Icebear 30. maj 2002 Prijavi Deli 30. maj 2002 Ker sem novi tukaj na forumu, najprej vsem skupaj lep pozdrav.Rad bi vam predstavil eno zgodbico, ki sem jo napisal nekoč.Upam, da vam bo všeč, imenuje se Škorpijon (čeprav sem riba po horoskopu). Torej: Škorpijon. Škorpijon se je prebijal skozi nasipe peska, ki se je srebrnkasto svetlikal v svetlobi meseca. Pesek, ki mu je silil v čevlje ga sploh ni motil in imel je občutek, da je otrok noči. Še nikoli v njegovem življenju se mu ni zdela noč tako minljiva in enkratna in nikoli ni občutil, da je njegova mati, ki ga varuje pred dnevom. Ni mu bilo važno, kam gre, kajti cilj zanj ni bil pomemben. Opazoval je drevesa, ki so v svetlobi meseca izgledala kot začarani princi, ki so v temi zopet postali princi iz pravljic. Porodila se mu je misel, da bi ugasnil sonce in bi za zmeraj ohranil te čarobne slike. Sovražil je sonce, ki je pokazalo še tako skrito skrivnost. Nenadoma je pesek izginil in namesto na njem je stal na mehki travi. Bilo je neskončno srebrno polje trave, ki ga je vabilo s svojo mehko roko. Za trenutek se je ustavil in pogledal v nebo ki je bilo posejano z zvezdami. Zavidal je zvezdam, ki so svojo lepoto skrivale nekje globoko v morju teme. Sedaj ni bilo več polje in znašel se je v mestu. Mesto se je kopalo v temi in tišina je prodirala skozi njegova ušesa. Bil je ganjen nad to lepoto. Nenadoma se je na horizontu pokazala mala, svetla pika, ki je naznanjala prihod svetlobe. Svetloba je postajala vse večja in močnejša in svetlejša. Videl je, kako tema, njegova zavetnica, beži pred to svetlobo. Tudi on se je umaknil v najtemnejši kot mesta. Toda svetloba je nezadržno prodirala. Prodirala je in se širila povsod in bila je vedno svetlejša. Počutil se je kakor v ognjenem obroču, brez možnosti za pobeg. V zadnjem trenutku je dvignil svoj rep in spet postal človek. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 1. junij 2002 Prijavi Deli 1. junij 2002 Icebear - dobrodošel! Lepo, ko si objavil svojo zgodbico - všeč mi je, ker sem ravno hotela, da bi se v Modre misli vpisovalo tudi takšne prispevke..Ali kot ima npr. Master "Življenjske modre misli"... Ali ko Odri napiše kakšno pesmico, ali Božo tudi kakšno kratko zgodbico... Itd..Skratka - fino.Sploh pa je fino, ker sem tudi jaz Riba. Moj ascendent pa je v Škorpijonu (tudi sama pa imam stik s (pravimi) škorpijoni in ostalimi pajkovci). Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 18. junij 2002 Prijavi Deli 18. junij 2002 Hja ja Ribe nocna bitja, sicer pa imam tudi jaz grozno rad temo, noc, no ja crne stvari. Aries-Libra-Scorpio Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. junij 2002 Prijavi Deli 18. junij 2002 Ja - sem taka - bolj "nočna"..In imam rada tudi taka bitja (razen veš!). S škorpijoni pa sem itak takole (*dva mezinca skupaj) - lani mi je prav prizadevno poziral na morju, včasih pa me pride opozorit;npr. v Luni v Škorpijonu, ko razmišljamo na morju, ali naj se vrnemo v LJ, ker opažamo strahotne oblake in napovedi so slabe, in tako hitimo pobirat cunje z vrvi, najdem v svoji rdeči (!) majici škorpijona!!!Rečem - okej, frend - to je potem to - gremo domov...Ga vržem nazaj v grmovje, se zahvalim...Prileti frend: škorpijon? Zakaj ga niste ubili?In jaz: Zakaj? A samo zato, ker JE?In ker se ga nekdo boji? - ga je treba kar ubiti.... Finta pa je bila v tem, da smo več dni bili tam in lahko da je bil vedno nekje v bližini (in nikogar recimo ni pičil - kar so se naknadno ustrašili za nazaj)... Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 18. junij 2002 Prijavi Deli 18. junij 2002 Jaz osebno bom ostal pri mackah (cloveskih in necloveskihicon_smile_wink.gif), te se mi zdijo se bolj nocene kot skorpijoni. Sicer pa cudno da ni kaksnih mack v horoskopu (ElNino se pocasi a mocno ugrizne v prst... ops Levi, heh. ampak jaz sem mislil take crne macke s 13-imi lisami).. Aries-Libra-Scorpio Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. junij 2002 Prijavi Deli 18. junij 2002 No, tudi s tem se lahko pohvalim... )Tudi črne mačke sem namreč imela... Saj so - v kitajskem horoskopu - za točno en mesec jo zgrešim. Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.