Audente 8. november 2006 Prijavi Deli 8. november 2006 jz vsak večer telovadim Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 9. november 2006 Prijavi Deli 9. november 2006 jz vsak večer telovadim ..po tej definiciji tut jaz... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lea 9. november 2006 Prijavi Deli 9. november 2006 na teden pa pokurim cca. 5000 kalorij, kar je relativno malo, glede na količino treningov. a vse skupaj ali so to dodatne kalorije, samo za trening? ja, to bo to, najbrž. okrog 700 kcal na dan samo za trening. Citiraj pilotkini zapisi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
seal 9. november 2006 Prijavi Deli 9. november 2006 tako je. včasih več, včasih manj, odvisno od intenzivnosti in območja srčnega utripa... Zepo, kaj pa praviš na legionarje in njim podobne(navajam kot primer), ki trenirajo oz. drilajo vsak dan z malo spanca in malo hrane? Moje mnenje je, da se človek oz. telo vsega lahko privadi,navadi in to je utrjevanje, seveda pa je odvisno od psiho-mentalne moči oz. sposobnosti slehernega posameznika. lp Citiraj honor and respect Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 9. november 2006 Prijavi Deli 9. november 2006 koliko je primeren srčni utrip ob naporu za ostarele torej ne glih rosno mlade in koliko časa naj traja ? sicer pa ne vem kaj je to intenzivnost srčnega utripa in niti kaj je območje, če mi bo kdo po domače to razložil, mu bom jako hvaležna Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lea 10. november 2006 Prijavi Deli 10. november 2006 *Primerna intenzivnost teka, ki pomembno vpliva na izboljšanje telesnih sposobnosti je nekje nad 50 % VO2max. Pri tej intenzivnosti srce utripa s 60 % maksimalne frekvence. Pod to intenzivnostjo so vplivi vadbe na telesne funkcije zanemarljivi.* *Najbolje je, da si jo kar izmerimo, kajti metoda izračuna maksimalne frekvence, pri kateri številu 220 odštejemo leta starosti, ni najbolj točna. Pri njej lahko prihaja do razlik med dejansko in izračunano frekvenco tudi okoli 20 utripov na minuto. Z merilcem frekvence srčnega utripa maksimalne frekvence tudi ni težko izmeriti.*vir tole je iz *dive* pa je še kar laično razloženo. torej, če imaš 100 let , je formula takšnale:220 - 100 let = 120120 * 0,6 = 72 utripov na minuto, če hočeš vplivati na izboljšanje telesnih sposobnosti. tole je tak ful enostaven napotek za take čisto navadne rekreativce. imaš pa tudi en malček bolj zakomplicirane članke o vadbi pa ne vem, če te zanimajo. no, pa itak jaz vem tole zgoraj in zame je zaenkrat zadosti. Citiraj pilotkini zapisi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 10. november 2006 Prijavi Deli 10. november 2006 hvala Lea ampak zastopim pa še zmer ne ....torej če sem stara 100 let mora bit moj utrip 72 jst začnem eno mičkeno migat pa je kuj 180 pa ne deset minut kr kuj v prvih petih minutah me bo verjetno enega lepega dne kr fršlog Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lea 10. november 2006 Prijavi Deli 10. november 2006 jah, kakšno kondicijo imaš trenutno oz. kakšne nimaš sploh... ampak, kaj hočejo povedat! da moraš tolko migat, da tvoj utrip zraste na 72, če imaš 100 let, torej tako hitro tečt ali pa hodit, da se ti samo na tisto cifre in ne več. a štekaš? ne tečeš 20 km na uro, ker imaš utripa 220 npr., pač pa 7 na uro, ker ti srček utripa s tako hitrostjo, da lahko še zmeraj dihaš na nos ali pa se vmes lahko še pogovarjaš. če se bolj zadihaš, imaš tudi utrip višji in to je to, česar nočemo, a ne . če si pa čistp brez kondicije, moraš pač čisto počasi začet, npr. s hojo od kavča do hladilnika in nazaj in spet tja, tako kakšne pol ure in s tako hitrostjo, da srca ne preobremenjuješ preveč. pa čisto počasi, da te res ne bo fršlok. Citiraj pilotkini zapisi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 10. november 2006 Prijavi Deli 10. november 2006 zlata si...torej počasi zdaj pa zastopim, kakor hitro začne srček razbijat, je treba upočasnit Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 10. november 2006 Prijavi Deli 10. november 2006 tako je. včasih več, včasih manj, odvisno od intenzivnosti in območja srčnega utripa... Zepo, kaj pa praviš na legionarje in njim podobne(navajam kot primer), ki trenirajo oz. drilajo vsak dan z malo spanca in malo hrane? Moje mnenje je, da se človek oz. telo vsega lahko privadi,navadi in to je utrjevanje, seveda pa je odvisno od psiho-mentalne moči oz. sposobnosti slehernega posameznika. lp seveda se, seal, sasm tole bi bila bolj kondicija- vzdržljivost. Pa tudi njihov način je res ubijalski toda ne moreš to primerjati z treningi visoke obremenitve .Tudi njihovi cilji so drugačni. jah, kakšno kondicijo imaš trenutno oz. kakšne nimaš sploh... ampak, kaj hočejo povedat! da moraš tolko migat, da tvoj utrip zraste na 72, če imaš 100 let, torej tako hitro tečt ali pa hodit, da se ti samo na tisto cifre in ne več. a štekaš? ne tečeš 20 km na uro, ker imaš utripa 220 npr., pač pa 7 na uro, ker ti srček utripa s tako hitrostjo, da lahko še zmeraj dihaš na nos ali pa se vmes lahko še pogovarjaš. če se bolj zadihaš, imaš tudi utrip višji in to je to, česar nočemo, a ne . če si pa čistp brez kondicije, moraš pač čisto počasi začet, npr. s hojo od kavča do hladilnika in nazaj in spet tja, tako kakšne pol ure in s tako hitrostjo, da srca ne preobremenjuješ preveč. pa čisto počasi, da te res ne bo fršlok. tole so napotki za izgubo maščob- za kardiovaskularni sistem se tačne od 70 % / min/ pa navzgor.Seveda, če si total zarjavel , je dovolj tudi 60 % .Pa zanimivo se ti lia toliko zanimaš o tem , kdaj upočasniti, -se mi zdi da pozabljaš, da je treba najprej malce pospešiti z mesta Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skill 12. november 2006 Prijavi Deli 12. november 2006 jest sm pa s širino svojo zadovoln, pa delam vaje za povečanje mišične mase Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
seal 12. november 2006 Prijavi Deli 12. november 2006 jest sm pa s širino svojo zadovoln, pa delam vaje za povečanje mišične mase kaj ti bo mišična masa? zanimivo je, da si vsi želijo mišično maso pridobljeno na hitro v fitness centrih s pomočjo raznih dodatkov k prehrani... te mišice so popolnoma NEuporabne, gledam fante k so že tolk napihnjeni, da izgledajo kot da ga bo vsak čas razneslo kot balon, ko pa se uleže na bench klopco, kjer potiska s prsi, pa niti 100kg ne mora dvignit... men je to smešno, ker izgleda tak, kot da jih dvigne 200 še bolj smešno pa je, da tak človek nima nobene kondicije, kaj šele vzdržjivosti... to so "wanna be" dedi Treba je trenirat z glavo in to tako, da se naučiš obvladat svoje telo oz. svojo težo, ko boš to obvladal, boš imel tud dovolj mišične mase, predvsem tiste UPORABNE! p.s. to je smo moje mnenje in lasih izkušenj... ti pa naredi kakor tebi paše oz. te veseli... whateva.. lp Citiraj honor and respect Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janif 18. november 2006 Prijavi Deli 18. november 2006 kaj ti bo mišična masa? zanimivo je, da si vsi želijo mišično maso pridobljeno na hitro v fitness centrih s pomočjo raznih dodatkov k prehrani... te mišice so popolnoma NEuporabne, gledam fante k so že tolk napihnjeni, da izgledajo kot da ga bo vsak čas razneslo kot balon, ko pa se uleže na bench klopco, kjer potiska s prsi, pa niti 100kg ne mora dvignit... men je to smešno, ker izgleda tak, kot da jih dvigne 200 še bolj smešno pa je, da tak človek nima nobene kondicije, kaj šele vzdržjivosti... to so "wanna be" dedi Treba je trenirat z glavo in to tako, da se naučiš obvladat svoje telo oz. svojo težo, ko boš to obvladal, boš imel tud dovolj mišične mase, predvsem tiste UPORABNE! p.s. to je smo moje mnenje in lasih izkušenj... ti pa naredi kakor tebi paše oz. te veseli... whateva.. lp Si lepo napisal Jst pa zadnja dva dneva spet pridno laufal , včeraj po dolgem cajtu na Rožnik Citiraj Izvukao je na kraju svog izlaganja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 js pa zdej se morem pohvalit da se ne spomnim dneva več ko nebi telovadil nazadnje... krkenaprej malo imam en tak razmigovalni režim učim se 15 do 60 minut (odvisno kero zadevo delam) pol pa grem 5 minut telovadit tolko da lepo dvignem srčni utrip pa tko mrbit ni to najbolj učinkovit način za pridobivat mišično maso, je pa zelo zanimivo končno sem spet pridobil izgubljene kilograme z začetka jeseni hja... Oki doki, a ima kdo kako vajo s katero se zelo hitro pretegneš, tako za med delom? Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EWEER 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 (popravljeno) ________________________________________________________________________________________________ Drugače še pa po treningu včasih pretečem kak krog ali dva okoli parka in šole (2km), med tednom pa še grem z kolegom v fitnes (2,3 x na teden). Prosti čas, ki sem ga ponavadi uporabil za g33kanje raje uporabim za urco ali dve teka ali kros kolesarjenje. LP Pred pol leta sem začel trenirat judo. Treninge imam 3x na teden- če ne štejem tist k mečemo in tehniko. Torej 3x na teden trening, ki je namenjen pridobivanju kondicije, pridobivanju mišične mase in vzdržljivosti(poleti), explozivnosti (pozimi). Da vam opišem potek treninga:1. Temeljito raztezanje (po možnosti na blazinah)2. 4 kroge po stadionu za ogrevanje (1600m) vsakih 400m je par metrov šprinta3. Zopet raztezanje4. Sledijo "šprinti" (5x 30m, 5x 60m)5. 4 kroge na stadionu na polno! +krog da se iztečemo Sledijo vaje v telovadnici na blazinah Skleci (10-15 serij po 15)Trebušnjaki (10-15 serij po 15)Vrv 5-10 kratDvigovanje telesa (štemanje za cev), dvigovanje trupa (po klancu-glava je nižje od nog)... Sledi 20 minut igranja nogometa INTENZIVNO! Kdor nedela dobi dadatek po vrvi ali sklece. Raztezanje...konec.______________________________________________________________________________________________ Drugače še pa po treningu včasih pretečem kak krog ali dva okoli parka in šole (2km), med tednom pa še grem z kolegom v fitnes (2,3 x na teden). Prosti čas, ki sem ga ponavadi uporabil za g33kanje raje uporabim za urco ali dve teka ali kros kolesarjenje. Seveda ker pri takšnih treningih izgubiš veliko telesne mase, je treba uskladit tudi jedilnik in se navadit na pravilno prehrano. Mimogrede...pri 177cm imam 68kg, z 5 obilnimi obroki na dan. Pojem tudi veliko stvari ki redijo (beri: čokolada, majoneza, hamburgerji, ostali fast food, čipsi, maslo itd.) Torej nič ne pazim-nasprotno! LP Popravljeno 19. november 2006 -> EWEER Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 stari ej tolk treniraš priden si priden... koliko časa pa porabiš za tak trening? ... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 Ja, mam tut svoj postopek oz. vrstni red treninga... najprej grem v kopalnico in se počasi in z užitkom obrijem... no, in potem grem tečt al pa na bajk dokler ne hodim/vozim po bradi Forest Gump Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EWEER 19. november 2006 Prijavi Deli 19. november 2006 El Nino trening "uradno" traja od 18:00 do 20:00...Včasih se zavleče mnogo dlje (če trener naloži kazenske:D). Naj še omenim da v judu ne tekmujem in ne hodim na tekme:D torej vse to sam za svojo dušo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EWEER 22. november 2006 Prijavi Deli 22. november 2006 Se strinjam. Življenje dobi čisto nov ritem. Uredijo se ti motnje pri spanju, prebavi, pridobiš na disciplini, da ne govorimo o kondiciji, mišični masi in samozavesti. Imam pa drug problem, jaz se ne obvladam če me kdo razjezi itd. sploh ne razmišljam. Zato sem že imel večkrat probleme v šoli pa tudi v privatnem življenju... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 23. november 2006 Prijavi Deli 23. november 2006 Pred pol leta sem začel trenirat judo. Jaz sem tudi judo trenirala, k sm bila še mala mula. Ful dober šport. Imam pa drug problem, jaz se ne obvladam če me kdo razjezi itd. sploh ne razmišljam. Zato sem že imel večkrat probleme v šoli pa tudi v privatnem življenju...Na tem področju lahko pa z judom veliko narediš. Če nimaš ravno agresivnega trenerja. Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EWEER 23. november 2006 Prijavi Deli 23. november 2006 Na tem področju lahko pa z judom veliko narediš. Če nimaš ravno agresivnega trenerja. Ja če nimaš agresivnega trenerja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 23. november 2006 Prijavi Deli 23. november 2006 Imam pa drug problem, jaz se ne obvladam če me kdo razjezi itd. sploh ne razmišljam. Zato sem že imel večkrat probleme v šoli pa tudi v privatnem življenju... S tem sem imel tut jaz probleme... enostavno sem čakal, čakal, čakal, sej bo idiot poštekal in nehal, potem sem pa eksplodiral... pol sem pa treniral potrpežljivost... in enkrat se naredi, da mi en pijan tip teži in teži in teži, jaz pa stojim pa ga gledam, pa gledam, pa gledam dokler ni moji punci vrglo ven in ga je zabrisala po tleh No, trening za potrpežljivost pa zgleda tako, da se vsedeš na pručko in sediš... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EWEER 23. november 2006 Prijavi Deli 23. november 2006 Jaz sm nazadne popeno ko je nek tip mojo psičko izzival...šel sem ven pa sma se zlomla...mislim da je on kr fjst fasal. Srečo imam da sem še mladoleten:) Samo bojim se ko bom polnoleten in bom enega zlomo skupaj pol pa bom moral plačevati odškodnine itd. ...btw občutek da bi kirga razbil dobim že če mi ni simpatičen, potem samo čakam in sem čim bliže njemu da naredi napako proti meni... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 23. november 2006 Prijavi Deli 23. november 2006 Vedno se bo najdu kdo, ki ti ne bo všeč in vedno se bo najdu kdo, ki te bo lahko dal na kol, ne glede na to kako dober pretepač si... Sej pravim... pručka Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 24. november 2006 Prijavi Deli 24. november 2006 Akcija... Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.