kokica 18. januar 2006 Prijavi Deli 18. januar 2006 No, saj nekak je logično. Ne pa, da gremo v fitnes 3 ali 4 ure po obroku, ko še prebava ni naredila svoje....Čeprav vem, da bi najbolj idealno bilo trening narediti zjutraj (zalaufaš metabolizem, da dela cel dan-ni šans, da bi imel špeh), se nekako ne morem vstati že ob 5.00, da bi potem do 8.00 bila v službi.....Kriza....Ampak, če bi se zdisciplinirala bi že šlo.Bi rabila enega, da bi me zjutraj zbrcal iz postelje. Drugače pa, poleti ko začnemo hodit v hribe in gremo že zgodaj zjutraj (šestih, sedmih) se mi zdi, da sem potem cel dan kot prerojena. Popolnoma drugače kot tale fitnes zvečer, potem sem pa tak dobra do polnoči, ko ne morem zaspati.... Kaj hočem? Ne morem imeti vsega idealnega.... mal pa je treba jamrat, da se mi ne bo zdelo preveč fajn .... Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
seal 18. januar 2006 Prijavi Deli 18. januar 2006 a se mogoče s porabo oglj. hidratov izgrajuje mišična masa? NE! Cashy ti hočeš maso, torej zate odpade aerobno treniranje oz. samo za boljšo regeracijo lahko kej aerobno potreniraš, kak lažji oz. krajši tek... ne pozab, da ti rabiš full OH!!! Citiraj honor and respect Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 18. januar 2006 Prijavi Deli 18. januar 2006 Uh zdajle sem pa pošteno zmatran, komi še tipkam, zdelali sta me dve uri intenzivnega badmintona.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 18. januar 2006 Prijavi Deli 18. januar 2006 NE! Cashy ti hočeš maso, torej zate odpade aerobno treniranje oz. samo za boljšo regeracijo lahko kej aerobno potreniraš, kak lažji oz. krajši tek... ne pozab, da ti rabiš full OH!!! no, saj to sem mislil, ker jih rabim fuuuuul, jih menda pri telovadbi porabim fuuuuul, ker se mi z njimi in beljakovinami izgrajuje mišica? to mi ni jasno...ali se mišica izgrajuje samo iz beljakovin? Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
seal 18. januar 2006 Prijavi Deli 18. januar 2006 no, saj to sem mislil, ker jih rabim fuuuuul, jih menda pri telovadbi porabim fuuuuul, ker se mi z njimi in beljakovinami izgrajuje mišica? to mi ni jasno...ali se mišica izgrajuje samo iz beljakovin? Pri gradnji mišične mase nam pomagajo beljakovine ( B ), ki so gradnik naših celic. Kvalitetne beljakovine v prehrani predstavljajo: pusto meso, kot so piščančja in puranja prsa ter pusta govedina, ribe(tuna, file oslič,...), skuta 0.5% maščobe, beljaki, Whey proteini, kazein. Vsa ta našteta živila imajo visoko biološko vrednost, to pomeni da jih telo zelo dobro izkoristi. Ogljikovi hidrati(OH) so namenjeni predvsem za energijo, torej iz njih črpamo energijo. Kvalitetne OH v prehrani predstavljajo: osvseni kosmiči, rjavi riž, graham pirine in sojine testenine, polnozrnat kruh, otrobi,... Vsa ta našteta živila imajo nizek GI(glikemični index). Zdaj se večina sprašuje kaj je to sploh glikemični index. Pred leti se je oblikovala tabela v kateri so živila razvrščena po tabeli in sicer je dobil sladkor št.100(najvišji GI), to pomeni da nam sladkor zelo hitro dvigne inzulin in ni tako imenovanega postopnega sproščanja. Postopno se sproščajo predvsem OH, ki so bolj polnozrnati(čim manj predelani) in imajo več vlaknin. Maščobe(M) delimo na nasičene(nezdrave) in ne nasičene(zdrave). Poizkušamo se čim bolj izogibati nasičenim(nezdravim) maščobam, to so predvsem maščobe živalskega izvora. Ne nasičene(zdrave) maščobe pa so omega 3 in omega 6 maščobne kisline. Najboljši vir omega 3 maščob je ribje olje. Kombinacija omega 3 in omega 6 maščob je laneno olje. omega 6 maščobne kisline pa najdemo v oreščkih in olivnem olju. Pomembno je tudi povedati, da na maščobah rastlinskega izvora ne pečemo nobenih stvari, kajti so zelo neobstojne in ko jih segrevamo se spremeni struktura in nastanejo tako imenovane trans maščobe, ki so v večjih količinah škodljive za telo. Citiraj honor and respect Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cashy 18. januar 2006 Prijavi Deli 18. januar 2006 Seal hvalasi bom sprintal Citiraj ne vpraš me nič, ker nič ne vem... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Larsy 19. januar 2006 Avtor Prijavi Deli 19. januar 2006 Ej Seal, dej mi plis neki povej. Kje je fora v surovih beljakih??! Baje, da je dobr jih kr tko pojest. In kwa ti to dobrega nardi? Citiraj Scio mi nihil scire Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihaelos 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 koki:"Jaz mislim, da je aerobna aktivnost koristna za vaše zdravje, kot tudi pri izgorevanju maščobe. Zato ne priporočam totalno izobčenje te aktivnosti, kot pravi avtor v zgornjem članku. Najbolje je trenirati (aerobno), zgodaj zjutraj na tešče, pred zajtrkom. Vsaj osem ur po zadnjem obroku, najlažje pa ta čas prespimo. Če pa ne gre zjutraj, pa aerobni trening treniramo vsaj po treningu z utežmi. To pa zato, da med treningom z utežmi porabimo ogljikove hidrate, da nato pri aerobiki bolj maščobe. Trenirajmo 2 do 3 krat na teden, trening pa naj traja od 20 od 40 minut in ne več. " U kakšni recepti a gre kod letos zmano na Mangart s kolesom ?? Citiraj Nekoga moraš imeti rad,pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,...Ivan Minatti (1924) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mana 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 Meni se pa zjutraj vrti, če grem takoj na orbitrek, al pa laufat... Mogoče kdo ve zakaj? Pa še ena tvar me zanima...meni se takoj vse v mišice spremeni, pa mi to sploh ni včeš (predvsem zaradi nog), ima kdo podoben problem?Mi kdo lahko svetuj kako to preprečiti? sončkeeeeeeee Citiraj Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote. Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje. Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči. afriški pregovor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 No, saj nekak je logično. Ne pa, da gremo v fitnes 3 ali 4 ure po obroku, ko še prebava ni naredila svoje....Čeprav vem, da bi najbolj idealno bilo trening narediti zjutraj (zalaufaš metabolizem, da dela cel dan-ni šans, da bi imel špeh), se nekako ne morem vstati že ob 5.00, da bi potem do 8.00 bila v službi.....Kriza....Ampak, če bi se zdisciplinirala bi že šlo.Bi rabila enega, da bi me zjutraj zbrcal iz postelje. Joj kokica, ze zadnjic sem te pohvalila v temi, kaj mislimo o uporabnikih, ko pa tole berem...hudo, ce bi ti tole uspelo. Si res carica spotovanje No pri nas so bolj leni, se fitnes odpre sele ob 10. zjutraj! In takrat ne grem nikoli, grem vedno raje popoldne. Bom pa od zdaj najprej najprej trenirala na steperju, potem vse vaje z utezmi pa to, pol pa laufat...kokr tm pise. Bomo pac picajzlasti Se vedno mi ni noben povedu, kje se kup sirotko Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 Se vedno mi ni noben povedu, kje se kup sirotko Angleski izraz za sirotko je Whey...no, dobrih 90% beljakovinskih praskov je narejenih ravno iz nje, tako da kupiti to ,ni ne vem kako tezko opravilo. http://www.najdi.si/search.jsp?q=sirotka Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 t ,ni ne vem kako tezko opravilo. Zakaj je to potrebno zraven? :xx!: :xx!: Hvala To ze mam. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 Zakaj je to potrebno zraven? :xx!: :xx!:Zato ker je res, ker je dostopno prakticno kjerkoli,zato sem napisal... ni bilo misljeno zajedljivo. Ce bi sprasevala za nandrolon,winstrol,turanabol,clenbuterol in podobno...no, tega pa ravno ni v vsaki prodajalni s prehrambenimi dodatki. Razumes pa kakor zelis... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 a ni sirotka una vodica, ki jo prodajajo v mečkatorju in jo dobijo kmetice kot stranski produkt, ko delajo skuto pa res pojma nimam .... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 a ni sirotka una vodica, ki jo prodajajo v mečkatorju in jo dobijo kmetice kot stranski produkt, ko delajo skuto pa res pojma nimam .... http://members.tripod.com/zacetek/sirotka/ Vcasih stran zlivali, danes pa kujejo miljarde s tega brezdodatkovmizivetini.com Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mihaelos 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 Angleski izraz za sirotko je Whey...no, dobrih 90% beljakovinskih praskov je narejenih ravno iz nje, tako da kupiti to ,ni ne vem kako tezko opravilo. http://www.najdi.si/search.jsp?q=sirotka Hm zanimivo! Jest kupujem napitke iz sirotke kat v Šapru Citiraj Nekoga moraš imeti rad,pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen,...Ivan Minatti (1924) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 a ni sirotka una vodica, ki jo prodajajo v mečkatorju in jo dobijo kmetice kot stranski produkt, ko delajo skuto pa res pojma nimam ....ALELUJA!HVALA! Torej se prodaja tudi v taki obliki! To me je zanimalo! Pač nisem vedela!Prašek sirotkin, pa kot sem ze povedala, imam...okus vanilije - nagravzen. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lea 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 pomurske mlekarne prodajajo pro nutri, ampak so samo sadni, kolikor jaz vem. in imajo saharozo zraven. sta pa okusa visnje in ananasa. bi bilo za pogledat, ce je kaksna navadna sirotka...tako kot navadni jogurt. ravno danes sem enega (pro nutri) za malico. in do njega sem prisla povsem slucajno...je ostal od hcerkine solske malice je pa malo presladek za moj okus. pasti sportne prehrane - nada rotovnik kozjek se en zanimiv clanek. tak splosen. ni za struckote, ampak take amaterske fitnesiste kot sem jaz, npr. Citiraj pilotkini zapisi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 brezdodatkovmizivetini.com nom komentirala..... sam ta kazein mi ne gre z glave, k je uni Wandmaker razlagal da je to lepilo pa strup za človeka Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alf 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 U kakšni recepti a gre kod letos zmano na Mangart s kolesom ?? Ja Mangrt vabi!!Jez sem za!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 pomurske mlekarne prodajajo pro nutri, ampak so samo sadni, kolikor jaz vem. in imajo saharozo zraven. sta pa okusa visnje in ananasa. bi bilo za pogledat, ce je kaksna navadna sirotka...tako kot navadni jogurt. ravno danes sem enega (pro nutri) za malico. in do njega sem prisla povsem slucajno...je ostal od hcerkine solske malice je pa malo presladek za moj okus.pasti sportne prehrane - nada rotovnik kozjek se en zanimiv clanek. tak splosen. ni za struckote, ampak take amaterske fitnesiste kot sem jaz, npr. najbolj da se zmeniš na kaki kmetiji ko delajo skuto, da te pokličejo, najceneje pa še frišno bo tole računanje gramov hrane pa men ne gre v lajšte...nikak sem zgleda cepljena prot temu, jem ko mi kaj zadiši...sploh se mi pa zdi neumno da bi gledala na uro kdaj bom jedla, jem ko sem lačna Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 Bila na fitnesu. Skoraj 3 ure!25min steperja, utezi (predvsem noge in roke...no skoraj use, hrbet sem mal zapostavljala ), uro pa pol teka...v tem vrstnem redu. Je prijalo. Zdaj pa pod tus, sam k seb pridem Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 nom komentirala.....Sala.Bom drugic z veliki crkami zraven napisal, za tiste z lajtngo do Tokia Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
seal 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 Ej Seal, dej mi plis neki povej. Kje je fora v surovih beljakih??! Baje, da je dobr jih kr tko pojest. In kwa ti to dobrega nardi? ne rabiš ti jest surovih beljakov... za tvoje želje oz. cilje, izguba maščobe in teh zadevic okol nog... rabiš samo velik gibanja(telovadbe aerobne in anarobne) pa zdravo prehrano, dovolj beljakovin v obrokih in čim manj maščob in sladkorjev! sploh ni treba ne vem kako komplicirat, samo disciplinirat se moreš.. Ugotavljam da na vseh teh nekih fitness forumih full preveč komplicirajo pa pametujejo, da dobiš občutek da so vsi neki doktorji na tem področju, ko pa dajo svoje slikce telesa gor, se pa pri nekaterih primeš za glavo... v glavnem dodatki k prehrani oz. športna prehrana sploh ni potrebna, za moje pojme je to bolj marketinška poteza, ker se dobro prodajajo teli "čarobni,čudežni" praški, pač je to dones res dobr biznis in so veliki denarji okol tega, zato pa tud tko propagarijao, da je to full dobro in zdravo... v glavnem svoje telo moraš dobro spoznat, potem pa še najbol optimalno prehrano za svoje telo in si car! to je pa vsa umetnost lepe,čvrste in vitke postave... lp Citiraj honor and respect Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
seal 19. januar 2006 Prijavi Deli 19. januar 2006 js grem pa zej laufat Citiraj honor and respect Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.