Skoči na vsebino

Telovadba

Larsy

Recommended Posts

seal- trening 6-7 x na teden brez pavze te zagotovo pripelje do pretreniranosti. 1000%...Morda ne v treh , štirih mesecih- je pa neizbežno. Pavza je nujna -pri takem tempu.

xegox

aja- pa lepo pozdravljen -po nekaj časa....

meni to uspeva več kot 3,4 mesece, sej pravim optimalna prehrana in počitek, spanja imam vedno min. 8 ur. pojem dovolj kvalitetnih hidratv oz. kalorij, beljakovin in zdravih maščob - omega 3... res pa je, da imam tudi dobro sposobnost regeracije, tako, da ne čutim nobene večje potrebe po počitku, se popolnoma prilagajam telesu, seveda pa moraš včasih tudi čez meje, če hočeš boljše rezultate...

lp

o glej ga, naš fant se je vrnil :palec:

thx x:)x

honor and respect
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 3,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

...vprasanje ni tako zelo lahko, kot morda zgleda... se pa strinjam z obema v nekih stvareh(s sealom glede tega da se skoz trial&error tega lahko naucis in z zepom, da se iz dnevnika treninga lepo vidi, kaksen trening in koliko in koliko pocitka so pripeljali do rezltatov... vprasanje ki pa se zastavi je ce je tak trening prej deloval kaksnega postavit sedaj, da cimbolj popravis sibke clene ki bi utegnili postati zaradi prejsnjega nacina treninga, vprasanje kolk so se karakteristike posameznika zaradi treninga in drugih dejavnikov spremenile, da lahko izbere cimbolj optimalen nacin treninga za neko obdobje... dejstvo je da bo vsak pocitek in (skorajda) vsaka spremeba treninga po dolocenem casu dala neke rezltate, vprasanje pa je ce je to optimalna pot-ali razvija po nepotrebnem "sibke clene" ali je trening optimano prilagojen nivoju stresa, ki ga se lahko tolerira, kaksna so dominantna misicna vlakna pos. misic itd....)

...pod itd. spada tudi delovna kapaciteta, ki se jo z leti da povecati... poglej npr. samo rudarje, ki vsak dan po 8 ur delajo s krampom... potem so vsi pretrenirani... ali pa gimnasticarji... tako, da verjamem, da je za nekoga lahko tut trening 14x(ali celo vec) na teden optimalen-odvisno od njegove genetike in zgodovine treniranja...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

sploh ne, vsak človek se mora nučiti polušati svoje telo,nekteri to znamo bolje, nekateri slabše.. Ljudje smo itak individualna bitja, tako, da kar je za enega optimalno, ni rečeno, da o za drugega tudi. Sem mnnja, da mi nihče ne mora svetovati bolje, kot si svetujem sam. Treniram 6x do 7x na teden, včasih tui 2x na dan(kardio cca. 10km + anarobni trening cca. 60 min.) prehrano in počitekmam pošlihtan optimalno svojim potrebam, tako da do pretreniranosti ne pride. na teden pa pokurim cca. 5000 kalorij, kar je relativno malo, glede na količino treningov

lp

x:)x :palec: kok lepo te je spet brat

heh jst sn verjetno tvoja kozmična protiutež, 1x ne teden ostalo pa počitek x^x trenutno sem v fazi pretreniranosti mi je padel imunski sistem xcivx

ma se hecam...

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

...vprasanje ni tako zelo lahko, kot morda zgleda... se pa strinjam z obema v nekih stvareh(s sealom glede tega da se skoz trial&error tega lahko naucis in z zepom, da se iz dnevnika treninga lepo vidi, kaksen trening in koliko in koliko pocitka so pripeljali do rezltatov... vprasanje ki pa se zastavi je ce je tak trening prej deloval kaksnega postavit sedaj, da cimbolj popravis sibke clene ki bi utegnili postati zaradi prejsnjega nacina treninga, vprasanje kolk so se karakteristike posameznika zaradi treninga in drugih dejavnikov spremenile, da lahko izbere cimbolj optimalen nacin treninga za neko obdobje..

prvo kot prvo-vsak normalen/ koliko toliko poučen/ človek ve , da en in isti način treninga ni v redu.Zato pa obstoja periodizacija, ki vključuje različne elemente treninga- vzdržljivost, eksplozivnost , moč, pa tudi vzdržljivost v moči.TO bi moralo biti /poleg počitka/ vodilo vsakega rekreativca , kot tudi tekmovalca,ne glede na njegove cilje in načrte .Zato pa se -glede na progresivnost treningi načrtujejo v več fazah...to bi bilo normalno. Včeraj sem napisal zelo splošno, en in isti trening tako ne vodi k optimalnim ciljem ne glede na osebna hotenja.Torej - poleg počitka potrebuješ tudi specifičnost in vsekakor pravilno doziranje, obseg ,pogostost in vse tole naj bi na koncu nekega večcikličnega obdobja dalo zihr neke rezultate. Če vodiš dnevnik treningov , se zelo lepo vidi , kje si ga usral, ali pa si pravilno delal.

- dejstvo je da bo vsak pocitek in (skorajda) vsaka spremeba treninga po dolocenem casu dala neke rezltate, vprasanje pa je ce je to optimalna pot-ali razvija po nepotrebnem "sibke clene" ali je trening optimano prilagojen nivoju stresa,

-vsak trening je stres!!! ki ga se lahko tolerira, kaksna so dominantna misicna vlakna pos. misic itd....)tudi to se da pogruntat povsem amatersko oz. pokaže čas in izkušnje- potem se pa zadeva prilagodi posamezniku.

...pod itd. spada tudi delovna kapaciteta, ki se jo z leti da povecati... poglej npr. samo rudarje, ki vsak dan po 8 ur delajo s krampom... potem so vsi pretrenirani... ali pa gimnasticarji... tako, da verjamem, da je za nekoga lahko tut trening 14x(ali celo vec) na teden optimalen-odvisno od njegove genetike in zgodovine treniranja...

Delovna kapaciteta se dviga ne glede na tip in način obremenitve -vedno - tudi pri minimalnih -le v odvisnosti od / ponovno/ obsega,pogostosti itd....Trening 14 x na teden je lahko optimalen za posameznika- nikakor pa ne more trajati daljše obdobje- več mesecev, ker takle se še ni rodil, ki ga ne bi v tem tempu sčasoma skurilo. Malce preglej kakšne programe , periodizacijo itd..kakšnih športnikov-al pa bilderjev-pa kakšne ameriške /so pač najbolj povdarjene/ raziskave, pa ti bo pol vse jasno. Nekje -se strinjam s teboj, le tule ne gre za jabolka in hruške, pač pa za precizno mašino, ki deluje kot vsak biološki stroj in od obremenjevanja je odvisno koliko časa bo delal in kolikšna bo njegova zmogljivost. Delo rudarjev in ostalih fizikalcev poteka v območju nizke aerobike z občasnimi dvigi v anarobne sfere, kar je nekaj povsem normalnega za prilagojem organizem in nima nobene zveze z aerobnimi ali aerobnimi treningi- zračunaj frekvenco- pa ti bo vse jasno.

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

. Delo rudarjev in ostalih fizikalcev poteka v območju nizke aerobike z občasnimi dvigi v anarobne sfere, kar je nekaj povsem normalnega za prilagojem organizem in nima nobene zveze z aerobnimi ali aerobnimi treningi- zračunaj frekvenco- pa ti bo vse jasno.

...kaj pa treningi sprinterjev???...pa treningi powerlifterjev(npr sheiko metoda), olimpijskih dvigovalcev utezi?? x8Dx

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

...kaj pa treningi sprinterjev???...pa treningi powerlifterjev(npr sheiko metoda), olimpijskih dvigovalcev utezi?? x8Dx

Enako pomemben kot fizični trening je počitek. To vrhunski športniki dobro vedo.

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Enako pomemben kot fizični trening je počitek. To vrhunski športniki dobro vedo.

...govorim zgolj o tem, da se delovno kapaciteto tudi pri anaerobnih sportih da zgradit, saj ti sportniki trenirajo bistveno vec kot 3-4x na teden...

da je pocitek pomemben nisem nikoli zanikal... je pa vprasanje kako periodizirat... ne gre samo za vprasanje na kolk tednov treninga rabis teden pocitka, gre tut za vprasanje kolk ti je sluzba stres in kolk "pocitek" oz. nekaj v cemer uzivas, kolk mas odpora do tega... kako se prehranjujes... kaksni so odnosi s partnerjem-so tut ti vir stresa?... kolko spis... kako kakovostno spis... kolk mas dnarja... kolk si obremenjen z denarjem... in se tolk stvari, da bi lahko otem napisal naslednjo vojno in mir...

...to je se ena od plati kompleksnosti vprasanja prilagoditve periodizacije individuumu govorim... :8):

Frank Zappa

...govorim zgolj o tem, da se delovno kapaciteto tudi pri anaerobnih sportih da zgradit, saj ti sportniki trenirajo bistveno vec kot 3-4x na teden...

da je pocitek pomemben nisem nikoli zanikal... je pa vprasanje kako periodizirat... ne gre samo za vprasanje na kolk tednov treninga rabis teden pocitka, gre tut za vprasanje kolk ti je sluzba stres in kolk "pocitek" oz. nekaj v cemer uzivas, kolk mas odpora do tega... kako se prehranjujes... kaksni so odnosi s partnerjem-so tut ti vir stresa?... kolko spis... kako kakovostno spis... kolk mas dnarja... kolk si obremenjen z denarjem... in se tolk stvari, da bi lahko otem napisal naslednjo vojno in mir...

...to je se ena od plati kompleksnosti vprasanja prilagoditve periodizacije individuumu govorim... :8):

Seveda se jo da, samo ne govori o kakšnih 14 treningih tedensko - še vrhunski gimnastičarji jih imajo max 10-12 pa samo določen čas- npr. 2 tedna, nikakor več..je pa tudi res, da se treningi spreminjajo, jaz tule govorim o težkih treningih, medtem, ko se v istem terminu uporablja tudi označevanje lahkotnih regeneracijskih treningov, ki pa v bistvu pomenijo aktiven počitek. Pa tle ne govorim o franciju ali tonetu, le bolj na splošno, ker ni junaka ,ki bi imel celo sezono 7 dni na teden treninge iste intenzitete.Seveda pa je tudi vprašanje- morda najpomembnejše- individualnih sposobnosti in okoliških faktorjev , ki vplivajo na človeka. tle se povsem strinjam...samo tisto o 14 treningih iste intenzitete- težke - pa dalj časa ne gre...pozabi...prav tako powerlifting in dvigovanje uteži ima svoje periode, zato jih ne postavljaj tle kot nekaj posebnega. Vse deluje iz osnove- različni treningi, periodizacija in načrtovanje počitka / tudi aktivnega /.

Odvigovanju uteži imam pa glih tle precej gradiva- tudi sam sem pred dostimi leti tole poizkušal- tolk , da vem kako to gre.Lahko ti pa ker gor napišem kompleten program enoletnih treningov povprečnih dvigovalcev uteži / olimpijskih/ pa boš zelo razočaran, če misliš , da se mučijo 365 dni na leto...če sem iskren ..od oka morda 60-70 % teh dni. lohk pa imaš norce, ki delajo svašta, je pa res , da dokaj hitro zgorijo, sem ti že napisal, ne glede na sposobnosti posameznika- neuničljiv ni nihče- vsak je omejen.

xegox

Moja spletna stran

Moji knjigi

isusek, res je :palec: pa koliko maš frocov, pa koliko se obremenjuješ z njimi, bi sam dodala xcivx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

x:Xx prav maš, za to sem pravi velemajster x:Dx x:Dx x:Dx

mam musklfibr x;)x zgleda da ne znam strechinga delat, še takrat k se spravim migat sn potlej koma.....

tu ste taki profiji, da vas komaj dohajam, ko čitam, kaj šele s treningi :o|o:

x:Xx prav maš, za to sem pravi velemajster x:Dx x:Dx x:Dx

mam musklfibr x;)x zgleda da ne znam strechinga delat, še takrat k se spravim migat sn potlej koma.....

tu ste taki profiji, da vas komaj dohajam, ko čitam, kaj šele s treningi :o|o:

To je lahko zlo relativno- morda pa se sestoji naš trening le iz gibov kot je tipkanje po tipkovnici, kaj veš- ?

Tudi blef je določena panoga v lajfu. x;)x

Sicer pa počakaj , da te bo orenk zagrablo, boš pa pol...muskafibr je pa tko samoumevna domača žival, ki se lepo razvija pri turistih ...no ja- al pa pri preveč pridnih- zagnanih...Lohk, da je pri tebi to v igri- preveč si udarniška, ha ? x;)x

Moja spletna stran

Moji knjigi

:wOOt: spet sm šla tečt, joj nekam prepogosto sm začela to počet glede na to da vmes nism en let 0 laufala :vio: fajn je, pa občutek je - čigava beseda je že to = FANTASTIŠ x:Dx

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

xokx

Ze dva dni telovadim! x^x x8Dx

x;)x x:Dx xcivx

:wOOt: spet sm šla tečt, joj nekam prepogosto sm začela to počet glede na to da vmes nism en let 0 laufala :vio: fajn je, pa občutek je - čigava beseda je že to = FANTASTIŠ x:Dx

Pridne punce! :palec:

jaz sem pa zdele nad ponosna nase, ker sem ugotovila, kako več citatov na enkrat našopaš, da ne rabiš vsakič 30 sekund čakat. :o|o: matr sem pametna. x^x

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Pridne punce! :palec:

jaz sem pa zdele nad ponosna nase, ker sem ugotovila, kako več citatov na enkrat našopaš, da ne rabiš vsakič 30 sekund čakat. :o|o: matr sem pametna. x^x

Dej še men povej, plizzz. x:Dx :inocent:

x:Dx a ti si tut tolk dolg rabila, jst sm ponesreč enkrat ugotovila ko sem stisnila +CITAT namesto Citiraj in se mi ni okno za komentar odprlo ampak sam rdeče ratalo :inocent: pol sm pa še enega kliknila pa dala komentiraj in je kr deloval :wOOt: mi pa še zdej ni jasno, kako je ena bejba full lepe (custom made) črke naredila, sej sm vprašala pa sm pozabila v keri temi je blo to :o|o:

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Seveda se jo da, samo ne govori o kakšnih 14 treningih tedensko - še vrhunski gimnastičarji jih imajo max 10-12 pa samo določen čas- npr. 2 tedna, nikakor več..je pa tudi res, da se treningi spreminjajo, jaz tule govorim o težkih treningih, medtem, ko se v istem terminu uporablja tudi označevanje lahkotnih regeneracijskih treningov, ki pa v bistvu pomenijo aktiven počitek. Pa tle ne govorim o franciju ali tonetu, le bolj na splošno, ker ni junaka ,ki bi imel celo sezono 7 dni na teden treninge iste intenzitete.Seveda pa je tudi vprašanje- morda najpomembnejše- individualnih sposobnosti in okoliških faktorjev , ki vplivajo na človeka. tle se povsem strinjam...samo tisto o 14 treningih iste intenzitete- težke - pa dalj časa ne gre...pozabi...prav tako powerlifting in dvigovanje uteži ima svoje periode, zato jih ne postavljaj tle kot nekaj posebnega. Vse deluje iz osnove- različni treningi, periodizacija in načrtovanje počitka / tudi aktivnega /.

Odvigovanju uteži imam pa glih tle precej gradiva- tudi sam sem pred dostimi leti tole poizkušal- tolk , da vem kako to gre.Lahko ti pa ker gor napišem kompleten program enoletnih treningov povprečnih dvigovalcev uteži / olimpijskih/ pa boš zelo razočaran, če misliš , da se mučijo 365 dni na leto...če sem iskren ..od oka morda 60-70 % teh dni. lohk pa imaš norce, ki delajo svašta, je pa res , da dokaj hitro zgorijo, sem ti že napisal, ne glede na sposobnosti posameznika- neuničljiv ni nihče- vsak je omejen.

xegox

....seveda sem jaz govoril samo o volumnu treninga... povsem logicno je da se intenziteta periodizira (vecinoma obratnosorazmerno z volumnom)... xrolleyesx ...

Frank Zappa

xokx

Ze dva dni telovadim! x^x x8Dx

x;)x x:Dx xcivx

jesssssssss :palec: čestitam...

jst bi tui...sam sem tok zmatrana xrolleyesx pa išias me daje , pa z nosa mi teče...pa mislim da se bo vreme spremenu,nekaj me v rami trga....

pa trenirka me nekam veže, se bojim da kaj ne poč po šivih x^x pol bom pa spet do dveh zjutraj šivala pa parala pa šivala pa parala x:o)x

tak da najbolj, da koj mal počijem x:px sam so vsi kavči polni xrolleyesx tak da je to res podn x^x xcivx

jesssssssss :palec: čestitam...

jst bi tui...sam sem tok zmatrana xrolleyesx pa išias me daje , pa z nosa mi teče...pa mislim da se bo vreme spremenu,nekaj me v rami trga....

pa trenirka me nekam veže, se bojim da kaj ne poč po šivih x^x pol bom pa spet do dveh zjutraj šivala pa parala pa šivala pa parala x:o)x

tak da najbolj, da koj mal počijem x:px sam so vsi kavči polni xrolleyesx tak da je to res podn x^x xcivx

Pozabila si še dodati, da si pretrenirana-xegox :palec:

Moja spletna stran

Moji knjigi

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...