janif 28. oktober 2006 Prijavi Deli 28. oktober 2006 Kolk si priden. V nedeljo naj te ponese skozi Ljubljano ... ooooo, hvala , sploh nisem videl , pri taki podpori bo kr šlo, čeprav nisem tolk priden, so drugi velik bolj , no mal se zanašam tut na bikovskovztrajnost Citiraj Izvukao je na kraju svog izlaganja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devetka 30. oktober 2006 Prijavi Deli 30. oktober 2006 Tečem vsak dan po 3-4 kilometre, za drugo pa žal ne najdem časa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 30. oktober 2006 Prijavi Deli 30. oktober 2006 ooooo, hvala , sploh nisem videl , pri taki podpori bo kr šlo, čeprav nisem tolk priden, so drugi velik bolj , no mal se zanašam tut na bikovskovztrajnost Danes si pa verjetno utrujen in zadovoljen. Prepričana sem, da ti je uspelo. Čestitam. *********************** Jaz pa zjutraj naredila 9 tibetančkov. Danes je že 21. dan odkar jih delam brez prekinitve. Sem enkrat prebrala, da navada, ki jo počneš 21 dni zaporedoma resnično postane navada ... V soboto sem bila na Nanosu. Ful je bilo lepo.Včeraj pa enourni sprehod skozi Tivoli in zvečer eno urco po brezpotjih Rožnika. Nisem maratonka, ampak sem bila vseeno kar pridna. ************************** Devetka, vsak dan par kilometrčkov preteči je že veliko narejenega zase. Pridna. Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janif 30. oktober 2006 Prijavi Deli 30. oktober 2006 Danes si pa verjetno utrujen in zadovoljen. Prepričana sem, da ti je uspelo. Čestitam. *********************** Jaz pa zjutraj naredila 9 tibetančkov. Danes je že 21. dan odkar jih delam brez prekinitve. Sem enkrat prebrala, da navada, ki jo počneš 21 dni zaporedoma resnično postane navada ... V soboto sem bila na Nanosu. Ful je bilo lepo.Včeraj pa enourni sprehod skozi Tivoli in zvečer eno urco po brezpotjih Rožnika. Nisem maratonka, ampak sem bila vseeno kar pridna. ************************** Hvala , res mi je kar šlo, med množico je dosti lažje laufat, uro pa 53 minut sem porabil, je šlo v okviru pričakovanj , jepa kar huda konkurenca na 21 km, sem bil kar krepko v drugi polovici , no je pa prvih 21 km za mano, pa celo potsem laufal, tko da jst sem čist zadovoljen Pa še peš smo šli domov, še mal za maratonce navijat, pa ful sem nam je fajn zdel,ker ni blo avtov , to bi blo lohk večkrat Maš prav, dons sem mal zmatran, sem bil skor 10 ur v postlji, ampak po kosilu grem pa na sonček Pridna , za tibetančke, pa ostalo, letos je res lepa jesen tudi za hribe , te mormo enkrat zvleč na palačinke, da se bova potem lohk vsaj pozdravila, če se kje po Rožniku srečava Citiraj Izvukao je na kraju svog izlaganja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 30. oktober 2006 Prijavi Deli 30. oktober 2006 Ma ja, saj človek se po 21km res rabi še mal sprehodit. Čestitke, kar konkreten podvig je tole. kar se palčink tiče, pa poznaš moje stališče. - tole predstavlja moja odprta usta ob misli nanje. Ponosna sem nate. Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janif 30. oktober 2006 Prijavi Deli 30. oktober 2006 Oooooo, hvala zanimivo je to, da po teku sploh nisi tko zmatran, smo se še mal zgovarjal,pa tko, zvečer se mi sploh ni dal spat, dons majo pa po moje vsi mal težje noge Naslednje palačinke boš obveščena , po moje bojo kmalu, jih imamo še velik za sprobat Citiraj Izvukao je na kraju svog izlaganja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 30. oktober 2006 Prijavi Deli 30. oktober 2006 sem imela letos jst tud eno tiho željo za tole... pa se mi je želja realno pred mesecem dni umaknila, sem bila včeraj v mislih s teboj, pa še en moj znanec je bil med vami(no za njega vem).... upam, da bom drugo leto okusila tole... mogoče že prej krajše po našem mestu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 30. oktober 2006 Prijavi Deli 30. oktober 2006 Sem začela s trebušnjaki -25, s sklecami bolj bogo -5 tistih ta pravih, pa predkloni, nekaj še za strani..tole vsako jutro. tek pa nekak ni zame. Sicer rada hodim - po gobe pa najraj in danes me starejša nafinta z nekimi raztegi..mater je pokalo Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janif 31. oktober 2006 Prijavi Deli 31. oktober 2006 sem imela letos jst tud eno tiho željo za tole... pa se mi je želja realno pred mesecem dni umaknila, sem bila včeraj v mislih s teboj, pa še en moj znanec je bil med vami(no za njega vem).... upam, da bom drugo leto okusila tole... mogoče že prej krajše po našem mestu hvala , pa kar pogumno drugo leto , sej redno tečeš kakor se spomnim, jst sem se tut dolgo tega izogibal zaradi asfalta , ampak je tak filing med tako množico laufat, da se ti zdi, da te kar samo nese , je čisto drugač kot na kakšnem manjšem gozdnem teku, ker se mi je zgodilo, da sem tistega pred mano zgubil, pol sem se pa moral ful orientirat na oznake, da nisem progo sfalil in kje po gozdu lutal , ja tudi to so že eni doživel Dons sem že čist fajn, sem šel že na izi laufat 5 km , začet je bilo malo težje, pol je pa šlo Citiraj Izvukao je na kraju svog izlaganja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 31. oktober 2006 Prijavi Deli 31. oktober 2006 jaz sem pa danes vmes med hitro hojo od Name do Tabora še vdarla malo šprinta po Trubarjevi, ker se mi je grozno mudilo domov. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 31. oktober 2006 Prijavi Deli 31. oktober 2006 Hodila 2 uri en del poti navkreber na en lokalni hribček s svojimi novimi palicami za nordijsko hojo in nazaj grede tekla dol, prvič po fuuuull dolgem času. Joj fajn je blo, počutim se ouwdlično Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 1. november 2006 Prijavi Deli 1. november 2006 hvala , pa kar pogumno drugo leto , sej redno tečeš kakor se spomnim, jst sem se tut dolgo tega izogibal zaradi asfalta , ampak je tak filing med tako množico laufat, da se ti zdi, da te kar samo nese , je čisto drugač kot na kakšnem manjšem gozdnem teku, ker se mi je zgodilo, da sem tistega pred mano zgubil, pol sem se pa moral ful orientirat na oznake, da nisem progo sfalil in kje po gozdu lutal , ja tudi to so že eni doživel Dons sem že čist fajn, sem šel že na izi laufat 5 km , začet je bilo malo težje, pol je pa šlo ne tečem že neki časa... najprej zdravje, ampak priznam da ful pogrešam občutek svobode ki mi jo daje tek... mogoče bova pa drugo leto tekla skupaj na zagorskem teku jaz včeraj spet po enotedenski prekinitvi nazaj v gibanju - bila je na vrsti aerobika... danes pa naredim če bo gleženj dopuščal tisto zadevico po cd, nato pa še nekaj vaj iz včerajšnjega večera... mi je všeč ker je vaditeljica (sej se reče tko ane) končala z sproščanjem in vizualizacijo... vse bolj uživam... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 1. november 2006 Prijavi Deli 1. november 2006 Jz sem pa včeri pretiravala v boksanju moje boksarske vreče.. Zdj me pa roke kr preveč bolijo..Sam mi je pasalo včeri,ko sem bla v takem :xx!: filingu.. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 1. november 2006 Prijavi Deli 1. november 2006 ..ne telovadim vec sploh... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 1. november 2006 Prijavi Deli 1. november 2006 ..ne telovadim vec sploh... tudi to je za marsikaj dobro...včasih je neizogibno...mislim, da veš o čem govorim... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 1. november 2006 Prijavi Deli 1. november 2006 tudi to je za marsikaj dobro...včasih je neizogibno...mislim, da veš o čem govorim... daj lepo prosim povej zakaj je to dobro.... da bom imela spet kak pametni izgovor na to temo Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 2. november 2006 Prijavi Deli 2. november 2006 daj lepo prosim povej zakaj je to dobro.... da bom imela spet kak pametni izgovor na to temo Po določenem ciklusu- seveda je odvisno od intenzivnosti treninga -pride do zasičenja -v psihi in telesu .To se dogaja pri aerobni kot tudi/ še bolj/ pri anarobni aktivnosti- kvihtanje...Lahko padeš v stanje ,ki se mu reče pretreniranost..Sliši se simpl, pa ni tko...je dost zajebana pa kompleksna zadeva. To se lahko zgodi še prej in hitreje , če pretiravaš z številom treningov v tednu, pa tudi intenziteta lahko vpliva. Kadar si pretreniran , si lepa potencijalna žrtev za vse možne bolezni, imunski sistem razpada ..in če se ne vstaviš, lahko pošteno nasrkaš- od depresije do vseh možnih virusov in ostalih psihofizičnih bolezni.Navadno ljudje tega ne zaznajo oz. ne poznajo, pol se pa čudijo, kako lahko pri vsem zdravem treningu zbolijo. Simpl, kt pasulj.Ravno zaradi tega se naj bi naredil plan treninga- ne glede kakšnega- pač število, ponavljanje in inzenzivnost naj bi bili ciklični, ne pa na pamet. IN po izpolnjenem ciklusu, bi moral priti na vrsto počitek ,tle mislim polpoln, ki nima veze z aktivnim počitkom.Rekreativni igranje fuzbala, lahen tek -to je aktivni počitek, popoln pa je ,ko resnično ne gibaš nič več kot gola nujna hoja. No in po parih dneh ali tudi tednih/ odvisno od stanja pretreniranosti in sposobnosti organizma regeneracije / se ciklus treeningov spet začne ...takile ciklusi - periode se navadno naredijo za aktivnost nekje med 6-12 tedni, pol je pa počitek nujen.Seveda je odvisno od panoge, vrste aktivnosti pa še od marsikaj. Po tistem času počitka, se telo in psiha znbova z veliko večjo željo in energijo , kot prej , vržeta na delo. Tak je to ...tole ni nakladanje temveč neizogibni naravni zakon, ki ga je pač bolje upoštevati, predvsem takrat, ko zaznaš simptome tele / recimo / bolezni ali stanja - pretreniranosti. pa veselo naprej.....-no zdaj veš, kaj boš lohk nakladala, če se ti ne bo ljubil. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 2. november 2006 Prijavi Deli 2. november 2006 hvala sam se bojim, da zame to ne velja.... me sesujejo drugi dejavniki, miganje me sam sprosti in ohrani v boljši kondiciji..... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 2. november 2006 Prijavi Deli 2. november 2006 Po določenem ciklusu- seveda je odvisno od intenzivnosti treninga -pride do zasičenja -v psihi in telesu .To se dogaja pri aerobni kot tudi/ še bolj/ pri anarobni aktivnosti- kvihtanje...Lahko padeš v stanje ,ki se mu reče pretreniranost..Sliši se simpl, pa ni tko...je dost zajebana pa kompleksna zadeva. To se lahko zgodi še prej in hitreje , če pretiravaš z številom treningov v tednu, pa tudi intenziteta lahko vpliva. Kadar si pretreniran , si lepa potencijalna žrtev za vse možne bolezni, imunski sistem razpada ..in če se ne vstaviš, lahko pošteno nasrkaš- od depresije do vseh možnih virusov in ostalih psihofizičnih bolezni.Navadno ljudje tega ne zaznajo oz. ne poznajo, pol se pa čudijo, kako lahko pri vsem zdravem treningu zbolijo. Simpl, kt pasulj.Ravno zaradi tega se naj bi naredil plan treninga- ne glede kakšnega- pač število, ponavljanje in inzenzivnost naj bi bili ciklični, ne pa na pamet. IN po izpolnjenem ciklusu, bi moral priti na vrsto počitek ,tle mislim polpoln, ki nima veze z aktivnim počitkom.Rekreativni igranje fuzbala, lahen tek -to je aktivni počitek, popoln pa je ,ko resnično ne gibaš nič več kot gola nujna hoja. No in po parih dneh ali tudi tednih/ odvisno od stanja pretreniranosti in sposobnosti organizma regeneracije / se ciklus treeningov spet začne ...takile ciklusi - periode se navadno naredijo za aktivnost nekje med 6-12 tedni, pol je pa počitek nujen.Seveda je odvisno od panoge, vrste aktivnosti pa še od marsikaj. Po tistem času počitka, se telo in psiha znbova z veliko večjo željo in energijo , kot prej , vržeta na delo. Tak je to ...tole ni nakladanje temveč neizogibni naravni zakon, ki ga je pač bolje upoštevati, predvsem takrat, ko zaznaš simptome tele / recimo / bolezni ali stanja - pretreniranosti. pa veselo naprej.....-no zdaj veš, kaj boš lohk nakladala, če se ti ne bo ljubil. No in tko se men nardi, da sem hotel naredit en močan trening pred vzponom na Mangrt in sem teden dni prej prevozil 120 km z 4000 m višincev na povprečni 27 km/h. Hotel sem superkompenzirat, sem pa overkommpenziral in sem jadral po Mangartu kot kamen v vodi :xx!: Počitek je najpomembnejši del treninga Če bi pa polovico tega prej pevozil, al pa če bi bla dirka teden dni prej, potem bi šlo pa ko torpedo gor Tak da ja, počivat, počas začet, se raztegvat pred in po... to niso jajce, to drži Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 2. november 2006 Prijavi Deli 2. november 2006 ...clovek ni stroj, to je dejstvo... vprasanje kako periodizirat stimulus in pocitek za najvecji ucinek pri vsakem posamezniku pa je eno najbolj zapletenih vprasanj sploh... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 2. november 2006 Prijavi Deli 2. november 2006 ...clovek ni stroj, to je dejstvo... vprasanje kako periodizirat stimulus in pocitek za najvecji ucinek pri vsakem posamezniku pa je eno najbolj zapletenih vprasanj sploh... niti ne , samson, se da pogruntat, zase in za kar nekaj folka sem speljal v lajfu tele zadeve brez večkratno zgrešenih ciklusov.Ker ti v bistvu dnevnik treninga pove zelo veliko- v bistvu je samo stvar izkušenj, prepoznavanja in pravočasne opredelitve.Se da, no problem...pa tle glih ne govorim o jolandi čeplak pa kakšnih superprofesionalcih, čist o malce boljših rekreativcih ...tle se pa da...Uni so pa tko našponani, da jim ponavadi cel štab strokovnjakov fali pravi timing..tamle znajo falit za par tednov, kar je pri njih življenskega/ beri- eksistenčnega/ pomena...pri nas ni tega pritiska in lažje opredeliš namenski čas. Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anonimnež 2. november 2006 Prijavi Deli 2. november 2006 Ok star sem 14 let , velik 162 cm in težak 49 kg. Od teh 49 kg so kakšne 3-4 kile maščobe in sedaj me zanima če ve kdo kakšen dober program da bi mal shujšo ? - kakšna more bit prehrana s katerim športom se moram ukvarjat da bi shujšo predvsem na trebuho . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
seal 6. november 2006 Prijavi Deli 6. november 2006 ...clovek ni stroj, to je dejstvo... vprasanje kako periodizirat stimulus in pocitek za najvecji ucinek pri vsakem posamezniku pa je eno najbolj zapletenih vprasanj sploh... sploh ne, vsak človek se mora nučiti polušati svoje telo,nekteri to znamo bolje, nekateri slabše.. Ljudje smo itak individualna bitja, tako, da kar je za enega optimalno, ni rečeno, da o za drugega tudi. Sem mnnja, da mi nihče ne mora svetovati bolje, kot si svetujem sam. Treniram 6x do 7x na teden, včasih tui 2x na dan(kardio cca. 10km + anarobni trening cca. 60 min.) prehrano in počitekmam pošlihtan optimalno svojim potrebam, tako da do pretreniranosti ne pride. na teden pa pokurim cca. 5000 kalorij, kar je relativno malo, glede na količino treningov lp Citiraj honor and respect Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 6. november 2006 Prijavi Deli 6. november 2006 o glej ga, naš fant se je vrnil Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 6. november 2006 Prijavi Deli 6. november 2006 sploh ne, vsak človek se mora nučiti polušati svoje telo,nekteri to znamo bolje, nekateri slabše.. Ljudje smo itak individualna bitja, tako, da kar je za enega optimalno, ni rečeno, da o za drugega tudi. Sem mnnja, da mi nihče ne mora svetovati bolje, kot si svetujem sam. Treniram 6x do 7x na teden, včasih tui 2x na dan(kardio cca. 10km + anarobni trening cca. 60 min.) prehrano in počitekmam pošlihtan optimalno svojim potrebam, tako da do pretreniranosti ne pride. na teden pa pokurim cca. 5000 kalorij, kar je relativno malo, glede na količino treningov lp seal- trening 6-7 x na teden brez pavze te zagotovo pripelje do pretreniranosti. 1000%...Morda ne v treh , štirih mesecih- je pa neizbežno. Pavza je nujna -pri takem tempu. aja- pa lepo pozdravljen -po nekaj časa.... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.