, mp3 na ušeskih.... pa u izi.... sonček lepo čez vejce not sije in je božansko x:px x:px sam tok zgodi itak sam za vikende uspeva. čez teden pa po službi ob 16h. če ne grem spat. če me vidš - lušna pa okrogla - jz x:Dx x:Dx x:Dx

dbest :palec:, pa kar takoj po službi :wOOt:, jst mam pa obvezen popoldanski počitek :inocent:, če se le da x;)x, sem siguren, da te še nisem videl, opazim vsako, ki nasproti prilaufa ali jo prehitim :inocent: x:Dx, paše pa tut men, fajn sprostitev x^x

Pa ker smo glih pri telovadbi, včeraj pa prelaufal več, 1 ura in 4 minute, tempo ni bil ne vem kaj, recimo 10 km, malenkost sem še čutil hribe, ampak priprave za 21 km na LM so se začele.

jaja sej vsi se za maraton zdej prpravlajo. :palec: jz mogoče drug let, če letos kej kondicije naberem. ja sej mene boš sreču k boš u hrib laufu jz pa s hriba dol x:Dx tko da jz te bom lahk pozdravla ti boš pa itak preveč fertik.... x:Dx x:Dx x:Dx

jaja sej vsi se za maraton zdej prpravlajo. :palec: jz mogoče drug let, če letos kej kondicije naberem. ja sej mene boš sreču k boš u hrib laufu jz pa s hriba dol x:Dx tko da jz te bom lahk pozdravla ti boš pa itak preveč fertik.... x:Dx x:Dx x:Dx

x:Dx :switz: :switz:, klanci mi res ne ležijo preveč :inocent:, letos lohk probaš na 10,5 km, boš vidla kakšen je tam filing, te kar ponese, jst sem šel lani tut šele prvič, letos se pa kar ogrevam za 21 km, bom moral sprobat, da vidim, kako to sploh zgleda, dlje od 13 km še nisem prišel x:px

jaz zadnje čase zvečer pretelovadim eno uro na orbiju z utežmi in slušalkami (glasbo do konca na glas) pa kljub temu vse slišim. takrat se šele lotijo... x:px x:px x:px kalorije kurit. :inocent:

(ampak to res ni za opisat... kako se človek fajn počuti potem. x:)x

Sm tud začel spet intenzivno uteži premetavat, a še nisem v fazi, da bi se prou na hudičev fajn počutu. Ma trenutno mlečna kislina kar dobr moje mišice na vesti - v prsnem delu me še ne moti tok, roke mam pa boleče k svina.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

nared si limonado....c vitamin zlo hitr prežene mlečno kislino :palec: :vio:

Hvala za nasvet, kr jutri spet trekam na Pohorje. In zmeraj precenim kondicijo... To mi bo dobro delo, kr svežega sadja, razen redkih izjem pa moj želodec ne želi sprejet. In spet sem pri alternativi... xrolleyesx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...