Skoči na vsebino

Telovadba

Larsy

Recommended Posts

• Komentarji 3,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

jz vsak večer telovadim x:Dx

..po tej definiciji tut jaz... :inocent:

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Deli na socialnih omrežjih

tako je. včasih več, včasih manj, odvisno od intenzivnosti in območja srčnega utripa...

Zepo, kaj pa praviš na legionarje in njim podobne(navajam kot primer), ki trenirajo oz. drilajo vsak dan z malo spanca in malo hrane? Moje mnenje je, da se človek oz. telo vsega lahko privadi,navadi in to je utrjevanje, seveda pa je odvisno od psiho-mentalne moči oz. sposobnosti slehernega posameznika.

lp

honor and respect

:8): koliko je primeren srčni utrip ob naporu za ostarele x^x x?x

torej ne glih rosno mlade x:o)x

in koliko časa naj traja ?

sicer pa ne vem kaj je to intenzivnost srčnega utripa in niti kaj je območje, če mi bo kdo po domače to razložil, mu bom jako hvaležna x^x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

*Primerna intenzivnost teka, ki pomembno vpliva na izboljšanje telesnih sposobnosti je nekje nad 50 % VO2max. Pri tej intenzivnosti srce utripa s 60 % maksimalne frekvence. Pod to intenzivnostjo so vplivi vadbe na telesne funkcije zanemarljivi.*

*Najbolje je, da si jo kar izmerimo, kajti metoda izračuna maksimalne frekvence, pri kateri številu 220 odštejemo leta starosti, ni najbolj točna. Pri njej lahko prihaja do razlik med dejansko in izračunano frekvenco tudi okoli 20 utripov na minuto. Z merilcem frekvence srčnega utripa maksimalne frekvence tudi ni težko izmeriti.*

vir

tole je iz *dive* pa je še kar laično razloženo. torej, če imaš 100 let x:px , je formula takšnale:

220 - 100 let = 120

120 * 0,6 = 72 utripov na minuto, če hočeš vplivati na izboljšanje telesnih sposobnosti.

tole je tak ful enostaven napotek za take čisto navadne rekreativce. imaš pa tudi en malček bolj zakomplicirane članke o vadbi pa ne vem, če te zanimajo. no, pa itak jaz vem tole zgoraj in zame je zaenkrat zadosti.

x:)x :palec: hvala Lea

xrolleyesx ampak zastopim pa še zmer ne ....torej če sem stara 100 let mora bit moj utrip 72

jst začnem eno mičkeno migat pa je kuj 180 :vio: pa ne deset minut kr kuj v prvih petih minutah xrolleyesx me bo verjetno enega lepega dne kr fršlog

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

jah, kakšno kondicijo imaš trenutno oz. kakšne nimaš sploh...

ampak, kaj hočejo povedat! da moraš tolko migat, da tvoj utrip zraste na 72, če imaš 100 let, torej tako hitro tečt ali pa hodit, da se ti samo na tisto cifre in ne več. a štekaš? ne tečeš 20 km na uro, ker imaš utripa 220 npr., pač pa 7 na uro, ker ti srček utripa s tako hitrostjo, da lahko še zmeraj dihaš na nos ali pa se vmes lahko še pogovarjaš. če se bolj zadihaš, imaš tudi utrip višji in to je to, česar nočemo, a ne x;)x . če si pa čistp brez kondicije, moraš pač čisto počasi začet, npr. s hojo od kavča do hladilnika in nazaj in spet tja, tako kakšne pol ure in s tako hitrostjo, da srca ne preobremenjuješ preveč. pa čisto počasi, da te res ne bo fršlok. :palec: x:Dx

tako je. včasih več, včasih manj, odvisno od intenzivnosti in območja srčnega utripa...

Zepo, kaj pa praviš na legionarje in njim podobne(navajam kot primer), ki trenirajo oz. drilajo vsak dan z malo spanca in malo hrane? Moje mnenje je, da se človek oz. telo vsega lahko privadi,navadi in to je utrjevanje, seveda pa je odvisno od psiho-mentalne moči oz. sposobnosti slehernega posameznika.

lp

seveda se, seal, sasm tole bi bila bolj kondicija- vzdržljivost. Pa tudi njihov način je res ubijalski toda ne moreš to primerjati z treningi visoke obremenitve .Tudi njihovi cilji so drugačni.

xegox :palec:

jah, kakšno kondicijo imaš trenutno oz. kakšne nimaš sploh...

ampak, kaj hočejo povedat! da moraš tolko migat, da tvoj utrip zraste na 72, če imaš 100 let, torej tako hitro tečt ali pa hodit, da se ti samo na tisto cifre in ne več. a štekaš? ne tečeš 20 km na uro, ker imaš utripa 220 npr., pač pa 7 na uro, ker ti srček utripa s tako hitrostjo, da lahko še zmeraj dihaš na nos ali pa se vmes lahko še pogovarjaš. če se bolj zadihaš, imaš tudi utrip višji in to je to, česar nočemo, a ne x;)x . če si pa čistp brez kondicije, moraš pač čisto počasi začet, npr. s hojo od kavča do hladilnika in nazaj in spet tja, tako kakšne pol ure in s tako hitrostjo, da srca ne preobremenjuješ preveč. pa čisto počasi, da te res ne bo fršlok. :palec: x:Dx

tole so napotki za izgubo maščob- za kardiovaskularni sistem se tačne od 70 % / min/ pa navzgor.Seveda, če si total zarjavel , je dovolj tudi 60 % .Pa zanimivo se ti lia toliko zanimaš o tem , kdaj upočasniti, -se mi zdi da pozabljaš, da je treba najprej malce pospešiti z mesta x;)x

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

jest sm pa s širino svojo zadovoln, pa delam vaje za povečanje mišične mase

kaj ti bo mišična masa? zanimivo je, da si vsi želijo mišično maso pridobljeno na hitro v fitness centrih s pomočjo raznih dodatkov k prehrani... te mišice so popolnoma NEuporabne, gledam fante k so že tolk napihnjeni, da izgledajo kot da ga bo vsak čas razneslo kot balon, ko pa se uleže na bench klopco, kjer potiska s prsi, pa niti 100kg ne mora dvignit... men je to smešno, ker izgleda tak, kot da jih dvigne 200 x:Dx še bolj smešno pa je, da tak človek nima nobene kondicije, kaj šele vzdržjivosti... to so "wanna be" dedi x:Dx

Treba je trenirat z glavo in to tako, da se naučiš obvladat svoje telo oz. svojo težo, ko boš to obvladal, boš imel tud dovolj mišične mase, predvsem tiste UPORABNE!

p.s. to je smo moje mnenje in lasih izkušenj... ti pa naredi kakor tebi paše oz. te veseli... whateva..

lp

honor and respect

kaj ti bo mišična masa? zanimivo je, da si vsi želijo mišično maso pridobljeno na hitro v fitness centrih s pomočjo raznih dodatkov k prehrani... te mišice so popolnoma NEuporabne, gledam fante k so že tolk napihnjeni, da izgledajo kot da ga bo vsak čas razneslo kot balon, ko pa se uleže na bench klopco, kjer potiska s prsi, pa niti 100kg ne mora dvignit... men je to smešno, ker izgleda tak, kot da jih dvigne 200 x:Dx še bolj smešno pa je, da tak človek nima nobene kondicije, kaj šele vzdržjivosti... to so "wanna be" dedi x:Dx

Treba je trenirat z glavo in to tako, da se naučiš obvladat svoje telo oz. svojo težo, ko boš to obvladal, boš imel tud dovolj mišične mase, predvsem tiste UPORABNE!

p.s. to je smo moje mnenje in lasih izkušenj... ti pa naredi kakor tebi paše oz. te veseli... whateva..

lp

Si lepo napisal :palec:

Jst pa zadnja dva dneva spet pridno laufal x:px, včeraj po dolgem cajtu na Rožnik x:)x

Izvukao je na kraju svog izlaganja.

:) js pa zdej se morem pohvalit da se ne spomnim dneva več ko nebi telovadil nazadnje... :P krkenaprej malo imam en tak razmigovalni režim ;) učim se 15 do 60 minut (odvisno kero zadevo delam) pol pa grem 5 minut telovadit :P tolko da lepo dvignem srčni utrip pa tko :D mrbit ni to najbolj učinkovit način za pridobivat mišično maso, je pa zelo zanimivo :) končno sem spet pridobil izgubljene kilograme z začetka jeseni ;) hja... :)

Oki doki, a ima kdo kako vajo s katero se zelo hitro pretegneš, tako za med delom? :)

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

________________________________________________________________________________

Drugače še pa po treningu včasih pretečem kak krog ali dva okoli parka in šole (2km), med tednom pa še grem z kolegom v fitnes (2,3 x na teden). Prosti čas, ki sem ga ponavadi uporabil za g33kanje raje uporabim za urco ali dve teka ali kros kolesarjenje.

LP

Pred pol leta sem začel trenirat judo. Treninge imam 3x na teden- če ne štejem tist k mečemo in tehniko. Torej 3x na teden trening, ki je namenjen pridobivanju kondicije, pridobivanju mišične mase in vzdržljivosti(poleti), explozivnosti (pozimi).

Da vam opišem potek treninga:

1. Temeljito raztezanje (po možnosti na blazinah)

2. 4 kroge po stadionu za ogrevanje (1600m) vsakih 400m je par metrov šprinta

3. Zopet raztezanje

4. Sledijo "šprinti" (5x 30m, 5x 60m)

5. 4 kroge na stadionu na polno! +krog da se iztečemo

Sledijo vaje v telovadnici na blazinah

Skleci (10-15 serij po 15)

Trebušnjaki (10-15 serij po 15)

Vrv 5-10 krat

Dvigovanje telesa (štemanje za cev), dvigovanje trupa (po klancu-glava je nižje od nog)...

Sledi 20 minut igranja nogometa INTENZIVNO! Kdor nedela dobi dadatek po vrvi ali sklece.

Raztezanje...konec.

________________________________________________________________________________

Drugače še pa po treningu včasih pretečem kak krog ali dva okoli parka in šole (2km), med tednom pa še grem z kolegom v fitnes (2,3 x na teden). Prosti čas, ki sem ga ponavadi uporabil za g33kanje raje uporabim za urco ali dve teka ali kros kolesarjenje.

Seveda ker pri takšnih treningih izgubiš veliko telesne mase, je treba uskladit tudi jedilnik in se navadit na pravilno prehrano. Mimogrede...pri 177cm imam 68kg, z 5 obilnimi obroki na dan. Pojem tudi veliko stvari ki redijo (beri: čokolada, majoneza, hamburgerji, ostali fast food, čipsi, maslo itd.) Torej nič ne pazim-nasprotno!

LP

Popravljeno -> EWEER

Ja, mam tut svoj postopek oz. vrstni red treninga... najprej grem v kopalnico in se počasi in z užitkom obrijem... no, in potem grem tečt al pa na bajk dokler ne hodim/vozim po bradi x:Dx :palec: x8Dx

Forest Gump

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Se strinjam. Življenje dobi čisto nov ritem. Uredijo se ti motnje pri spanju, prebavi, pridobiš na disciplini, da ne govorimo o kondiciji, mišični masi in samozavesti.

Imam pa drug problem, jaz se ne obvladam če me kdo razjezi itd. sploh ne razmišljam. Zato sem že imel večkrat probleme v šoli pa tudi v privatnem življenju...

Pred pol leta sem začel trenirat judo.

:palec: Jaz sem tudi judo trenirala, k sm bila še mala mula. xDDx Ful dober šport.

Imam pa drug problem, jaz se ne obvladam če me kdo razjezi itd. sploh ne razmišljam. Zato sem že imel večkrat probleme v šoli pa tudi v privatnem življenju...

Na tem področju lahko pa z judom veliko narediš. Če nimaš ravno agresivnega trenerja.

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

S tem sem imel tut jaz probleme... enostavno sem čakal, čakal, čakal, sej bo idiot poštekal in nehal, potem sem pa eksplodiral... pol sem pa treniral potrpežljivost... in enkrat se naredi, da mi en pijan tip teži in teži in teži, jaz pa stojim pa ga gledam, pa gledam, pa gledam dokler ni moji punci vrglo ven x:Dx in ga je zabrisala po tleh x:px x;)x :palec:

No, trening za potrpežljivost pa zgleda tako, da se vsedeš na pručko in sediš... x^x

:palec: x:px

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Jaz sm nazadne popeno ko je nek tip mojo psičko izzival...šel sem ven pa sma se zlomla...mislim da je on kr fjst fasal.

Srečo imam da sem še mladoleten:) Samo bojim se ko bom polnoleten in bom enega zlomo skupaj pol pa bom moral plačevati odškodnine itd.

...btw občutek da bi kirga razbil dobim že če mi ni simpatičen, potem samo čakam in sem čim bliže njemu da naredi napako proti meni...

Vedno se bo najdu kdo, ki ti ne bo všeč in vedno se bo najdu kdo, ki te bo lahko dal na kol, ne glede na to kako dober pretepač si... x;)x

Sej pravim... pručka x;)x

Fernando Pessoa

Akcija... x;)x

Fernando Pessoa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...