Skoči na vsebino

Acidoza - Zakisanost


Recommended Posts

Glede nabave lakmusa:bognedaj ga kupiti v lekarni, bos placala vsaj nekajkrat vec kot drugace.

 

Vprasaj kaksnega kemika, kje jih on dobavja, "njihovo" pakiranje je veliko kot cigaretna skatlica, notri pa jih je nekaj deset.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Glede nabave lakmusa:bognedaj ga kupiti v lekarni, bos placala vsaj nekajkrat vec kot drugace.
xokx

Imas prav, thanx! :palec:

 

***

 

KEMIKI!!!

Kje nabavljate lakmus? :8):

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pravkar poklical znanca, mag.kemije.

Takole je rekel:lakmusov papir je za en kurac (njegove besede, se opravicujem).

Obarva se samo modro (baza) ali rdece (kislina).To je vse kar zves.Brez kakrsnekoli vrednosti kot 5.5 ali 7.5 ali...

 

Ti potrebujes "pH listice", da zves tocno vrednost.

Kefo, Sanolabor, od tujih proiz. pa Merck (ti so baje odlicni).

 

P.S.Samo kazem sto su meni kazali, pa ako su oni lagali... :eek: :vio:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ne saj tako nekako sem si tud sama predstavljala (madonca, ko moram vse sama zvrtat, IZVLECT!), ker kolikor se spomnim, je res bolj tko... neke farbce sam pa tko...

Da si reces, a je mogoce bolj modrikasto? tam ene, kok?, cca 7.3. x:o)x x:px

od oka, po barvi. :P

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Teh lističev je enih 50, stane pa škatlica tudi ne več, kot dve škatli cigaret.

Če bi moral izbirati, bi seveda izbral cigarete x:Dx , pH sline pa okušal kar z jezikom, kisel je kis, bazična pa žajfa x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

No, jaz sem seveda pred tremi leti vse te meritve delal in sem resnično imel kisel pH sline, ki se je potem z biodieto uravnal na alkalnega. Ta disproporc pa čutiš tudi tako, da sline nimaš, usta pa suha zjutraj kot sahara in razbrazdan jezik kot hrastovo skorjo.

Ko pa sem postavil te svoje hipoteze o vzroku večine bolezni in so se potrdile v praksi, se mi pa res zdi brez veze svetovati ljudem ne vem kakšno diagnostiko, če je pa terapija vedno enaka.

To, da mu nekaj manjka, pa tako vsak čuti in se mi sploh ne zdi pomembno, kako se taki bolezni reče, najpametneje je, da začne takoj usklajevati kalorije in elektrolite v svoji prehrani, pa je. x^x

Se pa seveda ta metoda zdi mnogim zaradi enostavnosti morda čudaška x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne ni cudaska! cudak je un, k misl, da je vse kar samoumevno!!0 ni samoumevno!

Pravo Sol je pac zdravo jest in ce je ne, pac verjetno ni najboljs in lahko cloveku cesa primanjkuje! predvsem elektrolitov! in to je to, filozofija pa je skor brezveze zravn x:o)x

kljub temu, da jem himalajsko sol, sem zadnjic kupu uno iz piranskih solin! Probam in le, full mi pase! Pojem scepec kar tako. In zdej sopam to piransko! :palec:

Ce bi ljudje uzivali cimbolj naravno in cimbolj razlicno hrano, bi bili mnogi dosti bolj zdravi! V to se vkljucuje tudi prava sol! :palec:

------------

...

To, da mu nekaj manjka, pa tako vsak čuti in se mi sploh ne zdi pomembno, kako se taki bolezni reče, najpametneje je, da začne takoj usklajevati kalorije in elektrolite v svoji prehrani, pa je. x^x

Se pa seveda ta metoda zdi mnogim zaradi enostavnosti morda čudaška x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Da, ko na tržišču sploh ne bo več prejodiranih in drugače obdelanih jedilnih soli, bodo ljudje zbolevali mnogo manj, kot sedaj in niti vedeli ne bodo, zakaj ne zbolevajo, kot sedaj ne vedo, zakaj zbolijo.

Kdor bo pa neslano pristopil tudi do naravnih soli, kot sedaj do prejodiranih, brez da bi si pred tem nastavil svoj "frgazer", ga lahko čakajo še večje težave.

Free, upam, da si si z biodieto že nastavil svoj "vžig" x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

he he.. sla prebrat clank o zdravju, pa je biu tolk dolg, da je zbolela.. x:Dx x:Dx x;)x

 

jst tut ne maram dovgih clankov , :!!: prou na k..... mi grejo.. zoprn :vragec: x:Dx x;)x to sam zt, k se morm umirit, ap si cajt uzet... k si ga raj za kej drucga x:Dx x;)x

itak stvar prioritete pomoje. x;)x zanimiv, kako se zleti cloveku tut zivljenske prioritete zamenjujejo... :inocent: kolk cudn v bistvu... :o|o: x:Dx no, zih je dobr razlog zato!! x8Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:palec:

 

Odlično si napisal...sam folka to sploh ne zanima....včeraj po odbojki poslušam ....in gledam folk okoli sebe....

 

Kaj pa ti delaš da zdaj tako dobr zgledaš, a ja, pa nobenih zdravstvenih težav....

 

A veš kaj sem rekla ...Free ....

nič ne delam-.....

nimam zdrav.težav....

 

 

Sploh jih ne zanima....ker so že naročeni pri strokovnjakih, da jim bodo dali diagnozo...eno ,,,pa še eno,,,,pa da jih bodo zmerli...

 

Pa kaj jim pleteničim o hrani, pa nekih miselno in fizičnih telovadbah....

 

 

Ja tudi prav....sam butast se mi pa vseglih zdi...(nimajo cajta in nimajo dnarja,

Z A S E) kAKOR DA BODO KAJ S SEBOJ NESLI...če ne bodo s seboj ...bodo pa strokovnjakom...

 

 

No biznis lajk farmacevtski biznis :inocent:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

se prav nabavt morm "ph lističe" :mezik: pol pa kaj? :OoO: ni mi lih čist vse jasn... mogoče je še prezgodi...

 

drugač pa FREE PREDOLGE članke pišeš... bi blo ful fajn če bi mi v 3 stavkih napisu... hihihihi x:Dx x:Dx

 

silver ful dober dal gori tistole o hrani, kašna je kera. ugotovila da večinoma jem hrano z močnim bazičnim učinkom in močan kisel (tega je velik manj).

spet se mi je na bolš poslabšal
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

evo, je privolil v objavo :vio:

 

 

NEKAJ NAVODIL ZDRAVEGA HRANJENJA

 

- Pozimi in tudi sicer ob hladnejšem vremenu uporabite nekaj toplih začimb,ki ustvarjajo toploto v telesu

(hren,muškatov orešek,ingver,cimet,majaron,materina dušica).

- Poleti in ob toplejših podnebnih razmerah jejte predvsem svežo hrano blagega okusa s čim manj toplimi (prej naštetimi)začimbami.

- Sadne in zelenjavne sokove pijte na tešče in med obroki.Kadar zajtrkujete žita,je po pitju sadnih sokov zaželen daljši,vsaj polurni presledek.

- Uživajte čim manj industrijsko predelane in konzervirane hrane.

- Uporabljajte čim manj jabolčnega kisa in gorčice in zmerno solite.Kis lahko nadomestite z limono, tej dodajte le malo oljčnega,sezamovega ali drugega hladno stisnjenega olja.

- Redno telovadite in bodite čim več na svežem zraku in v naravnem okolju.

- Ohranite duševni mir,ki vam bo povečal obrambne moči.

- JEJTE ČIM MANJ: belih testenin,krompirja,izdelkov iz jajc,izdelkov iz bele moke,jajčevcev, paradižnika,paprike,mesa in rib;

- mleka in polnomastnih mlečnih izdelkov (priporočljive so zmerne količine fermentiranih mlečnih izdelkov, ki vsebujejo zelo malo mlečnih maščob);

- ocvrte hrane (posebno omejite uporabo maščob živalskega izvora),arašidov,orehov,žveplanega suhega sadja (nežveplano suho sadje jejte v manjših količinah s presledki),banan (posebno,če so umetno dozorele ali premalo zrele),hrane,ki vsebuje več maščob in moke,umetnega ali pravega sladkorja.Sočasno uživanje teh živil upočasni presnovo in ustvarja obloge na sluznici prebavil,motena presnova pa ovira delovanje imunskega sistema in povzroči tudi otekanje bezgavk.

Za delovanje črevesnih bakterij je blagodejno,če v presledkih uživate majhne količine nemastnih mlečnih izdelkov (posnetih jogurti,kislo mleko,ke fi r ali sirotka).

 

http://cokolada.net/lunin_net/images/acidoza_tabela_1.gif

 

vir: dr. ki ne zeli biti omenjen

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

DODATNI NAPOTKI ZA PREHRANO:

 

MAŠČOBE: OLJA, MASLO, AVOKADO, OLJČNI PLODOVI

 

Dobro: z zelenjavo

 

Dopustno: sadje – sladko, sladila, med, škrob, stročnice, beljakovine.

- Maščob ne segrevajte, dodajajte jih jedi, ko je kuhana.

- SOL: dopustna je le s stročnicami in zelenjavo, v kruhu.

(dodajam - raj uporabljajte sstanetovo ali uno direkt iz solin, neprecisceno)

- KIS: kislina ni združljiva s škrobom (solate!). Kis lahko nadomestite z limono.

- Največ hrane jejte surove, hrano kuhajte čim manj časa, žita prepražite ali namočite in jejte surova (pšenica, ajda, proso …).

- Oreške in semena (lan,sezam) namočite.

(dodajam: lan se dobi ze zdrobljen v trgovinah DM in je dovolj poceni).

- V enem obroku kombinirajte največ od 4 do 6 vrst sadja ali zelenjave.

- BELJAKOVIN in ŠKROBA ne jejte v istem obroku.

(Izjema je avokado in škrobna zelenjava, zelenjava in žita.)

- SADJA ne kombinirajte s ŠKROBOM.

- SADJA ne kombinirajte z BELJAKOVINAMI.

- Lahko kombinirate ŠKROB s ŠKROBOM, BELJAKOVINE z BELJAKOVINAMI in ZELENJAVO z ZELENJAVO.

 

- Delajte PREMORE MED OBROKI:

SADJE: 30 minut do 1 ure (banane,suho sadje)

ZELENJAVA: 2 uri

ŠKROB: 3 ure

BELJAKOVINE: 4 ure

 

Zelenjava, sadje, zrnje in oreški imajo encime, vsebujejo 70 odstotkov vode. Encimi delujejo do tem per a ture 54 Celzija,zato jih s kuhanjem uničimo (surovo mleko). Vsak dan bi morali jesti do 70 odstotkov jedi, ki vsebujejo večinoma vodo in 30 odstotkov zgoščenih jedi (škrobi,beljakovine).

Škrob v želodcu razkroji baza,beljakovine pa kislina, zato jemo tovrstne jedi v ločenih obrokih, sicer se baza in kislina nevtralizirata in traja prebava tudi 8 ur v želodcu in 20 ur v črevesju (škrobna živila zavrejo, beljakovine razpadejo,sadje gnije, sladkorji zavrejo).

 

 

vir: dr. ki ne zeli biti omenjen

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

NEKAJ IDEJ ZA KUHANJE

 

Sladko-kisla špinačna solata

500 g mlade špinaèe

pol avokada

50 g orehovih ali mandeljevih jedrc

olivno olje,limonin sok,curry,zmleta kumina

Rozine namoèimo,da se napnejo.Jabolka in avokado

narežemo na kocke.Dodamo odcejene rozine,orehova

ali mandeljeva jedrca,olje,limono,poper ali curry in

premešamo.Špinaèo operemo in liste narežemo na rezance,

jo naložimo v skledo in polijemo z omako ter previdno

premešamo.Lahko zaèinimo še z mleto kumino.

 

Regratova solata

sveže nabran regrat

kuhan . žol

korenje

osatovo olje,sol,limonin sok

sezamova semena

Opran regrat damo v skledo,narežemo in

dodamo korenje in kuhan . žol ter zaèinimo

z osatovim oljem,limoninim sokom in

soljo.Solato lahko potresemo s praženimi

sezamovimi semeni.

 

CICERIKA NA KROŽNIKU

 

Humus

1 skodelica èièerik

2 žlici olivnega olja

3 žlice sezamovega semena

sol ali tamari,peteršilj,žlièka mlete kumine

Èièeriko namoèimo preko noèi,nato jo skuhamo do

mehkega.Ko je kuhana jo zmiksamo ali pretlaèimo

z malo vode,dodamo ostale sestavine in ponudimo

kot prilogo ali namaz.

 

Pire iz čičerike

skodelica èièerike

400 g špinaèe

sol,bazilika,malo muškatnega orešèka,

sezamova semena

Kuhano èièeriko pretlaèimo,kuhano špinaèo

zmiksamo in dodamo zaèimbe.Potresemo s

praženimi sezamovimi semeni.

 

Pšenična torta

350 g pšenice v zrnju

50 g sojinih kosmièev

250 g jeèmenovega slada ali medu

200 g lešnikov,mandeljev,orehov ali pšeniènih kalèkov

100 g rozin

Pšenico zmeljemo in jo namoèimo preko noèi.Sojine

kosmièe prelijemo zs pol decilitra vode in pustimo,da se

napnejo.Lešnike,orehe ali mandeljne zmeljemo.Skupaj

zmešamo vse sestavine in dobro premešamo.Paziti moramo,

da masa ne bo prevlažna.Maso damo v model za torte in

pustimo èez noè v hladilniku.Naslednji dan torto okrasimo

in ponudimo.

 

SENDVICI -IZHOD V SILI

 

Poletni sendvič

2 košèka polnozrnatega kruha ali prepeèenca

3-4 rezine kumar

nekaj rezin avokada

list zelene solate

maslo

Kruh tanko namažemo z maslom ali

sonèniènim namazom,dodamo rezine avokada,

kumar in solate ter pokrijemo z drugo rezino.

 

Zimski sendvič

1 polnozrnata štruèka

6 rezin korenja

tofu

kalèki alfa-alfa

list zelene solate

Štruèko prerežemo,tofu pretlaèimo in mu dodamo tamari,

nato ga namažemo na kruh.Dodamo korenje,solato in

kalèke.Pokrijemo z drugo polovico štruèke.

 

SLADKO ZA DUŠO

 

Ovsene rezine

500 g ovsenih kosmièev

250 g opranih rozin

100 g zmletih lešnikov,mandeljev ali orehov

1 jedilna žlica olja (sonènièno,buèno...)

nekaj narezanih jabolènih krhljev

2 skodelici moke iz celega pšeniènega zrna

Ovsene kosmièe namoèite v vodi za 30 minut,

nato dodajte vse ostale sestavine in dobro

premešajte,nato zmes dodajte v pekaè.Peèite

40 minut pri 200 stopinjah C.

 

BREZ SOJE MI ŽIVETI NI

 

Avokado s tofujem

(dodajam: bydwey: tofu je zdej full cenejsi in ga majo v merkator stacunah).

2 avokada

1 žlica osatovega ali olivnega olja

100 g tofuja

bazilika,sezamova semena,kvasovi kosmièi

Avokado razpolovimo,odstranimo košèico in ga nekoliko

izdolbemo.V mešalcu zmešamo vse preostale sestavine z

avokadovo maso.S tem napolnimo avokadove polovice

in potresemo s kvasovimi kosmièi.

 

Sojini cmoki

70 g sojinega pireja

30 g pšeniènega zdroba

sol,bazilika,peteršilj

Sestavine zmešamo in poèakamo,da se zdrob

napne.Oblikovane žliènike lahko zakuhamo v

zelenjavne juhe ali samo v vreli vodi 10 minut,

ter ponudimo kot prilogo.

 

LECA-ZELO BARVITA STROCNICA

 

Juha iz leče

400 g leèe

200 g razliène zelenjave (korenje,brokoli,koleraba...)

sol,peteršilj,poper,drobnjak,kvasovi kosmièi

Vse vrste leèe,razen rdeèo namakamo 12-24 ur.Kuhamo

jo 20 minut v vodi,nato dodamo narezano in oprano

zelenjavo ter kuhamo še 10 minut.Dodamo tudi sol,

poper ai peteršilj.Drobnjak in kvasove kosmièe potresemo

preden juho postrežemo.Kadar uporabljamo rdeèo leèo,jo

damo v vodo skupaj z zelenjavo in vse kuhamo le 15-20

minut.

 

Leča z gobami

300 g leèe

100 g suhih gob (lahko shitake)

sol ali tamari ali miso,peteršilj,bazilika in

drobnjak,kombu alga,poper

Namoèeno leèo skuhamo v osoljeni vodi.

Gobe namoèimo in odcedimo ter jih dušimo

v malo vode s kombu algo,primešamo

odcejeno leèo,dodamo sol in dišavnice.Pred

serviranjem jed potresemo z drobnjakom in

dodamo poper.

 

 

vir: dr. ki ne zeli biti omenjen

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Teorija:

 

Zakisanost organizma

 

Zakisanost organizma povzroča način prehrane v kateri je preveč kislinotvornih sestavin predvsem beljakovin. Zaradi vedno večjega onesnaževanja okolja postajata tudi voda in zrak vse bolj kisla.

Z beljakovinami bogata živila se namreč v telesu pretvorijo v kisline. Telo se težko prilagaja velikim spremembam kislinsko-bazičnega ravnovesja v krvi, zato nevtralizira kisle presnovke z dvema alkalnima agentoma- natrijem in kalcijem. Ko telo porabi svoje zaloge natrija, črpa kalcij iz kosti. Zato velja - bogatejša kot je hrana z beljakovinami več kalcija iz kosti lahko porabimo.

Zelo nezdrave so številne šumeče osvežilne pijače, ki vsebujejo fosforno kislino. Za nevtralizacijo le te pa je spet potreben kalcij, ki je v kosteh. Mnogi znanstveniki menijo, da je problem zakisanosti organizma, ki izhaja iz nezdrave prehrane tisti, ki povzroča naraščanje osteoporoze in to že pri mlajših ljudeh.

Prekomerno pitje alkohola uničuje kostne celice, poleg tega pa ruši ravnotežje med vitamonom D in kalcijem.

Če pijemo preveč kave, z urinom in blatom izločamo preveč kalcija.

vir: http://www.medicaartis.si/teorija_osteoporoza.htm#12

 

Torej clanek govori o procentu odpadkov, ki jih ustvarijo zauzite beljakovine!

Namrec po odkritju MAP, so odkrili da se beljakovine locijo na kvalitetne in neklavitentne. Pomeni take, ki gradijo telo in ne povzorcajo dusicnih odpadkov (katabolitov) in ne dajejo kalorije, ne zakisujejo; in take, ki to povzrocajo in ne gradijo telesa!

To je bilo ravno obratno kakor je bilo sprejeto dolga leta mnenj o beljakovinah, ces, da so dobre vse, kakor tudi zivalske, ki pravzaprav najbolj zakisujejo telo.

No, torej po meritvah so ugovtovili, da ima najbolji izkoristeh za gradnjo misic materino mleko- kolostrum, in to kar cca. 70% (glej temo: :: KOLOSTRUM ::

Ker nam pac kolostrum oz. materino mleko ni na voljo vsak dan, so druga alternativa jajca , ki imajo to razmerje 48% (torej izkoristek najvec 48% kot dobri gradniki); meso ima cca. le 30%; soja nekje 18%, mleko in orescki nekje 17%

 

Kaj to pomeni:

Pomeni, da bistven problem ni to, ali bomo zauizili zadovoljivo kolicino beljakovin (kakor pise zgoraj, da le te najbolj zakisujejo telo), temvec kako bom predelali toliksno kolicino dusicnih odpadkov, ki jih le te povzrocajo!!?? recimo jajce, ki ima po vseh raziskavah najboljsi izkoritek, pa ima kljub temu 52% dusicnih odpadkov oz. izkoristi kot dobre belajkovine le 48%

 

NO, tu velja omeniti izjemen produkt in posebno dobra alternativa je produk MAP (Master amino acids pattern) - najcistejse aminokisline v kristalni obliki na svetu! (taki obliki kot so beljakovine v telusu). 100% naraven produkt! Odkritje in ne izum! Izvlecki iz strocnic!

Zelo primeren za vegetarijance, sportnike, beljakovisnko podhranjene, oslabele, rakave bolnike in druge tezke bolnike.

Nase izkusnje o ucinkih so ponekod izjemne!! :palec:

 

 

Ob tem se mi zdi vredno omeniti tudi do, da je naravno stanje nasega crevesja ZELO BAZICNO okolje!!! Docim sodobni clovek uziva predvsem hrano ki zakisuje in je mrtva (pomeni, da je ORP +, namesto - !! Naravno stanje crevesja je od - 200 do -300 ! Vemo pa da ima povrprecje vode iz pie v sloveniji nekje + 120; prav tako usteklenicena. Hamburger pa nekje + 600 recimo :xx!:

 

Za to je primerno da v telo vnasamo vec bazicne prehrane kakor take, ki zakisuje!

Pravilno razmerje baktrerij v crevesju naj bi bilo nekje 85% dobrih in 15% slabih. Sodobni clovek ima to ponavadi obratno! :xx!: prav zaradi uzivanja mrtve hrane in hrane, ki zakisuje! Dobra Crevesna flora pa je POGOJ za primerno delovanje IMUNSKEGA SISTEMA!! In eden glavnih dejavnikov ali celo glavni dejavnik za nase dobro zdravje! Veliko bolezni izvira prav zaradi neprimerne crevesne flore in delovanja crevesja.

 

Temu bi bilo primerno omeniti produkt FHES (glej: :: Forum GOH Slovenija :: (glej: Nase izkusnje ob uporabi FHES), - FHES - mineralni prah, ki ozivi vodo in zivila - najmocnejsi znan antioksidant, ki po nasih meritvah doseze ORP tudi do -750. Kar pomeni da je zelo ziv! Torej potemtakem v telesu povzroca bazicno okolje in onemogoca kislo!!

 

Vec na: :: Forum GOH Slovenija :: (glej: Nase izkusnje ob uporabi MAP)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...