Skoči na vsebino

kislina


pomlad

Recommended Posts

  • Komentarji 55
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Ne jesti toliko RAZLIČNE hrane NAENKRAT in ne v prevelikih obrokih. Vredno je preizkusiti s kombiniranjem hrane ali pa mogoče s hranjenjem "po plasteh", pa tudi zmanjšati količino težke hrane (močno prepečeno meso, še posebej hkrati z drugo hrano - krompir in podobno). Meni je velike probleme delala npr. orehova potica. Ko sem se še prehranjeval na stari način, mi je kislina prišla tudi do požiralnika, če sem se za pol urce ulegel po obroku, še posebej obilnem obroku težke, močne hrane. Zdaj ni več duha ne sluha o odvečni kislini.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nek starejsi gospod (v penziji) me je vprasal kako bi odpravil secno in zelodcno kislino.

Ali ma morda kdo nasvet?

 

 

Free, moji zacetki kisline segajo v srednjesolska leta, ko sem imela kisline za izvoz.

Ko je vsa stvar prisla tako dalec, da so me ponoci vozili po injekcije na UKC, sem sklenila, da temu naredim konec.

Prva stvar kje bilo iskanje vzrokov.Pa sem jih po mukah nasla. Kajenje, internatska prehrana, preskoceni obroki, vmes kaj pijace in tezave so bile tu.

Potem sem pocasi zacela opuscati..., prvo kajenje, potem prekajeno meso, pa mleko, pastete in ostalo konzervirano hrano. Po 15h letih sem brez tezav z zelodcem.Popolnoma.Res je , da vcasih gresim z kaksnimi orehovimi pogacami, ki jih prej nisem smela niti pogledati x:Dx .Se vedno pijem kavo, brez smetane in mleka.Mleka sploh ne pijem vec.Prav tako pri nas doma ne bos nasem belega sladkorja.Namesto njega se najdejo melasa, javorjev sirup in med.

Poleg kave obvezno dva deci vode.Pa ni problema.

 

Glavni krivci za povecano kislino so mleko ( ki jo res zbije, potem se v trikratn meri vrne.. :xx!: ), beli sladkor, prav tako bela moka. Sploh prezganje ali podmet.Ce uporabljate namesto tega mleto piro , se kislina ne "dvigne".

 

Glede limone lahko potrdim, da sem enkrat bruhala neskoncno, ker sem prejsnji dan pila belo vino ( meni dela belo vino strasno kislino, ugotovila sem, da mi skodi belo, rdece ne :palec: ), pa mi je en gospod ( bioenergetik ) rekel , naj spijem sok limone.,Ze sama pomisel na to mi je bila grozna.Pa sem kljub temu probala in bruhanje in kislina sta se popolnoma pomirila.Tako, da deluje

:palec: .

 

 

Pri putiki ali povecani secni kislini gre za prezasicenost telesa z zivalskimi beljakovinami.Nekaj casa nam telo in jetra uspejo filtrirati kri razpadnih produktov belkjakovin, potem se jetra zasitijo in v krvi se pojavi povecana vrednost secne kisline.V postev pride " dieta " ( uf, ne maram besede dieta x:Dx ) brez prekajenih stvari, klobas, pastet itd.Meso enkrat na teden , po moznosti pusto belo.Jaz bi probala brez.Pitje vecjih kolicin vode, seveda Stanetova sol

( Stane :palec: ) ki spreminja ph, neuzivanje kave, alkohola... pa se kaj bi se naslo.Ampak to so glavne stvari.Precistit organizem z jabolcnim kison, koprivovim cajem ( mogoce se se kdo spomni kaksno uspesno cistilo za organizem ), pa mislim, da ne bi smel biti problem.

 

 

Kot prvo pa v glavi spremeniti naravnanost.Saj misel, da en teden ne bomo jedli tega, potem pa spet po stari poti naprej, dolgorocno ne bo pomagala.

 

Tako, moji nasveti malo daljsi, sprobani pa na sebi in v 15 letih na mnogih " pacientih "

 

Free, pa porocaj, kako bo gospodu slo...

 

 

Prijazen pozdrav, Mojca

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hvala Mojca za obsiren komentar in hvala tudi drugim!!

 

sstane, no, sej ne bos verjel, ampak zdravo sol (ceprav manj tvojo, temvec iz piranskih solin) na veliko priporocam veliko ljudem, ki imajo tezave povem, da navadno sol vrzejo v smeti, ter kupijo rajsi iz piranskih solin!

Opazam, da sedaj ljudje veliko uporabljajo himalasjko sol, ki po menda ima veliko mineralov, toda slovenska ima 'izgleda' dosti vec ali elektrolitov ali pa tistih mineralov, ki jih tudi potrebujemo in jih himalajska sol nima (moje osebne izkusnje). Ztorej priporocam uzivanje obeh!

 

Gospodu bom posredoval vase odgovore! Odlocil pa se bo itak sam, kaj in kako bo storil.

 

Moja izkusnja z zelodcno kislino in pekoco zgago izpred recimo 15 let je bila enostavno ta:

neprimernega pH je bilo ze toliko, da sem moral zaceti uzivati tablete Gastal, ki so mi sicer pomagale. Scasoma, so imele vedno manj ucinka.

Takoj ko sem prenehal uzivati meso (takrat prenehal z uzivanjem vseh zivalskih produtkov za cca. leto ali vec) so se prenehali problemi s kislino. Od takrat nimam nikakrsnih problemov s kislino. Vegetarijanec sem se vedno, zivalskih produktov (jogurt, mleko, jajca, siri) pa sedaj uzivam zelo malo. najvec navadnega jogurta (zaradi prabioticnih, probioticnih, etc.. bakterij).

 

In Mojca (Tipka), dejansko verjamem, da je problem prekomerne kisline zaradi uzivanja zivalske prehrane in posledicno neprimernem pH).

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Hvala sstane, no, sej ne bos verjel, ampak zdravo sol (ceprav manj tvojo, temvec iz piranskih solin) na veliko priporocam veliko ljudem, ki imajo tezave povem, da navadno sol vrzejo v smeti, ter kupijo rajsi iz piranskih solin!

Opazam, da sedaj ljudje veliko uporabljajo himalasjko sol, ki po menda ima veliko mineralov, toda slovenska ima 'izgleda' dosti vec ali elektrolitov ali pa tistih mineralov, ki jih tudi potrebujemo in jih himalajska sol nima (moje osebne izkusnje). Ztorej priporocam uzivanje obeh!

Free, ne boš verjel, vsaka naravna sol je boljša od kemije, tvoj gemišt mora bit pa sploh super x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...