Skoči na vsebino

Telovadba

Larsy

Recommended Posts

• Komentarji 3,9k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Danes ne bom pa nič telovadila,ker sem totalno uničena....Pa tole vreme me tudi uničuje....grrrr, hočem sončka, da lahko grem v naravo :vragec: :vragec:
Smisel življenja je največja sreča
Deli na socialnih omrežjih

tudi jaz sem si čez zima nabrala nekaj odvečne teže, ki jo sedaj že pridno zbijam. vsaki dan delam trebušnjake, vaje za noge in zadnjico, popoldan grem na dol sprehod, pa se eno napravo sem si kupila za telovadit - ab roler. drugače pa tudi veliko kolesarim. xDDx

<{POST_SNAPBACK}>Nisem šla. Mi je rekel maser, da naj se ne igram s tem kar imam,da ne bo še huje :sori:...Nekaj moram pogruntat, ker ne morem tako-se mi vedno manj da "normalne" stvari počet.

Pomlad, hvala  xsrcx

si probala dat glino gor?

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

<{POST_SNAPBACK}>Evo, klele ga mate. Vedite pa da kakorkoli vam je ze vsec, se vedno je bolj vsec samemu sebi, kot pa katerikoli izmed vas (insiderska info). x:Dx  :vragec:

Marck Goran Lorencin

Ma jaz sem cudna, ampak men tole PAC ni vsec...

Drugac pa... kok pase zjutraj direkt iz postelje in par serij pozdrava soncu naredit x8Dx

bi blo treba se mal disciplinirat, da mi to v navado pride... ampak kolkor se poznam :o|o:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Jaz vceraj nisem naredila cist nic zase. Preducerisnom pa koncno uzela v roke utezi pa tekla.

Samson, ne da se mi razlagat, narobe si me razumel...ko se mi bo dalo, bom napisala.

x:Dx x:Dx Sej ni treba da vam je vsec, ampak fuj cloveku rect, je pa tud malce mimo.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Ja, sem brala njegov forum in mi je ok-ve, kaj dela(moje mnenje). Ima svoj način, testira sebe in dela z izkušnjami-to mi je všeč. Se pa jaz ne morem tako prehranjevat, kot on piše, pa verjamem, da to komu paše...ma jaz, pa hrana-itak tema zase x:Ix
fish is mute-fish knows everything-G.B.

Za relaksacijo po učenju: 30 minut sobnega kolesa, 100 trebušnjakov,malo dvigovanja uteži (samo 5 kg v vsako roko), sklece in raztezanje.

Počutje definitivno boljše in tudi glavobol me je minil....,zdaj pa naprej učit x:)x x:)x x:)x x:)x

Smisel življenja je največja sreča

Guest mačona
Ta teden sem enkrat laufala, dvakrat naredila jogo celo po novem - vseeno se jo da izvajati v študentu - in kar nekaj tudi posteljne telovadbe sem izvajala. x:Dx :vragec:

Jaz sem potem šla včeraj na pohod po PSTju. Prišla okol in dobila medaljo x:Dx . Na koncu so me ful bolel kolki. Popoldan sem se komaj premikala...dons je mal bolš x:Ix

Aja, 35 km sva prehodila v 7 urah, ustavla sva se ene 3x po tri minute. :palec:

Drugo leto grem spet... x8Dx

Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski )

Se ena fajn stvar za kurit kalorije; KOLEBNICA

Ker je intenzivnost vadbe s kolebnico visoka, ima ta velik vpliv tudi na metabolične procese v telesu. Povečuje metabolizem in bazalni metabolizem, kar se odraža kot povečana poraba energije v mirovanju. Zato lahko rečemo, da vadba s kolebnico vpliva na porabo kcal v mirovanju. Še zlasti kadar nimate časa, je lahko tovrstna vadba zelo dobra zamenjava aerobnega treninga.

Večina športnikov verjetno pozna preskakovanje kolebnice, saj je zelo priporočljiv pripomoček zlasti pri športih, kjer je potrebno izboljšati skočnost in eksplozivnost. S poskoki namreč v možganih izdelamo določene vzorce, ki se pojavljajo pri odrivu oziroma vertikalnem skoku. S ponavljajočo vadbo se možganski programi okrepijo in izboljšajo prenos živčnih impulzov do motoričnih enot, kar pomeni razvoj večje sile in s tem višjega skoka. Izboljša se koordinacija gibov in s tem ekonomičnost pri razvoju sile

Tocno ne vem; sam po moje je fora v tem, da pravilno skacemo. Torej:

Tri »zlata« pravila!

Pravilo 1. Poskoki naj ne bodo višji od 3 do 8 centimetrov.

Pravilo 2. Ne doskočite na celo stopalo! Skakajte mehko in z občutkom, vsak skok naj bo izveden na prstih, doskok rahlo ublažite s prsti in z mehkim dotikom s tlemi.

Pravilo 3. Med vadbo bodite sproščeni, poskoki pa naj bodo mehki ter izvajani z užitkom.

-Pravilna dolžina kolebnice: s stopalom stopite na sredino kolebnice, konca potegnite proti telesu, pravilna dolžina kolebnice je, kadar vam ročaj seže malce pod pazduho.

-Pri preskakovanju kolebnice vedno uporabljajte dobre športne copate, da bi ublažili tresljaje, ki potujejo po kosteh in obremenjujejo sklepe

-Ne skačite več kot 8 cm nad tlemi z višjimi preskoki ne boste hitreje napredovali, samo obremenitve sklepov bodo večje.

AKTIVNOST 60 minut Poraba kcal

Skoki čez kolebnico 975 kcal

No pa da se to zacnem x;)x

<{POST_SNAPBACK}>Jaz sem potem šla včeraj na pohod po PSTju. Prišla okol in dobila medaljo  x:Dx . Na koncu so me ful bolel kolki. Popoldan sem se komaj premikala...dons je mal bolš  x:Ix

Aja, 35 km sva prehodila v 7 urah, ustavla sva se ene 3x po tri minute.  :palec:

Drugo leto grem spet... x8Dx

x:Dx o jest tut! Pa je medalj zmanjkalo, ko sem jaz prispela na cilj :vragec:

Ampak je zadoščenje, skoraj brez kondicije sem se spravila v tole...aiaiaia, no drugo leto vsekakor vsaj malce poskrbela za tole....pa kot si rekla, kolki tudi mene in pa kolena, mišice pa čist ql, kot da nič ni bilo...skoraj...

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

<{POST_SNAPBACK}>Mene pa zanima kaj NAJBOLJ krepi prsne mišice :?:

za začetek(glede na tvoja leta), bo dovolj, če izvajaš vsak drugi dan skletce in sicer do odpovedi, narediš jih kolikor lahko, recimo 5x po 10 ali pa 20 ponovitev, nevem kakšne so tvoje zmožnosti - to je samo primer, pa med serijami imej počitka od 90 do 120 sekund.. Kasneje ko ti bodo skletce že mala malica pa se ponovno javi in ti povem, kako naprej x;)x

lp x8Dx

honor and respect

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...